Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
bluesjunior wrote:ako imaš elektronsku knjižicu (a pored nje valjda ipak treba još uvijek imati i onu staru) ne mora se više ovjeravati
Ne treba stara, ne smije te niko vratiti sa novom el.knjizicom. naravno ako je ovjerena tj doprinosi uplaceni
Naaravno trebalo bi da je tako - prije neki dan ušao da ovjerim knjižicu (ponio i staru i novu) i rekli su mi baš tako kao što kažeš, ali izgleda (iz domene pričaju raja) da nastaje problem u nekim ambulantama koje ne mogu provjeriti elektronsku knjižicu...haj nadam se da to možda više nije slučaj...
bluesjunior wrote:ako imaš elektronsku knjižicu (a pored nje valjda ipak treba još uvijek imati i onu staru) ne mora se više ovjeravati
Ne treba stara, ne smije te niko vratiti sa novom el.knjizicom. naravno ako je ovjerena tj doprinosi uplaceni
Naaravno trebalo bi da je tako - prije neki dan ušao da ovjerim knjižicu (ponio i staru i novu) i rekli su mi baš tako kao što kažeš, ali izgleda (iz domene pričaju raja) da nastaje problem u nekim ambulantama koje ne mogu provjeriti elektronsku knjižicu...haj nadam se da to možda više nije slučaj...
Jedino mozda zavod za materinstvo, ostali bi trebali svi da funkcioniraju. Eh sad sistem radi ne radi to je druga stvar.
Elektronska vrijedi u cijelom Kantonu, u svim ambulantama, DZ i bolnicama OSIM kod stomatologa! Nema vas pravo niko vracati ako nemate papirnu verziju!
ma ja samo problem u zavodu za materinstvo je sto nemaju br kartona upisan u komp a ni u el.knjizici. upisani brojevi od porodicne. pa im je dosta lakse sa starom knjizicom, ali ne vracaju ni oni samo pitaju ima li stara knjizica.
nepass1 wrote:ma ja samo problem u zavodu za materinstvo je sto nemaju br kartona upisan u komp a ni u el.knjizici. upisani brojevi od porodicne. pa im je dosta lakse sa starom knjizicom, ali ne vracaju ni oni samo pitaju ima li stara knjizica.
Na njih i mislim, oni jos uvijek upisuju u sveske... obicno kod porodicnog bude onaj citac barkodova hahhaha ili kako se to vec zove.
Ja dobio elektronsku posle godine bez papirne.
Nikad problem nisam imao, puno je bolja ova elektronska.
Prvo sto je mala pa vazda u novcaniku a drugo sto ne moram ovjeravati.
Super implementacija ovog programa vrijeme je bilo.
Niko me jos nije pitao za papirnu i vecina ljudi koji je koriste je iz navike.