Paznja pjesaci

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
SoulSeeker

#51 Re: Paznja pjesaci

Post by SoulSeeker »

zonbirile wrote:
SoulSeeker wrote:
zonbirile wrote:otišli ste u off topic,tema je o prelasku ulice van pješačkog prelaza i kažnjavanju istog.
Dobro, da se vratimo on topic... Pješake svakako treba kažnjavati, a kazne od 45 KM su stvarno premale. Ja bi ih digao na najmanje 500 KM, pa kome se prelazi preko crvenog neka prelazi.
-------------------------------------------
popij jaku kafu,dođi sebi,pa opet si off topic.
Nisam, osim ako nemaš namjeru otvarati više tema pod naslovima "prelazak ulice van pješačkog prelaza", "negiranje značenja crvenog svjetla semafora koje negiraju pješaci", "ugodno chatovanje pješaka na cesti bez obzira na upozorenja" i tome slično što možeš objediniti u jednu temu. Koliko vidiš, tema je o pješacima, kršenju saobraćajnih propisa sa njihove strane, i kaznama koje se eventuano naplaćuju, pa ne vidim ništa zgorega da im se radi povećanja zanimljivosti teme pomenu i svi "ostali grijesi koji čine".

Inače, uopšte ne razumijem smisao ovakvih komentara. Mislim da bi ljudima poput tebe trebalo praviti teme sa dva osnovna odgovora "da" i "ne", i onda niko neće biti oftopic.
zonbirile

#52 Re: Paznja pjesaci

Post by zonbirile »

@soul seeker
Nisam, osim ako nemaš namjeru otvarati više tema pod naslovima "prelazak ulice van pješačkog prelaza", "negiranje značenja crvenog svjetla semafora koje negiraju pješaci", "ugodno chatovanje pješaka na cesti bez obzira na upozorenja" i tome slično što možeš objediniti u jednu temu. Koliko vidiš, tema je o pješacima, kršenju saobraćajnih propisa sa njihove strane, i kaznama koje se eventuano naplaćuju, pa ne vidim ništa zgorega da im se radi povećanja zanimljivosti teme pomenu i svi "ostali grijesi koji čine".

Inače, uopšte ne razumijem smisao ovakvih komentara. Mislim da bi ljudima poput tebe trebalo praviti teme sa dva osnovna odgovora "da" i "ne", i onda niko neće biti oftopic.[/quote]
--------------------------------------------
malo si smoritis,a odeš na prvi post postavljača teme,gdje upozorava pješake na drotovsku čeku kod Bičakčića.Jarane ako nisi iz Sa reci,nije problem,ali tamo nema ni semafora ni prelaza,ali ima ZOOBS koji reguliše prelaz pješaka na neobilježenom mjestu,koji je legalan i imaju prednost,čini mi se da je uslov da nema 70m do prve zebre,ili semafora.Drotovi greše i fataju na foru,bar tu,a po njihovom bi morao ići bar 300m okolo i preći 5 prelaza.
SoulSeeker

#53 Re: Paznja pjesaci

Post by SoulSeeker »

zonbirile wrote:malo si smoritis,a odeš na prvi post postavljača teme,gdje upozorava pješake na drotovsku čeku kod Bičakčića.Jarane ako nisi iz Sa reci,nije problem,ali tamo nema ni semafora ni prelaza,ali ima ZOOBS koji reguliše prelaz pješaka na neobilježenom mjestu,koji je legalan i imaju prednost,čini mi se da je uslov da nema 70m do prve zebre,ili semafora.Drotovi greše i fataju na foru,bar tu,a po njihovom bi morao ići bar 300m okolo i preći 5 prelaza.
Nisam iz Sarajeva, ali IMNSHO tema ne treba biti vezana samo za sarajevske pješake i određeni dio Sarajeva nego bi u svom sklopu trebala razmatrati pitanja izgradnje podzemnih prolaza za pješake, kvalitetnija riješenja izgradnje saobraćajnica i smjene nesposobnih kadrova, i neodgovornost vozača i pješaka koje bi po meni jednako trebalo tretirati.
zonbirile

#54 Re: Paznja pjesaci

Post by zonbirile »

@soul seeker
dobro de,nisi znao OK,nema prelaza ni semafora i drotovi baš tu štite bezbjednost građana.Fora je u tome,izmjeriti do prvog prelaza,ako ima 71 m ,imati svjedoka i snimiti mobitelom i zatjerati ih u MP3.Da se razumijemo policija OK,ali ovo je čista pljačka.
SoulSeeker

#55 Re: Paznja pjesaci

Post by SoulSeeker »

zonbirile wrote:@soul seeker
dobro de,nisi znao OK,nema prelaza ni semafora i drotovi baš tu štite bezbjednost građana.Fora je u tome,izmjeriti do prvog prelaza,ako ima 71 m ,imati svjedoka i snimiti mobitelom i zatjerati ih u MP3.Da se razumijemo policija OK,ali ovo je čista pljačka.
Ako je sve tako kao što si napisao - jeste.
zonbirile

#56 Re: Paznja pjesaci

Post by zonbirile »

po novom je 100m a ne 70,samo kod Bičakćića je specifičan slučaj ,jer moraš preći 300m,5 prelaza,ugao od 270 stepeni da bi došao pred knjižaru.

PJEŠACI, OPREZNO!

Kaznom od 40,00 KM bićete kažnjeni ako ste pješak i pri tome:
-na putu koji ima trotoar ili drugu površinu određenu za kretanje pješaka krećete kolovozom,
-prilikom prelaženja preko kolovoza na mjestu na kojem nije obilježen pješački prelaz ometate saobraćaj vozila,
-preko kolovoza i biciklističke staze ili trake ne prelazite pažljivo i na najkraći način,
-pri prelaženju puta krećete se kolovozom mimo obilježenog pješačkog prelaza, ako nije od njega udaljen više od 100m,
-nepotrebno se zadržavate na kolovozu ili se krećete po kolovozu na način kojim se ometa ili sprečava saobraćaj vozila,
Kaznom od 50,00 KM bićete kažnjeni ako prelazite kolovoz na obilježenom pješačkom prelazu na kojem je saobraćaj regulisan semaforima za pješake, kada je na njemu crveno svjetlo.
MAN-lion's coach

#57 Re: Paznja pjesaci

Post by MAN-lion's coach »

Mislim da nije pljačka i to sam rekla ranije jer ljudi nisu svjesni šta znači kada auto udari...pogotovo kad čovjek izaziva baksuzluk...ne može uvijek vozač biti kriv ima i pješaka...
zonbirile

#58 Re: Paznja pjesaci

Post by zonbirile »

MAN-lion's coach wrote:Mislim da nije pljačka i to sam rekla ranije jer ljudi nisu svjesni šta znači kada auto udari...pogotovo kad čovjek izaziva baksuzluk...ne može uvijek vozač biti kriv ima i pješaka...
----------------------------------------------
ne znam šta ti voziš i gdje si polagala,ali imaš tipičan balkanski sindrom.Pješak je gospodin Bog na zemlji i na neobilježenom prijelazu,a i po zakonu 100m od najbližeg prijelaza.Znači moraš stati.
MAN-lion's coach

#59 Re: Paznja pjesaci

....
Last edited by MAN-lion's coach on 11/01/2017 00:38, edited 1 time in total.
zonbirile

#61 Re: Paznja pjesaci

Post by zonbirile »

MAN-lion's coach wrote:
zonbirile wrote:
MAN-lion's coach wrote:Mislim da nije pljačka i to sam rekla ranije jer ljudi nisu svjesni šta znači kada auto udari...pogotovo kad čovjek izaziva baksuzluk...ne može uvijek vozač biti kriv ima i pješaka...
----------------------------------------------
ne znam šta ti voziš i gdje si polagala,ali imaš tipičan balkanski sindrom.Pješak je gospodin Bog na zemlji i na neobilježenom prijelazu,a i po zakonu 100m od najbližeg prijelaza.Znači moraš stati.

Zašto?Zar ima Bogova u saobraćaju?Pješak je učesnik u saobraćaju i imaju pravila,sada po tvom ne balkanskom sindromu velike tolerancije pješak ima pravo krhati bilo gdje po kolovozu?
Ti smetaš saobraćaj meni koja vozim jer ja ti moram stati jer nećeš ti mene ubiti nego ja tebe na cesti!
Jer su vozila nadmoćnija u odnosu na pješaka.

Ti pored pješačkog koji je udaljen 20m bi prelazio negdje drugo i da prođeš nekažnjeno?Mora da si žrtva ovih 40KM...
Onaj ko je polagao i gdje je polagao pa makar u šumi zna saobraćajnu kulturu i zna šta pješak može i šta ne može...

Postoje pravila bolan i za onoga na rolama i za onoga ko vozi autobus...
--------------------------------------------
postao sam iznad šta kaže zakon,koji je i sada na štetu pješaka sa 70m,povćan na 100m.Elem 100m od pješačkog vozač je dužan stati i propustiti pješaka.Namoj da te zavede pisanje po AVA3Y,nastradao pješak na neobilježenom prijelazu.Ako je dalje od 100m od najbliže zebre,semafora upitaj se kako je prošao vozač.Drugoi kod Bičakćića je čista zamka,ako znaš gdje je.Kako doći do knjižare preko puta,nego vratiti se na Higijenski,pa ispred đamije,cca 200-300m,5 prijelaza,a zašto.Nema ni novca ni prostora za pohodnik,zebra bi zaledila saobraćaj,pa kad je već tako deri pješake.Pomjeriš se prema La Familiji i 101m si od prelaza,treba zvati drota da zaustavi saobračaj da ti pređeš,jer nema prelaza prije bivšeg hotel Zagreb.Kontaš sada koja je pljačka u pitanju.
ssmmiilleeyy

#62 Re: Paznja pjesaci

Post by ssmmiilleeyy »

Iskreno da sam Pajkan ofirno bi mi bilo pisati kaznu zbog nepropisnog prelaska ulice :D :D Ne bih mogao gledati prekršitelja u oči :D
caes

#63 Re: Paznja pjesaci

Post by caes »

ma sve je to super, nek kaznjavaju pjesake, ali onda nek kazne i svakog retarda koji hoce da me pokupi na pjesackom prelazu.
koliko se razumijem u saobracjane propise, uvazeni gospodin vozac je duzan da stane kad vidi pjesaka na pjesackom, a ne da ja gatam i bacam grah hoce li me idiot pokupiti ili nece, bez obzira na to sto sam na istom. pritom su toliko bezobrazni da cak i kad sam na pjesackom + na semaforu je zeleno, ono opet hoce da proleti prije nego da me pusti da prodjem.

ko ce to da kaznjava, a? tek kad me spuca, eventualno ..
sheilak

#64 Re: Paznja pjesaci

Post by sheilak »

A kada ce poceti kaznjavati parkiranje po trotoarima, nezaustavljanje na pjesackim prijelazima, prolazenje kroz crveno? Kada ce uskladiti semafore, pa da zeleno za pjesake ne traje tek 10ak sekundi?
MAN-lion's coach

#65 Re: Paznja pjesaci

....
ssmmiilleeyy

#66 Re: Paznja pjesaci

Post by ssmmiilleeyy »

Samo se treba praviti Englez, kad on kaže dokumenta I say What Nigga What :D :D
Edin H.

#67 Re: Paznja pjesaci

Post by Edin H. »

Margita81 wrote:Pazim kad, gdje i kako prelazim ulicu posebno otkad imam dijete a ona je gotovo uvijek kraj mene...i onda dodjemo do semafora i crveno upaljeno ali nema auta ili samo pokoje..svi ofkors prelaze i gledaju me u cudu kao "sta ja ovoj budali sta ona ceka??". Dajem primjer djetetu molim lijepo. A 20ak sekundi cekanja nikog nije ubilo je li.
I neka naplacuju kod nas se raja i ne moze nauciti nicemu bez da ga mlatnes po dzepu haman.
Treba bolan zaposlit jos murije i naplacivati i za bacanje smeca i istresanje pepeljara i sva slicna seljoberska posla.
I mene su pravo nervirale Svabe u Njemackoj, nigdje auta, a oni cekaju na zeleno da predju :x
Edin H.

#68 Re: Paznja pjesaci

Post by Edin H. »

ssmmiilleeyy wrote:Samo se treba praviti Englez, kad on kaže dokumenta I say What Nigga What :D :D
Ja vjerujem da je jedan od uslova prilikom prijema za policajca tecno govorenje stranih jezika :oops:
ssmmiilleeyy

#69 Re: Paznja pjesaci

Post by ssmmiilleeyy »

Jes al za njih je strani jezik : Srpski, Hrvatski, Crnogorski

Ne znaju ni naš kako treba,a kamoli Strani

Prijatelj mi je aplicirao,na posljednji konkurs nije uslov bio strani jezik

Bitna je bila Štela ,lično sam prisustvovao kad mu je jedan ugledniji lik rekao da mora dati Cenera :D
Lakat Jebić

#70 Re: Paznja pjesaci

Post by Lakat Jebić »

mrsko mi citat sad, vidim da je otislo u smjeru treba li prelaziti il ne treba mimo semafora, samo sam htio napomenut da ih ima, drotova, kod BBI-a na raskrsnici radiceve i mis irbine, gdje u 3 metra imas 3 semafora, i opcije pjesaka su da izgubi cca 5 min na ta tri metra ili da napravi dva prekrsaja...
somethings

#71 Re: Paznja pjesaci

Post by somethings »

sheilak wrote:A kada ce poceti kaznjavati parkiranje po trotoarima, nezaustavljanje na pjesackim prijelazima, prolazenje kroz crveno? Kada ce uskladiti semafore, pa da zeleno za pjesake ne traje tek 10ak sekundi?
Ili DVIJE SEKUNDE kod Muzeja?? :-) Đubrad.
aida_d

#72 Re: Paznja pjesaci

Post by aida_d »

ssmmiilleeyy wrote:Mene kad bude zaustavio i bude trazio dokumenta, ja cu pobjeci trcecim korakom( Da vidimo i tu potjeru zbog pješačkog prelaza) Možda će mi zapisati tablice :D :D

Baš bih volio vidjeti potjeru za čovjekom,koji je pretrčao preko ulice :-D
eh ta ti je dobra..zaustavili su me nedavno i uzeli 50km, sad mi žao što ne potrča..studentima pare uzimati, bezveze
MAN-lion's coach

#73 Re: Paznja pjesaci

.....
zonbirile

#74 Re: Paznja pjesaci

Post by zonbirile »

MAN-lion's coach wrote:Ne čitam ja Avaz to je jedno...treba sada raskopati komplet cestu i izvaliti saobraćajne znakove i obilježja zovnuti stručnjake protiv pljačke i ponovo sve organizovati na lokaciji Bičakčić-knjižara i još neka mjesta...to bi bilo najbolje.

Samo treba pogledati kolika je frekvencija saobraćaja u tom guznom crijevu i zašto nema 5-6 pješačkih prelaza...
-----------------------------------------
halo,bona u jednom postu dvije oprečne stvari.Stanje jest kako je,ali to nije razlog za pljačku.Post je iz ZOOBS-a i pješak može preći na neobilježenom mjestu daljem 100m od prvog obilježenog.Zar te ne smeta oćita pljačka i nepoštivanje zakona od strane drotova.Uostalom na tom istom trotoaru je još Žak Klajn uveo praksu parkiranja pred La Familijom,sada i subotom i Lutvo Tvico sa Vratnika ,kada se ženi tu parkira.Šta gazda plača porez,a ja ne?Pogledaj malo ZOOBS i članke o pratnji,službenim vozilima i sl.Nigdje ne stoji da 3 vozila sa Gargamelom se okreću preko dvostruke pune linije ispred cvjećare Kaktus,da bi se Gargamel istovario pred zgradom.
MAN-lion's coach

#75 Re: Paznja pjesaci

....
Post Reply