ljubav_aha wrote:pshhh wrote:ljubav_aha wrote:pshhh,a sto je sa Bozijim porukama tokom spavanja
cak i u stanju kome ,mozak covjeka nije mrtav
nije bitna duzina ovozemaljskog zivota,vec kvalitet
Nisam rekao da je covjek mrtav kada zaspi vec da bi se neke stvari shvatile covjek mora biti prvo svjestan smrti i sebe samog od cega je stvoren i sta se sa njim desava svakodnevno.
Skoro svaku noc kad legnemo da spavamo bukvalno izgubimo svijest i uopce nemamo kontrolu nad nasim tijelom, nalazimo se u jednom stanju obamrlosti ili smrti.
Poenta nije zivjeti ovaj zivot vec se na ovom prolaznom svijetu pripremiti za vjecnost putem vjerovanja, namaza i cinjenja dobrih djela u ime Allaha dz.s. jer zivot na ovom svijetu je samo test.
Vazno je biti dobar covjek i ciniti dobra djela sa bismillom, to jeste, u ime Allaha dz.s.
pazi,meni jeste vazan zivot i na ovom svijetu,ako tebi nije,to je tvoj izbor
kako ti provodis jedan svakodnevni dan

ako ga provodis totlano drugacije od mene,he svaka ti cast
biti dobar covjek i ciniti dobra djela nema iskljucivo veze za biranjem poena na onom svijetu,vec da sebi olakaks zivot na ovom svijetu
uh,koliko momenata se desi u zivot da svi dobro shvatimo kako je zivot krhak
Život je manifestacija uzajamnog djelovanja materije i energije i kao takav je ograničen(postoji smrt). Ljudi se boje smrti, šta da se radi? Ne postoji smrt, život je vječan i to ako malo radiš kako treba eto ti uživanja čitavu vječnost. Fantastično rješenje! Slijedi evolucija misli, napredak dogme, puf! religija!(uzmi u obzir primitivnost ljudske spoznaje u ta vremena, nastaju religije koje su sve osnovne principe uzele još iz nekih drevnih religija) Prirodna selekcija je učinila život takvim kakav je(sa svakog aspekta). Taj argument da smo mi zaslijepljeni ovosvjetskim uživanjem je još jedan besmislen i smiješan pokušaj "teologa" da nađu šupljinu u nauci. To je zapravo sve što rade. Svako pitanje koje još nije odgovreno popunjavaju bogom i to nekim citatima iz svetih knjiga za koje bi dobio keca u osnovnoj kad bi te nastavnik pitao. Nažalost, ne postoje nikakvih "sedam neba" ni bogova između. Na MOJU žalost, ja bih volio da posvetim ovaj život bogu i onda uživam vječnost. Nije mi cilj oskrnaviti religiju. Ne vraćam se na ovaj podforum jer me neka magija dovlači, ne borim se protiv dogme jer mrzim ljude. Borim se za istinu. Jednostavno je ubaciti boga i riješiti sve probleme, život je malo kompleksniji od boga sunca i boga mora koji su se na kraju našli u jednom bogu.
Sad ćete vi meni reći da ja ne razmišljam svojom glavom jel da?

I da sam ne znam ti šta..A papa će nastaviti da kara djecu u grupnjaku sa kardinalima, tako isto i hodže, Cerić će "u ime Allaha" jesti zlatnim kašikama, a ja ću goriti jer nisam VJEROVAO!? Goriti?! Svaki put mi malo fali da umrem od smijeha! (Da, znam, oni su loši ljudi, a ja ću nekad tamo fakat vidjeti da sam pogriješio). Poštedite me, kad mi neko da JEDAN JEDINI argument koji ne uključuje osjećaj "oko srca" ili "vannaučnu metafiziku" ili "iracionalno prisustvo boga" ja ću odgovorit. A do tada ne zavrjeđujete moje vrijeme uopšte.