10 najboljih igara po vasem misljenju
Moderator: Benq
- General_Jackson
#51 Re: 10 najboljih igara po vasem misljenju
Ovo je moj izbor 10 najboljih igara:
1. Shogun TW
2. Medieval 2 TW
3. Empire TW
4. Star Wars Rebellion
5. Caesar III
6. PES 4
7. Total Club Manager 2004
8. Fall out
9. Settlers II
10. Civilization III
Bilo bi prostora za još neke naravno, a rangirao sam ih po tome koliko me je dugo svaka od njih vezala za računar i da li bi ih mogao igrati ponovo i poslije dužeg niza godina.
1. Shogun TW
2. Medieval 2 TW
3. Empire TW
4. Star Wars Rebellion
5. Caesar III
6. PES 4
7. Total Club Manager 2004
8. Fall out
9. Settlers II
10. Civilization III
Bilo bi prostora za još neke naravno, a rangirao sam ih po tome koliko me je dugo svaka od njih vezala za računar i da li bi ih mogao igrati ponovo i poslije dužeg niza godina.
- ofr
#52 Re: 10 najboljih igara po vasem misljenju
Isti sam ti Sanele misomeone_ wrote:1. Splinter Cell serijal
1. Mafia
3. Max Payne
4. Settlers IV
5. Anno - serijal
6. GTA 2 i San Andreas
7. Diablo 2
8. Roller Coaster Tycoon
9. Theme Hospital![]()
10. Carmagedon
Nije konacna lista
-
_spirit
#53 Re: 10 najboljih igara po vasem misljenju
1. Counter Strike 1.6
2. World of Warcraft
3. Pro Evolutio Soccer 2010
4. Call of Duty 1,2,5
5. Second Sight
6. GTA: San Anderas
7. Stronghold Crusader
8. Age of Empire 3
9. Need For Speed: Most Wanted
10. Tekken 3 (PS1)
Counter Strike 1.6, PES 2010 i World of Warcraft igram jos uvjek, a ove ostale igrao sam dosta davno ali često ih se sjetim i definitivno najbolje igrice koje sam ikad igrao.
2. World of Warcraft
3. Pro Evolutio Soccer 2010
4. Call of Duty 1,2,5
5. Second Sight
6. GTA: San Anderas
7. Stronghold Crusader
8. Age of Empire 3
9. Need For Speed: Most Wanted
10. Tekken 3 (PS1)
Counter Strike 1.6, PES 2010 i World of Warcraft igram jos uvjek, a ove ostale igrao sam dosta davno ali često ih se sjetim i definitivno najbolje igrice koje sam ikad igrao.
- Djokej
#54 Re: 10 najboljih igara po vasem misljenju
1. Football Manager
2. Fighting Force za sony 1
3. Tekken 3 za sony 1
4. PES 2009
5. Goal 3 za terminator
6. Medal of Honor 1-2
7. Driver 2 za Sony 1
8. Call of Duty 1,2
9, GTA 3
10. Mafia
Uz ove sam igre potrosio najvise vremena u zivotu..
2. Fighting Force za sony 1
3. Tekken 3 za sony 1
4. PES 2009
5. Goal 3 za terminator
6. Medal of Honor 1-2
7. Driver 2 za Sony 1
8. Call of Duty 1,2
9, GTA 3
10. Mafia
Uz ove sam igre potrosio najvise vremena u zivotu..
-
Bitte_Halt_ja_ja
#55 Re: 10 najboljih igara po vasem misljenju
1. Final Fantasy 7 & 8
2. Pizza connection (Pizza Tycoon) Amiga 500
3. Civ 2 (kasnije 3 i 4, nikad necu zaboraviti kad sam prvi put civ 2 poceo igrati....taj merak)
4. Monkey Island 1 & 2
5. Indiana Jones 3 i 4 (ja mislim)
6. Gran Turismo 1 i 2
7. Dune 2 (I kasnije dune 2000)
8. Foodball Manager 2 i Hattrick 3 (ako me sjecanje ne vara)
9. Jagged Aliance 2
10. Wing commander 4
2. Pizza connection (Pizza Tycoon) Amiga 500
3. Civ 2 (kasnije 3 i 4, nikad necu zaboraviti kad sam prvi put civ 2 poceo igrati....taj merak)
4. Monkey Island 1 & 2
5. Indiana Jones 3 i 4 (ja mislim)
6. Gran Turismo 1 i 2
7. Dune 2 (I kasnije dune 2000)
8. Foodball Manager 2 i Hattrick 3 (ako me sjecanje ne vara)
9. Jagged Aliance 2
10. Wing commander 4
- KPNCTNJAH
#56 Re: 10 najboljih igara po vasem misljenju
Tesko je izdvojiti samo deset... da pokusam...
Counter-Strike - upoznao najvise ljudi preko ovoga, turniri ofo ono
WE/ISS/PES - PES6 je vjerovatno najjaci, ali meni su bili dragi i oni stari sokeri sa japanskim komentatorom (ofsajdo)
Metal Gear Solid - nisam primijetio da je iko dosad ovo spomenuo
savrsenstvo, prvi dio je najbolja igra na ps1 ikad napravljena!
NFS serijal - NFS3 hot pursuit mi je nekako najdrazi...
GTA serijal - kad se sjetim gta1 i 2
Max Payne -
MoH i COD - to sam volio sutati stalno, ali singleplayer, multi ne previse...
Crysis - novija u odnosu na druge sa liste, ali definitivno odlicna, grafika, prica, sve
Driver - ps1
ipak ne moze samo 10
kako ovo pisem tako se sjetim jos bar 20 starih igara koje sam cesto igrao... Vigilante 8, Twisted Metal, Tekken, Syphon Filter, Golden Axe
, Duke Nukem (2 igraca), Tony Hawk... igrao sam vjerovatno podjednak broj igara na plejci i kompjuteru, ali one sa ps su mi nekako bile puno zanimljivije... nisam odigrao neku dobru igru pravo dugo, mozda se sad ocekuje previse od igre ili su jednostavno ispucali sve ideje 
Counter-Strike - upoznao najvise ljudi preko ovoga, turniri ofo ono
WE/ISS/PES - PES6 je vjerovatno najjaci, ali meni su bili dragi i oni stari sokeri sa japanskim komentatorom (ofsajdo)
Metal Gear Solid - nisam primijetio da je iko dosad ovo spomenuo
NFS serijal - NFS3 hot pursuit mi je nekako najdrazi...
GTA serijal - kad se sjetim gta1 i 2
Max Payne -
MoH i COD - to sam volio sutati stalno, ali singleplayer, multi ne previse...
Crysis - novija u odnosu na druge sa liste, ali definitivno odlicna, grafika, prica, sve
Driver - ps1
ipak ne moze samo 10
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#57 Re: 10 najboljih igara po vasem misljenju
obzirom da je mašina starija igre poslije 2007 ne navodim
ali evo od dosad preigranog...
1. Elder scrolls oblivion - toliko je mogućnosti u ovoj igri i takva atmosfera koja je meni legla da mi je apsolutno mrsko spominjati šta sve valja u njoj;
2. The longest journey - kao nešto reče, avantura svih avantura. perfektna priča, zagonetke dovoljno teške da vas zadrže, a dovoljno lagane da ne klonete duhom i otipkate ono odvratno "walkthrough" u google pretraživač;
3. Grim fandango - također avantura, priča je u rangu sa prethodno navedenom, s tim što je ova duhovita, blesava, ali i poprilično teža za dovršiti;
4. Rome Total War - uspio pokoriti 50 pokrajina. mislim da sam ovim sve rekao;
5. GTA - iako su svi serijali genijalni i revolucionarni, moram izdvojiti Vice City koji mi je ipak draži od, recimo, San Andreasa;
6. Call of duty - a posebno ekspanzija... uh, kakvo rokanje kod Bastogna-e i Foy-a...
7. Neverwinter nights - uz, naravno ekspanzije... i vrlo seksi vilenjačke trebe ubice
8. Sim city 4 - jedna od igara uz koju sam proveo vjerovatno najviše sati. fenomenalna igra, poprilično teška, i za koju bih volio da naprave neki remake, uz bolju grafiku, ali sličan koncept... bilo bi sjajno...
9. Dawn of war, Warhammer 40K - nenadjebiva početna scena uz komandanta koji ispušta dušu dok zabija zastavu na pikliću;
10. World in conflict - ušminkana strategija, bez, ponekad, besmislenog nakupljanja resursa i trošenja u more vojske koja se prošeta kroz drugu vojsku... solidna priča, također...
uh... sad kontam kako ima još more toga što bih mogao spomenuti...
kako izostaviti jedan "Return to castle Wolfenstein" ili "Mafiu"
pa Max Payne... pa Hitman... aaaaaa
hajd ba da biramo najboljih 100
onda mi možda ostane samo par koje ne bih naveo

ali evo od dosad preigranog...
1. Elder scrolls oblivion - toliko je mogućnosti u ovoj igri i takva atmosfera koja je meni legla da mi je apsolutno mrsko spominjati šta sve valja u njoj;
2. The longest journey - kao nešto reče, avantura svih avantura. perfektna priča, zagonetke dovoljno teške da vas zadrže, a dovoljno lagane da ne klonete duhom i otipkate ono odvratno "walkthrough" u google pretraživač;
3. Grim fandango - također avantura, priča je u rangu sa prethodno navedenom, s tim što je ova duhovita, blesava, ali i poprilično teža za dovršiti;
4. Rome Total War - uspio pokoriti 50 pokrajina. mislim da sam ovim sve rekao;
5. GTA - iako su svi serijali genijalni i revolucionarni, moram izdvojiti Vice City koji mi je ipak draži od, recimo, San Andreasa;
6. Call of duty - a posebno ekspanzija... uh, kakvo rokanje kod Bastogna-e i Foy-a...
7. Neverwinter nights - uz, naravno ekspanzije... i vrlo seksi vilenjačke trebe ubice
8. Sim city 4 - jedna od igara uz koju sam proveo vjerovatno najviše sati. fenomenalna igra, poprilično teška, i za koju bih volio da naprave neki remake, uz bolju grafiku, ali sličan koncept... bilo bi sjajno...
9. Dawn of war, Warhammer 40K - nenadjebiva početna scena uz komandanta koji ispušta dušu dok zabija zastavu na pikliću;
10. World in conflict - ušminkana strategija, bez, ponekad, besmislenog nakupljanja resursa i trošenja u more vojske koja se prošeta kroz drugu vojsku... solidna priča, također...
uh... sad kontam kako ima još more toga što bih mogao spomenuti...
pa Max Payne... pa Hitman... aaaaaa
hajd ba da biramo najboljih 100
onda mi možda ostane samo par koje ne bih naveo
-
mostarac
#58 Re: 10 najboljih igara po vasem misljenju
1. Flashpoint Operation
2. Rainbow Six
U ove dvije jedan metak ubija. Ako se vec puca, onda bar da se puca kako treba. Posebno je odlicno tada originalno u flashpointu sto nije bilo ogranicenja prostora nego idi do kuda te noge nose i sve sto vidis mozes da iskoristis. Losa osobina je da u originalnoj verziji nisi mogao da odaberes da budes Rus.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
3. Civ 1 - sve posle je losa kopija. Odnosi se i na warcraft
4. Warcraft 1
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
5. Tetris - Igra igrana godinama i dan danas nije izasla iz mode. Evergreen medju igrama
6. Winter Olimpic i Summer Olimpic - Sta je joysticka platilo glavom zbog ovih igara
7. Arkanoid - Razbijanje cigli od Comodore-a na ovamo je nesto kao tetris evergreen
8. Fifa 99 - Prvi fudbal koji je bio igriv i koji je donio revoluciju za kasnije igre na tu temu. Prethodila mu je verzija za SP 1998
9. Colin McRae rally - najbolji rally koji sam vozio
10. F1 GP2 - Igra koja je u to vrijeme imala svemirsku grafiku i nevjerovatnu dozu realnosti, a vrtila se pod DOS-om
http://www.youtube.com/watch?v=NAigrVc_Njk
2. Rainbow Six
U ove dvije jedan metak ubija. Ako se vec puca, onda bar da se puca kako treba. Posebno je odlicno tada originalno u flashpointu sto nije bilo ogranicenja prostora nego idi do kuda te noge nose i sve sto vidis mozes da iskoristis. Losa osobina je da u originalnoj verziji nisi mogao da odaberes da budes Rus.
3. Civ 1 - sve posle je losa kopija. Odnosi se i na warcraft
4. Warcraft 1
5. Tetris - Igra igrana godinama i dan danas nije izasla iz mode. Evergreen medju igrama
6. Winter Olimpic i Summer Olimpic - Sta je joysticka platilo glavom zbog ovih igara
7. Arkanoid - Razbijanje cigli od Comodore-a na ovamo je nesto kao tetris evergreen
8. Fifa 99 - Prvi fudbal koji je bio igriv i koji je donio revoluciju za kasnije igre na tu temu. Prethodila mu je verzija za SP 1998
9. Colin McRae rally - najbolji rally koji sam vozio
10. F1 GP2 - Igra koja je u to vrijeme imala svemirsku grafiku i nevjerovatnu dozu realnosti, a vrtila se pod DOS-om
- haro2x
#59 Re: 10 najboljih igara po vasem misljenju
1. half life 1
2. half life 2, ep1, ep2
3. DODS
4. garrys mod 11
5. stalker Soc
6. stalker cop
7. Portal
8. tf 2
9. cs 1.6
10 pes 10
2. half life 2, ep1, ep2
3. DODS
4. garrys mod 11
5. stalker Soc
6. stalker cop
7. Portal
8. tf 2
9. cs 1.6
10 pes 10
- Neelix
#60 Re: 10 najboljih igara po vasem misljenju
gdje cu ovo zaboravitmostarac wrote: -------------------------------------------------------------------------------------------------------------
s jaranom sam CITAVU sezonu odvezao, sa punom duzinom utrka, ukljucujuci sve treninge, kvalifikacije....
eh da, odigrao sam i sezonu na NBA Live 98, sa 82 utakmice + playoff, cetvrtina 12 minuta
zaboravio sam spomenuti i day of the tentacle

-
nofi
#61 Re: 10 najboljih igara po vasem misljenju
.
Last edited by nofi on 07/06/2011 22:16, edited 1 time in total.
- Djokej
#62 Re: 10 najboljih igara po vasem misljenju

Zbog ove igrice sam izgubio dosta prijatelja u djetinstvu
- Chmoljo
#63 Re: 10 najboljih igara po vasem misljenju
ijaoooooooooooooo svega miiiiiiiiiiiDjokej wrote:
bila je ona fora kad ti Brazilci opale loptu ona se pretvori u neku ribetinu i pomete golmana
bio je i hokej na ovaj fazon
- Djokej
#64 Re: 10 najboljih igara po vasem misljenju
Ima ovaj gore s repićem iz Japana.. Njega sam Baggio zvao hahha..Chmoljo wrote:ijaoooooooooooooo svega miiiiiiiiiiiDjokej wrote:
![]()
![]()
![]()
bila je ona fora kad ti Brazilci opale loptu ona se pretvori u neku ribetinu i pomete golmana![]()
![]()
preludo
![]()
bio je i hokej na ovaj fazon
- Chmoljo
#65 Re: 10 najboljih igara po vasem misljenju
uvijek mi bilo užasno žao što su one igrice sa termnatora bile sve na kineskom/japanskom... niš' nisi znao šta se dešava u pm 
- Neelix
#66 Re: 10 najboljih igara po vasem misljenju
aaaaDjokej wrote:
glavno je bilo kad grom spuca u baru, a igrac na njoj, pa ga sprzi
- Chmoljo
#67 Re: 10 najboljih igara po vasem misljenju
aha, a ja sam naučio neku foru, kad ovim donjim prebacim na onog skroz gore i on je složi glavom i pokupi i golmana i raznese komplet golNeelix wrote:aaaaDjokej wrote:
Zbog ove igrice sam izgubio dosta prijatelja u djetinstvuGOAL 3 !
i ja !
glavno je bilo kad grom spuca u baru, a igrac na njoj, pa ga sprzi
sjećate li se fora kad se zabije gol? mogo si salto praviti, slati poljupce publici, razne zezancije
- Nakamichi
#68 Re: 10 najboljih igara po vasem misljenju
Neznam fakat trebala bi mi lista od jedno 50 komada, al Fallout 1 i 2 ubjedljivo najjace svih vremena.
-
interwal
#69 Re: 10 najboljih igara po vasem misljenju
1. Football Manager (prije Championship Manager) - vrh, apsolutni gospodar, imam svaku verziju i svaki patch 
2. Europa Universalis serijal - uz Hearts of Iron najbolji serijal što se tiče "grand strategy" tipa igara. Ujedno i jedini original koji imam je EU 3, ne zato što treba za mp ili nešto slično, jednostavno ljudi su zaslužili
3. Hearts of Iron serijal - isto kao i EU
4. SimCity 4 - Jednostavno ne može dosaditi, nekad davno na starom kompu sam imao oko 1,5 GB raznih dodataka, zgrada i sl.
5. Starcraft: Brood War - prva igra koju sam igrao u mp... prvo sa Zergovima, a na kraju se uštelio sa Terranima. Ovih dana bi trebao izaći nastavak.
6. Civ 2, 3 i 4 - Jedna od prvih igara na koju sam se navukao, i dan danas "četvorka" stoji instalirana, pa se razbaci s vremena na vrijeme
7. Age of Empires I i II - Prva igra koju sam igrao na PC-ju bio je Age 1. Poslije je izašao jedan od najboljih RTS-ova: AoE II The Age of Kings... ubilo se za mp.
8. HoMM serijal - vrijedi isto kao za civilization, samo sam se na ovo znao navući yebo sve droge
9. Monkey Island - klasik
Još uvijek se sjećam one močvare i splava iz "Escape from the Monkey Island"
10. Sudden Strike serijal - dovoljno je reći da sam SS 3 prešao iako je isprva bilo moguće samo nabaviti na njemačkom, a ja i njemački... Takođe multiplayer vrh...
Dodatno:
Tropico - Slično SimCity-ju, uz duplo bolju muziku i humor
NFS (mislim da je bio 3 - Hot Pursuit)
Commandos serijal
Gabriel Knigt
RollerCoaster Tycoon serijal
2. Europa Universalis serijal - uz Hearts of Iron najbolji serijal što se tiče "grand strategy" tipa igara. Ujedno i jedini original koji imam je EU 3, ne zato što treba za mp ili nešto slično, jednostavno ljudi su zaslužili
3. Hearts of Iron serijal - isto kao i EU
4. SimCity 4 - Jednostavno ne može dosaditi, nekad davno na starom kompu sam imao oko 1,5 GB raznih dodataka, zgrada i sl.
5. Starcraft: Brood War - prva igra koju sam igrao u mp... prvo sa Zergovima, a na kraju se uštelio sa Terranima. Ovih dana bi trebao izaći nastavak.
6. Civ 2, 3 i 4 - Jedna od prvih igara na koju sam se navukao, i dan danas "četvorka" stoji instalirana, pa se razbaci s vremena na vrijeme
7. Age of Empires I i II - Prva igra koju sam igrao na PC-ju bio je Age 1. Poslije je izašao jedan od najboljih RTS-ova: AoE II The Age of Kings... ubilo se za mp.
8. HoMM serijal - vrijedi isto kao za civilization, samo sam se na ovo znao navući yebo sve droge
9. Monkey Island - klasik
10. Sudden Strike serijal - dovoljno je reći da sam SS 3 prešao iako je isprva bilo moguće samo nabaviti na njemačkom, a ja i njemački... Takođe multiplayer vrh...
Dodatno:
Tropico - Slično SimCity-ju, uz duplo bolju muziku i humor
NFS (mislim da je bio 3 - Hot Pursuit)
Commandos serijal
Gabriel Knigt
RollerCoaster Tycoon serijal
-
Eborg
#70 Re: 10 najboljih igara po vasem misljenju
To lave, SVE si pogodio! 
- Neelix
#71 Re: 10 najboljih igara po vasem misljenju
ako se kome igra, uspio sam pronaci na netu, pa mogu postavitChmoljo wrote:aha, a ja sam naučio neku foru, kad ovim donjim prebacim na onog skroz gore i on je složi glavom i pokupi i golmana i raznese komplet golNeelix wrote:aaaaDjokej wrote:
Zbog ove igrice sam izgubio dosta prijatelja u djetinstvuGOAL 3 !
i ja !
glavno je bilo kad grom spuca u baru, a igrac na njoj, pa ga sprzi![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
sjećate li se fora kad se zabije gol? mogo si salto praviti, slati poljupce publici, razne zezancijeludilo
- chengaba
#72 Re: 10 najboljih igara po vasem misljenju
Pa ja i dan danas znam osutati GOAL 3 na emulatoru.Djokej wrote:
Raspalim isto i onu košarku na ovaj fazon, što imaš tri obruča jedan iznad drugog.
- Neelix
-
rockinfreakapotamus
#74 Re: 10 najboljih igara po vasem misljenju
chengaba wrote:1. Elder Scrolls: Morrowind
2. Starcraft
3. Prince of Persia (iz 1989, ne ovo novo)
4. Half Life (ukljucujuci i CS)
5. Carmageddon![]()
6. Duke Nukem 3D
7. GTA San Andreas
8. Doom ili Blood (sjeca li se ko toga)?
9. Super Mario (bog zna koliko sam vremena izgubio igrajuci ga na Terminatoru)
10. NFS prvi dio (upis'o sam se kad sam prvi put zaigrao)
Spisak nema nekog reda, a i igre mozda nisu najbolje, ali su definitivno imale najviše utjecaja na mene!
BTW, kome je GTA 3 najstarija igra na spisku, taj spisak se ne pika!
E da znaš kako si me obradovao ovim naslovima
Prince of Persia mi je bila najdraža igra ko djetetu... sa starim sam je igrao uvijek
Carmagedon...
Blood mi je prva igrica koju sam igrao na PC-u. Imao sam demo i uvijek bi igrao sa društvom ili upaljenim svjetlima jer me bilo strah
Jel ima igdje da se skine? jedinica naravno??? to sam godinama tražio... nikad našao
- johnny_blazze
#75 Re: 10 najboljih igara po vasem misljenju
1. Mafia - sve je vec receno
2. Vietcong-atmosfera je odlicna,moze se bas uziviti
3. Need for Speed: Hot Pursuit 2-u to vrijeme beton grafika i dobra igrivost
4. delta force-prva igra koju sam ozbiljnije igrao
5. GTA san andreas-1000000 mogucnosti
6. half life
7. C&C Generals
8. CoD United Offensive
9. Stronghold 1
10. PES