SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
atko

#51 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by atko »

ssmmiilleeyy wrote:KOja je cijena CEvapa u Zmaju ? Nisam odavno bio :lol: :lol:
Bio sam ja 3 puta u zmaju (autobuska) prvi put, zadnji put i nikad vise :D ... poso da operem ruke ... kad sam vidio cenifuuu :sad: :shock: :-) :run: ... pa ondje ima bolescuga za po kosmosa da se zarazi :-)
chengaba

#52 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by chengaba »

Mahalac wrote:Izvolte, izvolte ima mjesta...tamo-vamo..a gdje?
Evo samo malo ima u wc-u (ako nije zaglavljen tj u kvaru-lafo) :D ..ima jedno mjesto na wc-solji.
Sipac iza kase pohvalno gleda svog uposlenika koji usput "treha" u pepeljaru pepo sa cigare dok ti priprema tanjir.
Taman kontas super uspijeh da se smjestim kad eto ti opet suhonjavog, ulojenog konobara (s tezackom facom) ako moze samo malo ustranu da sjedu ovo DVOJE :shock: :-)
Samo sto si pojeo tj one milisekunde kad si spustio vilicu...fuuuuuuum ode i tanjir i escajg(koji se nije promjenio barem 20gd)..mokra krpa, malo u ruku malo pored stola i sta cekas ...zar nisi izasao :lol:
Ako ima kakve djece, dobice od cike na kasi "vizit kartu" kao poklon paket sto ste jeli tu :dance: da se djete obraduje jelte.

Pogodite gdje sam jeo 8)
:mrgreen: :bih:
Ma ovo je iz Specijala doživljaj garant. :D
ssmmiilleeyy

#53 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by ssmmiilleeyy »

atko wrote:
Bio sam ja 3 puta u zmaju (autobuska) prvi put, zadnji put i nikad vise :D ... poso da operem ruke ... kad sam vidio cenifuuu :sad: :shock: :-) :run: ... pa ondje ima bolescuga za po kosmosa da se zarazi :-)

Ja se jedino u Zmaju mogu najest,na ostalim mjestima mi sve nesto lagano :lol: :lol: :lol:
chuchumbamayumbe

#54 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by chuchumbamayumbe »

atko wrote:
ja tamo idem samo mortus p'jan, u 4-5 ujutro...
trijezan ni pod razno
8-)
atko

#55 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by atko »

chengaba wrote:
Evo samo malo ima u wc-u (ako nije zaglavljen tj u kvaru-lafo) :D ..ima jedno mjesto na wc-solji.
Sipac iza kase pohvalno gleda svog uposlenika koji usput "treha" u pepeljaru pepo sa cigare dok ti priprema tanjir.
Taman kontas super uspijeh da se smjestim kad eto ti opet suhonjavog, ulojenog konobara (s tezackom facom) ako moze samo malo ustranu da sjedu ovo DVOJE :shock: :-)
Samo sto si pojeo tj one milisekunde kad si spustio vilicu...fuuuuuuum ode i tanjir i escajg(koji se nije promjenio barem 20gd)..mokra krpa, malo u ruku malo pored stola i sta cekas ...zar nisi izasao :lol:
Ako ima kakve djece, dobice od cike na kasi "vizit kartu" kao poklon paket sto ste jeli tu :dance: da se djete obraduje jelte.

Pogodite gdje sam jeo 8)
Jes, naziru se element iz specijala :D ... al originalno je BUJRUM BUJRUM IMA MJESTA ... a ti kazes ma nemaaa, kaze ona evo sad ce ovaj gospodin zavrsiti a covjek ima jos 4 cevaopa :lol:

U specijal sam presto ici kad se ona zbaha haman izdera na moju djevojku ... sjeli mi ja narucio 10 djevojka 5 dosli cevapi ... krenuli mi jesti ... i primjeti djevojka da je zabuna nakon sto je otkinula smomuna i pojela 1 cevap, donjeli joj 10 .. kaze ona zbaha PA STO NE GLEDASSSS ... ko biva treba prebrojat prije nego sto pipnes za svaki slucaj, ustali i preko vrata ... ma jadovi na kvadrat fujjj :-)
donja_crtica

#56 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by donja_crtica »

Meni se cevapi vise ne jedu. Nekad odem na carsiju sa porodicom, cisto radi adeta. Kad budem htio prave, oticicu u Travnik. U Sarajevu s merakom pojedem jos samo kod Mujanica
IlijaLadin

#57 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by IlijaLadin »

Nisam tako često u glavnom gradu, ali kada jesam onda se trudim biti gladan dovoljno za jedne 15ke s puno luka. Jedem u Petici i ne mogu se nešto bogzna požaliti. Prijatna mi je atmosfera a ćevapi su solidni.

Travničke ćevape sanjam :) Nekad sam bio čest gost u Zenici, pa sam svaki put produžio do Travnika da poderem koju 20ku! - čini mi se da nju zovu velika (?) :)
mr.gugl

#58 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by mr.gugl »

najveci problem u ovom nasem seheru (a i drzavici) je sto kvalitet (usluge, cevapa, goriva itd.) nije ni blizu cijene koju smo "duzni" platiti. :x sto se mene tice, slazem se da treba dosta toga bojkotovati. :dance: ali, da mi znamo bojkotovati nesto, ne bi ni bilo potrebe za tim, jer nikome ne bi palo na pamet da nas levati. :shock:
(ne)forumas

#59 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by (ne)forumas »

Mahalac wrote:Pogodite gdje sam jeo 8) :mrgreen: :bih:
zeljo 1 ;)
Ja_Ja

#60 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by Ja_Ja »

samo malo wrote:Travnicki dole kod katolicke crkve, iza onih sebilja, neki albanac drzi, 20 komada dobijes i platis manje nego u Sarajevu.

Na bascarsiji nisam jeo cevape valjda 3 godine. Niti namjeravam.
U cevabdzinici "Bosna", na ulazu u Travnicku pijacu sam jeo najbolje cevape u zivotu...Mislim da albanac drzi i tu cevapnicu (sto bi rekli u Vitezu)...
megafon

#61 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by megafon »

chuchumbamayumbe wrote:
karanana wrote:
JThomas wrote:kod stankovića u lukavici, kilo roštilja 14 km. izabereš u mesnici i napeku ti i posluže :D
jel to princip pecenjare? od kule do krupca ima 20 "pecenjara"
Eh Stankovic, raznjevi mu se pozlatili.
Ubijemo se jaran i ja od mesa i pive, sve za cirka 20km.
Gdje se tačno nalazi taj stanković? Otvorio si mi apetit... :-D
kurajber

#62 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by kurajber »

chengaba wrote:

Pogodite gdje sam jeo 8)
MA kakav specijal...zna se gdje su te jedino vukli za rukav da udjes:-)
IlijaLadin

#63 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by IlijaLadin »

kurajber wrote:...zna se gdje su te jedino vukli za rukav da udjes:-)
Zaista je istina da je to odvratno!

Jedne prilike sjedimo nas dvoje, ulazi tada big shot sa svojim pajdama i nekim trebama... I prilazi nama već opisani konobar sa, hm... zahtjevom da se premjestimo za drugi stol. Mislim da je to bio moj zadnji ulazak u Wish.
kurajber

#64 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by kurajber »

IlijaLadin wrote:
kurajber wrote:...zna se gdje su te jedino vukli za rukav da udjes:-)
Zaista je istina da je to odvratno!

Jedne prilike sjedimo nas dvoje, ulazi tada big shot sa svojim pajdama i nekim trebama... I prilazi nama već opisani konobar sa, hm... zahtjevom da se premjestimo za drugi stol. Mislim da je to bio moj zadnji ulazak u Wish.
Moj zadnji ulazak je bio kad su mi se vapace raspadali od nekakve suhoce
kurajber

#65 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by kurajber »

Ljudi dragi, poenta sve ove price je sto se od najpoznatijeg "Sarajevskog proizvoda" cevapa napravio totalni fuseraj, mjesta na kojima se to sto se zove cevap jede su pretvorena u nekakve cekaonice, bordele s nekakvim kozama, mesingom, i tako tim glupostima, niti tu kakve tradicije niti cega vise ima, jedino je vazno smjesat kojekakve sumnjive supstance, aditive i uzimat lopatom u ime "tradicije". Neki su uspjeli napraviti dobar brand od sebe...s druge strane svako se poceo baviti tim poslom...pa smo preko noci dobili neke "poznate" cevabdzije..i tako
strong69

#66 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by strong69 »

I ja sam jedan od onih sto "trknu" u Travnik na cevape... Vikendom uglavnom. U Sarajevu bih jeo cevape samo u slucaju gubitka svijesti.
erni3

#67 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by erni3 »

Sto se tice Sarajevskih cevapa, nisu vise kao sto su bili. Budimo realni ovi danasnji cevapi vise lice na gumu neg na cevape. Jebo cevap kad se ja moram sa njim skoro potuci da ga pojedem. To nas dovodi do prvog problema: "majstora" koji to pece i "majstora" koji to pravi.
Cijena je posebna prica. 7 km je "velika" u kojoj dodje 10 cevapa, a u Travniku (gdje su cevapi mnogo bolji" su isto oko 7 KM a u "vel'koj" dobijes 20 cevapa.

Odavno sam se "odrekao" Sarajevskih cevapa. Zna se, u Travnik na cevape, u Jablanicu na janjetinu, u Kiseljak na pogacice sa Kajmakom i u Sarajevo po burek (i onda se ja cudim sto imam 150 kg)

EDIT: Neka cevapi budu i 10 KM, ali neka mi daju cevape kako treba. Tranutno imamo cevape koji prije pecenja su pravo veliki, a poslje pecenja dobijes nekakve cackalice. Sve me podsjeca na spolni organ penzionera sa 2 mozdana i srcana, fuj.
Znaci, naplati al' mi daj cevape, a ne klempo+gomila zacina+drob+papci+sav ostali otpad koji se ne moze prodati pa se isfasira :(
holowey

#68 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by holowey »

Priorat wrote:zamisli prosjecna plata u martu mjesecu 700 km a cevapi 7 km. uzmimo svicu prosjecna plata 4000 sfr i zamisli sad da cevapi kostaju 40 sfr...ha,ha,ha laj laj hilalaj.... :D
ali zato je pizza 49sfr :-) ima se, moze se :D

ma gdje god se okrenes ista prica, pohlepe svugdje ima...
Gospoda Ministarka

#69 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by Gospoda Ministarka »

atko wrote:
chengaba wrote:

Pogodite gdje sam jeo 8)
Jes, naziru se element iz specijala :D ... al originalno je BUJRUM BUJRUM IMA MJESTA ... a ti kazes ma nemaaa, kaze ona evo sad ce ovaj gospodin zavrsiti a covjek ima jos 4 cevaopa :lol:
I ja mislim da je Specijal.
Cevapi iz Mrkve... neznam ali kao da nisu cevapi u opste nema okus mesa.
ultima_palabra

#70 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by ultima_palabra »

strong69 wrote:I ja sam jedan od onih sto "trknu" u Travnik na cevape... Vikendom uglavnom. U Sarajevu bih jeo cevape samo u slucaju gubitka svijesti.
U toku aprila bi se trebala otvoriti ćevabdžinica sa pravim travničkim ćevapima negdje na Trgu Austrije ;-)
hakazvaka

#71 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by hakazvaka »

pa dobro ljudi (cevabdzije :D ), jel ovo idemo putem da izgubimo status "grada cevapa"?
Control panel

#72 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by Control panel »

kurajber wrote:
Control panel wrote:pljacka :x , a sta im mozes nista. jedino da ne ides.
Ma nemojmo klepnuti usima na sve sto nam se desava, treba BOJKOTOVAT, to mozemo!!!!!!!
ja ih u neku ruku i bojkotujem. odem sa familijom jednom ja dva puta godisnje. nas cetvero cevapi, sok,jogurt, Haman 50 KM.
Hebote ovo se pretvorilo u lusuz otici na cevape. a bili smo poznati po tome da se za male pare najedes.

a ako odem meni su najbolji cevapi bez da mi cijeli dan ne izlaze na usta od sode i podrigivanja kod Hodzica odmah iza Ramiza na Slatkom cosetu. :thumbup:
ali eto nazalost rijetko. i jos koji put ono za bajram ili za 1. maj u toku giodine i to je to. od onoga sto je bilo da smo jeli skoro svaki dan ili drugi pretvorilo se u luksuz.
vozač

#73 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by vozač »

kurajber wrote:Vjerovatno ce ova tema kod vecine Vas prouzrokovati smjeh, kod nekih mozda i sarkastican komentar, a kod nekih vjerovatno ovo sto ja upravo mislim. Ne znam kako bih opisao ovo, ovo nije samo "sramota i grehota", ovo je PLJACKA Sarajevskih "poznatih" ugostitelja. Nisam od onih ljudi kojima je moto "neka komsiji crkne krava", zalazem se i sretan sam da svi imaju, ja licno Hvala Bogu dragom imam dovoljno da mogu sebi priustiti i ovo zadovoljstvo, a sta sa onima koji ne mogu, a koji bi voljeli otici i pojesti cevape kad ih "ahh" stane i onda sjetivsi se da moraju platiti za najobicniju desetku "7 KM", ljudi dragi "7 KM" za cevape, pa jeste li svejsni da tu nema ni 20 deka mesa...5 kM je i eto nekako bila k'o i prihvatljiva cijena, al stvarno su prevrsili mjeru, sram ih bilo, OVO JE POHLEPNA PLJACKA, SIROTINJA, A CIJENE KO U BECU! NEKA MENI BILO KOJI CEVABDZIJA OPRAVDA OVU CIJENU, MISLIM DA NEMA OPRAVDANJA.
dobro jutro kristifore, ćevapi su sa tom cijenom skoro pa godinu dana. evo ti jedan prijedlog, sjedneš fino u auto odeš i provozaš se sa familijom npr. do travnika, imaš u harija ćevape duplo jeftinije i sasvim su OK, sa njihovom super lepinjom, vratiš se nazad i kad skontaš ćevapi + gorivo + užitak zvani promjena + vožnja i zezancije + upoznaj domovinu da bi je više volio, za četveročlanu porodicu košta koliko samo ćevapi na čaršiji. otprilike sa sokovima nam treba 35 - 40 KM na čaršiji, za te pare možeš sve ovo gore pobrojano da sebi priuštiš.
tema za razmišljanje, a što se ćevapa tiče, niko nikog ne tjera, osim toga ima i po gradu mjesta sa odličnom, a jeftinijom klopom, al moraš platiti turističku atrakciju, tako ti je svugdje u svijetu, bez veze se bacaš
sabanss

#74 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by sabanss »

Gospoda Ministarka wrote: I ja mislim da je Specijal.
Cevapi iz Mrkve... neznam ali kao da nisu cevapi u opste nema okus mesa.
Ma jok, Zeljo. Ne znam ko moze otici tamo vise od jednog puta...

Inace, kila telece snicle je 18 KM, sto znaci da je 350 gr = 7 KM. Dakle 350 gr. pravog najkvalitetnijeg MESA! U cevapima ima mozda 30% najlosijeg fasiranog koje moze kostati par maraka.
*mima*

#75 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by *mima* »

kurajber wrote:Vjerovatno ce ova tema kod vecine Vas prouzrokovati smjeh, kod nekih mozda i sarkastican komentar, a kod nekih vjerovatno ovo sto ja upravo mislim. Ne znam kako bih opisao ovo, ovo nije samo "sramota i grehota", ovo je PLJACKA Sarajevskih "poznatih" ugostitelja. Nisam od onih ljudi kojima je moto "neka komsiji crkne krava", zalazem se i sretan sam da svi imaju, ja licno Hvala Bogu dragom imam dovoljno da mogu sebi priustiti i ovo zadovoljstvo, a sta sa onima koji ne mogu, a koji bi voljeli otici i pojesti cevape kad ih "ahh" stane i onda sjetivsi se da moraju platiti za najobicniju desetku "7 KM", ljudi dragi "7 KM" za cevape, pa jeste li svejsni da tu nema ni 20 deka mesa...5 kM je i eto nekako bila k'o i prihvatljiva cijena, al stvarno su prevrsili mjeru, sram ih bilo, OVO JE POHLEPNA PLJACKA, SIROTINJA, A CIJENE KO U BECU! NEKA MENI BILO KOJI CEVABDZIJA OPRAVDA OVU CIJENU, MISLIM DA NEMA OPRAVDANJA.

Da organizujemo strajk za smanjenje cevapa.....
Locked