Protektovanje guma
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Rugafet
#51 Re: Protektovanje guma
Ja probo taman slana koliko treba moze se jest
-
citroen xm
#52 Re: Protektovanje guma
Na jednom autu sam dobio nove 4 protekt gume. Bile su dobre do prve kiše i toljenja snijega. E kada sam dobio skije pri maloj brzini letile su u kantu i neće više na moje auto.
A ovaj što je pokrenuo temu je neki protetičar, smijem glavu dati. Bliži se sezona, valja naći mušterije.
A ovaj što je pokrenuo temu je neki protetičar, smijem glavu dati. Bliži se sezona, valja naći mušterije.
-
emric
#53 Re: Protektovanje guma
A gdje se Phenix gume mogu kupiti u Sarajevu?
-
emric
#54 Re: Protektovanje guma
Kakva su tvoja iskustva?basicm wrote:Protekt probati, pa onda pricati o njima.
- basicm
#55 Re: Protektovanje guma
Vise nego odlicna, phenix gume na zadnjoj vuci su cinile cuda. 3 zime su bile odlicne, i onda sam nastavio ljeto da ih potrosim.emric wrote:Kakva su tvoja iskustva?basicm wrote:Protekt probati, pa onda pricati o njima.
-
emric
#56 Re: Protektovanje guma
Gdje ih kupuješ u Sarajevu?basicm wrote:Vise nego odlicna, phenix gume na zadnjoj vuci su cinile cuda. 3 zime su bile odlicne, i onda sam nastavio ljeto da ih potrosim.emric wrote:Kakva su tvoja iskustva?basicm wrote:Protekt probati, pa onda pricati o njima.
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#57 Re: Protektovanje guma
Sad nesto razmisljam (nije da bih to uradio na svom autu)
, ali da li postoje i ljetne protekt gume za osobne automobile?
Svi znamo za zimske protektuse, ali nisam nikad cuo za ljetne?
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#58 Re: Protektovanje guma
Imaju i ljetne, ali kod nas su popularnije zimske.Romeo 80 wrote:Sad nesto razmisljam (nije da bih to uradio na svom autu), ali da li postoje i ljetne protekt gume za osobne automobile?
-
NediM17
#59 Re: Protektovanje guma
BMW i Phenix je silan kontrast. Ne ide to u istu recenicu.basicm wrote:Vise nego odlicna, phenix gume na zadnjoj vuci su cinile cuda. 3 zime su bile odlicne, i onda sam nastavio ljeto da ih potrosim.emric wrote:Kakva su tvoja iskustva?basicm wrote:Protekt probati, pa onda pricati o njima.
Ne znam kakva je potreba imati BMW kojem ne mozes kupiti postene gume. Ja bih radije Daciju na Michelinu, ali jbg.,, to sam samo ja.
- basicm
#60 Re: Protektovanje guma
Zasto ja imam osjecaj da si se ti nesto naklatio na mene? Vec milion puta smo prezvakali da svako kupuje sta voli i hoce. Ti volis novo nema veze sta, ja volim polovno vise klase. Kao sto tebe privlaci to nesto, mene privlaci nesto drugo. Da trazimo ko je u pravu i ko je pametniji, necemo na zelenu granu nikad. Zato nemoj da me podbadas svaki put kad ja nesto napisem na bilo kojoj temi, barem kad pisemo ozbiljno.
Phenix nije bio na bmw-u. Drugo, i da jeste, moj problem.
Phenix nije bio na bmw-u. Drugo, i da jeste, moj problem.
- Sodom1
#61 Re: Protektovanje guma
Mislim da se ovde vise proteze strah da ces nekog ubiti , osim sebe
- basicm
#62 Re: Protektovanje guma
Jel stvarno mislis tako, da cim stavis protekt ubijas ljude?Sodom1 wrote:Mislim da se ovde vise proteze strah da ces nekog ubiti , osim sebe
- Maraschino
#63 Re: Protektovanje guma
Protekt, je li to ona hrpa gume pored ceste sto je otpala sa kamiona?
- amar1994
#64 Re: Protektovanje guma
protekt se najvise radi za dampere i slicne radne masine , jer se nove ne isplate svake godineMaraschino wrote:Protekt, je li to ona hrpa gume pored ceste sto je otpala sa kamiona?
imao je stari na yugi davno , kaze nikad na slicnoj gumi aka smecu nije vozio , vise nikad nije ni prisao protektu
- Maraschino
#65 Re: Protektovanje guma
medju gumama je stvarno veliki izbor od jeftinih smecarskih, jeftinih da mogu proci do premijum koje moras platiti(sve smo to apsolvirali) ali raditi protekt na gumi koja je vec izgubila saru a stara je boga pitaj koliko, je ludost.
koliko imas para kupi bar dvije pa opet dvije da valjaju.
koliko imas para kupi bar dvije pa opet dvije da valjaju.
- Sodom1
#66 Re: Protektovanje guma
Na to pitanje se ne odgovara sa da ili nebasicm wrote:Jel stvarno mislis tako, da cim stavis protekt ubijas ljude?Sodom1 wrote:Mislim da se ovde vise proteze strah da ces nekog ubiti , osim sebe
-
walk_M-A-N
#67 Re: Protektovanje guma
Uglavnom neka mišljenja i prepucavanje bez vrijednosti a kad želiš konkretne informacije, nema..
Nisam nikad koristio protekt a bih i na putničkom. Mijenjam ljetnje i zimske i ne vidim zašto ne bih.
Kaže se da je mala razlika do nove ali to je bilo sa 14-kama, već sa 16-kama koje su sad česte je razlika pofina. A tek za veće.
Ima ona priča o gaznom i bočnom sloju ali zna li neko kad se prestao stavljati samo gazni već se radi čitava?
Ovdje se spominjao Pxenix koji je Podgorica a ima i Sintex Doboj, te Makbel koji je imao svoju temu, sa lošim iskustvima tamo negdje 2010, nije jasno šta je sada.
Na phenixgume.com nije mi jasno ima li zimske ili to po sezoni, vidim samo cjenik ljetne, neki Targum (nije Tarigum valjda radi asocijacije..). I ne vidim da piše do koje brzine je predviđena.
sintex-phenix.com mi izgleda bolje. Indeks H znači do 210. Ali kod ovih izgleda samo zimska po slici.
Zato mi nije jasno to ljetna i zimska.
I otkupljuje li ko stare gume i koje.
Nisam nikad koristio protekt a bih i na putničkom. Mijenjam ljetnje i zimske i ne vidim zašto ne bih.
Kaže se da je mala razlika do nove ali to je bilo sa 14-kama, već sa 16-kama koje su sad česte je razlika pofina. A tek za veće.
Ima ona priča o gaznom i bočnom sloju ali zna li neko kad se prestao stavljati samo gazni već se radi čitava?
Ovdje se spominjao Pxenix koji je Podgorica a ima i Sintex Doboj, te Makbel koji je imao svoju temu, sa lošim iskustvima tamo negdje 2010, nije jasno šta je sada.
Na phenixgume.com nije mi jasno ima li zimske ili to po sezoni, vidim samo cjenik ljetne, neki Targum (nije Tarigum valjda radi asocijacije..). I ne vidim da piše do koje brzine je predviđena.
sintex-phenix.com mi izgleda bolje. Indeks H znači do 210. Ali kod ovih izgleda samo zimska po slici.
Zato mi nije jasno to ljetna i zimska.
I otkupljuje li ko stare gume i koje.
-
emric
#68 Re: Protektovanje guma
Vozio smeće na smeću? Pa bolje kontejner vozati nego jugu. Osim toga, ako je to bilo 1964. zar imaš obraza porediti tadašnji neki protekt sa današnjim? Znaš, mnogo je decenija prošlo u svijetu tehnologije.amar1994 wrote:imao je stari na yugi davno , kaze nikad na slicnoj gumi aka smecu nije vozio , vise nikad nije ni prisao protektu
- amar1994
#69 Re: Protektovanje guma
nek si ti vozi mega auta , pa vozi ti kontejner ,nesto pricas a gledas protektemric wrote:Vozio smeće na smeću? Pa bolje kontejner vozati nego jugu. Osim toga, ako je to bilo 1964. zar imaš obraza porediti tadašnji neki protekt sa današnjim? Znaš, mnogo je decenija prošlo u svijetu tehnologije.amar1994 wrote:imao je stari na yugi davno , kaze nikad na slicnoj gumi aka smecu nije vozio , vise nikad nije ni prisao protektu
ne znam ja o tehnologiji , de mi ti objasni molim te
2006te , protekt je qrac bio i ostao a vi kupujte i stavljajte na skupa i jaka auta
digo temu iz 2011 da kaze kako je protekt bolji od save i tigra
-
emric
#70 Re: Protektovanje guma
Sava je smeće, a Tigar još jedan level ispod smeća.
- konektovan
#71 Re: Protektovanje guma
Sve što si ti dosad napisao je smece, samobanuj se, poštedi nas gluposti.emric wrote:Sava je smeće, a Tigar još jedan level ispod smeća.
-
emric
#72 Re: Protektovanje guma
Kupi za 60 KM Tigar gumu i kaže ima nove gume.konektovan wrote:Sve što si ti dosad napisao je smece, samobanuj se, poštedi nas gluposti.emric wrote:Sava je smeće, a Tigar još jedan level ispod smeća.
Kupiš protekt za jednu sezonu i ne lažeš nikoga. Posluže te bolje od bilo koje druge gume jer su mekše i nema proklizavanja. Gospodski. I to rade ljudi širom svijeta, samo se nađe neki balkanko da kaže jok to daj Tigar.
- konektovan
#73 Re: Protektovanje guma
Da sam na tvom mjestu, ozbiljno bi razmotrio ovo, što sam ti napisao u ptethodnom postu.emric wrote:Kupi za 60 KM Tigar gumu i kaže ima nove gume.konektovan wrote:Sve što si ti dosad napisao je smece, samobanuj se, poštedi nas gluposti.emric wrote:Sava je smeće, a Tigar još jedan level ispod smeća.![]()
![]()
Kupiš protekt za jednu sezonu i ne lažeš nikoga. Posluže te bolje od bilo koje druge gume jer su mekše i nema proklizavanja. Gospodski. I to rade ljudi širom svijeta, samo se nađe neki balkanko da kaže jok to daj Tigar.
-
emric
#74 Re: Protektovanje guma
Napravi iskorak, prihvati sazrijevanje, nismo na super kids forumu.konektovan wrote:Da sam na tvom mjestu, ozbiljno bi razmotrio ovo, što sam ti napisao u ptethodnom postu.
- konektovan
#75 Re: Protektovanje guma
Dobro, protekt je bolji od save, tigra, haj sad zdravo, hebo mater, k'o da vas sve jedan quratz pravi, svako malo se pojavi dilajla.....emric wrote:Napravi iskorak, prihvati sazrijevanje, nismo na super kids forumu.konektovan wrote:Da sam na tvom mjestu, ozbiljno bi razmotrio ovo, što sam ti napisao u ptethodnom postu.