Popravak laptopa

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

udrch

#51 Re: Popravak laptopa

Post by udrch »

SHTEVELEC drug..prvo da ti zahvalim što si nam skinu Senzibilnog sa vrata..da tebe nebi on bi nas i sad ubjeđivao da je laptop skoro pa svemirski brod..
Savjetujem ti da zbrišeš sa foruma, ima da te pitamo i peglamo za sve i svašta :D ..nećeš da stigneš ništa uraditi :D ..

Splinteru ako uzmeš Toshibu nećeš se pokajati..nije više neka velika razlika u proizvođačima laptopa kao što je to bilo prije 3,4 godine, ali ipak razlika postoji..ne znam nikoga kome se pokvarila Toshiba i zaista se ljudi rijetko žale na taj brand..
SHTEVELEC

#52 Re: Popravak laptopa

Post by SHTEVELEC »

Servisir'o sam fakat sve moguce i nemoguce vrste laptopa (Acer, Asus, Dell, FSC, HP, Lenovo, Toshiba i jos milion nekih nepoznatih firmi koje kupuju barebone laptope pa sklapaju nekakve svoje). Elem, ja ti mogu rec' kao neko ko ih rastavlja ne koristi (licno koristim 10" Asus EEE, s njega ovo i pisem, bas nemam potrebe za jacim) - Toshiba, Lenovo i HP su stvarno jako jako kvalitetni (ranije su bili dosta kvalitetniji nego novi modeli, svi su morali dosta da smanje cijene pa tako i kvalitet, doduse uvjek imas razlicite serije laptopa, normalno je da nije isto kvalitetan laptop od 700KM i od 1700KM), Asus je isto tako strasno kvalitetan (iali sto tako imas jeftine serije, recimo X59SL i F5SL su maltene isti laptopi samo sto je kod X serije dosta jeftinija plastika i garancija je 1 godina, kod F serije je 2 godina), FSC je tako tako, nekad im se desi dobra serija nekad su jako losi. A moja preporuka je uvjek Acer (opet naglasavam da ovo pisem kao serviser, profesionalna deformacija, kad bilo sta od tehnike kupujem prvo gledam gdje cu ga nosit' na servis, ko ce ga popravljat') - kod Acera uglavnom najvise dobijes za ono sto platis, sto se tice kvaliteta danas su ok (do prije 3 godine su stvarno imali losu plastiku, ne znam ni sam koliko sam izmjenj'o kucista ekrana, kod nekih cak i kuciste laptopa, dobra stvar je sto je to sve radjeno u garanciji), lose im je sto daju samo 6 mjeseci garanciju na bateriju (svi ostali 12), ali kod Acera imas jednu super stvar koju skoro niko ne koristi. Za cirka 120KM dobijes produzenje garancije na 3 godine, kod svih ostalih proizvodjaca produzenje garancije je dosta skuplje. Takodje, cijene dijelova su kod Acera jako niske (recimo tastatura kosta nekih 48-55KM, kod ostalih je bar duplo skuplja), kada mi treba dio za neki laptop (za servise van garancije naravno) uvjek prvo gledam mogu li iskoristiti nesto od Acera, ako ne tek onda trazim cijenu od ostalih proizvodjaca (recimo ekrane uvjek uzimam od njih). To sto se laptop rastopio je vjerovatno bio problem sa coolerom (zacepe se i onda nema protoka vazduha, laptop se pregrijava, ovo je jako cest problem, treba ga samo odnijeti u servis da se cooler ocisti, kod dosta modela se laptop ne mora ni rastavljati pa to radim odmah dok je vlasnik tu, da ga ne ostavlja zbog tri minute posla). A sto se tice tog problema sa zvukom - donesi laptop na servis, pogledacu sta je, ako je do konektora imam nekih starih ploca, ako sa neke bude odgovar'o konektor prebacicu ga, kako god dijagnostiku ne naplacujemo a nista ne radim dok ne javim cijenu ne pristanes na servis...
SoulSeeker

#53 Re: Popravak laptopa

Post by SoulSeeker »

senzibilni wrote:dobro,nije neka šega, ali uredu da pojasnim
u komori u kojoj se spajaju gornja ploča sa tastaturom i donji dio laptopa je bezvazdušni prostor,ponavljam u komori,a ne u laptopu
Šta je "gornja ploča", a šta "komora"?
senzibilni wrote:jedan dio robotove ruke drži gornji dio laptopa a druga ruka drži donji dio i tako se spoje gornji dio i donji to jest uklope jer se tako radi sa plastikom ,bukvalno rečeno usisaju se,jer se jedino tako može postiči potpuno i bez oštečenja spajanje ,,,,,, ,pa ko hoće da shvati uredu a ko neče nek popravlja po sarajevu popraviće ali u k,,,,
Čovječe božiji, pa ja skinem display laptopa za oko 20 minuta, čitav laptop rasturim i sastavim za oko sat i po, a nisam serviser za laptope. Možeš li zamisliti koliko vremena treba onima koji JESU profesionalni serviseri? Kakva robotova ruka, vakuum, i vražija mater? :)
nivla

#54 Re: Popravak laptopa

Post by nivla »

SHTEVELEC wrote:Servisir'o sam fakat sve moguce i nemoguce vrste laptopa (Acer, Asus, Dell, FSC, HP, Lenovo, Toshiba i jos milion nekih nepoznatih firmi koje kupuju barebone laptope pa sklapaju nekakve svoje). Elem, ja ti mogu rec' kao neko ko ih rastavlja ne koristi (licno koristim 10" Asus EEE, s njega ovo i pisem, bas nemam potrebe za jacim) - Toshiba, Lenovo i HP su stvarno jako jako kvalitetni (ranije su bili dosta kvalitetniji nego novi modeli, svi su morali dosta da smanje cijene pa tako i kvalitet, doduse uvjek imas razlicite serije laptopa, normalno je da nije isto kvalitetan laptop od 700KM i od 1700KM), Asus je isto tako strasno kvalitetan (iali sto tako imas jeftine serije, recimo X59SL i F5SL su maltene isti laptopi samo sto je kod X serije dosta jeftinija plastika i garancija je 1 godina, kod F serije je 2 godina), FSC je tako tako, nekad im se desi dobra serija nekad su jako losi. A moja preporuka je uvjek Acer (opet naglasavam da ovo pisem kao serviser, profesionalna deformacija, kad bilo sta od tehnike kupujem prvo gledam gdje cu ga nosit' na servis, ko ce ga popravljat') - kod Acera uglavnom najvise dobijes za ono sto platis, sto se tice kvaliteta danas su ok (do prije 3 godine su stvarno imali losu plastiku, ne znam ni sam koliko sam izmjenj'o kucista ekrana, kod nekih cak i kuciste laptopa, dobra stvar je sto je to sve radjeno u garanciji), lose im je sto daju samo 6 mjeseci garanciju na bateriju (svi ostali 12), ali kod Acera imas jednu super stvar koju skoro niko ne koristi. Za cirka 120KM dobijes produzenje garancije na 3 godine, kod svih ostalih proizvodjaca produzenje garancije je dosta skuplje. Takodje, cijene dijelova su kod Acera jako niske (recimo tastatura kosta nekih 48-55KM, kod ostalih je bar duplo skuplja), kada mi treba dio za neki laptop (za servise van garancije naravno) uvjek prvo gledam mogu li iskoristiti nesto od Acera, ako ne tek onda trazim cijenu od ostalih proizvodjaca (recimo ekrane uvjek uzimam od njih). To sto se laptop rastopio je vjerovatno bio problem sa coolerom (zacepe se i onda nema protoka vazduha, laptop se pregrijava, ovo je jako cest problem, treba ga samo odnijeti u servis da se cooler ocisti, kod dosta modela se laptop ne mora ni rastavljati pa to radim odmah dok je vlasnik tu, da ga ne ostavlja zbog tri minute posla). A sto se tice tog problema sa zvukom - donesi laptop na servis, pogledacu sta je, ako je do konektora imam nekih starih ploca, ako sa neke bude odgovar'o konektor prebacicu ga, kako god dijagnostiku ne naplacujemo a nista ne radim dok ne javim cijenu ne pristanes na servis...
ovo boldirano nije tacno jer za lenovo je produzenje garancije sa 12 na 36 mjeseci ~120km, isto tako je i za hp(mozda cak i niza cijena) , to produzenje ne moras kupiti uopste kod nas, nego fino na hp/lenovo stranici produzis garanciju na 3g pa ti tad cijena ovisi o kursu dolara u trenutku produzenja
u klasi do 1200km lenovo laptopi mozda jesu nesto ruznijeg dizajna ali prije bih uzeo thinkpad sl510 za 1100 km nego bilo kojeg acera/hp/toshibu/msi u toj kategoriji
ilegalac

#55 Re: Popravak laptopa

Post by ilegalac »

SHTEVELEC wrote:Servisir'o sam fakat sve moguce i nemoguce vrste laptopa (Acer, Asus, Dell, FSC, HP, Lenovo, Toshiba i jos milion nekih nepoznatih firmi koje kupuju barebone laptope pa sklapaju nekakve svoje). Elem, ja ti mogu rec' kao neko ko ih rastavlja ne koristi (licno koristim 10" Asus EEE, s njega ovo i pisem, bas nemam potrebe za jacim) - Toshiba, Lenovo i HP su stvarno jako jako kvalitetni (ranije su bili dosta kvalitetniji nego novi modeli, svi su morali dosta da smanje cijene pa tako i kvalitet, doduse uvjek imas razlicite serije laptopa, normalno je da nije isto kvalitetan laptop od 700KM i od 1700KM), Asus je isto tako strasno kvalitetan (iali sto tako imas jeftine serije, recimo X59SL i F5SL su maltene isti laptopi samo sto je kod X serije dosta jeftinija plastika i garancija je 1 godina, kod F serije je 2 godina), FSC je tako tako, nekad im se desi dobra serija nekad su jako losi. A moja preporuka je uvjek Acer (opet naglasavam da ovo pisem kao serviser, profesionalna deformacija, kad bilo sta od tehnike kupujem prvo gledam gdje cu ga nosit' na servis, ko ce ga popravljat') - kod Acera uglavnom najvise dobijes za ono sto platis, sto se tice kvaliteta danas su ok (do prije 3 godine su stvarno imali losu plastiku, ne znam ni sam koliko sam izmjenj'o kucista ekrana, kod nekih cak i kuciste laptopa, dobra stvar je sto je to sve radjeno u garanciji), lose im je sto daju samo 6 mjeseci garanciju na bateriju (svi ostali 12), ali kod Acera imas jednu super stvar koju skoro niko ne koristi. Za cirka 120KM dobijes produzenje garancije na 3 godine, kod svih ostalih proizvodjaca produzenje garancije je dosta skuplje. Takodje, cijene dijelova su kod Acera jako niske (recimo tastatura kosta nekih 48-55KM, kod ostalih je bar duplo skuplja), kada mi treba dio za neki laptop (za servise van garancije naravno) uvjek prvo gledam mogu li iskoristiti nesto od Acera, ako ne tek onda trazim cijenu od ostalih proizvodjaca (recimo ekrane uvjek uzimam od njih). To sto se laptop rastopio je vjerovatno bio problem sa coolerom (zacepe se i onda nema protoka vazduha, laptop se pregrijava, ovo je jako cest problem, treba ga samo odnijeti u servis da se cooler ocisti, kod dosta modela se laptop ne mora ni rastavljati pa to radim odmah dok je vlasnik tu, da ga ne ostavlja zbog tri minute posla). A sto se tice tog problema sa zvukom - donesi laptop na servis, pogledacu sta je, ako je do konektora imam nekih starih ploca, ako sa neke bude odgovar'o konektor prebacicu ga, kako god dijagnostiku ne naplacujemo a nista ne radim dok ne javim cijenu ne pristanes na servis...
E, s obzirom da vidim da preferiraš Acer, onda ti je poznato kakva je mašina Acer Aspire 5672 WLMi.....tj. bila bi dobra da nije na njoj pukla matična ploča (Intel core duo processor 1.66 ghz, 667 MHZ FSB, MB L2 cache, 15.4 WXGA CrystalBrite LCD, Ati Radeon 512 MB, 120 GB sata HDD, DVD RW, 1 GB DDR 2, wireless, kamera 1.3 mega, Bluetooth, čitač kartica...ajd dosta je hvaljenja...) bar tako kaže majstor koji ga je pogledao i koji servisira računare, ali mu nije prvestveno da servisira lap top računare. Kako je on meni objasnio problem je bio do napajanja, pa malo po malo i tako je mašina potpuno stala. Sada kada pokušam da ga upalim, samo se upali signalna lapica koja otreperi 8 puta i to je to. Potuno mrtav. Vidim da si ekspert za lap top računare pa me interesuje da li se može popraviti ova ploča, reparirati ili bilo šta drugo uraditi što bi je osposobilo.
Ajd odgovori...pa da se obradujem ili ubijem....
udrch

#56 Re: Popravak laptopa

Post by udrch »

nivla wrote:
ovo boldirano nije tacno jer za lenovo je produzenje garancije sa 12 na 36 mjeseci ~120km, isto tako je i za hp(mozda cak i niza cijena) , to produzenje ne moras kupiti uopste kod nas, nego fino na hp/lenovo stranici produzis garanciju na 3g pa ti tad cijena ovisi o kursu dolara u trenutku produzenja
u klasi do 1200km lenovo laptopi mozda jesu nesto ruznijeg dizajna ali prije bih uzeo thinkpad sl510 za 1100 km nego bilo kojeg acera/hp/toshibu/msi u toj kategoriji
Stvarno lupetaš bezveze..čovjek radi u KimTec servisu koji je ovlašteni servis za Acer, HP, Lenovo, Asus i Toshiba laptope i ti se nađeš da kažeš kako nešto nije tačno..
I naravno provališ se..
Evo i podataka..kao referencu sam uzeo web stranicu Imteca na kojoj sam našao produžetke garancije i piše sljedeće:

Acer produžetak garancije laptopi sa 12 na 36 mjeseci za Aspire seriju.
Cijena: 120.00 KM

HP Produžetak Garancije Laptopi UK735E sa 12 mjeseci na 36 mjeseci.
Cijena: 239.00 KM

Nakon ovoga sam provjerio sve referentne web stranice u našoj državi: Imtec, Plus, Genelec, UniExpert, Ingel i nigdje ne nađoh ovu SL510 seriju za 1100 KM, čak i da je bolja nema je po toj cijeni..
Od Acera možda i jeste bolja, ali od Toshibe jednostavno nije, ali to je i budali jasno..ako ništa drugo dovoljno je što na Toshibi piše Made in Japan, a na Lenovu Made in China :mrgreen:
Ali mi znamo zašto ti navijaš za Lenovo :D
Naravno sad će da uslijedi tvoja priča kako je nešto ovako ili onako, kako može da bude i tako to, kao i svaki put..ali koga je to briga..mi znamo da se ti često provališ, valjda i ti to nekad skontaš..
delightful

#57 Re: Popravak laptopa

Post by delightful »

udrch, opomena zbog vrijedjanja sagovornika.
alibaba_i_30_godina

#58 Re: Popravak laptopa

Post by alibaba_i_30_godina »

SHTEVELEC wrote:A sto se tice tog problema sa zvukom - donesi laptop na servis, pogledacu sta je, ako je do konektora imam nekih starih ploca, ako sa neke bude odgovar'o konektor prebacicu ga, kako god dijagnostiku ne naplacujemo a nista ne radim dok ne javim cijenu ne pristanes na servis...
Poslao sam ti pp, provjeri. Hvala na informacijama. :thumbup:
SHTEVELEC

#59 Re: Popravak laptopa

Post by SHTEVELEC »

Imas sve cijene produzenja garancije na http://www.mikronis.hr, nalaze se pod proizvodjacima, cijena produzenja zavisi od serije laptopa za koju kupujes produzenje. Ovo na Imtecu mislim da nije tacno, to produzenje za Acera vazi za sve Acer serije (Aspire, Extensa, TravelMate), ne vazi za eMachines (koji isto ide preko Acera posto su ih oni kupili ali nije Acer pa se ne moze produziti garancija, bar ne na ovaj nacin). Danas su svi laptopi manje vise isti, cim to kosta 800-900KM ne moze niko napraviti nesto dosta kvalitetnije od ostalih za iste pare... Za taj Acer sto nece da upali - donesi ga do servisa, pogledacu moze li se ista uraditi mada sam skeptican, nekad se moze popraviti neki kvar na ploci, ali svakako ti je mrtav, nemas od njega nikakve koristi, ako uspijem sta i jeste dobro...
nivla

#60 Re: Popravak laptopa

Post by nivla »

udrch wrote: Stvarno lupetaš bezveze..čovjek radi u KimTec servisu koji je ovlašteni servis za Acer, HP, Lenovo, Asus i Toshiba laptope i ti se nađeš da kažeš kako nešto nije tačno..
I naravno provališ se..
Evo i podataka..kao referencu sam uzeo web stranicu Imteca na kojoj sam našao produžetke garancije i piše sljedeće:

Nakon ovoga sam provjerio sve referentne web stranice u našoj državi: Imtec, Plus, Genelec, UniExpert, Ingel i nigdje ne nađoh ovu SL510 seriju za 1100 KM, čak i da je bolja nema je po toj cijeni..
Od Acera možda i jeste bolja, ali od Toshibe jednostavno nije, ali to je i budali jasno..ako ništa drugo dovoljno je što na Toshibi piše Made in Japan, a na Lenovu Made in China :mrgreen:
.
od kako sam posredovao u posljednje tri godine u kupovini preko 200 komada hp laptopa, i 70ak lenovo modela, valjda znam koliko kosta i vrijedi nesto, btw http://www.bbs.ba/uploads/media/mpc.pdf ovdje imas sl510 model za manje od 1100km sa pdvom, iako nema na webu u plus computersu 140 km(preko megatrenda) produzenje lenovo garancije sa 12 na 36 mjeseci, znam jer me to bas interesovalo, kad platis karticom preko weba jos jeftinije
ako slucajno ovi iz bbs-a azuriraju cjenovnik evo da ti uradim screenshot iz cjenovnika
istina u ovom dijelu cjenovnika ima jedna greska a to je da je masa laptopa 1,4kg, inace prije 3 sedmice prijatelj kupovao sl510 bio 1136km sa pdvom isti ovaj sto je sad skoro 1100 km sa jos 1GB RAMa
Image
udrch wrote: Ali mi znamo zašto ti navijaš za Lenovo :D
Naravno sad će da uslijedi tvoja priča kako je nešto ovako ili onako, kako može da bude i tako to, kao i svaki put..ali koga je to briga..mi znamo da se ti često provališ, valjda i ti to nekad skontaš..
za lenovo navijam samo zbog predobrog iskustva sa njihovim laptopima,kad uzmes lenovo laptop u ruku, pa cak i onaj najjeftiniji, vidis da odstupa kvalitetom kucista u svakom segmentu, a kao primjer ti navodim da je od 77 kupljenih modela, samo jedan g550 imao problem sa ventilatorom koji se morao zamijeniti
sto se tice hp-a oni su nesto losiji, govorim o hp 550/6720s laptopima, pozeljna preprodaja cim istekne garancija, ako me pitas kako znam, iskustvo sa ukupno 160 komada ovakvih laptopa, 6730s serija se pokazala nesto boljom, i hp 550 se bar u mom slucaju pokazao boljim u odnosu na 6720s, hp530 iako na izgled najsiromasniji se pokazao sa laptopom najkvalitetnije izrade u ovom low end segmentu, npr godinu dana mladji hp550 izgleda nakon 6 mjeseci koristenja ko da je proizveden 2 godine prije hp 530 koji je koristen 1,5 godinu, pozitivna stvar kod hp550 trajanje baterije od preko 3 sata prvih 6-7 mjeseci
sto se tice acera, samo se sjetim 5100 serije sa amd turionima i ispadanja sarafa iz kucista zbog pregrijavanja nakon 6 mjeseci
nadrndan

#61 Re: Popravak laptopa

Post by nadrndan »

SHTEVELEC wrote: ... 15" ekran ti se ne isplati kupovati u servisu, to je stariji laptop a cijena ekrana bice bar 400-500KM (laptop komplet ispravan ne vrijedi toliko)...
Hvala ti na odgovoru, tako sam i ja rekao - displey kod laptopa se ne isplati mijenjati.
udrch

#62 Re: Popravak laptopa

Post by udrch »

nivla wrote:
udrch wrote: Stvarno lupetaš bezveze..čovjek radi u KimTec servisu koji je ovlašteni servis za Acer, HP, Lenovo, Asus i Toshiba laptope i ti se nađeš da kažeš kako nešto nije tačno..
I naravno provališ se..

.
od kako sam posredovao u posljednje tri godine u kupovini preko 200 komada hp laptopa, i 70ak lenovo modela, valjda znam koliko kosta i vrijedi nesto, btw http://www.bbs.ba/uploads/media/mpc.pdf ovdje imas sl510 model za manje od 1100km sa pdvom, iako nema na webu u plus computersu 140 km(preko megatrenda) produzenje lenovo garancije sa 12 na 36 mjeseci, znam jer me to bas interesovalo, kad platis karticom preko weba jos jeftinije
ako slucajno ovi iz bbs-a azuriraju cjenovnik evo da ti uradim screenshot iz cjenovnika
istina u ovom dijelu cjenovnika ima jedna greska a to je da je masa laptopa 1,4kg, inace prije 3 sedmice prijatelj kupovao sl510 bio 1136km sa pdvom isti ovaj sto je sad skoro 1100 km sa jos 1GB RAMa
Image
udrch wrote: Ali mi znamo zašto ti navijaš za Lenovo :D
za lenovo navijam samo zbog predobrog iskustva sa njihovim laptopima,kad uzmes lenovo laptop u ruku, pa cak i onaj najjeftiniji, vidis da odstupa kvalitetom kucista u svakom segmentu, a kao primjer ti navodim da je od 77 kupljenih modela, samo jedan g550 imao problem sa ventilatorom koji se morao zamijeniti
sto se tice hp-a oni su nesto losiji, govorim o hp 550/6720s laptopima, pozeljna preprodaja cim istekne garancija, ako me pitas kako znam, iskustvo sa ukupno 160 komada ovakvih laptopa, 6730s serija se pokazala nesto boljom, i hp 550 se bar u mom slucaju pokazao boljim u odnosu na 6720s, hp530 iako na izgled najsiromasniji se pokazao sa laptopom najkvalitetnije izrade u ovom low end segmentu, npr godinu dana mladji hp550 izgleda nakon 6 mjeseci koristenja ko da je proizveden 2 godine prije hp 530 koji je koristen 1,5 godinu, pozitivna stvar kod hp550 trajanje baterije od preko 3 sata prvih 6-7 mjeseci
sto se tice acera, samo se sjetim 5100 serije sa amd turionima i ispadanja sarafa iz kucista zbog pregrijavanja nakon 6 mjeseci
Kao i obično..proizvoljno iznošenje podataka da bi izgledalo uvjerljivije..cifre ti se ne slažu..cijena ovog Sl510 najejftinijeg ja viđoh 1055,00 KM plus PDV, a ti tvrdiš da je sa PDV-om..nazovi BBS i pitaj koja je cijena sa PDV-om..

I ono što je najbitnije i najveća razlika između tvog posta koji samo tebi izgleda da ga je pisala stručna osoba i posta koji je pisao ovaj KimTec serviser gdje se jasno vidi da ga piše stručna osoba..a ti opet dođeš i ubjeđuješ sve redom..ja koliko znam 120 KM je manje od 140 KM, ali kod tebe izgleda nije slučaj..a šta bi za HP garanciju, ne reče nam gdje je ona jeftinija od ovih mizernih Acerovih 120 KM..
Niko nije Acerov advokat, ljudi samo iznose svoje mišljenje i većina se slaže da je Acer najbolje kupiti u našoj državi..niko nije rekao da je određeni Acer model bolji od određenog Lenovo modela..

Čovjeće juče si natjero nekog od ovih forumaša da se registruje i da ti kaže šta misli o tebi..šteta što nisi pročitao prije nego je moderacija morala da izbriše..
nivla

#63 Re: Popravak laptopa

Post by nivla »

udrch wrote: Kao i obično..proizvoljno iznošenje podataka da bi izgledalo uvjerljivije..cifre ti se ne slažu..cijena ovog Sl510 najejftinijeg ja viđoh 1055,00 KM plus PDV, a ti tvrdiš da je sa PDV-om..nazovi BBS i pitaj koja je cijena sa PDV-om..
cijena sl510 modela stalno varira, prema posljednjem cjenovniku na web stranici cijena sa pdvom je 1095 km za najjeftiniju varijantu koju imaju u ponudi, meni je iskreno svejedno sta ce ko kupiti, hiljadu puta preporucis nekom toshibu, lenovo, hp i on zavrsi sa kupovinom FSC laptopa sa sis chipsetom,
udrch wrote: I ono što je najbitnije i najveća razlika između tvog posta koji samo tebi izgleda da ga je pisala stručna osoba i posta koji je pisao ovaj KimTec serviser gdje se jasno vidi da ga piše stručna osoba..a ti opet dođeš i ubjeđuješ sve redom..ja koliko znam 120 KM je manje od 140 KM, ali kod tebe izgleda nije slučaj..a šta bi za HP garanciju, ne reče nam gdje je ona jeftinija od ovih mizernih Acerovih 120 KM..
Niko nije Acerov advokat, ljudi samo iznose svoje mišljenje i većina se slaže da je Acer najbolje kupiti u našoj državi..niko nije rekao da je određeni Acer model bolji od određenog Lenovo modela..
Čovjeće juče si natjero nekog od ovih forumaša da se registruje i da ti kaže šta misli o tebi..šteta što nisi pročitao prije nego je moderacija morala da izbriše..
koliko znam nisam nigdje sporio strucnost covjeka u ciju je edukaciju kimtec(ili cak on sam) ulozio hiljade maraka i sigurno mjesece ako ne i godine rada i truda, niti mi je to bila namjera, covjek sigurno zna svoj posao i registrovao se ovdje kako bi pomogao ostalim i dijelio savjete besplatno, ja sam samo naveo da cijena produzenja garancije i nije tako drasticno veca kod ostalih brandova i dao sam ti primjer za lenovo da je oko 140km, mozda cak i nize ako placas direktno karticom na lenovo stranici
steta sto nisam procitao to sto je neko napisao, ko ima sta da mi kaze, ako je istina moze napisati i na forumu, ako ne zna je li istina moze mi se obratiti na pp, zamolio bih te ako se sjecas pojedinih detalja da mi to posaljes na pp
svima kojima treba popravka laptopa ovlasteni servis je prvo mjesto koje trebaju posjetiti
inace smo i previse otisli u off-topic, tako da bih ja ovdje zavrsio
sto se tice cifara o kupovini laptopa, nisi ih morao boldirati, mogu ti na pp proslijediti kako se do njih doslo i po kojim su cijenama ti laptopi kupovani
vedran17

#64 Re: Popravak laptopa

Post by vedran17 »

senzibilni wrote:dobro,nije neka šega, ali uredu da pojasnim
u komori u kojoj se spajaju gornja ploča sa tastaturom i donji dio laptopa je bezvazdušni prostor,ponavljam u komori,a ne u laptopu
jedan dio robotove ruke drži gornji dio laptopa a druga ruka drži donji dio i tako se spoje gornji dio i donji to jest uklope jer se tako radi sa plastikom ,bukvalno rečeno usisaju se,jer se jedino tako može postiči potpuno i bez oštečenja spajanje ,,,,,, ,pa ko hoće da shvati uredu a ko neče nek popravlja po sarajevu popraviće ali u k,,,,
Majčice draga, ovo je nešto najzabavnije što sam pročitao na Internetu još od dial-upa.

Lik je puko k'o kokica.

A i ne pamtim da sam od tad vidio tekst sa ovoliko ofulanih č i ć....
zmaj56

#65 Re: Popravak laptopa

Post by zmaj56 »

@SHTEVELEC

Laptop fujitsu Amilo 7440G

Otisla mu maticna ploca, kako ovi iz servisa kazu, i ne isplati se popravljati, odnosno zamjeniti.

Molio bih Vase misljenje.

PS. Mozete li poslati p.p, da mi napisete adresu gdje radite, ako je moguce?
Hvala
SHTEVELEC

#66 Re: Popravak laptopa

Post by SHTEVELEC »

Mozete ga donijeti da pogledam, mozda se nesto moze uraditi. Zamjena ploce se sigurno ne isplati ali se nekad moze popraviti, a moze biti da nije u pitanju ploca.
Studenticca

#67 Re: Popravak laptopa

Post by Studenticca »

pozdrav svima.....
imam problem sa laptopom i hitno mi treba rješenje...naime,naveče radio sasvim normalno i ujutru kad sam ga upalila,išlo sve normalno,ukucam šifru,pojavi se slika na desktopu....i to je to...ne pojave se ikone,niti start traka...prazan ekran
alt-ctrl del jedino što radi ..i sleep opcija......
šta se dešava...mogu li kako da "pozovem" ikone....
šta bi moglo biti....
napominjem da mi je antivirus istekao...ima li to neke veze..
molim nekoga da me posavjetuje

očajna studentica
hvala
mrtva kokoš

#68 Re: Popravak laptopa

Post by mrtva kokoš »

a da nisi slucajno ukljucila opciju za skrivanje ikona...
desni klik misa, pa ides na Arrange icons By pa onda na show desktop icons...
mrtva kokoš

#69 Re: Popravak laptopa

Post by mrtva kokoš »

drugi nacin...
In Windows XP, my "Show Desktop" icon down in the taskbar disappeared. How do I get it back?

A:
I get questions on this all the time. it even happened to someone here at WorldStart HQ. "Show Desktop" is not a normal program and you can't just make a shortcut or reactivate it in a normal way.

What you'll need to do is create a file in Notepad and save it to where Show Desktop should be.

Go to Start/Run and type in "notepad" (without the quotes) then type in these lines:

[Shell]
Command=2
IconFile=explorer.exe,3
[Taskbar]
Command=ToggleDesktop

Next, save the file with the name "Show Desktop.scf" in the folder

C:\Documents and Settings\username\Application Data\ Microsoft\Internet Explorer\ Quick Launch

Your klix user account name goes where it says "username".

The Show Desktop icon should reappear next to your Start button and you can close out Notepad.

image

~ David

P.S. Of course you could use Win Key+D to close all windows and take you to your desktop.

za treci ne znam, ustvari znam a to je reinstalacija :roll:
Studenticca

#70 Re: Popravak laptopa

Post by Studenticca »

ali ja ne mogu ni da kliknem desnim tasterom miša ......niti otvoriti notepad
znači prazan ekran,ne mogu klikati mišem
ne radi start dugme na tastaturi....jedino na šta reaguje kad se upali je alt-ctrl del da ga ugasim.....ni na šta drugo ne reaguje
mrtva kokoš

#71 Re: Popravak laptopa

Post by mrtva kokoš »

iskreno, ako ti ledi start dugme i ako jedino sto mozes otvoriti je task menager mislim da mu ne gine formatiranje...
ali nemoj me uzeti za rijec ja sam samo obicni korisnik (tj.smrtnik) :-D
Studenticca

#72 Re: Popravak laptopa

Post by Studenticca »

To je najbitnije da moze ctrl+alt+del, jer najvjerovatnije da ti explorer "pada", kad ti se otvori task manager (on se otvara sa ctrl+alt+del) klikni na File>New Task (Run...) i kada ti se otvori novi prozorcic ukucas explorer.exe.[/quote]

ovako...tri mjeseca kad ga pokušam upaliti desi se to što se desi.....kad idem na alt ctrl del otvori se dijaloški okvir u kome je nemoguće kliknuti task manager.....imam cancel, shut down, lock comp,i change pasword a task man. je siv ne mogu kliknuti na nj

naime nakon što sam pročitala tvoj post krenula sam da to pokušam,,upali se normalno.pojavile se ikone,a da to nisam ni uradila

samo se pojavi ono čudo da šaljem report zbog neke greške service.exe

joj.....izvinite ako sam zakomplikovala....
al fakat ne znam šta je ovo

i hvala vam na pomoći u svakom slučaju
p.s. šta da uradim da mi se ne desi to opet.... laptop je Asus A7Mseries
Studenticca

#73 Re: Popravak laptopa

Post by Studenticca »

Maxboy wrote:Bicu direktan, vijesti nisu nimalo dobre :-D
Task manager je deaktiviran, kako je veoma mala mogucnost da si to ti uradila jer te to niti zanima niti znas to uraditi velika je vjerovatnoca da je to uradio virus kako bi mogao slobodnije setati sistemom. Ova vjerovatnoca raste sa cinjenicom da ti je antivirus istekao, znaci nisi imala zastitu i virus je imao sve preduvjete da uradi nesto ovakvo. Sad ono sto bi trebala uraditi je da instaliras neki od besplatnih antivirusa, uradis update i skeniras hard disk, najvjerovatnije da ce naci nekoliko trojancica :lol:
Avira antivirus, Avast i jos neki ce pomoci, a mozes instalirati i Kaspersky 2010 Internet Security pa cu ti ja poslati licence key na pp.
Ako uspijes uraditi sta od ovoga, javi se da ti dam jos par instrukcija da sredis stvar, ako si u nemogucnosti da uradis ovo ne gine ti instalacija sistema.
ajoj,to sam i predpostavljala,,,ali imam problemčić,nisam bila u mogućnosti konektovati se net.jer je instaliran preko kablovske na PC,a na laptop ne mogu da se nakačim...koliko će me koštati instalacija sistema,gdje to mogu uraditi.....kod tebe?
hvala ti punooo
:roll:
mrtva kokoš

#74 Re: Popravak laptopa

Post by mrtva kokoš »

ma hajde Maxboy mozes ti to podesi joj BIOS... :D
mrtva kokoš

#75 Re: Popravak laptopa

Post by mrtva kokoš »

Maxboy wrote:
Splinter wrote:ma hajde Maxboy mozes ti to podesi joj BIOS... :D
Sta je pisac htio reci :?