BiH

ahuseino

Post by ahuseino »

Koji je to Srpsko-Hrvatski/Hrvatsko-Srpski, ako Srbi pricaju Srpski, Hrvati Hrvatski?

Ja bi ih zvao Juzno-Slovenski jezik sa 5 dijalekata i 3 govora;
Ikavski, IJEkavski, i Ekavski...

Meldina, jeli te to nauchila teta Amira...ili jos niste dosli do toga.

....I ipak, ipak cu ga ja zvati BOSANSKI, svim vama nacionalistima uz dlaku....
meldina

Post by meldina »

Koji je to Srpsko-Hrvatski/Hrvatsko-Srpski, ako Srbi pricaju Srpski, Hrvati Hrvatski?

Ja bi ih zvao Juzno-Slovenski jezik sa 5 dijalekata i 3 govora;
Ikavski, IJEkavski, i Ekavski...

Meldina, jeli te to nauchila teta Amira...ili jos niste dosli do toga.

....I ipak, ipak cu ga ja zvati BOSANSKI, svim vama nacionalistima uz dlaku....
Nema toga koji moze negirat postojanje bosanskog jezika
Ja nisam nacionalist samo prava bosanka :D
manijak1

Post by manijak1 »

grbavica70 wrote:Ovdje je jedini normalan lik ova Irena... :D
Šta fali Aketu i tebi :D :D :? :?
I vi ste poprilično okomiti na horizontalu :D
BECHO

Post by BECHO »

A kako bi bilo da se Srbo-Hrvati koji pricaju srpsko-hrvatskim konsolidiraju pa naprave srpsko-hrvatsku drzavu a Bosnjake-poturice i ostale Bosance koji pricaju bosanskim istjeraju u Tursku i zapadne cafirske zemlje! Sta ti mislis margi? *ebo zemlju gdje se ne prica srpsko-hrvatski! :-)
margareta

Post by margareta »

BECHO wrote:A kako bi bilo da se Srbo-Hrvati koji pricaju srpsko-hrvatskim konsolidiraju pa naprave srpsko-hrvatsku drzavu a Bosnjake-poturice i ostale Bosance koji pricaju bosanskim istjeraju u Tursku i zapadne cafirske zemlje! Sta ti mislis margi? *ebo zemlju gdje se ne prica srpsko-hrvatski! :-)
:roll: ......znala sam ja da cesh me doc' grdit' BECO :roll: ........al' ne mogu se ja sad odrec' svog maternjeg jezika... :(
ake

Post by ake »

BECHO pricas besmislice, niko to nije rekao,
nije mi jasno zasto uvijek toliko zelite biti prikazani kao zrtve :shock:
babba

Post by babba »

Bechlija sve vise me zabrinjavas jer poprimas Hajderovu politiku.
Nego ti ulozi u Gasne komore, vise se isplati a mozda prikopcas plin i djaba od brace.
margareta

Post by margareta »

ake wrote:BECHO pricas besmislice, niko to nije rekao,
nije mi jasno zasto uvijek toliko zelite biti prikazani kao zrtve :shock:
:roll: eto.... BECO :roll: .....vidish ... :roll: kako ...me...
......zelish.... :( zrtvovat' :roll: :-)
manijak1

Post by manijak1 »

:D :D Zato da bi ti shvatio da krivolovci moraju platiti učinjenu štetu :D :D ako su sve akcije činili van sezone i bez odgovarajuće potvrde nadležnog Lovačkog društva.
:D :D Ili je to samo želja da se podgrije košuta a mali jelenčići i srnice da se snađu bez podrške nezakonito odstrijeljenih roditelja ???????
margareta

Post by margareta »

manijak1 wrote::D :D Zato da bi ti shvatio da krivolovci moraju platiti učinjenu štetu :D :D ako su sve akcije činili van sezone i bez odgovarajuće potvrde nadležnog Lovačkog društva.
:D :D Ili je to samo želja da se podgrije košuta a mali jelenčići i srnice da se snađu bez podrške nezakonito odstrijeljenih roditelja ???????
:roll:
BECHO

Post by BECHO »

ake wrote:
BECHO wrote:srpskohrvatski jezik!!! Sta je to? Kakvo je to ruglo od jezika? :? :D
to je onaj isti jezik koji su bosnje iskopirale plus nepravilan govor i dale mu pogresan naziv bosanski, pa sad brukaju sve bosance,
umjesto da su dali logicno bosnjacki, pa da brukaju samo sebe :(
Brkas pojmove lingvisticaru, bosanski jezik nije kopiran iz nekog titoidnog vremena kada su se jezici na prostoru ex-Yu morali nazvati srpsko-hrvatski zbog uticaja Srpsko-Hrvatske kulture i junastva (pogledaj pod M.Krleza) nego jezik kojima ima historijsku pozadinu, bas kao i naziv Bosnjaci (po vama poturice i oni stu su prodali veru za veceru)! Nepravilni govor, nepismenost pojedinca, analfabetizam, nesposobnost ispravnog izgovaranja je subektivnost kojih ima u svakoj jezickoj skupini pa tako i tvom 'maternjem' jeziku! Koristenjem naziva bosanski jezik Bosnjaci(prvenstveno) slijede nominaciju svoga jezika ciji se kontinuitet moze pratiti od bosanskog srednjovjekovlja do danas, a koji je bezbroj puta potvrdjen u upravno-pravnim spisima, narodnim govorima, bosnjackoj usmenoj i pisanoj knjizevnosti te u razlicitoj literaturi na slavenskim i drugim jezicima! E sad, pokusaji da se Bosnjacima umjesto historijski potvrdjenog te u praksi usvojenog naziva bosanski jezik nametne bosnjacka nominacija jezika (tvoja verzija i komsija preko Drine tj. Save), predstavljaju politiziranje koje je posljedica prezivjelog a neprevladanog srpskog i hrvatskog paternalizma i negiranja bosnjackog nacionalnog identiteta! Ima tu jos jedna vazna stvar: Istrajavajuci na upotrebi historijskog imena za svoj jezik, Bosnjaci u Bosni i Hercegovini i sire ne ugrozavaju nicija prava niti prisvajaju nesto sto im ne pripada! U tom smislu, koriscenje naziva bosanski jezik ne ukljucuje nikakvu teznju ka unifikaciji i unitarizaciji na prostoru Bosne i Hercegovine (za razliku od srpsko-hrvatskih pametnjakovica)! Nadam se da su ti neke stvari sad malo jasnije! Uzdravlje ;)
ake

Post by ake »

i sad sandzosi pricaju bosanski, ma hajde :oops:
BosnjakAga

#63 Re: BiH

Post by BosnjakAga »

IRENA wrote:Da li je moguce da opstane drzava cije postojanje ne zeli vise od 50 % njenih gradjana?Iako narod koji zeli njen opstanak naseljava samo 20 % njene teritorije,jos uvijek zivi u laznoj nadi da je moguce da se nasto promjeni

http://www.sarajevo-rs.com
http://www.srpskosarajevo.com
Irena na svaki komentar ubaci link od nekog srpskogsarajeva :D

Gdje je to srpsko Sarajevo? Prvi put cujem? Zar ima dva Sarajeva :lol:

Irena ajd otvori sajt http://www.srpskosarajevo-x.com :D
manijak1

Post by manijak1 »

ake wrote:i sad sandzosi pricaju bosanski, ma hajde :oops:
I ti sada dereš Srbiju do Tokija :D pa što hajde :D ma ti Sandžosima .
Ne moraš tulumbama :D :D
ake

Post by ake »

u pravu si :oops:
BECHO

Post by BECHO »

ake wrote:i sad sandzosi pricaju bosanski, ma hajde :oops:
Naravno, bas kao sto vi i Srbijanci pricate srpski (srpsko-hrvatski) iako postoje znatne razlike u dijalektu, naglasku i fonetici! U cemu je problem? :-)
BECHO

Post by BECHO »

babba wrote:Bechlija sve vise me zabrinjavas jer poprimas Hajderovu politiku.
Nego ti ulozi u Gasne komore, vise se isplati a mozda prikopcas plin i djaba od brace.
Ma to se ja i margi igramo asocijacija, neznas ti o cemu se radi! ;)
Post Reply