ajd stavi link, to u ovim starim knjigama nemadjana77 wrote:Jucer malo citam bonton,odnosno neke dijelove,na netu i nadjoh bonton i pravila ponasanja tokom koristenja mobitela
Bonton
Moderator: Chloe
- eluna
#51 Re: Bonton
- vazi
#52 Re: Bonton
muskarac se uvijek prvi , ispred zene, penje uz stepenice.
- ljubav_aha
#53 Re: Bonton
hm,ima vise uslovnih elemenata ...vazi wrote:muskarac se uvijek prvi , ispred zene, penje uz stepenice.
- vazi
#54 Re: Bonton
a to znaci?ljubav_aha wrote:hm,ima vise uslovnih elemenata ...vazi wrote:muskarac se uvijek prvi , ispred zene, penje uz stepenice.
logika cista, da joj ne gleda u guzu pa ne zapne
- ljubav_aha
#55 Re: Bonton
aha,ako nosi mini suknjicu,ili da slucjano ne padne na njega
ili da joj pokaze putanju kretanja,da ne zaluta,oh,da ,da se postavi kao odbarna u slucaju napda iz suportnog smijera
,oh,zaboravih,da joj otvori vrata,kako cu to zaboraviti 
a, kakvo je pravilo kad idu niz stepenice
i zasto 
a, kakvo je pravilo kad idu niz stepenice
- vazi
#56 Re: Bonton
niz basamake, on prvi, da krci put dami
i ako bi se ona ne daj boze spotakla, da je moze pridrzati i "spasiti"
onda poljubac tipa elizabet tejlor i ricard barton
ps, mali off, meni je uvijek bilo smijesno kad im u filmu ispanu fiseci oni tj papirne kese sto nose ispred sebe, pa se dzentlmen sagne da pokupi pa se prstici dirnu i struja protece
i ako bi se ona ne daj boze spotakla, da je moze pridrzati i "spasiti"
onda poljubac tipa elizabet tejlor i ricard barton
ps, mali off, meni je uvijek bilo smijesno kad im u filmu ispanu fiseci oni tj papirne kese sto nose ispred sebe, pa se dzentlmen sagne da pokupi pa se prstici dirnu i struja protece
- ljubav_aha
#57 Re: Bonton
vazi wrote:niz basamake, on prvi, da krci put dami![]()
i ako bi se ona ne daj boze spotakla, da je moze pridrzati i "spasiti"![]()
onda poljubac tipa elizabet tejlor i ricard barton![]()
to je seksi-botnon
- bez_ideje
#58 Re: Bonton
Mah.....obzirom na kulturu ponasanja,sasvim dovoljno bi bilo da usvojimo neke manire lijepog ponasanja i govora....a sad,ko za kim ulazi i ko se izmice......malo mi sega na danasnjem vremenu
- ljubav_aha
#59 Re: Bonton
evo jos malo savjeta
Guys – open, hold open and close doors for your date (even if she is driving)
It shows that you are prepared to go out of your way to be courteous to her
klix - let him, but don’t expect it
aha
Either way, be gracious about it; smile or thank him
This is not the time to push your liberated female views
Some other time….maybe bombasticno
klix usually precede guys in the theatre, church, movies, to the table at a restaurant and most other places and guys help her to be seated - this is sophisticated klix etiquette
Guys on the other hand lead the way through crowds and traffic
On sidewalks, guys should walk nearest the street to 'protect’ the girl - you get the idea
Guys – open, hold open and close doors for your date (even if she is driving)
It shows that you are prepared to go out of your way to be courteous to her
klix - let him, but don’t expect it
Either way, be gracious about it; smile or thank him
This is not the time to push your liberated female views
Some other time….maybe bombasticno
klix usually precede guys in the theatre, church, movies, to the table at a restaurant and most other places and guys help her to be seated - this is sophisticated klix etiquette
Guys on the other hand lead the way through crowds and traffic
On sidewalks, guys should walk nearest the street to 'protect’ the girl - you get the idea
- zecko_kupuz
#62 Re: Bonton
Je li ga ovo ovaj lijevi otresa od pišomiš? 
- ljubav_aha
#63 Re: Bonton
zecko_kupuz wrote:Je li ga ovo ovaj lijevi otresa od pišomiš?
jao,ne vuci me za jezik
-
SOMA
#64 Re: Bonton
ja ako se dobro sjecam to pravilo vazi samo po lijepom vremenu - ako je snijeg onda musko hoda do zgrade, zbog ledenica.NeyDan wrote:...
Evo od mene jedan: Kada muskarac i zena hodaju ulicom ili trotoarom, muskarac treba da hoda desnom stranom, dakle onom stranom koja je bliza ulici i automobilima.
Al´ ste me pravo zadeverali zbog onog "on ulazi prvi u kafanu, a ona prva izlazi". Zar on njoj ne otvara i drzi vrata (na ulazu)? Crazy...
- ljubav_aha
#65 Re: Bonton
SOMA wrote:
Al´ ste me pravo zadeverali zbog onog "on ulazi prvi u kafanu, a ona prva izlazi". Zar on njoj ne otvara i drzi vrata (na ulazu)? Crazy...
zar idu u kafanu
on otvori i drzi vrata,a dama prvo/a ulazi ,isti sistem tokom izlazenja iz "kafane" ,sto je tako komplikovano
-
SOMA
#66 Re: Bonton
Ma cekaj ba, zar nisu sad rekli, da ON prvi ULAZI, a ONA prva IZLAZI? Vrti mi se...ljubav_aha wrote:SOMA wrote:
zar idu u kafanu![]()
on otvori i drzi vrata dok dama prav ulazi ,isti sistem tokom izlazenja iz "kafane"
- alibaba_i_30_godina
#67 Re: Bonton
Sve ste to vas dvoje pomijesali.SOMA wrote:Ma cekaj ba, zar nisu sad rekli, da ON prvi ULAZI, a ONA prva IZLAZI? Vrti mi se...ljubav_aha wrote:SOMA wrote:
zar idu u kafanu![]()
on otvori i drzi vrata dok dama prav ulazi ,isti sistem tokom izlazenja iz "kafane"
- ljubav_aha
#68 Re: Bonton
"vrti mi se" stvrano si me nasmijaoSOMA wrote:Ma cekaj ba, zar nisu sad rekli, da ON prvi ULAZI, a ONA prva IZLAZI? Vrti mi se...ljubav_aha wrote:
zar idu u kafanu![]()
ON uvijek drza vrata,ONA uvijek prva izlazi/ulazi
- ljubav_aha
#69 Re: Bonton
NeyDan wrote:Sve ste to vas dvoje pomijesali.SOMA wrote:Ma cekaj ba, zar nisu sad rekli, da ON prvi ULAZI, a ONA prva IZLAZI? Vrti mi se...![]()
ne,mi smo se samo sudarili
-
Eborg
#70 Re: Bonton
Meni je smiješno kada je samo jedna strana upoznata sa bontonom pa kad muško uđe prvi u restoran i ide ispred a hamša iza njega počMe: "A đe ćeš, bolan, kud si navr'o?" 
- ljubav_aha
#71 Re: Bonton
Eborg wrote:Meni je smiješno kada je samo jedna strana upoznata sa bontonom pa kad muško uđe prvi u restoran i ide ispred a hamša iza njega počMe: "A đe ćeš, bolan, kud si navr'o?"
-
SOMA
#72 Re: Bonton
E hajmo sad pik ponove za glupu dijasporueluna wrote:ir, to pravilo je obratnoIrm@ wrote:Bogme koliko ja znam da je ovako kako sam ja napisala![]()
pa na to izmedju ostalog![]()
![]()
on ulazi prvi, izlazi poslije
jer kad neko otvori vrata kafića, sve glave se okrenu, pa da se ne bi dama unezgodila, ulazi prvo muški, ali i da provjeri koliko je mjesto "ok", a kaod izlaza, izlazi poslije dame opet da ne bi svi buljili u nju, a i ako je krenulo kakvo koškanje, red je prvo osigurati damu (ako lete flaše, da pogode kavaljera)
@ljubav_aha: nasmijalA
- elizabeth a
#73 Re: Bonton
Otkad ovo nisam čula!Eborg wrote:Meni je smiješno kada je samo jedna strana upoznata sa bontonom pa kad muško uđe prvi u restoran i ide ispred a hamša iza njega počMe: "A đe ćeš, bolan, kud si navr'o?"
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#74 Re: Bonton
Eborg wrote:Meni je smiješno kada je samo jedna strana upoznata sa bontonom pa kad muško uđe prvi u restoran i ide ispred a hamša iza njega počMe: "A đe ćeš, bolan, kud si navr'o?"
Becka skola bontona-defekto odjeljenje Bosna i Herecegovina
- ljubav_aha
#75 Re: Bonton
SOMA wrote:
@ljubav_aha: nasmijalAposto ja vazda prva ulijecem u kafanu da znam da prikocim
nemoj u kafanu ni prva ni zadnja,neee, nikad