Sumnjam da će se džamija praviti uskoro. Pa i pokretač teme je napisao da je samo uplanjena.
Trenutno su i započete džamije ne završavaju(na Ciglanama i Ilidži). Ne morate se bojati da će vas džamije ugušiti.
Vidim da su protivnici gradnja džamija postali sofisticiraniji u svojim opravdanjima.
Islamovic wrote:Dzamija na pasija preskakala. To je jedini parking u blizini Robota, Općine, EP gdje mozes uvijek parkirati i jeftino proci - 2 KM dan. To k'o da je dogovor vlasnika Robora i street race Cerica da se jos vise opare al' na parkingu

A šta misliš čija je to sada zemlja?
vedrand wrote:koliko ja vidim ni ona na ciglanama nije zavrsena, nek i tamo samo zidove dignu, stave onu ofirnu ogradu, puste da se unutra smece skuplja i klinci se sprejom potpisuju i ostave tako jedno deset godina, divno ce izgledati da malo uljepsaju grad

Hoćeš da ni nabrojim nekoliko vrtića u kojima se skupljaju narkosi i bocaju, sugrađani kad im prigusti vrše nužde, gradska raja kulturno ostavlja smeće. Hoćemo zabraniti gradnju vrtića?
atko wrote:Ovdje smo problem MI ... samo cvilimo, kukamo ...

uvijek apsolutno tacno znamo ko nevalja, sta nevalja, protiv cega se treba boriti, sta treba zabraniti ...
Prvo smo zabranili džamije. Onda smo zabranili hidžabe. Onda smo zabranili muslimane....
komentar wrote:Smije li iko pokrenuti inicijativu (imali ikog u ovom gradu) da kaze pa dosta vise, što nema mjeru stvarno nema mjeru!

Smije li iko pokrenuti inicijativu (ima li ikoga u ovome gradu) da kaže: "pa dosta više", što nema mjeru - stvarno nema mjeru! Toliko ima puno kafana u kojima se toči alkohol. Treba to ograničiti. A kasnije i zabraniti po mogućnosti.
Sunrise00 wrote:sto rece moj razrednik iz osnovne skole: nikad nije bilo vise vjerskih objekata, a nikad i nije bilo vise kriminala..
Nikad nije bilo više muslimana, a više terorizma.
Nikad nije bilo više crnaca, a više kriminala.
Nikad nije bilo više katolika, a više pedofilije.
Nikad nije bilo više rokera, a više narkomanije.
Nikad nije bilo više slobode, a toliko manje pameti.
Vidikovac wrote:Dosta smo uništavali parkove da bi gradili vjerske objekte, okrenimo star za 180 stepeni - gradimo parkove.
E, s tobom se slažem.
Ali da jedno ne isključuje drugo. Neka se čuvaju postojeći parkovi. I prave se novi. Ali neka se pravi i vjerski objekti. Ali nekada treba potrebama života park ustupiti vjerskom objektu, a vjerski objekat ustupiti parku (zato mislim da ne treba "obnavljati" džamiju u Prešernovom parku).
Pa dokle starno više. Treba zabraniti tim nekim ljudima da prave džamije, isto ko što treba zabraniti opet tim nekim ljudima da koriste usluge "slobodnijih" dama(ili ko što stoji u zakonu o sistematizaciji radnih mjera: PRODAVAČICAMA LJUBAVI).
bogoljub wrote:Nego hoće li na džamiji biti koja reklama BHTelekoma i elektroprivrede_?
Kaži biće M-tel -ova.
-LIBERO- wrote:
Samo me interesuje ,hoce li nekome odgovarati svi ti vjerski pastiri svojih "stada",odakle ovoliko nemorala,ubistava,pljacki,mita,korupcije,prevara..a toliko vjerskih objekata

A ja,oni n eodgovaraju sudovima na ovome svijetu...to samo mi nevjernici...oni odgovraju svom sudiji.
Samo me interesuje, hoće li nekome odgovarati sve te manekenke koje pozivaju na mir u svijetu, odakle ovoliko nemorala, ubistava, pljački, mita, korupcije, prevara...a tih manekenskih kuća.
JThomas wrote:sjetit ćete se vi "islamofoba" kad vam se djeca ne budu imala gdje poigrati...ali eto, bar se "svoji na svom" neće imati gdje poigrati.
Ovo nije park. Koliko znam, a mislim da ne griješim, neće se dirati postojeći park. Već parking koji trenutno postoji pored parka. Na tom parkingu ja do sada nisam vidio djecu da se igraju.
P.S.
Da Vas gradnja džamija ne bi nervirala, slijedeći put glasajete za one koji će zabraniti ili bar ograničiti njihovu izgradnju.