Vox populi by Mimo Š.
Moderator: anex
- Vragolan
#51 Re: Vox populi by Mimo Š.
mogu skontati da neko nekog novinara gotivi, ali ne mogu skontati da taj (sto gotivi tog novinara) ne konta neke stvari
evo npr forumas @sutpska bitanga
pa jarane tebe da postave na mimino mjesto u emisiju ti bi isto govorio, ja bi isto govorio, nekog sa ulice da pokupe isto bi govorio, mimo preljeva iz supljeg u prazno
sta hocu da kazem, mimo govori ono sta mahala misli, sastanemo se na kafi bacimo suplju i ja to sada prenesem na emisiju, nema doticanja srzi problema, nema ozbiljnog objasnjenja problema, nema nadahnuca da se poslje njegovog izlaganja upitas neke stvari, on ne zna isnpirisati gledaca na razmisljanje, znaci cisto iznese nekakvo misljenje mahale i gotovo, tako da ono sto on radi moze bilo ko uraditi
sinoc poziva na nake proteste, proziva sda (nisam njihov fan) i tihica, opoziciju
pa gospon mimo povedi revoluciju kreni od sebe, ja ne mogu nekoga kritikovati ako i ja nisam nista uradio po tom pitanju
evo npr forumas @sutpska bitanga
pa jarane tebe da postave na mimino mjesto u emisiju ti bi isto govorio, ja bi isto govorio, nekog sa ulice da pokupe isto bi govorio, mimo preljeva iz supljeg u prazno
sta hocu da kazem, mimo govori ono sta mahala misli, sastanemo se na kafi bacimo suplju i ja to sada prenesem na emisiju, nema doticanja srzi problema, nema ozbiljnog objasnjenja problema, nema nadahnuca da se poslje njegovog izlaganja upitas neke stvari, on ne zna isnpirisati gledaca na razmisljanje, znaci cisto iznese nekakvo misljenje mahale i gotovo, tako da ono sto on radi moze bilo ko uraditi
sinoc poziva na nake proteste, proziva sda (nisam njihov fan) i tihica, opoziciju
pa gospon mimo povedi revoluciju kreni od sebe, ja ne mogu nekoga kritikovati ako i ja nisam nista uradio po tom pitanju
-
skojotovski
#52 Re: Vox populi by Mimo Š.
vala bas!Topla voda wrote:i tebe i cazima vise
- Isabell
#53 Re: Vox populi by Mimo Š.
Meni je on presmjesan s ovim.
-
obelix1
#54 Re: Vox populi by Mimo Š.
Mimo je bezvezveznjak koji nam nije ništa novo rekao, sakupio je mahalske tračeve i u svom arogantnom stilu nam ih saopćio.
Jadno je naše novinarstvo,jer teme koje sigurno zaslužuju jedno ozbiljno istarživanje obrađuje jedan polu novinar koji se ni u jednom momentu nije pozvao na izvor informacije koje komentariše a i kako će sigurno ga nisu vodali po sobama hotela kad su banditi iz NS talili pare, a o radu svilenog bandita zna toliko koliko preleti Sarajevsku hroniku u Avazu.
Moj Mimo tvoja emisija je relevantna koliko i mnogi postovi raznoraznih internet foruma,srozavaš novinarstvo i daješ argument jednoj novini sa dna novinarske kaljuže da za sebe kaže da je najuticajnija, i nebila najuticajnija kad polu novinari kao ti žele da nametnu svoju novinarsku veličinu.
Jadno je naše novinarstvo,jer teme koje sigurno zaslužuju jedno ozbiljno istarživanje obrađuje jedan polu novinar koji se ni u jednom momentu nije pozvao na izvor informacije koje komentariše a i kako će sigurno ga nisu vodali po sobama hotela kad su banditi iz NS talili pare, a o radu svilenog bandita zna toliko koliko preleti Sarajevsku hroniku u Avazu.
Moj Mimo tvoja emisija je relevantna koliko i mnogi postovi raznoraznih internet foruma,srozavaš novinarstvo i daješ argument jednoj novini sa dna novinarske kaljuže da za sebe kaže da je najuticajnija, i nebila najuticajnija kad polu novinari kao ti žele da nametnu svoju novinarsku veličinu.
- strong69
#55 Re: Vox populi by Mimo Š.
Slazem se s tobom. Ovo isto sto on prica (dakle bez pozivanja na odredeni izvor i utemeljenja) pricamo i mi ovdje na forumu svaki dan i ima nas (kao nekad drug dr Nosferatu) koji bi to i bolje radili.obelix1 wrote: Moj Mimo tvoja emisija je relevantna koliko i mnogi postovi raznoraznih internet foruma,srozavaš novinarstvo i daješ argument jednoj novini sa dna novinarske kaljuže da za sebe kaže da je najuticajnija, i nebila najuticajnija kad polu novinari kao ti žele da nametnu svoju novinarsku veličinu.
-
Ralfson
#56 Re: Vox populi by Mimo Š.
Eh` sve dok nam se "vi" ne "ishkolujete", valja nam` slusat` Mimu... Dajte` malo podrske... pa emisija se makar malo razlikuje od klisea na ovim prostorima...
- Topla voda
#57 Re: Vox populi by Mimo Š.
da puste da nosferaty samo pet dana,od ponedjeljka do petka ,na tv-u objasni svoje vidjenjenje stvari...svi bi s nozevima i viljuskama,ako vec nemaju sta drugo,krenuli na institucije vlasti
a gdje je noske,jel ziv?
a gdje je noske,jel ziv?
-
skojotovski
#58 Re: Vox populi by Mimo Š.
stipu nosketa, sta kaze Cazim, Cazim 
- DaysleepeR
#59 Re: Vox populi by Mimo Š.
bezveze je što se sav naloži tokom monologa i onda se kao na dugme oraspoloži i odjavi emisiju
na zapadu ima jako puno ovakvih emisija i u svakoj onaj koji vodi monolog ostane do kraja u istom raspoloženju i ne odjavljuje emisiju
na zapadu ima jako puno ovakvih emisija i u svakoj onaj koji vodi monolog ostane do kraja u istom raspoloženju i ne odjavljuje emisiju
- Banksy
#60 Re: Vox populi by Mimo Š.
Neko iz Fahrine ergele ...skojotovski wrote:vrlo brzo ce isplivati ko mu pise ove komentare....
-
StupskaBitanga
#61 Re: Vox populi by Mimo Š.
Nakon večerašnje emisije
Sutra naslov u Avazu
MIMO ISLAMOFOBISTA
Granate po OBN po nacionalnoj strukturi kako ima više Srba i Hrvata a manje Bošnjaka
jedva čekam da vidim
Sutra naslov u Avazu
MIMO ISLAMOFOBISTA
Granate po OBN po nacionalnoj strukturi kako ima više Srba i Hrvata a manje Bošnjaka
jedva čekam da vidim
-
leigh
#62 Re: Vox populi by Mimo Š.
A nije ni obavio osnovni zadatak novinarstva pa saznao ko je postavio bilborde, već se odmah obrušio na reisa, jedva dočekao, biće sutra ujeo se za guzicu.
-
StupskaBitanga
#63 Re: Vox populi by Mimo Š.
postaila je NEHLA ne Reisleigh wrote:A nije ni obavio osnovni zadatak novinarstva pa saznao ko je postavio bilborde, već se odmah obrušio na reisa, jedva dočekao, biće sutra ujeo se za guzicu.
-
Gospoda Ministarka
#64 Re: Vox populi by Mimo Š.
@stupska bitanka, ja koliko sam mogla zakljuciti iz tvojih postova neka tvoja prijateljica radi na OBN-u, koja je Adrijana ili Dajana??? Prestani ih forsirati majke,ti.... niko ko ima IQ iznad 80 nece pogledati OBN a ne pratiti redovno Cazima i njegovu emisiju.StupskaBitanga wrote:Mimo ima štihaUEco wrote:StupskaBitanga wrote:skojotovski
Mimu ne poznajem lično ali moja jedna jako dobra prijateljica se zna s njim i Mimo je jako dobar, pošten i zbog svega ovog hrabar čovjek
Ona mi je objasnila da to što ne predstavlja svoje pravo ime nije što se on tog imena stidi već što ga svi znaju kao Mimu.
Uzeti ću i Lepu Brenu nju svi znaju kao takvu miislim to je normala čovjek se zove lupam nekako a dobije nadimak koji mu usuštini postaje ime tj ljudi ga po tom imenu znaju
i prema tome dobar novinar![]()
Da istina je Mimo ovo ne piše ali iznosi u javnost
i u moru šljama i kvazi novinara Mimo je za 10
Mislim, Mimo kao novinar je neprofesionalac... covjek je totalni laik... vrhunac njegovog novinarstva (bar posljeratnog) je OBN
skojotovski wrote:novinara profesionalaca u nasoj zemlji dakako da ima. recimo, gojko beric, ozren kebo...
- Neelix
#65 Re: Vox populi by Mimo Š.
ovo mu nije trebalo veceras 
- Topla voda
#66 Re: Vox populi by Mimo Š.
ja sta gluposti nagovori ziv insan ,koji se kao razumije u fudbal..i sve to za 10 minuta
- Neelix
#67 Re: Vox populi by Mimo Š.
mogu ruku dat da su zvali papeta u neku emisiju i nije htio doc.
- Tvrtko II Kotromanić
#68 Re: Vox populi by Mimo Š.
a sta je pricao ? nisam stigao pogledat..Neelix wrote:mogu ruku dat da su zvali papeta u neku emisiju i nije htio doc.
- Topla voda
#69 Re: Vox populi by Mimo Š.
ma nesto kao pape ne da novinarima da pridju,a to nije ok...kod cire je moglo,jer ipak novinari moraju prenijeti vijesti narodu...i kao nece ivicu osima za savjetnika,a hoce sredojevica na klupi i svasta nesta....uglavnom nista,samo dreka bez smisla,samo da se kenja,jer to je in
-
LSD
#70 Re: Vox populi by Mimo Š.
E zaista odavno nisam vidio nekog da za 5 minuta može toliku kolicinu gluposti i sranja da izbaci iz sebe.
Ovo je dno dna ,nema dalje...ovo nije ni novinarstvo,ni mahalska...nemam rijeci za ovako nešto
Ovo je dno dna ,nema dalje...ovo nije ni novinarstvo,ni mahalska...nemam rijeci za ovako nešto
- Tvrtko II Kotromanić
#71 Re: Vox populi by Mimo Š.
ccc pa sta treba da se nasi ne mogu spremit za tekmu kako treba od slinih novinarcica poput mime, al et bitnije je da narod ima svjeze vijesti xD...Topla voda wrote:ma nesto kao pape ne da novinarima da pridju,a to nije ok...kod cire je moglo,jer ipak novinari moraju prenijeti vijesti narodu...i kao nece ivicu osima za savjetnika,a hoce sredojevica na klupi i svasta nesta....uglavnom nista,samo dreka bez smisla,samo da se kenja,jer to je in
svasta; dakle gomila gluposti.. dobro je znaci da nisam gledao
- Tahta
#72 Re: Vox populi by Mimo Š.
A izgleda da se situacija mijenja, izgleda da Mimu Šu..a Šahinpašića ne podržava 90% populacije ili forumaša
Šta bi kako ovo brzo promjenismo mišljenej na brzinu sam pročitao sve postove i od početne euforije dođosmo do dna
izgleda da mi volimo malo korucije, malo kriminala, malo mimo zakona, svi se pomalo koristimo situacijom kad vlast ne funkcioniše baš kako treba ( pa makar nelegalni softver ili skinuti novi ko žalost loš Čolin album u Breginoj izvedbi fuj ali to nije tema)
jer da 90 % misli kao Mimo Šup.. Šahinpašić, on kad bi osnovao stranku izašao sa platformom da će riješiti kriminal mito korupciju ..... bal bla dobio bi 90 % glasova birača
aha kako da ne
Šta bi kako ovo brzo promjenismo mišljenej na brzinu sam pročitao sve postove i od početne euforije dođosmo do dna
izgleda da mi volimo malo korucije, malo kriminala, malo mimo zakona, svi se pomalo koristimo situacijom kad vlast ne funkcioniše baš kako treba ( pa makar nelegalni softver ili skinuti novi ko žalost loš Čolin album u Breginoj izvedbi fuj ali to nije tema)
jer da 90 % misli kao Mimo Šup.. Šahinpašić, on kad bi osnovao stranku izašao sa platformom da će riješiti kriminal mito korupciju ..... bal bla dobio bi 90 % glasova birača
aha kako da ne
- cico x
#73 Re: Vox populi by Mimo Š.
vala si ga ĆAZIME usrao veceras pravo,sta ti je pape kriv,covjek tek dosao,nije jos ni svestan kakva gamad vode savez,a ti po njemu udario,udari po svom gazdi koji ima najgluplju tv kucu ,udri po munibu jace i zesce,a ti s epapeta uhvatio,ccc,moj ćazime,moj ćazime
-
elSaik
#74 Re: Vox populi by Mimo Š.
Pa jel vox populi ili ne? Pljuvanje opravdava u potpunosti naziv emisije. Kakav narod takvi novinari. Uglavnom.
-
felichi
#75 Re: Vox populi by Mimo Š.
potpisujem sve. na dnu dna. mimo je novinar koliko sam ja nuklearni fizicar.LSD wrote:E zaista odavno nisam vidio nekog da za 5 minuta može toliku kolicinu gluposti i sranja da izbaci iz sebe.