U Londonu uhapsen Ejup Ganic
- ChataDodajStaHoces
#51 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Sramota je sta dopustamo da nam rade... Pa hebemu mater zar niko od nasih tzv. politicara nece dici glas, pokazati zube, odgovoriti na provokacije... pocinje od toga da se zabranjuje skup u parlamentu i hapse nevini ljudi od strane drzave koja "nije ucestvovala u genocidu"... strah me upitati gdje je kraj i da li ce ga biti..

- muha_sa
#52 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Haški tribunal mi jutros nalikovo na neku birtiju iz mog vremena--ala Samek
Da je pomor galebova bio veći bi se značaj dao---ko jebe neke bosancerose
Za Ganića--ako je kriv nek odgovara al ovo fakat gubi svaku smisao.
Hajd--nek je Dabicev Gebels Božanić uposlenik ministarstva vanjskih poslova države koju je blatio i svojim konstrukcijama pocinio zlocin ravan i onom ko je granate slao na civile.
Nek na desetine zlocinaca radi u policiji GTRS-i nek slobodno šeherom špartaju.
Nek ove minderpuze od politicara sjede i kontaju kako ce u svoje selo koju ciglu nabacit a u sebe i svoje potomke obezbjedit za narednih 100.godina--ko jebe državu
-ala hume rabi svako sebi grabi.
Na sramotu im.
Da je pomor galebova bio veći bi se značaj dao---ko jebe neke bosancerose
Za Ganića--ako je kriv nek odgovara al ovo fakat gubi svaku smisao.
Hajd--nek je Dabicev Gebels Božanić uposlenik ministarstva vanjskih poslova države koju je blatio i svojim konstrukcijama pocinio zlocin ravan i onom ko je granate slao na civile.
Nek na desetine zlocinaca radi u policiji GTRS-i nek slobodno šeherom špartaju.
Nek ove minderpuze od politicara sjede i kontaju kako ce u svoje selo koju ciglu nabacit a u sebe i svoje potomke obezbjedit za narednih 100.godina--ko jebe državu
Na sramotu im.
-
KartalGGG
#53 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
I sta ce sad bit? Sta je odlucio taj sudija?
-
TheOneandOnly
#54 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Dva bezobrazna i ozbiljna ataka na nasu drzavu, koje li slucajnosti - upravo priredjena na Dan Nezavisnosti. Ne interesuju me ni Ganic ni Mustafic kao osobe (jedan bivsi visoki funkcioner RBiH i SDA a drugi funkcioner SDP-a), kakvi god da su treba stati u odbranu samog principa. Valjda ce cinjenica koju sam naveo u zagradi natjerati onu nasu trojica debila da konacno sjednu za stol i malo umire narod nekom strategijom i zajednickim saopcenjem jer svi znamo sta se na Balkanu desava kada dodje do desavanja naroda.
Ganica uhapsili zbog "ratnih zlocina" a eno protiv Mustafica izgleda da ce SIPA reagovati. Ako dopustimo da ovo prodje, popishaj nas.
Ganica uhapsili zbog "ratnih zlocina" a eno protiv Mustafica izgleda da ce SIPA reagovati. Ako dopustimo da ovo prodje, popishaj nas.
- mrtva kokoš
#55 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
mada sa onom odbranom ni galbebove ne moze odbraniti.ja sam mislio da je pjesnik malo "pametniji"muha_sa wrote:Haški tribunal mi jutros nalikovo na neku birtiju iz mog vremena--ala Samek![]()
Da je pomor galebova bio veći bi se značaj dao---ko jebe neke bosancerose![]()
mislim ono da bolje laze...
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
#56 Uhapsen Ejup Ganic!
Ejup Ganić uhapšen u Londonu
Ratni član Predsjedništva BiH Ejub Ganić uhapšen je danas u Londonu na osnovu inicijalnog zahtjeva Srbije za njegovo hapšenje, potvrđeno je Srni u Ambasadi Velike Bitanije u BiH. Portparol Ambasade Velike Britanije u BiH Biljana Ristović rekla je da će Ganić biti izveden pred Osnovni sud gdje će mu biti predočeni navodi koji mu se stavljaju na teret.
Ona je istakla de će se Ganić pred Sudom izjasniti o navodima koji mu se stavljaju na teret, i da li se slaže sa izručenjem, nakon čega će Sud donijeti odluku da li da odredi njegovo puštanje uz kauciju.
Ganić je u petak, 26. februara, bio zadržan na aerodromu u Londonu, ali je ubrzo i pušten.
Ganić je demantovao tvrdnje da je zadržan po Interpolovoj potjernici iz Srbije, navodeći da je na aerodromu čekao prtljag.
Ministar pravde Srbije Snežana Malović izjavila je u petak da je sudskim organima Velike Britanije upućen zahtjev za ekstradiciju Ganića, protiv koga se u Tužilaštvu za ratne zločine Srbije vodi istraga zbog umiješanosti u zločine počinjene na teritoriji BiH.
Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije raspisalo je početkom 2009. godine, po nalogu istražnog sudije, potjernice za 19 osoba iz BiH, među kojima su ratni članovi Predsjedništva BiH Ejup Ganić i Stjepan Kljuić, zbog napada na kolonu JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu.
Prema podacima Centra javne bezbjednosti Istočnog Sarajeva, u napadima 2. i 3. maja ubijena su 42, a ranjena 73 pripadnika JNA, dok ih je 215 zarobljeno.
I sta sad?
- Tijana_NS
#57 Re: Uhapsen Ejup Ganic!
nije uhapsen , i ta vest je bila aktuelna pre 5 dana
- muha_sa
- Tijana_NS
#59 Re: Uhapsen Ejup Ganic!
do dijaspore sporo putuju vesti
- muha_sa
#60 Re: Uhapsen Ejup Ganic!
il do tebe TijanaTijana_NS wrote:do dijaspore sporo putuju vesti
Ganić se upravo nalazi na saslušanju kod suca---kao uhapšenik, po potjernici države koja nije bila agresor na BiH.
-
michio
#61 Re: Uhapsen Ejup Ganic!
Priveli ga kod sudije zbog protokola. Sutra je slobodan.
- Tijana_NS
#62 Re: Uhapsen Ejup Ganic!
zar ga vec jednom nisu pustali ?muha_sa wrote:il do tebe TijanaTijana_NS wrote:do dijaspore sporo putuju vesti![]()
Ganić se upravo nalazi na saslušanju kod suca---kao uhapšenik, po potjernici države koja nije bila agresor na BiH.
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
#63 Re: Uhapsen Ejup Ganic!
Protokola cega? Ovdje kazu da ce pred sudiju u Beograd koliko ja kontam. Ili je u pitanju totalna dezinformacija.michio wrote:Priveli ga kod sudije zbog protokola. Sutra je slobodan.
- chuchumbamayumbe
#64 Re: Uhapsen Ejup Ganic!
Neka se Silajdzic&co pobrinu za njega taman onoliko koliko su i za Iliju Jurisica, pa da vidimo...

-
michio
#65 Re: Uhapsen Ejup Ganic!
Osnovni sud u Beogradu ili Londonu 
-
njonjica
#66 Re: Uhapsen Ejup Ganic!
tako je chuchuchuchumbamayumbe wrote:Neka se Silajdzic&co pobrinu za njega taman onoliko koliko su i za Iliju Jurisica, pa da vidimo...
- KadSeMrtviProbudimo
#67 Re: Uhapsen Ejup Ganic!
Sukobile se dvije poznate profesionalne "institucije laži"
Jako me zanima koja više laže 
- nellington
#68 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Zar Ibran nije SDAov kadar?TheOneandOnly wrote:Dva bezobrazna i ozbiljna ataka na nasu drzavu, koje li slucajnosti - upravo priredjena na Dan Nezavisnosti. Ne interesuju me ni Ganic ni Mustafic kao osobe (jedan bivsi visoki funkcioner RBiH i SDA a drugi funkcioner SDP-a)
- luckylaka
#69 Re: Uhapsen Ejup Ganic!
Ovdje je uopste ne bitno da li je uhapsen Ilija Jurisic ili Ejub Ganic.Pitanje je ko je sledeci.Ti,ja ili neko treci.Koga ce to jos ,,prodati,,nasi politicari da bi se uvukli u dupe eu i usa predstavnicima.chuchumbamayumbe wrote:Neka se Silajdzic&co pobrinu za njega taman onoliko koliko su i za Iliju Jurisica, pa da vidimo...
-
leo karan
#70 Re: Uhapsen Ejup Ganic!
srbi ne prestaju lagati
sve im je zasnovano na lazima
P.s. onaj sizofrenicar u hagu danas izjavljuje da se srbi uopce nisu spremali za rat 92. i da su muslimani htjeli rat
sve im je zasnovano na lazima
P.s. onaj sizofrenicar u hagu danas izjavljuje da se srbi uopce nisu spremali za rat 92. i da su muslimani htjeli rat
-
TheOneandOnly
#71 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Nisam znao da je ikada i bio, prvi put procitao na indeksu stranice. Koliko znam vec dugi niz godina je predsjednik UO SDP Srebrenice. Jbg, mozda sam ja prolupao.nellington wrote:Zar Ibran nije SDAov kadar?TheOneandOnly wrote:Dva bezobrazna i ozbiljna ataka na nasu drzavu, koje li slucajnosti - upravo priredjena na Dan Nezavisnosti. Ne interesuju me ni Ganic ni Mustafic kao osobe (jedan bivsi visoki funkcioner RBiH i SDA a drugi funkcioner SDP-a)
- nellington
#72 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Ti misliš na Hakiju Meholjića, onog rustičnog folklornog tipa?
- Seffer
#73 Re: Uhapsen Ejup Ganic!
Koliko znam ,postoji Hag koji je nadlezan za ratne zlocine...a on se nije interesovao za Ganica....
u svakom slucaju, postoji mnogo ljudi u Srbiji koji bi takodjer mogli biti optuzeni za ratne zlocine, a neki od njih su i dalje u tamosnjem rukovodstvu. Znaci, BiH bi trebala udariti reciprocitet, i traziti za MORE tamosnjih ljudi za isporuku preko Interpola. Pa da vidimo...
Moralo bi se postaviti pitanje sta je JNA trazila u maju u BiH (nezavisnost proglasena u martu). Svaki vojnik JNA sa oruzjem u ruci je tada bio NEPRIJATELJ, prema tome: F..K OFF SERBIA!
u svakom slucaju, postoji mnogo ljudi u Srbiji koji bi takodjer mogli biti optuzeni za ratne zlocine, a neki od njih su i dalje u tamosnjem rukovodstvu. Znaci, BiH bi trebala udariti reciprocitet, i traziti za MORE tamosnjih ljudi za isporuku preko Interpola. Pa da vidimo...
Moralo bi se postaviti pitanje sta je JNA trazila u maju u BiH (nezavisnost proglasena u martu). Svaki vojnik JNA sa oruzjem u ruci je tada bio NEPRIJATELJ, prema tome: F..K OFF SERBIA!
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#74 Re: Uhapsen Ejup Ganic!
Neka su ga uhapsili,....Njegovo hapšenje će natjerati ovdašnje ublehaše da podignu optužbe i potjernice za Lilićem, Ćosićem, Kadijevićem, Bulatovićem (Omladinac iz CG),...i ostalim.
Ako ne mogu te potjernice da krenu iz Sarajeva (Blokade), neka plate advokate, pa iz Ankare, Istambula,...Kako se snadju.
Ako ne mogu te potjernice da krenu iz Sarajeva (Blokade), neka plate advokate, pa iz Ankare, Istambula,...Kako se snadju.
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
#75 Re: Uhapsen Ejup Ganic!
Imate vec otvorenu temu na "Diskusijama", .... ova ce biti spojena sa istom.
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =1&t=73753
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =1&t=73753