NARGILA / SHISHA
- Mikado
#51 Re: NARGILA / SHISHA
"El Aboodi" na Dolac Malti. Subotom imaju i trbusnu plesacicu da ugodjaj bude potpuniji.
- Zvjerka.
#52 Re: NARGILA / SHISHA
Ako trazis kvalitetno napravljenu shishu, a ne polovnjace koje se sluze u mjestima koja su navedena na ovoj temi, onda ti preporucujem Sultan na Bascarsiji. Trazi konobara Ajhana i zamoli ga da ti napravi pravu arapsku jabuku, koja se inace ne sluzi. Garantujem da ce ti pluca pjevati slijedeca 2 dana 
- alibaba_i_30_godina
#53 Re: NARGILA / SHISHA
Hajmo malo samoreklame ...Zvjerka. wrote:Ako trazis kvalitetno napravljenu shishu, a ne polovnjace koje se sluze u mjestima koja su navedena na ovoj temi, onda ti preporucujem Sultan na Bascarsiji. Trazi konobara Ajhana i zamoli ga da ti napravi pravu arapsku jabuku, koja se inace ne sluzi. Garantujem da ce ti pluca pjevati slijedeca 2 dana
- Tvrtko II Kotromanić
#54 Re: NARGILA / SHISHA
pored nargile imace priliku da upozna sve jalijase sa bistrika i okoline koji tu zalaze zato sto ne mogu vise u mirisZvjerka. wrote:Ako trazis kvalitetno napravljenu shishu, a ne polovnjace koje se sluze u mjestima koja su navedena na ovoj temi, onda ti preporucujem Sultan na Bascarsiji. Trazi konobara Ajhana i zamoli ga da ti napravi pravu arapsku jabuku, koja se inace ne sluzi. Garantujem da ce ti pluca pjevati slijedeca 2 dana
- ivana_st
#55 Re: NARGILA / SHISHA
Na Bascarsiji cu sigurno "gubit" vecinu vremena
pa eto potrazit cu i Ajhana u Sultanu:D
a tko su jalijasi sa bistrika?
pa eto potrazit cu i Ajhana u Sultanu:D
a tko su jalijasi sa bistrika?
- chengaba
#56 Re: NARGILA / SHISHA
ivana_st wrote: a tko su jalijasi sa bistrika?
To su oni zbog kojih ces morati auto ostavljati u garazu.
- ivana_st
#57 Re: NARGILA / SHISHA
chengaba wrote:ivana_st wrote: a tko su jalijasi sa bistrika?![]()
![]()
![]()
onda obavezno idem kod Sultana, vidim ja da treba biti u dobre s jalijašima
-
icedog
#58 Re: NARGILA / SHISHA
Nadam se da ces se dobro provest u Sarajevu, ima prelijepih mjesta....ivana_st wrote:chengaba wrote:ivana_st wrote: a tko su jalijasi sa bistrika?![]()
![]()
![]()
onda obavezno idem kod Sultana, vidim ja da treba biti u dobre s jalijašima
-
zilog
#59 Re: NARGILA / SHISHA
Ma pisi splicanski, meni je bas super...ivana_st wrote:NeyDan hvala na informacijama, baš si jaran![]()
da, poznata mi nešto ona izreka o vodi![]()
Evo upravo guglam Skakavac, vrelo Bosne...
nadam se da ćemo uspit nać nekoga od domaćih tko će nam se pridružit
da se ne pogubimo po tim pustim puteljcima![]()
i nadam se da će nas vrime poslužit(zadnji vikend u 4.mj.)
*mima* moje duboke isprike ako sam te uskratila za razumjevanje pojedinih pojmova
koje sam napisala. Smijem li hr književno ili ?
Za nargilu slobodno mozes u Male Daire na carsiji.
BTW, vidi se da te srce vuce u SA, izgleda neko poseban. Ovo izmedju Splita i Sarajeva je ko neki magnet.
Gdje se u Splitu moze izaci?
-
Elmma
#60 Re: NARGILA / SHISHA
Vidim da vecina navodi Male Daire i slazem se da je nargila tu zaista dobra ali meni licno je u Cafe Baghdadu najbolja. Konzumiram shishu vec nekih 7 godina i probala sam je zaista gotov na svakom mjestu u Sarajevu. Sisha , Nescaffe i Wireless i nista ti vise ne treba
Baghdad Cafe je zapravo nastao spojem naše i kulture Bliskog Istoka. To je upravo ono što ga čini svojevrsnim i jedinstvenim u Bosni i Hercegovini, ali i na Balkanu. Dvije kulture u jednoj formi realizirane su kroz orijentalne teme. Unutrašnjost je ispunjena etno dekorom uz mnoštvo raznobojnih svjetala, ogledala, neobičnih stolova i lustera. Dizajneri prostora su sa svojim idejama odlazili na put kroz bajke spajajući ih u novoj sarajevskoj bagdadskoj priči koja na dva sprata bara prikazuje predmete kao što su sablje, štitovi, različiti ornamenti u bakru i metalu. Detaljni rad na enterijeru odlazi i do same granice mašte u kojoj vam Baghdad Cafe daje šansu da vidite blještavi kovčeg i novu verziju famoznog „Aladinovog blaga.“
Sretno i lijepo se provedi
Baghdad Cafe je zapravo nastao spojem naše i kulture Bliskog Istoka. To je upravo ono što ga čini svojevrsnim i jedinstvenim u Bosni i Hercegovini, ali i na Balkanu. Dvije kulture u jednoj formi realizirane su kroz orijentalne teme. Unutrašnjost je ispunjena etno dekorom uz mnoštvo raznobojnih svjetala, ogledala, neobičnih stolova i lustera. Dizajneri prostora su sa svojim idejama odlazili na put kroz bajke spajajući ih u novoj sarajevskoj bagdadskoj priči koja na dva sprata bara prikazuje predmete kao što su sablje, štitovi, različiti ornamenti u bakru i metalu. Detaljni rad na enterijeru odlazi i do same granice mašte u kojoj vam Baghdad Cafe daje šansu da vidite blještavi kovčeg i novu verziju famoznog „Aladinovog blaga.“
Sretno i lijepo se provedi
- ivana_st
#61 Re: NARGILA / SHISHA
hehehe, ajde lakše mi je kad vidim da me ljudi ipak kontajuzilog wrote:Ma pisi splicanski, meni je bas super...ivana_st wrote:NeyDan hvala na informacijama, baš si jaran![]()
da, poznata mi nešto ona izreka o vodi![]()
Evo upravo guglam Skakavac, vrelo Bosne...
nadam se da ćemo uspit nać nekoga od domaćih tko će nam se pridružit
da se ne pogubimo po tim pustim puteljcima![]()
i nadam se da će nas vrime poslužit(zadnji vikend u 4.mj.)
*mima* moje duboke isprike ako sam te uskratila za razumjevanje pojedinih pojmova
koje sam napisala. Smijem li hr književno ili ?
Za nargilu slobodno mozes u Male Daire na carsiji.
BTW, vidi se da te srce vuce u SA, izgleda neko poseban. Ovo izmedju Splita i Sarajeva je ko neki magnet.
Gdje se u Splitu moze izaci?
ma ne triba puno da te srce vuče u Sarajevo,
Sarajevo je grad koji se voli, i grad i njegove ljude (ima neka tajna veza
Elmma fala,
o Baghdad cafe-u sam već čitala na internetu i mislim da ću ga obići,
interijer izgleda super a još ako je shisha dobra, bingo!
i...nadam se da će osim onog nescafe-a u ponudi biti i "prave kave"
- ivana_st
#62 Re: NARGILA / SHISHA
moš di oš ako imaš love i voliš komercijalnu muziku ili narodnjakezilog wrote:Gdje se u Splitu moze izaci?
dnevni "đir" riva i centar grada, noćni čoporativno svi idu u Hemingway-a i Vanille
al ja sam ti cjepljena protiv takvih izlazaka pa se više volim naći sa dobrom ekipom
u kakvoj lokalnoj "birtiji"
- ivana_st
#63 Re: NARGILA / SHISHA
Ljudi, da li ima smisla ići na vrelo Bosne za 01.maja?
Strah me da će biti prevelika gužva i da izletište neću doživit u "pravom svjetlu".
Jel se kod vas još uvik praznik (ako pada na vikend) pribacuje na prvi radni dan u tjednu?
Strah me da će biti prevelika gužva i da izletište neću doživit u "pravom svjetlu".
Jel se kod vas još uvik praznik (ako pada na vikend) pribacuje na prvi radni dan u tjednu?
- alibaba_i_30_godina
#64 Re: NARGILA / SHISHA
Ne bih ti preporucio da ides na to mjesto za 1. maj.ivana_st wrote:Ljudi, da li ima smisla ići na vrelo Bosne za 01.maja?
Odavno nisam isao dole, al' znam od nekih ljudi da je svake godine ogromna guzva i da ima svega i svacega.
Bolje ti je mozda da odes do Bjelasnice, il' na Barice, Cavljak. Doduse, sve zavisi i od vremena al' kod nas u SA je evo vec nekoliko godina unazad uvijek padala kisa za 1. maj.
- ivana_st
#65 Re: NARGILA / SHISHA
tnx neydan, definitivno ću zaobići vrelo taj dan,
smislit ćemo nešto mirnije a prognoza kaže da će bit sunčano
smislit ćemo nešto mirnije a prognoza kaže da će bit sunčano
- neo7
#66 Re: NARGILA / SHISHA
a gdje se moze kupiti ovaj caj za nargilu ?
Za kucnu upotrebu 
Isto tako gdje gupiti one "patrone" sto se zagrijavaju i stave na vrh Xd
Isto tako gdje gupiti one "patrone" sto se zagrijavaju i stave na vrh Xd
- sodom
#67 Re: NARGILA / SHISHA
nije čaj, nego tabak
mozda mozes kupiti na bascarsiji, samo je skupo do bola 5-10KM 100gr
pokusaj to nabavit po nekome u turskoj ili tunisu
a ugalj nije obicni nego onaj sto sam gori, eh sad, ne bih znao kako se zove, ali mislim da ga se ima kupit i kod nas.
p.s
ivana nemoras se brinut za auto, nece ga niko dirat zbog registracija, ako i bude to ce biti zbog kasetofona ili koje kovanice u autu ili upaljaca ako naidju žutalji...
mozda mozes kupiti na bascarsiji, samo je skupo do bola 5-10KM 100gr
pokusaj to nabavit po nekome u turskoj ili tunisu
a ugalj nije obicni nego onaj sto sam gori, eh sad, ne bih znao kako se zove, ali mislim da ga se ima kupit i kod nas.
p.s
ivana nemoras se brinut za auto, nece ga niko dirat zbog registracija, ako i bude to ce biti zbog kasetofona ili koje kovanice u autu ili upaljaca ako naidju žutalji...
- ivana_st
#68 Re: NARGILA / SHISHA
a da sklonim i miris za auto, i on je na vidljivom mjestusodom wrote:p.s
kod nas se tog "čaja" može nabaviti za 6-7 KM u specijaliziranim tobacco shop-ovima
ali kvaliteta je jako loša
- ivana_st
#70 Re: NARGILA / SHISHA
eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Male Daire, nema dalje! I shisha i ambijent i raja:)
Hvala svima na pomoći, bilo je puuuuno bolje od očekivanog.
Male Daire, nema dalje! I shisha i ambijent i raja:)
Hvala svima na pomoći, bilo je puuuuno bolje od očekivanog.
- alibaba_i_30_godina
#71 Re: NARGILA / SHISHA
Drago mi je da ti se svidjelo ... nadam se da si obisla jos neka mjesta koja smo ti preporucili.
Navrati nam opet.
Navrati nam opet.
- Aqualung
#72 Re: NARGILA / SHISHA
Ako želiš val hladnoće i osvježenja u plućima k'o na reklami za Orbit, bez imalo mučnine i nagona za povraćanjem zbog lošeg žara, onda je to definitivno Sultan. Međutim, ako hoćeš da izbjegneš zabavište i sarajevsku bagru, onda bježi od Sultana glavom bez obzira i odi u Male Daire gdje je atmosfera cakum pakum.
-
sabanss
#73 Re: NARGILA / SHISHA
Ima ga kupiti u Konzumu (mozda jos negdje?) i zove se briketi od drvenog ugljasodom wrote: a ugalj nije obicni nego onaj sto sam gori, eh sad, ne bih znao kako se zove, ali mislim da ga se ima kupit i kod nas.
- red387
#75 Re: NARGILA / SHISHA
Jao koje kruške i jabuke.Elmma wrote:Vidim da vecina navodi Male Daire i slazem se da je nargila tu zaista dobra ali meni licno je u Cafe Baghdadu najbolja. Konzumiram shishu vec nekih 7 godina i probala sam je zaista gotov na svakom mjestu u Sarajevu. Sisha , Nescaffe i Wireless i nista ti vise ne treba![]()
A za ovu djevojku iz Splita, ako pušiš duhan redovno, džaba ti je nargila. Neće ti biti neki ugođaj