Dakle po tu vizu mi je prijatelj več išao, mene to tek čeka, iz Jordana još ne znamo kako se vraćamo, 3 puta smo već mijenjali planove upravo radi tih ulazaka. Kad sve finiširam, javim...ela82 wrote:@ rascupana
Ja isto planiralm u Siriju i Jordan ovog ljeta, a imam max 15 dana na raspolaganju, pa nikako da se odlucim da li da proletim kroz obje zemlje ili da obidjem Siriju malo detaljnije? Interesuju me vize, jordansku pretpostavljam da ces uzeti na granici, a sta je sa sirijskom? Na netu sam nasla da imaju predstavnistvo u Beogradu (jedino na podrucju ex Yu), i da tamo mozemo dobiti vizu, a da na granici izdaju samo sa jednim ulaskom... Posto u Siriju ulazis iz pravca Turske, pa ides do Jordana, kako planiras povratak - istim putem nazad do Istanbula ili nekim letom Aman-Istanbul?
Koja je vaša sljedeća destinacija......
Moderator: anex
- Mis mekinjas
#51 Re: Koja je vaša sljedeća destinacija......
-
ela82
#52 Re: Koja je vaša sljedeća destinacija......
Hvala na odgovoru
Ja sam sastavila neki okvirni plan putovanja, avionom do Istanbula, pa kopennim putem preko Alepa, Hame, Damaska, Amana do Petre...Sve to sa izletima u okolini (Mrtvo more, Apamea, Palmira, Bosra i sl.) sam jedva zgurala u tih 15 dana i onda mi problem predstvlja sto mi od Petre do Istanbula treba 2 dana autobusom
Idealno bi bilo kada bih nasla neki povoljan let Istanbul-Aman pa da da odilazak krenem od Jordana i da se tako iduci "uzbrdo" priblizim Turskoj:)
Kako ti je prijatelj porsao sa vizom? Meni su u telefonskom razgovoru rekli da se dobija isti dan kad se predaju papiri, pa me interesuje da li je zaista tako? Sa koliko ulazaka je viza?
Kad planirate da idete? Mi cemo nekad u julu, nadam se da cemo izdrzati vrucine
Ja sam sastavila neki okvirni plan putovanja, avionom do Istanbula, pa kopennim putem preko Alepa, Hame, Damaska, Amana do Petre...Sve to sa izletima u okolini (Mrtvo more, Apamea, Palmira, Bosra i sl.) sam jedva zgurala u tih 15 dana i onda mi problem predstvlja sto mi od Petre do Istanbula treba 2 dana autobusom
Kako ti je prijatelj porsao sa vizom? Meni su u telefonskom razgovoru rekli da se dobija isti dan kad se predaju papiri, pa me interesuje da li je zaista tako? Sa koliko ulazaka je viza?
Kad planirate da idete? Mi cemo nekad u julu, nadam se da cemo izdrzati vrucine
- muha_sa
#53 Re: Koja je vaša sljedeća destinacija......
RosaSpinosa wrote:Jao divno!!!Gospoda Ministarka wrote:Ejh... ima se moze seRosaSpinosa wrote:S obzirom da se skupilo nešto novca moje sljedeće putovanje će biti u Kakanj!
Jedino nisam sigurna preko koje bih turističke agencije išla. Ponuda je raznolika, ali mi preporučuju da uzmem najskuplje jer je provjereno da je to najbolje![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ako neko ima neku preporuku neka se slobodno javi![]()
Lahko mi je za tebe---
Kakanj kao najtrazenija destinacija trenutno u svijetu, nema dovoljan broj smjestajnog kapaciteta, jer je pravi turisticki bum tek nedavno nastupio, tako da ako planiras na ljeto ja bih ti preporucila da cim prije rezerviras smjestaj, na zalost morat ces se zadovoljiti hotelima nize kategorije 3*i 4* jer su Hilton, Sheraton i Hayat popunjeni vec unaprijed i upada se samo preko dobrih veza.
Obavezno, ali obavezno uzmi turistickog vodica za historijski obilazak Kaknja a na vecer svaki klub ima veci broj enterteinera. Kakanjci kao domacini su jako ljubazni i ukoliko ti bude trebala bilo kakva pomoc slobodno pitaj na maternjem jeziku.. Valute u opticaju su € i KM...
Ukoliko budete isli na fakultativne izlete obavezno odi u Visoko, Brezu i Vares city resort.
Nemogu sad da se sjtim ali ako te jos sta zanima slobodno pitaj.
Mnogo hvala za informacije![]()
![]()
![]()
Vidi se kako ste vi iz Ministarstva dobro obavješteni.
Sad ću odmah da zovem da rezervišem apartman, po mogućnosti s nekim dobrim pogledom. Joooj tako sam uzbuđena![]()
![]()
uh--jest plaho kad dan ovako krene
- CartmanSA
#54 Re: Koja je vaša sljedeća destinacija......
moja slijedeca destinacija:
sarajevo - harkanj - budimpesta - bratislava - prag - bec - sarajevo
naravno ovo sve motorom
oko 2200 km
naravno ovo sve motorom
oko 2200 km
- muha_sa
#55 Re: Koja je vaša sljedeća destinacija......
Metkovic-Ploce i laganini sve do Makarske i ondak u rikverc do Ploca pa trajekat do Trpnja i ondak u Orebic 
- Mis mekinjas
#56 Re: Koja je vaša sljedeća destinacija......
CartmanSA wrote:moja slijedeca destinacija:
naravno ovo sve motorom
oko 2200 km
- Vragolan
#57 Re: Koja je vaša sljedeća destinacija......
ja cu na ljetovanje u Zaostrog ako Bog da, jedva cekam
- CartmanSA
#58 Re: Koja je vaša sljedeća destinacija......
prosle godine odem samo do hrvatske (novigrad) i napravim oko 2000 km sad cu obici nekoliko drzava i neznatno kilometara vise... ne znam zasto se prije nisam toga sjetioRaščupana wrote:CartmanSA wrote:moja slijedeca destinacija:
naravno ovo sve motorom
oko 2200 km![]()
![]()
- Dori
#59 Re: Koja je vaša sljedeća destinacija......
muha_sa wrote:Metkovic-Ploce i laganini sve do Makarske i ondak u rikverc do Ploca pa trajekat do Trpnja i ondak u Orebic
-
nova_korisnica
#60 Re: Koja je vaša sljedeća destinacija......
ima li neko od vas prijedlog gdje se moze otici (u Hr) sa bebom od 10-ak mj ??? pozeljno je da je recimo apartman na ili blizu plaze..
ja sam do sada uvijek bila u i oko dubrovnika, makarska, tucepi..ali mi to nije nekako za lejtovanje sa malom bebom...
hvala i lp
ja sam do sada uvijek bila u i oko dubrovnika, makarska, tucepi..ali mi to nije nekako za lejtovanje sa malom bebom...
hvala i lp
- Mis mekinjas
#61 Re: Koja je vaša sljedeća destinacija......
Ostrva, Mljet, Cres, Krk, to mi prvo pada na pamet. Ima takvih mjesta. Na Mljetu znam super tipa, ali ako ti treba nešto konkretno PP.nova_korisnica wrote:ima li neko od vas prijedlog gdje se moze otici (u Hr) sa bebom od 10-ak mj ??? pozeljno je da je recimo apartman na ili blizu plaze..
hvala i lp
- Ridjobrki
#62 Re: Koja je vaša sljedeća destinacija......
@nova korisnica: sve od Biograda prema gore. More je toplije nego na makarskoj rivijeri da ne povjerujes, plaže su od sitnog pijeska sa puno onih plićaka za brčkanje i banjanje (možeš satima biti u vodi što je u MA nezamislivo) a cijene su povoljne. Sam Biograd je nekako optimalan, manja mjesta znaju biti dosadna a Zadar je npr pretrpan... Od manjih mjesta ako izabereš sv. Filip i Jakov nećeš pogriješiti: plaža je blizu gdje god odsjedneš, apartmančiće sa svom opremom imaš za 30-35€, more toplo...
- kmirsad
#63 Re: Koja je vaša sljedeća destinacija......
Podgora... odmaralište Rudnika Kreka... " Salines "...više nego idealno za ljetovanje s bebom... pride jeftino...još jeftinije + rate ako imaš koga u rudniku Kreka da ti podigne uputnicu vaučer na svoje ime... nije neka ekstra hrana, ali je ukusna i dovoljna...nova_korisnica wrote:ima li neko od vas prijedlog gdje se moze otici (u Hr) sa bebom od 10-ak mj ??? pozeljno je da je recimo apartman na ili blizu plaze..
hvala i lp
- alibaba_i_30_godina
#64 Re: Koja je vaša sljedeća destinacija......
Nije problem destinacija kad se skupi para ... mozda odem do Vrela Bosne ...
Planirao sam Bec aBd, pa onda na more, bio sam prosle godine u Crnoj Gori i pravo mi se svidjelo.
Planirao sam Bec aBd, pa onda na more, bio sam prosle godine u Crnoj Gori i pravo mi se svidjelo.
- Mis mekinjas
#65 Re: Koja je vaša sljedeća destinacija......
Otpade moj Jordan...... svi idu samo ja ne mogu, ne daju mi godišnjiiii......

- muha_sa
#66 Re: Koja je vaša sljedeća destinacija......
Goražde--kod Barbe 
- Mis mekinjas
#67 Re: Koja je vaša sljedeća destinacija......
Jel' mi vikend dovoljan za obilazak?muha_sa wrote:Goražde--kod Barbe
-
Zoya
#68 Re: Koja je vaša sljedeća destinacija......
Hocu i jamuha_sa wrote:Goražde--kod Barbe
- Sunrise00
#69 Re: Koja je vaša sljedeća destinacija......
UK
ako Bog da
za nesto manje od 3 mjeseca
ako Bog da
- alibaba_i_30_godina
#70 Re: Koja je vaša sljedeća destinacija......
Hajde da Bog dao pa otisla vise, svi su vec upoznati sa tim da ces ici tamo da studiras.Sunrise00 wrote:UK![]()
ako Bog daza nesto manje od 3 mjeseca
![]()
- Sunrise00
#71 Re: Koja je vaša sljedeća destinacija......
sta cu kad imam tonu pitanjaNeyDan wrote:Hajde da Bog dao pa otisla vise, svi su vec upoznati sa tim da ces ici tamo da studiras.Sunrise00 wrote:UK![]()
![]()
![]()
![]()
- Mis mekinjas
#72 Re: Koja je vaša sljedeća destinacija......
Sretno, London je centar svijeta....., ne znam jel' ćeš tamo, ali, to je, bolje i od New York-a, i bilo čega....Sunrise00 wrote:UK![]()
![]()
- sheilak
#73 Re: Koja je vaša sljedeća destinacija......
>Zagreb-Pula-Rovinj-Stuttgart-Brisel-Amsterdam
Cijelo ljetoooooooooooo.
Cijelo ljetoooooooooooo.
-
ela82
#74 Re: Koja je vaša sljedeća destinacija......
Da li neko zna kakva je procedura za dobijanje ceske vize, koliko su strogi ili mozda opusteni?
Nasla sam na netu sta traze od papira, i pokusala da ih nazovem, ali su redovno u nekoj guzvi pa ne mogu da razgovaraju.
Interesuju me licna iskustva, ovo na papiru sam apsolvirala
Nasla sam na netu sta traze od papira, i pokusala da ih nazovem, ali su redovno u nekoj guzvi pa ne mogu da razgovaraju.
Interesuju me licna iskustva, ovo na papiru sam apsolvirala
- ljubav_aha
#75 Re: Koja je vaša sljedeća destinacija......
super se provedisheilak wrote:>Zagreb-Pula-Rovinj-Stuttgart-Brisel-Amsterdam![]()
Cijelo ljetoooooooooooo.