atko wrote:Cudan je ovo mentalitet i surov i pitom do PM ... ljudi koji nastoje obezvrijediti sve sto se izdigne iznad njihovog horizonta ucmalosti ... ako si ispod tog horizonta tu su da iskreno placu sa tobom nad tvojom sudbinom.
Nedavno sam izmislio novu foru... Kupio sam na buHljaku nekakav mobitel za deset maraka (crni, dobar ko hljeb, radi se o Nokia 5110 koju je neko spuc`o u zid vjerovatno radi kašnjenja toplog obroka pa se raspala i malo napukla) i dodao mu ULTRA karticu. Svoj mobilni sa brojem koji koristim ostavim na radnom stolu, onda odem u WC i nazovem svoj broj sa ove polijepljene Nokije. Nakon toga se vratim i oni me naravno informišu da me je neko zvao i da je mobilni zvonio kao lud što im vjerovatno smeta jer ne mogu spavati, i sad slijedi scena...
Uzimam svoj mobitel sa brojem koji stvarno koristim, prebacujem ga na nečujno (da me neko ne provali za slučaj da počne zvoniti u pola razgovora), i kao fol šaljem povratni poziv nekim nepostojećim osobama koje su me "zvale", pa na sav glas ugovaram poslove od po par hiljada maraka i čitavo vrijeme naglašavam "ne gospodine, meni ne možete platiti na rate, ja nisam socijalno, naravno gospodine, možete uplatiti novac u roku sedam dana, hvala, hvala, drago mi je što ste zadovoljni, i ja Vama gospodine, i ja Vama". A ja da vidiš faca poslije "razgovora" Tiiiiiiito dragi. Ko da sam im pobio svu familiju.
atko wrote:U principu treba procitati Andrica i Selimovica i mnoge stvari ti se posloze o ovom mentalitetu ...
Već kad si spomenuo Selimovića... Jednom sam ga u nekom bezveznom neradničkom razgovoru o ratu uz kafu i rahatlokum slučajno citirao i naveo onu scenu kada trojica vojnika siluju ženu, pa joj daju hljeb a ona pljune i uzme ga na kraju... i sad ovi što rade sa mnom šute, šute... pa će ovaj jedan...
"Dobar je taj Meša Selimović, pametan je neki čovjek. U kojoj je jedinici bio i gdje radi?"
Ostao sam bez teksta, a sada sam pobrisao i spot radi neprimjernog sadržaja.
atko wrote:Znaci samo veselo ...

Pa tako i treba, žao mi je samo ljudi koji još žive u iluzijama da se zavidnim ljudima može pomoći. Njih je najbolje distancirati. Što ih više distanciraš, više cijeniš samog sebe, i pokazuješ kako ti uopšte nije stalo do njihovog mišljenja, više te i cijene.