Vox populi by Mimo Š.

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
Vragolan

#51 Re: Vox populi by Mimo Š.

Post by Vragolan »

mogu skontati da neko nekog novinara gotivi, ali ne mogu skontati da taj (sto gotivi tog novinara) ne konta neke stvari
evo npr forumas @sutpska bitanga
pa jarane tebe da postave na mimino mjesto u emisiju ti bi isto govorio, ja bi isto govorio, nekog sa ulice da pokupe isto bi govorio, mimo preljeva iz supljeg u prazno

sta hocu da kazem, mimo govori ono sta mahala misli, sastanemo se na kafi bacimo suplju i ja to sada prenesem na emisiju, nema doticanja srzi problema, nema ozbiljnog objasnjenja problema, nema nadahnuca da se poslje njegovog izlaganja upitas neke stvari, on ne zna isnpirisati gledaca na razmisljanje, znaci cisto iznese nekakvo misljenje mahale i gotovo, tako da ono sto on radi moze bilo ko uraditi

sinoc poziva na nake proteste, proziva sda (nisam njihov fan) i tihica, opoziciju
pa gospon mimo povedi revoluciju kreni od sebe, ja ne mogu nekoga kritikovati ako i ja nisam nista uradio po tom pitanju
skojotovski

#52 Re: Vox populi by Mimo Š.

Post by skojotovski »

Topla voda wrote:i tebe i cazima vise :D
vala bas! :wink:
Isabell

#53 Re: Vox populi by Mimo Š.

Post by Isabell »

Meni je on presmjesan s ovim.
obelix1

#54 Re: Vox populi by Mimo Š.

Post by obelix1 »

Mimo je bezvezveznjak koji nam nije ništa novo rekao, sakupio je mahalske tračeve i u svom arogantnom stilu nam ih saopćio.
Jadno je naše novinarstvo,jer teme koje sigurno zaslužuju jedno ozbiljno istarživanje obrađuje jedan polu novinar koji se ni u jednom momentu nije pozvao na izvor informacije koje komentariše a i kako će sigurno ga nisu vodali po sobama hotela kad su banditi iz NS talili pare, a o radu svilenog bandita zna toliko koliko preleti Sarajevsku hroniku u Avazu.
Moj Mimo tvoja emisija je relevantna koliko i mnogi postovi raznoraznih internet foruma,srozavaš novinarstvo i daješ argument jednoj novini sa dna novinarske kaljuže da za sebe kaže da je najuticajnija, i nebila najuticajnija kad polu novinari kao ti žele da nametnu svoju novinarsku veličinu.
strong69

#55 Re: Vox populi by Mimo Š.

Post by strong69 »

obelix1 wrote: Moj Mimo tvoja emisija je relevantna koliko i mnogi postovi raznoraznih internet foruma,srozavaš novinarstvo i daješ argument jednoj novini sa dna novinarske kaljuže da za sebe kaže da je najuticajnija, i nebila najuticajnija kad polu novinari kao ti žele da nametnu svoju novinarsku veličinu.
Slazem se s tobom. Ovo isto sto on prica (dakle bez pozivanja na odredeni izvor i utemeljenja) pricamo i mi ovdje na forumu svaki dan i ima nas (kao nekad drug dr Nosferatu) koji bi to i bolje radili.
Ralfson

#56 Re: Vox populi by Mimo Š.

Post by Ralfson »

Eh` sve dok nam se "vi" ne "ishkolujete", valja nam` slusat` Mimu... Dajte` malo podrske... pa emisija se makar malo razlikuje od klisea na ovim prostorima...
Topla voda

#57 Re: Vox populi by Mimo Š.

Post by Topla voda »

da puste da nosferaty samo pet dana,od ponedjeljka do petka ,na tv-u objasni svoje vidjenjenje stvari...svi bi s nozevima i viljuskama,ako vec nemaju sta drugo,krenuli na institucije vlasti :D

a gdje je noske,jel ziv? :-?
skojotovski

#58 Re: Vox populi by Mimo Š.

Post by skojotovski »

stipu nosketa, sta kaze Cazim, Cazim :D
DaysleepeR

#59 Re: Vox populi by Mimo Š.

Post by DaysleepeR »

bezveze je što se sav naloži tokom monologa i onda se kao na dugme oraspoloži i odjavi emisiju

na zapadu ima jako puno ovakvih emisija i u svakoj onaj koji vodi monolog ostane do kraja u istom raspoloženju i ne odjavljuje emisiju
Banksy

#60 Re: Vox populi by Mimo Š.

Post by Banksy »

skojotovski wrote:vrlo brzo ce isplivati ko mu pise ove komentare....
Neko iz Fahrine ergele ...
StupskaBitanga

#61 Re: Vox populi by Mimo Š.

Post by StupskaBitanga »

Nakon večerašnje emisije
Sutra naslov u Avazu

MIMO ISLAMOFOBISTA

Granate po OBN po nacionalnoj strukturi kako ima više Srba i Hrvata a manje Bošnjaka

jedva čekam da vidim
leigh

#62 Re: Vox populi by Mimo Š.

Post by leigh »

A nije ni obavio osnovni zadatak novinarstva pa saznao ko je postavio bilborde, već se odmah obrušio na reisa, jedva dočekao, biće sutra ujeo se za guzicu.
StupskaBitanga

#63 Re: Vox populi by Mimo Š.

Post by StupskaBitanga »

leigh wrote:A nije ni obavio osnovni zadatak novinarstva pa saznao ko je postavio bilborde, već se odmah obrušio na reisa, jedva dočekao, biće sutra ujeo se za guzicu.
postaila je NEHLA ne Reis
Gospoda Ministarka

#64 Re: Vox populi by Mimo Š.

Post by Gospoda Ministarka »

StupskaBitanga wrote:
UEco wrote:
StupskaBitanga wrote:skojotovski

Mimu ne poznajem lično ali moja jedna jako dobra prijateljica se zna s njim i Mimo je jako dobar, pošten i zbog svega ovog hrabar čovjek

Ona mi je objasnila da to što ne predstavlja svoje pravo ime nije što se on tog imena stidi već što ga svi znaju kao Mimu.
Uzeti ću i Lepu Brenu nju svi znaju kao takvu miislim to je normala čovjek se zove lupam nekako a dobije nadimak koji mu usuštini postaje ime tj ljudi ga po tom imenu znaju

i prema tome dobar novinar :oops: :run:
Mimo ima štiha
Da istina je Mimo ovo ne piše ali iznosi u javnost
i u moru šljama i kvazi novinara Mimo je za 10
@stupska bitanka, ja koliko sam mogla zakljuciti iz tvojih postova neka tvoja prijateljica radi na OBN-u, koja je Adrijana ili Dajana??? Prestani ih forsirati majke,ti.... niko ko ima IQ iznad 80 nece pogledati OBN a ne pratiti redovno Cazima i njegovu emisiju.
Mislim, Mimo kao novinar je neprofesionalac... covjek je totalni laik... vrhunac njegovog novinarstva (bar posljeratnog) je OBN :lol: ... da je bio kakav takav novinar imao bi angazman na bar jednoj imalo ozbiljnoj TV kuci tipa FTV, BHT, TVSA ... ALFA :D OSM :D U ostalom, sto se truditi oko osobe koja gleda OBN i druzi se sa OBNcicima i smatra Mimu S. dobrim covjekom :lol: i dobrim novinarom.
skojotovski wrote:novinara profesionalaca u nasoj zemlji dakako da ima. recimo, gojko beric, ozren kebo... :wink:
:thumbup: Ozren Kebo... intelektualac, jedan od najboljih nasih pisaca a i novinara.
Neelix

#65 Re: Vox populi by Mimo Š.

Post by Neelix »

ovo mu nije trebalo veceras :-)
Topla voda

#66 Re: Vox populi by Mimo Š.

Post by Topla voda »

ja sta gluposti nagovori ziv insan ,koji se kao razumije u fudbal..i sve to za 10 minuta
Neelix

#67 Re: Vox populi by Mimo Š.

Post by Neelix »

mogu ruku dat da su zvali papeta u neku emisiju i nije htio doc.
Tvrtko II Kotromanić

#68 Re: Vox populi by Mimo Š.

Post by Tvrtko II Kotromanić »

Neelix wrote:mogu ruku dat da su zvali papeta u neku emisiju i nije htio doc.
a sta je pricao ? nisam stigao pogledat..
Topla voda

#69 Re: Vox populi by Mimo Š.

Post by Topla voda »

ma nesto kao pape ne da novinarima da pridju,a to nije ok...kod cire je moglo,jer ipak novinari moraju prenijeti vijesti narodu...i kao nece ivicu osima za savjetnika,a hoce sredojevica na klupi i svasta nesta....uglavnom nista,samo dreka bez smisla,samo da se kenja,jer to je in
LSD

#70 Re: Vox populi by Mimo Š.

Post by LSD »

E zaista odavno nisam vidio nekog da za 5 minuta može toliku kolicinu gluposti i sranja da izbaci iz sebe.
Ovo je dno dna ,nema dalje...ovo nije ni novinarstvo,ni mahalska...nemam rijeci za ovako nešto :shock:
Tvrtko II Kotromanić

#71 Re: Vox populi by Mimo Š.

Post by Tvrtko II Kotromanić »

Topla voda wrote:ma nesto kao pape ne da novinarima da pridju,a to nije ok...kod cire je moglo,jer ipak novinari moraju prenijeti vijesti narodu...i kao nece ivicu osima za savjetnika,a hoce sredojevica na klupi i svasta nesta....uglavnom nista,samo dreka bez smisla,samo da se kenja,jer to je in
ccc pa sta treba da se nasi ne mogu spremit za tekmu kako treba od slinih novinarcica poput mime, al et bitnije je da narod ima svjeze vijesti xD...
svasta; dakle gomila gluposti.. dobro je znaci da nisam gledao :)
Tahta

#72 Re: Vox populi by Mimo Š.

Post by Tahta »

A izgleda da se situacija mijenja, izgleda da Mimu Šu..a Šahinpašića ne podržava 90% populacije ili forumaša :D
Šta bi kako ovo brzo promjenismo mišljenej na brzinu sam pročitao sve postove i od početne euforije dođosmo do dna :?
izgleda da mi volimo malo korucije, malo kriminala, malo mimo zakona, svi se pomalo koristimo situacijom kad vlast ne funkcioniše baš kako treba ( pa makar nelegalni softver ili skinuti novi ko žalost loš Čolin album u Breginoj izvedbi fuj ali to nije tema)
jer da 90 % misli kao Mimo Šup.. Šahinpašić, on kad bi osnovao stranku izašao sa platformom da će riješiti kriminal mito korupciju ..... bal bla dobio bi 90 % glasova birača
aha kako da ne :lol:
cico x

#73 Re: Vox populi by Mimo Š.

Post by cico x »

vala si ga ĆAZIME usrao veceras pravo,sta ti je pape kriv,covjek tek dosao,nije jos ni svestan kakva gamad vode savez,a ti po njemu udario,udari po svom gazdi koji ima najgluplju tv kucu ,udri po munibu jace i zesce,a ti s epapeta uhvatio,ccc,moj ćazime,moj ćazime
elSaik

#74 Re: Vox populi by Mimo Š.

Post by elSaik »

Pa jel vox populi ili ne? Pljuvanje opravdava u potpunosti naziv emisije. Kakav narod takvi novinari. Uglavnom.
felichi

#75 Re: Vox populi by Mimo Š.

Post by felichi »

LSD wrote:E zaista odavno nisam vidio nekog da za 5 minuta može toliku kolicinu gluposti i sranja da izbaci iz sebe.
Ovo je dno dna ,nema dalje...ovo nije ni novinarstvo,ni mahalska...nemam rijeci za ovako nešto :shock:
potpisujem sve. na dnu dna. mimo je novinar koliko sam ja nuklearni fizicar.
Post Reply