Pljacka-Ubistvo-Kladionica Derby
- statix
#51 Re: Pljacka-Ubistvo-Kladionica Derby
Ne vjerujem da je cura rizikovala svoj zivot radi kladionice, sigurno se nesto zakomplikovalo.... 
- Arc_Angel
#52 Re: Pljacka-Ubistvo-Kladionica Derby
Strasno, stvarno strasno. obzirom na ucestalost ovih pljacki u zadnje vrijeme bilo je samo pitanje vremena kad ce se nesto ovako desiti.
Djevojci svaka cast, zato sto je stala u odbranu svog zivota i svoje krvavo zaradjene plate, da se razumijemo 100% sam siguran da bi dobila otkaz nakon ove pljacke, dobit ce ga i ovako ako jadnica prezivi, nek joj je Bog na pomoci u narednim satima.
Bez ikakve dvojbe ta djevojka Amela, je podnijela zrtvu naseg drustva i nase indolentnosti prema problemima koji nas okruzuju i koje precutno odobravamo tako sto sutimo i trpimo.
Stala je cvrsto iza svojih stavova i uvjerenja ma kakvi oni bili i u tome je napravila razliku u odnosu na sve nas koji se povucemo i podvijemo rep
treba joj bistu podici
iskreno i od srca se nadam da ta djevojka ima brata, muza momka koji u ovom momentu trazi tog drugog napadaca, i molim Boga da ga nadje prije policije i da mu otkine glavu sa ramena.
Kladionice su ciljane sa razlogom u zadnje vrijeme, tamo rade djevojke, slabije su i lakse ih je zaplasiti, a ti "mangupcici na baterije" koji su upali u tu pisljivu poslovnicu kladionice i dosli da opljackaju djevojku i uz to jos sa vatrenim oruzijem su najobicnije picke i jadovi, niti jednog momenta nisu pomislili sta ce biti poslije pljacke sa tom djevojkom, i kakve ce traume to na nju ostaviti.
Djevojci svaka cast, zato sto je stala u odbranu svog zivota i svoje krvavo zaradjene plate, da se razumijemo 100% sam siguran da bi dobila otkaz nakon ove pljacke, dobit ce ga i ovako ako jadnica prezivi, nek joj je Bog na pomoci u narednim satima.
Bez ikakve dvojbe ta djevojka Amela, je podnijela zrtvu naseg drustva i nase indolentnosti prema problemima koji nas okruzuju i koje precutno odobravamo tako sto sutimo i trpimo.
Stala je cvrsto iza svojih stavova i uvjerenja ma kakvi oni bili i u tome je napravila razliku u odnosu na sve nas koji se povucemo i podvijemo rep
treba joj bistu podici
iskreno i od srca se nadam da ta djevojka ima brata, muza momka koji u ovom momentu trazi tog drugog napadaca, i molim Boga da ga nadje prije policije i da mu otkine glavu sa ramena.
Kladionice su ciljane sa razlogom u zadnje vrijeme, tamo rade djevojke, slabije su i lakse ih je zaplasiti, a ti "mangupcici na baterije" koji su upali u tu pisljivu poslovnicu kladionice i dosli da opljackaju djevojku i uz to jos sa vatrenim oruzijem su najobicnije picke i jadovi, niti jednog momenta nisu pomislili sta ce biti poslije pljacke sa tom djevojkom, i kakve ce traume to na nju ostaviti.
- Lanne
#53 Re: Pljacka-Ubistvo-Kladionica Derby
Žalosno, jako žalosno, žao mi djevojke i daj Bože da se ona izvuče.
Vjerovatno je da je cura i ranije preživljavala slične stvari pa jednostavno više nije mogla trpiti, a posao joj je trebao.
Zna se policija sada dići, a da je samo dala novac i pozvala njih napravili bi zapisnik i Bog te veselio.
I nije svejedno ni samo surađivati sa bagrom, trauma je neminovna.
Tu narkomansku gamad treba javno povješati, pa tako dati primjer šta uraditi.
Ovdje se radi o kretenima-vlasnicima kojima odgovaraju pljačke i nije isključeno da ih i sami ne montiraju.
Novac je osiguran, a štetu svakako naplate i to duplo dobiju, čak i novac za psihički stres koji uposlenik preživi uzimaju oni. Fuj
Njima da štete te pljačke uradili bi bar videonadzor jer ono jadno panik dugme možeš okačiti mačku o rep.
Vjerovatno je da je cura i ranije preživljavala slične stvari pa jednostavno više nije mogla trpiti, a posao joj je trebao.
Zna se policija sada dići, a da je samo dala novac i pozvala njih napravili bi zapisnik i Bog te veselio.
Ovdje se radi o kretenima-vlasnicima kojima odgovaraju pljačke i nije isključeno da ih i sami ne montiraju.
Novac je osiguran, a štetu svakako naplate i to duplo dobiju, čak i novac za psihički stres koji uposlenik preživi uzimaju oni. Fuj
Njima da štete te pljačke uradili bi bar videonadzor jer ono jadno panik dugme možeš okačiti mačku o rep.
-
krusty
#54 Re: Pljacka-Ubistvo-Kladinoca Derby
maxell_sarajevo wrote: Kako znas da su uperili pistolj, mozda su neki ljubavni problemi između njih bili, kako znas da je pljacka bila?
Mnogo pitanja malo odg.Odosmo mi u off, zelim ovoj djevojci sve najbolje.
Policija ne moze ove stvari sprijeciti jer ne mogu biti u svakoj kladionici kao sto se onaj jedan zadesio u banci.
jesi gigant fakat
a kako se to pljackaju kladionice ?
udje pljackas i kaze ej molim te daj mi sve pare sto imas ??? jesi ikad procitao ijedan izvjestaj pljacke, u SVAKOM stoji "... UZ PRIJETNJU (VATRENIM) ORUZJEM OPLJACKAO KLADIONICU... "
-
barby02
#55 Re: Pljacka-Ubistvo-Kladionica Derby
Googl-ala, ima neka na FB. Ima li neko od njene raje , ko je u kontaktu sa njenom porodicom? Da znamo kakvo je njeno stanje ?
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#56 Re: Pljacka-Ubistvo-Kladionica Derby
Zbog te komplikacije je i nabavila oružje,...Sačekajmo istragu,...Cura ima damu ko slon,...Sve joj najbolje želim.statix wrote:Ne vjerujem da je cura rizikovala svoj zivot radi kladionice, sigurno se nesto zakomplikovalo....
- kamen spoticanja
#57 Re: Pljacka-Ubistvo-Kladionica Derby
...to sad i nije vazno...ne mogu da shvatim da se prica o primjeni krivicnog zakona,prekoracenjima nuzne samoodbrane klincima palcima a krvi jos uvijek nije dovoljno...dajte ljudi,zivite u sarajevu zovite prijatelje,rodbinu,poznanike...neko je 0+,neko mora biti 0+...jedna kesa krvi moze znaciti zivot te hrabre djevojkestatix wrote:Ne vjerujem da je cura rizikovala svoj zivot radi kladionice, sigurno se nesto zakomplikovalo....
-
Mascherano
#58 Re: Pljacka-Ubistvo-Kladionica Derby
Lanne wrote:Žalosno, jako žalosno, žao mi djevojke i daj Bože da se ona izvuče.
Novac je osiguran, a štetu svakako naplate i to duplo dobiju, čak i novac za psihički stres koji uposlenik preživi uzimaju oni. Fuj![]()
Policija je uhvatila razbojnika koji je na Otoci opljakao kladionicu uz prijetnju pistoljem, da bi nakon 2 dana taj isti upao s nozem u drugu kladionicu i opljackao je...
- campa_xxx
#59 Re: Pljacka-Ubistvo-Kladionica Derby
Preneseno sa teme humanitarne akcije...
babuka zgembo wrote:imam o-, sad sam zvao transfuzilogiju da ponudim krv, ali mi je zena koja se javila rekla da ljudi pristizu i da se situacija polahko stabilizuje, te da su im prioritet ljudi sa 0+, lijepo sam je pitao je li velika hica, jer mi nije bas jednostavno iz Hrasnice potegnuti do Koseva, ali mi rece zena, da nije bas tolika hitnost...
ako ko ima 0+ i ako mu je blizu neka ode
-
vnm
#60 Re: Pljacka-Ubistvo-Kladionica Derby
djevojka koja je radila u derby kladionici u hrasnom je prilikom pljacke popila tolike batine da je zavrsila u bolnici, a siguran sam da nije jedina.
ne vidim zasto se neki cude da su se radnice pocele naoruzavati. ja mislim da ih ima manje nego policajaca na ulici, a da su u njih cesce upereni pistolji. bilo je samo pitanje vremena kad ce neko zaplatiti zivotom.
nazalost nije moja krvna grupa.
ne vidim zasto se neki cude da su se radnice pocele naoruzavati. ja mislim da ih ima manje nego policajaca na ulici, a da su u njih cesce upereni pistolji. bilo je samo pitanje vremena kad ce neko zaplatiti zivotom.
nazalost nije moja krvna grupa.
-
levana
#61 Re: Pljacka-Ubistvo-Kladionica Derby
slabo mi je od ovih neukusnih spekulacija.
romani se napisase vec, a niko pojma nema zasto i kako se dogodila tragedija. bog te mazo, kakav smo to narod!
samo neka se tatrlja, samo neka se laprda, sta bilo...
tragicno. strasno.
romani se napisase vec, a niko pojma nema zasto i kako se dogodila tragedija. bog te mazo, kakav smo to narod!
samo neka se tatrlja, samo neka se laprda, sta bilo...
tragicno. strasno.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#62 Re: Pljacka-Ubistvo-Kladionica Derby
Treba još dodati odgovor na pitanje ko ga je pustio? Policija nije, je li tako?Mascherano wrote: Policija je uhvatila razbojnika koji je na Otoci opljakao kladionicu uz prijetnju pistoljem, da bi nakon 2 dana taj isti upao s nozem u drugu kladionicu i opljackao je...Treba li jos nesto dodati...
![]()
- kamen spoticanja
#63 Re: Pljacka-Ubistvo-Kladionica Derby
campa_xxx wrote:Preneseno sa teme humanitarne akcije...
babuka zgembo wrote:imam o-, sad sam zvao transfuzilogiju da ponudim krv, ali mi je zena koja se javila rekla da ljudi pristizu i da se situacija polahko stabilizuje, te da su im prioritet ljudi sa 0+, lijepo sam je pitao je li velika hica, jer mi nije bas jednostavno iz Hrasnice potegnuti do Koseva, ali mi rece zena, da nije bas tolika hitnost...
ako ko ima 0+ i ako mu je blizu neka ode
-
MAN-lion's coach
#64 Re: Pljacka-Ubistvo-Kladionica Derby
Eto sad javiše na vijestima da su razbojnici štićenici centra za mušku djecu omladinu ili kako već....delinkventi....treba ih električnim kablom vaspitati...
-
djes_ba
#65 Re: Pljacka-Ubistvo-Kladionica Derby
ako treba zvati radio stanice ,stavljati na FB ako treba organizovati jos ljudi recite da pomognemo
sta jos mozemo uraditi
sta jos mozemo uraditi
-
Mascherano
#66 Re: Pljacka-Ubistvo-Kladionica Derby
PipiDugaDevetka wrote:Treba još dodati odgovor na pitanje ko ga je pustio? Policija nije, je li tako?Mascherano wrote: Policija je uhvatila razbojnika koji je na Otoci opljakao kladionicu uz prijetnju pistoljem, da bi nakon 2 dana taj isti upao s nozem u drugu kladionicu i opljackao je...Treba li jos nesto dodati...
![]()
A sta ti mislis ko ga je pustio?
- neo7
#67 Re: Pljacka-Ubistvo-Kladionica Derby
ma dok policija ne pocne pendreke primjenjivat kao prije nema hajra ha ya
- PipiDugaDevetka
#68 Re: Pljacka-Ubistvo-Kladionica Derby
Pa ti znaš da sam penziju zaradio u policiji.Mascherano wrote:PipiDugaDevetka wrote:Treba još dodati odgovor na pitanje ko ga je pustio? Policija nije, je li tako?Mascherano wrote: Policija je uhvatila razbojnika koji je na Otoci opljakao kladionicu uz prijetnju pistoljem, da bi nakon 2 dana taj isti upao s nozem u drugu kladionicu i opljackao je...Treba li jos nesto dodati...
![]()
![]()
Odgovori radi drugih, makar to da ga policija NIJE pustila.
- kamen spoticanja
#69 Re: Pljacka-Ubistvo-Kladionica Derby
jok treba vaspitati tim istim kablom cijelu drzavu,od tuzioca i sudija koji pustaju ovakve zvijeri na cestu,supke u vlasti na svim nivoima koji ne grade zatvore u koje ce trpati ovakve idiote...birace koji glasaju za sve ove vrste vlasti evo zadnjih 20 godina...sve nas ba treba vaspitat elektricnim kablom...ili nas sve naoruzat...pa ko preziviMAN-lion's coach wrote:Eto sad javiše na vijestima da su razbojnici štićenici centra za mušku djecu omladinu ili kako već....delinkventi....treba ih električnim kablom vaspitati...
-
AbiQueen
#70 Re: Pljacka-Ubistvo-Kladionica Derby
uzassssssssssssssssssss
-
djes_ba
#71 Re: Pljacka-Ubistvo-Kladionica Derby
bolje koji hotel izgraditikamen spoticanja wrote:jok treba vaspitati tim istim kablom cijelu drzavu,od tuzioca i sudija koji pustaju ovakve zvijeri na cestu,supke u vlasti na svim nivoima koji ne grade zatvore u koje ce trpati ovakve idiote...birace koji glasaju za sve ove vrste vlasti evo zadnjih 20 godina...sve nas ba treba vaspitat elektricnim kablom...ili nas sve naoruzat...pa ko preziviMAN-lion's coach wrote:Eto sad javiše na vijestima da su razbojnici štićenici centra za mušku djecu omladinu ili kako već....delinkventi....treba ih električnim kablom vaspitati...
a nece niko od raje da ima neku slicnu ustanovu u svojoj mahali gradu selu
a toliko kapaciteta imamo ali bolje krasti lovu
-
barby02
#72 Re: Pljacka-Ubistvo-Kladionica Derby
Pearl je napisao/la:
Prijeko potrebna krvna grupa 0, Rh+ na tranfuziologiji u Sarajevu. U bolnici imaju djevojku koja gubi puno krvi, a nemaju dovoljno ove krvne grupe. Mole se svi oni koji su u mogucnosti da doniraju krv ove grupe da se jave na transfuziologiju.
Stavite ovo na Facebook, kao status
Prijeko potrebna krvna grupa 0, Rh+ na tranfuziologiji u Sarajevu. U bolnici imaju djevojku koja gubi puno krvi, a nemaju dovoljno ove krvne grupe. Mole se svi oni koji su u mogucnosti da doniraju krv ove grupe da se jave na transfuziologiju.
Stavite ovo na Facebook, kao status
- darius_maximus
#73 Re: Pljacka-Ubistvo-Kladionica Derby
Iskreno, uopste mi nije bitno je li imala papire za taj pistolj, da li je zakon na njenoj strani ili milion drugih gluposti koje se jos mogu povuci u pricu, odvlaceci paznju sa najbitnijeg problema:
Dvojica maloumnih, nafuranih, majmuna je uslo u kladionicu u kojoj radi da bi joj oteli pare. Uz sebe su imali vaterno oruzje.
To je to.
Ovo je ono sto se kod nas vazda preskace.
- Dvojica majmuna sa pistoljima.
Uvijek je pitanje, pa jel' taj sto je napadnut bas morao okrenuti glavu tako, ili uputiti takav pogled, ili povuci takav potez. Kao da se napadnuti mora nesto pravdati, majko draga...
Curi svaka cast, koji god da je na kraju razlog bio da se odbrani, ja joj sigurno necu nista zamjerati. Sto je najjadnije, bolje u ovoj drzavi biti lopov i nasilnik nego ta cura...
Sve najbolje joj zelim, da se izvuce i zivi dug i sretan zivot!
Sto se krvi tice, ja sam 0-, vidio sam onaj post na temi u kojoj se trazi pomoc i sada traze samo 0+, tako da ako zatrebam, a nadam se da necu (zbog nje, ne zbog sebe), otici cu i darovati krv.
Dvojica maloumnih, nafuranih, majmuna je uslo u kladionicu u kojoj radi da bi joj oteli pare. Uz sebe su imali vaterno oruzje.
To je to.
Ovo je ono sto se kod nas vazda preskace.
- Dvojica majmuna sa pistoljima.
Uvijek je pitanje, pa jel' taj sto je napadnut bas morao okrenuti glavu tako, ili uputiti takav pogled, ili povuci takav potez. Kao da se napadnuti mora nesto pravdati, majko draga...
Curi svaka cast, koji god da je na kraju razlog bio da se odbrani, ja joj sigurno necu nista zamjerati. Sto je najjadnije, bolje u ovoj drzavi biti lopov i nasilnik nego ta cura...
Sve najbolje joj zelim, da se izvuce i zivi dug i sretan zivot!
Sto se krvi tice, ja sam 0-, vidio sam onaj post na temi u kojoj se trazi pomoc i sada traze samo 0+, tako da ako zatrebam, a nadam se da necu (zbog nje, ne zbog sebe), otici cu i darovati krv.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#74 Re: Pljacka-Ubistvo-Kladionica Derby
Ja samo da kazem da smirite tenzije malo!
-
Mascherano
#75 Re: Pljacka-Ubistvo-Kladionica Derby
PipiDugaDevetka wrote:Pa ti znaš da sam penziju zaradio u policiji.Mascherano wrote:PipiDugaDevetka wrote: Treba još dodati odgovor na pitanje ko ga je pustio? Policija nije, je li tako?
![]()
Odgovori radi drugih, makar to da ga policija NIJE pustila.
Pa mislim da je svima vise jasno da nije policija ta koja zatvara, nego tuzioc.