Šta PRODAJE Federalna televizija svojim kupcima?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

chuchumbamayumbe

#51 Re: Šta PRODAJE Federalna televizija svojim kupcima?

Post by chuchumbamayumbe »

Prognoziram povecano ukazivanje krmadi na TV-u prije predstojecih izbora.
Kada kazem krmadi, shvatite to kako zelite.
zonbirile

#52 Re: Šta PRODAJE Federalna televizija svojim kupcima?

Post by zonbirile »

čuj hođe,krema,elita ovog društva seljačko-papanskog porijekla iz kojekakvih pripizdina.Ja mislio oni svi iz Pariza i tako,sad jest da djeluju papanski,pričaju čobanski,ali nadoći će oni,nisu još osvojili svu vlast.
spreca

#53 Re: Šta PRODAJE Federalna televizija svojim kupcima?

Post by spreca »

Sve ove gluposti koje dolaze sa/iz sredstava javnog informisanja ne cine nista osim jos vece radikalizacije i nije vazno koga oni ismijavali :islam,katolicanstvo,pravoslavlje,budizam itd. je samo vjetar u jedra radikalima zato nista pozitivnog ne vidim od FTV osim sto ovo ide na ruku nasim nacionalnim vodama da sutra optuze nekoga da bi za sebe kupili poene a micemo PUSITI kako smo vec navikli.
potočanka

#54 Re: Šta PRODAJE Federalna televizija svojim kupcima?

Post by potočanka »

Image
zonbirile

#55 Re: Šta PRODAJE Federalna televizija svojim kupcima?

Post by zonbirile »

@spreca
normalno smjenili su D.Jurišić kao pripadnicu manjegnaroda,sada treba ukinuti TV,a ne nacionaliste.Talibani,talibani,moje rosno cvijeće
LadyBear

#56 Re: Šta PRODAJE Federalna televizija svojim kupcima?

Post by LadyBear »

Dosadili ste vise i Bogu i narodu sa tom ugrozenoscu, a uvijek se nadju besmislene stvari poput krmaca, dzenaza i sta sve ne. E da se narod osjeca bar toliko ugrozen kada je u pitanju dupla ekonomska kriza u drzavi, slabo obrazovanje, kriminal i korupcija, i to upravo od strane onih koji se jeze kada vide krmacu na televiziji, sta bi tek tada bilo?
vnm

#57 Re: Šta PRODAJE Federalna televizija svojim kupcima?

Post by vnm »

harač wrote:Mene živo zanima da li se u zapadnim zemljama ljudi tjeraju da plaćaju televiziju koju ne gledaju. TV inače rijetko gledam, ali i kada to činim naše programe nikad jer su smeće živo.

Trebaju mi iskustva prva vrste.
u njemackoj da, a planiraju da porez prosire i na domacinstva koja nemaju tv ili radio a imaju pc ili multimedijalni mobitel.
kurty

#58 Re: Šta PRODAJE Federalna televizija svojim kupcima?

Post by kurty »

O Vi veliki mulimani... Postujte sve aspekte vjere... Nemojte biti hladno/vruce...
Da ste toliki muslimani kolikim se nazivate, televizije nikad ne bi imali... Zar pravom muslimanu nije dozvoljeno da mu bude dosadno... Znatel ustvari da je veliki grijeh reci muslimanu vjerniku da mu je dosadno... Ako Vam je pak dosadne nemojte paliti TV, nego provedite vrijeme u Ibadetu, ucite, klanjajte, molite se za spas na onom svijetu...

Ako ste vec toliki vjernici, zasto niste rusili ambasade Danske, ili koje vec zemlje kad su bili objavljeni crtezi Muhameda a.s.
Zasto???
uroborus

#59 Re: Šta PRODAJE Federalna televizija svojim kupcima?

Post by uroborus »

spreca wrote:Sve ove gluposti koje dolaze sa/iz sredstava javnog informisanja ne cine nista osim jos vece radikalizacije i nije vazno koga oni ismijavali :islam,katolicanstvo,pravoslavlje,budizam itd. je samo vjetar u jedra radikalima zato nista pozitivnog ne vidim od FTV osim sto ovo ide na ruku nasim nacionalnim vodama da sutra optuze nekoga da bi za sebe kupili poene a micemo PUSITI kako smo vec navikli.
I tako dopustimo politicaraima da oni odredjuju norme ponasanja i korektnosti, sto znaci-kada F.Alispahic kaze:"Go West" je pederski film, ne gledajte ga jer vrijedja prvenstveno moje dostojanstvo, moral i vjeroispovjest, mi svi trebamo klimnuti glavom i reci-o.k! :run:
Ja ne zelim da zivim u nekakvom Bosnjakistanu, vec u moderno uredjenoj zemlji, a to sto vise od polovine stanovnistva ove zemlje nema predstavu o tome, i sto je to, zato postoje nacini edukacije!
Last edited by uroborus on 06/02/2010 13:56, edited 1 time in total.
spreca

#60 Re: Šta PRODAJE Federalna televizija svojim kupcima?

Post by spreca »

vnm wrote:
harač wrote:Mene živo zanima da li se u zapadnim zemljama ljudi tjeraju da plaćaju televiziju koju ne gledaju. TV inače rijetko gledam, ali i kada to činim naše programe nikad jer su smeće živo.

Trebaju mi iskustva prva vrste.
u njemackoj da, a planiraju da porez prosire i na domacinstva koja nemaju tv ili radio a imaju pc ili multimedijalni mobitel.

zasto se tv ne placa kroz poreznu stavku i nebi bilo problema nego posebno sto nema nikakve logike .
spreca

#61 Re: Šta PRODAJE Federalna televizija svojim kupcima?

Post by spreca »

uroborus wrote:[quote="spreca"]Sve ove gluposti koje dolaze sa/iz sredstava javnog informisanja ne cine nista osim jos vece radikalizacije i nije vazno koga oni ismijavali :islam,katolicanstvo,pravoslavlje,budizam itd. je samo vjetar u jedra radikalima zato nista pozitivnog ne vidim od FTV osim sto ovo ide na ruku nasim nacionalnim vodama da sutra optuze nekoga da bi za sebe kupili poene a micemo PUSITI kako smo vec navikli.

I tako dopustimo politicaraima da oni odredjuju norme ponasanja i korektnosti, sto znaci-kada F.Alispahic kaze:"Go West" je pederski film, ne gledajte ga jer vrijedja prvenstveno moje dostojanstvo, moral i vjeroispovjest, mi svi trebamo klimnuti glavom i reci-o.k! :run:
Ja ne zelim da zivim u nekakvom Bosnjakistanu, vec u moderno uredjenoj zemlji, a to sto vise od polovine stanovnistva ove zemlje nema predstavu o tome, i sto je to, zato postoje nacini edukacije![/quote]

kad citas citaj pazljivo ,ako jos jednom procitas mozda ce ti se samo kaZti
Last edited by spreca on 06/02/2010 14:03, edited 1 time in total.
zonbirile

#62 Re: Šta PRODAJE Federalna televizija svojim kupcima?

Post by zonbirile »

a ima li ijedan musliman da objasni zašto je svinjetina zabranjena.Dobro po knjizi,ali zašto?
spreca

#63 Re: Šta PRODAJE Federalna televizija svojim kupcima?

Post by spreca »

zonbirile wrote:a ima li ijedan musliman da objasni zašto je svinjetina zabranjena.Dobro po knjizi,ali zašto?

pitaj reisa :lol: on bi trebo znati
kurty

#64 Re: Šta PRODAJE Federalna televizija svojim kupcima?

Post by kurty »

zonbirile wrote:a ima li ijedan musliman da objasni zašto je svinjetina zabranjena.Dobro po knjizi,ali zašto?
Pogledaj ponasanje svinje... blati, prljavstina... Tako se nesta kao sjecam, kad je efendija mi objasnjavao u mektebu
kurty

#65 Re: Šta PRODAJE Federalna televizija svojim kupcima?

Post by kurty »

Evo nadjoh i ovo... ali opcepoznato da su zabranjene stvari u nuzdi dozvoljene:
Kaže Uzvišeni: ''Kada Allah i Poslanik Njegov nešto odrede, onda ni vjernik ni vjernica nemaju pravo da po svome nahođenju postupe. A ko Allaha i Njegova Poslanika ne posluša, taj je sigurno skrenuo s pravog puta'' (El-Ahzab, 36), te kaže: ''Kad se vjernici Allahu i Poslaniku Njegovu pozovu, da im on presudi, samo reknu: 'Slušamo i pokoravamo se!' Oni će uspjeti.'' Svinjetina je zabranjena kur'anskim tekstom, a to su riječi Uzvišenog: ''On vam zabranjuje: strv, krv i svinjsko meso.'' (El-Bekare, 173)
Dakle, muslimanu nije dozvoljeno konzumirati svinjetinu ni po koju cijenu osim u situaciji nužde kada je čovjekov život direktno ugrožen zbog žestoke gladi, a svinjetina je jedina hrana koja mu je pri ruci. Sve ovo shodno šerijatsko-pravnom kodeksu koji glasi: ''Zabranjene (stvari) su u nuždi dozvoljene.''
U šerijatskim tekstovima se ne navode detaljniji razlozi zabrane svinjetine. Jedina izrečena kvalifikacija jeste: ''...a ona (svinjetina) je (ridžs) prljavština''. Ridžs (nečistoća, prljavština) u šerijatu, ali i u zdravom razumu, označava sve ono što je ružno i odvratno. Ovo obrazloženje je dovoljno, iako postoji još jedno koje je općenito, ali kao takvo obuhvata i razlog zabrane svinjetine. A to obrazloženje glasi: ''...koji će im lijepa jela dozvoliti, a ružna im zabraniti.'' (El-Ea'raf, 157) Ovo svakako obuhvata i svinjetinu koja je u šerijatu okarakterisana kao ružna i nevaljala.
Sve ono u čemu je šteta za ljudski život, bilo da se radi o zdravlju, imetku ili ponašanju, ulazi u okvire ružnih i nevaljalih stvari spomenutih u prethodno citiranom ajetu.
Savremena istraživanja kao i liječničke analize potvrdili su da je svinjetina štetna po ljudsko zdravlje. Podrobnija objašnjenja ovih štetnosti i bolesti zahtijevaju više vremena i prostora, a ukratko ćemo navesti samo neke: svinjetina uzrokuje parazitska, bakterijska i virusna oboljenja, kao i mnoge druge bolesti.
Postojanje ovih štetnosti dokaz je da je Mudri Zakonodavac svinjetinu zabranio zbog očite mudrosti koja ima za cilj očuvanje zdravog ljudskog života, a briga za očuvanje ljudskog života jedna je od pet prioritetnih zadaća šerijata.
A Allah najbolje zna.

Preveo: Fahret Kadrić, apsolvent Šerijatskog fakulteta u Kuvajtu
uroborus

#66 Re: Šta PRODAJE Federalna televizija svojim kupcima?

Post by uroborus »

spreca wrote:
uroborus wrote:[quote="spreca"]Sve ove gluposti koje dolaze sa/iz sredstava javnog informisanja ne cine nista osim jos vece radikalizacije i nije vazno koga oni ismijavali :islam,katolicanstvo,pravoslavlje,budizam itd. je samo vjetar u jedra radikalima zato nista pozitivnog ne vidim od FTV osim sto ovo ide na ruku nasim nacionalnim vodama da sutra optuze nekoga da bi za sebe kupili poene a micemo PUSITI kako smo vec navikli.

kad citas citaj pazljivo ,ako jos jednom procitas mozda ce ti se samo kaZti
Koliko ja vidim...problem je u medijima, opet!
Jesam li zgrijsio u procjeni ili mi treba kakav vodic kroz tvoj post :?
Ne bi rek'o da je nesto dubok! :roll:
bogoljub

#67 Re: Šta PRODAJE Federalna televizija svojim kupcima?

Post by bogoljub »

kurty wrote:O Vi veliki mulimani... Postujte sve aspekte vjere... Nemojte biti hladno/vruce...
Da ste toliki muslimani kolikim se nazivate, televizije nikad ne bi imali... Zar pravom muslimanu nije dozvoljeno da mu bude dosadno... Znatel ustvari da je veliki grijeh reci muslimanu vjerniku da mu je dosadno... Ako Vam je pak dosadne nemojte paliti TV, nego provedite vrijeme u Ibadetu, ucite, klanjajte, molite se za spas na onom svijetu...

Ako ste vec toliki vjernici, zasto niste rusili ambasade Danske, ili koje vec zemlje kad su bili objavljeni crtezi Muhameda a.s.
Zasto???
Aferim! :thumbup:

I ne samo to nego mali milon drugih TV prikazivanja, Čak i na Hayatu i drugim TV. koji su direktni nasrtaj na vjerska načela. e sada jedna svinja se našla da zasmeta ''VELIKIM'' muslimanima.
Nek malo ohlade!
chuchumbamayumbe

#68 Re: Šta PRODAJE Federalna televizija svojim kupcima?

Post by chuchumbamayumbe »

kurty wrote:
Pogledaj ponasanje svinje... blati, prljavstina... Tako se nesta kao sjecam, kad je efendija mi objasnjavao u mektebu
Hebote, pa prljavija je kokosh 100x!
:)
Jeste da je svinjsko meso nezdravo (svako je ako se konzumira neumjereno), ali pokoji cvarak, malo ukoso...necu umrijet...
8-)
kockica_kockica

#69 Re: Šta PRODAJE Federalna televizija svojim kupcima?

Post by kockica_kockica »

hebo te koliko halabuke oko jednog malog praseta... sta bi tek bilo da ih je Izet vise dobio :-) :-) :-) i vjerska osjecanja su nekima tako krhka .... jedno prase i malo humora vam poljulja vasu vjeru i osjecaje .... nije to do praseta i humora, to je do vas... promijenite baterije... uzmite duracell baterije one traju vise :lol:
kurty

#70 Re: Šta PRODAJE Federalna televizija svojim kupcima?

Post by kurty »

chuchumbamayumbe wrote:
kurty wrote:
Hebote, pa prljavija je kokosh 100x!
:)
Jeste da je svinjsko meso nezdravo (svako je ako se konzumira neumjereno), ali pokoji cvarak, malo ukoso...necu umrijet...
8-)
Ja kazem sta sam cuo, sta sam procitao...
Ja je licno nisam nikad (namjerno) konzumirao... ( ne znam da li sam kad iz neznanja unjeo svinjetinu kroz bilo koji oblik u sebe)... I nadam se da necu imati nuzdu da je jedem...

Svakom svoje... Mene zanimas ti kao osoba, a po kojim nacelim zivis to je tvoj problem, zar ne...

Al ne mogu vise kore na rende...

IVZ mi je vec pet godina za vratom... Imam belaj sa lopovima, koji su krivotvorili testament, koji su mi prijetili, i koji su proglasili moju tetku a.r. ludom kroz papire 3 godine nakon njene smrti, i koji hoce da mi moju kucu otmu...Na sudu je bio i reis i presuda je donesena na osnovu njegovih rijeci: "Doticnog sam malo poznavao, testament nisam vidjeo, ali sam cuo od drugih za njega"... Jeste off topic, ali pun mi klinac da slusam kako se trebam ponasati po nacelima onog sto nosa Armani odjecu, i nama laprda o moralu... Laprda o moralu i islamofobima na mjestima gdje za to nije ni vrijeme ni mjesto
Last edited by kurty on 06/02/2010 14:40, edited 1 time in total.
spreca

#71 Re: Šta PRODAJE Federalna televizija svojim kupcima?

Post by spreca »

cini mi se da i jevreji ne jedu svinjsko meso pa bi bilo interesantno cuti nekog jevreja (ako je na forumu)sta kazu njihove svete knjige
klixober

#72 Re: Šta PRODAJE Federalna televizija svojim kupcima?

Post by klixober »

Ne mogu da vjerujem cime se ljudi opterecuju.U zemlji u kojoj imamo milion problema,nekima smeta epizoda serije LZN...iskreno,mislim da je ljudima koji se ovim bave jako dosadno u zivotu,besposlicari i dangube...ljudima koji se svakodnevno bore za zivot,koji rade nesto korisno,ne pada na pamet da se opterecuju tako nebitnim stvarima.
kurty

#73 Re: Šta PRODAJE Federalna televizija svojim kupcima?

Post by kurty »

Nedavno sam cuo da se hoce u zgradi parlamenta uvesti i svinjska kuhinja... Za nje trebaju odvojene prostorije, odvojen escajg, i sve da je odvojeno... I sad trebam da se opterecavam jednom serijom, a ne sa tim sto ce neko uzalud trositi pare koje su moje i nase...
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#74 Re: Šta PRODAJE Federalna televizija svojim kupcima?

Post by ladyblue18 »

10ti pokusaj iste teme...neuspjesan.
Locked