Precijenjena Volkswagen vozila

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Kouros

#51 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by Kouros »

poslabakausipke wrote:Sviju ti kakva je to "pišljiva" sijalica od 80,oo KM ???? Ja imam Lagunu 2004. godina 1,9 dCi i prezadovoljan sam. Sijalica za far H7 kod Bunje sa ugradnjom je 8 - 10,oo KM, a toliko košta i na benzinskoj pumpi samo što je moraš sam zamjeniti.
Ukivate u zvijezde VW auta, kad promjenite marku pitacu ja vas za mišljenje. I ja sam vozao preko 4 godine Golf 4 pa kad sam promjenio promjenio sam mišljenje.

Alee aleeeeeeee :dance:
ALE :-D ZABORAVIO SAM TI REĆI DA ŽIVIM U SLOVENIJI I NE PADA MI NA PAMET DA IŠTA ČEPRKAM PO VOZILU A KAMOLIĆ DA SKIDAM ONE PLASTIKE (VJERUJ MI SVOJEVREMENO SAM BIO PRETPLATNIK NA "SAM SVOJ MAJSTOR") ALI MI SE UČINILO SKORO NEMOGUĆE.
MA IMA I OVDE BUNJI AL SERVIS JE SERVIS.
I KAKOBILO GOVORIM O VOZILU UOPŠTENO ,ZAHVALNIJI MI SE POKAZAO VW.ČAK MISLIM DA SU ŠVABE SVOJEVREMENO OCIJENILE DA DA VW PASSAT GLEDAJUĆI DUGOROČNO (GORIVO,ODRŽAVANJE,STARTNA CIJENA,KASNIJA PRODAJA...) OCIJENILA KAO NAJBOLJA I NAJZAHVALNIJA VOZILA.
NISAM PRISTRASAN SMATRAM DA SU TOYOTA , MAZDA I SKORO SVI JAPANCI DALEKO ISPRED SVOJIH NJEMAČKIH KOLEGA ALI DRUG MOJ NE IDE MI SE U JAPAN PO DIJELOVE (PREKIDAČ ZA SVJETLO SE ČEKAO MJESEC I PO).
UOSTALOM ZA OVE DVOJKE IMA DIJELOVA I NA TRAFICI.
ŠTO SE TIČE ENTERIJERA NIKO MI SE NIJE DOPAO KAO PEŽO 308 ITD.
SVI IMAJU SVOJE ADUTE ALI...
GOLFA III D JE KOLEGA DOVEZAO IZ NJEMAČKE 1998 KADA JE BIO STAR 6 GOD I TADA GA JE "PRETPLATIO" OKO 8500DM.
KAŽE KADA BI GA SADA IZVEZAO NA PIJACU DOBIO BI CCA 5500-6000KM, PA GDJE TO IMA VOZATI AUTO SKORO 12 GOD I IZGUBITI OKO 2500 KM. :dance:[/quote]

Upravo tako...vw passat je soldina limuzina bez daljneg ali Toyota Camry je ipak makinja...i najprodavaniji model vec 7 godina u americi...ljudi jednostavno ne vide dalje od prsta...da malo vise hodaju i provozaju se u necemu drugom osim passata i golfova skontali bi. Ja odgovorno tvrdim da je u toj klasi...passata, audi a6, skoda superb npr toyota camry najjaca...iz licnog iskustva...vozio sam sve cetiri i mogu reci da je camry strasno vozilo...jednostavno kada sjednete u to auto i osjetite cestu...ne zelite nista vise ni da pogledate...neko je poceo i da svrstava audi i mercedes...ok audi i mercedes strasni su...odlicni...ali lexus...sa lexusom niko !!
NekoIzMase

#52 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by NekoIzMase »

Kouros wrote:Juce sam posjetio salon ac quatro na pofalicima i jedan papanluk i profesionalizam na takav nacin jos nisam vidio. Udjem u salon da pogledam auta...nekih 10-15 klipana stoji nesto hoda...niko da pridje da ponudi jedno od vozila
Slicna stvar se i meni desila u VW na Alipasinom. Naime, udjem u salon i prvo sto primijetim je da svi sjede i izgledaju zauzeto iza racunara (facebook je cudo). Vodim se nekom logikom da, ako automobil stoji izlozen u salonu vjerovatno je namjenjen za razgledanje a ne kao ukras sa natpisom 'NE DIRAJ'. Elem, sjednem ja u Golfa 5 da pogledam sta taj automobil nudi, kakav je dizajn, udobnost, preglednost, itd. kad prilazi meni neka kretenka (wannabe dealer automobila) i govori "Mogao si ga i izvuci iz salona kad si vec sjeo". Kazem ja njoj, mogao sam ali sad necu ni da razmisljam o tome (ako planiram potrositi 30+ k maraka za automobil, zelim da me neko doceka profesionalno i sa postovanjem). Mozda imam 24 ali to ne znaci da sam kokuz koji ne moze priustiti Golfa 5 :)

Sto se tice cijene VW-a, nisu precijenjeni samo u BiH. Recimo, na bliskom istoku kostaju koliko i mercedes C klase, stoga su veoma rijetki na cesti. A listu opreme ne bih ni da spominjem. Ako uzimate srednje opremljen model, na listi opreme se nalaze i sigurnosni pojasevi, rucica za podesavanje sjedista, pepeljara, itd...
TheGodfather001

#53 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by TheGodfather001 »

Kouros wrote:Smatram da je vise glupo obracati paznju na izjave tipa raznih "znalaca" da je vw jedino sto valja. Davno su prosla vremena stare yuge kada su nam samo tasova auta bila dostupna od kvalitetnijeg. Prosla su i vremena kada sva prica da za neko vozilo drugog tipa nema dijelova ala...peugeut, toyota, ford, renault, audi itd itd...Golf...svaka cast ono jeste ok auto...ali zaista je precijenjen... udjite u jedan golf i jedan kia pro ceed ili peugeut 308...itd pa ce vam biti jasno koliko stede na opremi. Jedan peugeut ili toyota auris je svemirski brod sa opremom u odnosu na golf koji je sa punom opremom skuplji bar za 10 000. Sta mi jedan golf nudi??...da li me moze iko ubijedit da je golf bolji od peugeut 308...
Juce sam posjetio salon ac quatro na pofalicima i jedan papanluk i profesionalizam na takav nacin jos nisam vidio. Udjem u salon da pogledam auta...nekih 10-15 klipana stoji nesto hoda...niko da pridje da ponudi jedno od vozila. Krenem da otvorim vrata golfu u salonu kad ono zakljucano. Tek mi tada prilazi neki sminker sto radi tu na ponudi i kaze zakljucano je zbog neke djece sto su lazila...haloo pa ovako mogu da ga gledam bilo gdje. Hajd sad cu da otvorit..ma ne treba nije bitno bitno vise...i produzim. Stvar je u tome koliko oni misle da ce se taj golf sam prodavat pa da je i bez opreme i bez marketinga...kao sam ce se prodavat. Da ne pricamo o tome kako su postali najveci proizvodjaci pa sa samim tim pad je kvaliteta neminovan. Ako primjetite na cestama..sve je manje golfova i pola u odnosu na ostale. A predvidjam da ce im zuti toyote, kie, hiundai i ostali doci glave.
Procitah tvoj post za AC Quattro, pa rek'o da nabacim par recenica. ASA je odron, ali ja i moj najbolji drug smo imali bas super pozitivna iskustva sa Quattrom, i to prije 2 mjeseca. Dosli mi u subotu da razgledamo vozila, hoce ovaj drug da kupi nesto. Nije bitno koje, ali eto da ne prelazi cifru 26k i da je novo. Otisli u Hyundai, Opel, ASA-u i krenemo do Toyote, ali neka guzva bila na Stupu, pa okrenemo se i odemo u Quattro. Znaci subota je, 14,30h, kako ulazimo vidimo nekih par momaka u radnim uniformama, nesto hodaju po salonu. Niko nama ne prilazi mi razgledamo vozila, sjedamo, otvaramo poklopce motora, prtljaznika, niko nam rijeci nije progovorio, i sada drug se zapalio za novog Pola. Kada prolazi neki covjek, nizi rastom, krupniji, onako u kosulji, mi misleci da on radi na blagajni, ili slicno, pitamo ga ko bi nam mogao dati neke informacije oko tog vozila. Kaze on, ne znam ja ko bi vam to mogao dati informacije, ali ja sam taj i taj, pa mozemo popricati oko toga. Mi kontamo, vjerovatno zna covjek pa ce nam nesto sada shupljirati, ili zvati nekoga. Sjeli mi, znaci i drug i ja imamo 25 godina, sportski obuceni, ni po cemu ne bi mogao ni pomisliti da imamo pare da kupimo sprej za auto, a kamoli auto. Covjek nas je tako primio, narucio sokove i kafu, sve nam ispricao za vozilo koje stoji, i drug mu objasni da ima 26k i da hoce auto. Ovaj covjek se ustade, uze telefon, nazva nekoga, i samo govori hocu to da bude 26k, napravite racun za taj iznos. I na kraju, da ne duljim, moj drug je uzeo VW Polo, 1.6 TDI, comfortline, vozilo od Quattra, presao 2500KM, star 2 mjeseca,ali parkiran u izlozbenom dijelu, cijena novog vozila je bila 29.900, drug je dobio ga za 25.900, i dobio je garanciju od dana preuzimanja vozila, a ne od dana proizvodnje istog. Na kraju, taj covjek koji se slucajno zatekao tu, i kojeg smo pitali za vozilo, ispostavilo se da je direktor AC Quattro-a. Od tog trenutka, opet se vratila nada da jos ima poslovnih, profesionalnih ljudi, koji znaju kako privuci musteriju. A u prethodnim salonima koje smo obisli je kriticno. Na ljestvici najlosijih je definitivno ASA, onda Opel pa Hyundai, dalje nismo imali potrebe da idemo.
olensoner

#54 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by olensoner »

@TheGodfather001
Tako se radi posao, sjedne se sa musterijom, isprica situacija, kako i sta, dogovori se i zavresna stvar. A ne zaposliti neku balavicu, koja sjedi citav dan i gleda jel je ko ''lajko'' na facebook, a ne zna kako se treba potruditi pa osvojiti musteriju. Ali eto neka, kajat ce se jednog dana...
dinaraaa

#55 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by dinaraaa »

U pravu si stvarno su VW vozila precijenjena :-?
A nešto razmišljam, i ćevapi su precijenjeni u odnosu na sirnicu koja ja i puno zdravija od ćevapa
:lol: :lol: :lol:
DZONPI

#56 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by DZONPI »

Neznam sta vam je ali ja vozim Passata i auto je bomba.Jos nikad nista zamjenio osim naravno ulja i filtera.Motor1.8 5 klipova,ide ko nekad Surjak kad se zaleti.Trosi vise naravno ali kod dobrog auta to se negleda.
chuchumbamayumbe

#57 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by chuchumbamayumbe »

@Kouros,
Koja je cijena Camry-ja u USA, godiste 2004?!
Za koliko se moze naci?!
ado-šampion

#58 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by ado-šampion »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
ado-šampion wrote: Evo vidim za Ceed 1.4 na drugoj temi, najosnovniji servis (ulje + filter ulja + filter zraka) izađe oko 180 KM. Ja taj isti servis u neovlaštenom servisu, kupivši provjerene dijelove, obavim za manje od 80 KM, za auto sa skupljim dijelovima.
To je Ado bezveze razmisljanje, mozes i Ceedu uraditi osnovni servis kod malog Muje u garazi za 80,00KM, otiđi ti u ovlasteni VW servis pa ce te doci isto 180 ili vise KM. Mene je za 'ebenu Skodu Feliciu 1999. godine izlazilo po 150 maraka osnovnog servisa kod ASA-e. :-?
Ja drug upravo to i pričam, nisi pazio na času. :-) Ko je još lud da autu starom 5 godina radi osnovni ovlašteni servis za 180 KM, kad to isto može uraditi za 80 KM i manje, čak i sam! Mislim meni je van pameti da neko što odvrne i zavrne šaraf, naspe ulje i promijeni filter zraka uzme 40-45 KM, pa nisam ja levat, za posao za koji efektivno treba 15 minuta max. skoro petobanka, a u normalnim servisima 5-10 KM.
Evo recimo, jučer sjedim na kafi s jednim bivšim kolegom/prijateljem, on ima Megane Sedan 1.5 dCi, uzeo ga novog prije otprilike 2 godine, kaže taj osnovni servis ga dođe 120 KM. To je po meni izuzetno prihvatljivo, posebno kad se uzme u obzir da se radi o dizelašu u koji ide i više ulja i skuplje ulje nego u benzinca.
dottore

#59 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by dottore »

DZONPI wrote:Neznam sta vam je ali ja vozim Passata i auto je bomba.Jos nikad nista zamjenio osim naravno ulja i filtera.Motor1.8 5 klipova,ide ko nekad Surjak kad se zaleti.Trosi vise naravno ali kod dobrog auta to se negleda.
sjedi 1 :shock:
Bordolini

#60 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by Bordolini »

@Dzonpi, mora trositi kad ti je neko ugradio peti cilindar...zahebali te bolan..idi vrati to :D :run:
chuchumbamayumbe

#61 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

E sada ide pitanje, gdje mu turish petu svjecicu?!
:)
Dzonpi, kako kashalj ba, zajebi auta, jesi li bio kod hechima!?
:?
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#62 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by corolla02 »

chuchumbamayumbe wrote:@Kouros,
Za koliko se moze naci?!
ako te bas to interesuje http://www.autobuyguide.com/classifieds ... index.html

a opet sve zavisi od opreme, miljaze i stanja auta, uglavnom racunaj $10,000 za Camry koja je presla 90-100K milja i ima jos nekih 60% zivota
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!

#63 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by corolla02 »

ado-šampion wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
ado-šampion wrote: Evo vidim za Ceed 1.4 na drugoj temi, najosnovniji servis (ulje + filter ulja + filter zraka) izađe oko 180 KM. Ja taj isti servis u neovlaštenom servisu, kupivši provjerene dijelove, obavim za manje od 80 KM, za auto sa skupljim dijelovima.
To je Ado bezveze razmisljanje, mozes i Ceedu uraditi osnovni servis kod malog Muje u garazi za 80,00KM, otiđi ti u ovlasteni VW servis pa ce te doci isto 180 ili vise KM. Mene je za 'ebenu Skodu Feliciu 1999. godine izlazilo po 150 maraka osnovnog servisa kod ASA-e. :-?
Ja drug upravo to i pričam, nisi pazio na času. :-) Ko je još lud da autu starom 5 godina radi osnovni ovlašteni servis za 180 KM, kad to isto može uraditi za 80 KM i manje, čak i sam! Mislim meni je van pameti da neko što odvrne i zavrne šaraf, naspe ulje i promijeni filter zraka uzme 40-45 KM, pa nisam ja levat, za posao za koji efektivno treba 15 minuta max. skoro petobanka, a u normalnim servisima 5-10 KM.
Evo recimo, jučer sjedim na kafi s jednim bivšim kolegom/prijateljem, on ima Megane Sedan 1.5 dCi, uzeo ga novog prije otprilike 2 godine, kaže taj osnovni servis ga dođe 120 KM. To je po meni izuzetno prihvatljivo, posebno kad se uzme u obzir da se radi o dizelašu u koji ide i više ulja i skuplje ulje nego u benzinca.
funny part :!: :D
chuchumbamayumbe

#64 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

corolla02 wrote:
chuchumbamayumbe wrote:@Kouros,
Za koliko se moze naci?!
ako te bas to interesuje http://www.autobuyguide.com/classifieds ... index.html

a opet sve zavisi od opreme, miljaze i stanja auta, uglavnom racunaj $10,000 za Camry koja je presla 90-100K milja i ima jos nekih 60% zivota
preskupo
Gray

#65 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by Gray »

Sada svi spominju Toyotu, kao da su jedini ikada opozvali auta radi greške. Tačno je da ta greška kod Toyote može biti dosta opasna, ali se to može desiti svakom proizvođaču, i dešava se. Sjećamo se svi neprikosnovenog Mercedesa i A klase koju su opozvali radi naknadnog urađivanja ESP-a, onda prevrtanje Fordovih SUV-ova, itd, itd, nema proizvođača koji nije nekada radio opoziv vozila, pa ni VW:

http://www.motortrend.com/new_cars/07/v ... index.html
Klodovik

#66 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by Klodovik »

vnm wrote:
ado-šampion wrote:Pa stani, zar ti ovim hoćeš da kažeš da je Ceed jednako dobro auto kao Golf? Pošto izjednačavaš cijene. Mora da se šališ. :-)

Ovo "pod garancijom" ti ne pije vode, vjeruj mi, to samo može biti mana, nikako prednost, ko još auto staro 5 godina vozi u ovlašteni servis?!
prvo da razjasnimo, ceeda ne vozim.
drugo, to sto ti ne vozis auto u ovlasteni servis, ne znaci da drugi ne voze.
trece, da ceed i golf isto kostaju opet ne bi vozio golfa, a da imam para za golfa uzeo bi mazdu 3. to opet ne znaci da je golf bolji izbor od ceeda.

znaci ja sam naveo konkretan primjer kada na vw vozilu crkava dio od 400KM, 2 mjeseca nakon isteka dvogodisnje garancije, a ti meni odgovaras da garancija ne pije vodu?

ja nigdje ne tvrdim da je ceed jednako dobro auto kao golf, ali brate imas njemacki auto bild dauertest 100.000km, pa nema veze sto je kao casopis shund, opet je njemacki. pogledaj gdje su VW vozila a gdje je ceed, pa procijeni koji je bolji, i da li golf vrijedi 7000KM vise. evo da ne bi trazio, uzmi u obzir da je trenutni golf VI izasao da bi smanjili troskove proizvodnje, sto samo moze znaciti da je nekvalitetniji od golfa V.

1. Mazda 6 i 130i
3. Prius i Mazda 5
5. Ceed i 320i Touring (ocjena 1)
...
44. Golf V (ocjena 4+)
...
57. Passat (ocjena 5)
58. Fox (ocjena 5)
...
61. Polo (ocjena 6)
62. Touran (ocjena 6)

fino ljudi naveli i uzeli u obzir sve kvarove i troskove (posto vidim da se pojavio neki pametnjakovic koji prica o ukupnoj eksploataciji u dva reda, bez ikakvih argumenata).
Pa, kupi Ceeda i vozi ga. Eto, imaš i zvaničnu potvrdu od Auto Bilda da je dobar auto. To što je VW prodao više od 10 miliona modela Polo, a Golfa (mislim) i više od 25 miliona svakako mu ne ide u prilog. Jer tako kaže Auto Bild.
ado-šampion

#67 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by ado-šampion »

corolla02 wrote:
ado-šampion wrote: jučer sjedim na kafi s jednim bivšim kolegom/prijateljem
Hehe, i meni se to čini malo ružno napisano. :-) Uglavnom više nismo kolege, al smo ostali prijatelji, to sam mislio. :)
whow

#68 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by whow »

ado-šampion wrote:
corolla02 wrote:
ado-šampion wrote: jučer sjedim na kafi s jednim bivšim kolegom/prijateljem
Hehe, i meni se to čini malo ružno napisano. :-) Uglavnom više nismo kolege, al smo ostali prijatelji, to sam mislio. :)
bas

Bas kao u nekoj novokomponovanoj ;

Pijem kahvu sa kolegom bivsim ,
prijateljom mojim sada
a kolegom za vrijeme privremenog rada .

Recesija teska razdvoji nas dvoje
sad kolegu prijateljem zovem :lol:
corolla02

#69 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by corolla02 »

bas

Bas kao u nekoj novokomponovanoj ;

Pijem kahvu sa kolegom bivsim ,
prijateljom mojim sada
a kolegom za vrijeme privremenog rada .

Recesija teska razdvoji nas dvoje
sad kolegu prijateljem zovem :lol:
[/quote]

:lol: :lol: :lol:
najbolja fora na forumu :thumbup: ne prestrajem se smijati jos
:lol: :lol: :lol: :lol:
Optimist

#70 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by Optimist »

Da se i ja malo ukljucim u raspravu... :-D
Kad ste navodili pocetne cijene za VW vozila niko nije spomenuo da se za onu akcijsku cijenu koja je navedena ne moze kupiti auto jer ih toboze nema na lageru, vec se mora uzeti neko sa boljom opremom i koje je naravno skuplje. A ako ima kazes da ti bas hoces to auto koje je na akciji i sa takvom opremom onda je odgovor da se mora cekati 1-3 mjeseca da bi ono stiglo ali opet nece biti po akcijskoj cijeni jer ce proci akcija, ili oni moraju da uracunavaju troskove nabavke trazenog.
Moj otac ima Octaviju, 2008. i redovno je odrzava u ovlastenom servisu. Osnovni servis ( ulje, uljni i zracni filter) kosta oko 160 KM. Odnos onih mehanicara u servisu prema musteriji ne trebam pricati, to je neka sasvim druga tema. On nece apsolutno nista drugo pogledati da li je pri kraju i da li je otislo ako mu ti ne kazes.
Prije Skode smo imali Hyundai Accenta, 2005 godiste i odrzavan je isto tako u ovlastenom servisu, kod Bilija na vracama. Sve pohvale za profesionalnost i ljubaznost za odnos mehanicara i radnika prema musteriji. Oni su toliko detaljni i pedantni da je to za nevjerovati. Cijene odrzavanja su bile povoljnije nego za Skodu.
Malo sam off topic, ne zamjerite. :) :)
whow

#71 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by whow »

Optimist wrote:Da se i ja malo ukljucim u raspravu... :-D
Kad ste navodili pocetne cijene za VW vozila niko nije spomenuo da se za onu akcijsku cijenu koja je navedena ne moze kupiti auto jer ih toboze nema na lageru, vec se mora uzeti neko sa boljom opremom i koje je naravno skuplje. A ako ima kazes da ti bas hoces to auto koje je na akciji i sa takvom opremom onda je odgovor da se mora cekati 1-3 mjeseca da bi ono stiglo ali opet nece biti po akcijskoj cijeni jer ce proci akcija, ili oni moraju da uracunavaju troskove nabavke trazenog.
Moj otac ima Octaviju, 2008. i redovno je odrzava u ovlastenom servisu. Osnovni servis ( ulje, uljni i zracni filter) kosta oko 160 KM. Odnos onih mehanicara u servisu prema musteriji ne trebam pricati, to je neka sasvim druga tema. On nece apsolutno nista drugo pogledati da li je pri kraju i da li je otislo ako mu ti ne kazes.
Prije Skode smo imali Hyundai Accenta, 2005 godiste i odrzavan je isto tako u ovlastenom servisu, kod Bilija na vracama. Sve pohvale za profesionalnost i ljubaznost za odnos mehanicara i radnika prema musteriji. Oni su toliko detaljni i pedantni da je to za nevjerovati. Cijene odrzavanja su bile povoljnije nego za Skodu.
Malo sam off topic, ne zamjerite. :) :)

Totalno te razumijem prijatelju ,ovi danasnji mehanicari se ponasaju kao da su astronauti i kao da svi imaju doktorate i magisterije . Naravno cast izuzetcima. Ja sam jednom navratio kod onog papana u Kineskoj Ulici malo prije skretanja za Robot sa desne strane kad se ide prema Vogoscanskoj Petlji , neznam sad ime mehanicara faca onako Romska . Uglavnom kisa sastavila , kolona auto za autom ja sa starim golfom od babe kad poce nesto pusiti iz auta. Reko daj da stanem u prvu radnju da se nesto ne bih ne daj boze zapalilo. Uglavnom u radnji neki pomocnici kad odjednom dofurava Gazda sa SUV Mercedesom , neki mali pajac nevidi se iza volana , 20 godina max , crnomanjast, rascupan , glava ko oveca bundeva , cese se po jajima ,knjiski primjer idota-dzilkosa .Vidi krelac staro auto pa odmahuje glavom prema pomocnicima i podsmijava se . Uglavno podigo auto na kanal kaze nije nista -pusi se auspuh i uze 15 maraka sjede u Mercedesa i ode dalje. Zemljo profundaj se.
Optimist

#72 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by Optimist »

Ja sebi kad budem uzimao auto, a to ce biti nadam se ubrzo, gledat cu da uzmem nesto sto nije VW, Skoda i sl. Ne zato sto su precijenjeni, vec sto je postprodaja uzas. Sad ce odmah neko reci da ima mehanicara izvan ovlastenog servisa, slazem se da ima, ali kad kupis novo vozilo, logicno je da ces ga odrzavati u ovlastenom servisu dok ti ne istekne garancija.
Zato svaka cast Kia-i na njihovoj 5-ogodisnjoj garanciji, ljudi vjeruju u svoja vozila. Da ne vjeruju, ne bi davali toliku garanciju.
Jimmy_The_Saint

#73 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by Jimmy_The_Saint »

Evo ovako, ja volim i cijenim golfa jer je super auto. Zato sam kupio ce'ed. Šta hoću reći? Navoz'o sam se i trojke i četvorke. Na ponudi sam im'o polovnu peticu (mladu i odličnu), za cijenu novog ce'eda. Uzeo sam ce'ed jer je prva misao kad sam sjeo u njeg' bila, "ovo k'o da je Švabo pravio". Tu priču da je "dno dna" na testovima, mačku o rep. Pregledao sam najmanje tridesetak uporednih testova s makinama iz klase, i njemačkih i engleskih i ruskih, i rumunskih - i kroz svu tu priču s'vatio da je ce'ed "i poslije golfa - golf", naime da je kvalitetno napravljen auto za razumne novce, ono što je Golf BIO NEKAD, da u svemu u stopu prati i Golfa, i Audijevu tricu, i Mazdinu tricu (koja je isto super auto, ali kod nas je bila precijenjena u tom periodu).

Da se razumijemo, MOG'O sam se napeti i za nešto skuplje, Peugeot 308 bi mi sjeo k'o budali šamar, ali sad kad malo bolje pogledam, meni je ustvari ljepši bio 307, na koji opet ce'ed pomalo i liči. Isto tako, probao sam Golfa V prije pazara, i kad sam ukapir'o da mi ne nudi ništa što je meni bitno, i da je razgaženo razgaženo, odlučio se za novo. I možda sam "levat", ali ja fakat NISAM HTIO auto koje se "jeftino sredi" u nečijoj avliji, htio sam auto s kojim NEĆU DOĆI U SITUACIJU DA GA SREĐUJEM, ni u avliji ni u servisu. Kome garancija ne treba, brate, može kupiti i polovnu mečku (što je solucija koju poštujem), pa popravljati svako malo kod "tetića što zna oko auta". Ja za te "tetiće" nemam živaca, i nadam se da mi neće trebati.

Što se tiče priče o Jahorini... Vozio sam po najposranijim makadamima Hercegovine, bosanskom snijegu, uz brda k'o nos, dosad još nisam ništa naš'o što ne može, a tražio sam. Jedini "problem" imao sam s labavom klemom na akumulatoru, priteg'o je RUKOM. Za prvu godinu 20.000 km. Za prvih 20.000, mašala. Poenta - VW je itekako precijenjen, jer su ove ostale iz grupacije Škode i Seate počeli da tuše po "narodnim" cijenama, a oni bi sad malo bili PREMIUM. A ko me ubijedi da je SEAT Ibiza po bilo čemu superioran Hyundai dvadeski, ima pivu od mene. I tako dalje.
drsrle

#74 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by drsrle »

čestitam na Ceed-u, to je stvarno super auto. Ne znam kakav je u voznji ali mogu dati svoje misljenje o Hyundaiju. Moje prvo auto je bio Hyundai Accent, vozio sam i I20 ali moj auto je Ford definitivno.
Ovo za razgaženo si totalno upravu. I sam imam isto misljenje.
I sam sam lično kupio novo.

Što se tiče Hyundaija - vozna svojstva - podvozje, ovjes, motor i mjenjač ne mogu prismrditi Fordu.
Vozio sam I20 1.4 sa 100 ks motorom. Moja Fiesta sa 75ks više potegne pri ubrzanju nego Hyundai ( u pitanju je mjenjač).
Što se tiče motora Hyundaiu sam na 100.000 radio generalku. Pišam ja svaki motor koji ne može preći 200.000 bez generalke.

A dijelove da ne spominjem. Lamela komplet 800 km, kinetički 950 km jebeni filter goriva 48km. A vrijeme čekanja dijela užas.

Nek je tebi sretno ali ... ja više nikad ne bih uzeo auto iz Hyundai grupacije.
emko1234

#75 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by emko1234 »

hahahahahaha,joj nema me na forumu ni u drzavi 3 mjeseca i dodjem i nista se nije promjenilo..isti pljuju,dosli su neki novi a isti i brane VW..prvo da se osvrnem na par komentara sto sam procitao letimicno
ovo godfather-u je bakir alispahic prodao pola i spustio mu cijenu 4 milje zato sto mu je bio simpa..hahahahhaahhaha,onda ovaj vnm* sto kaze da se vise isplati kupit kiu nego VW i onda stari dobri better man* koji je uvijek negdje sa strane i ubaci komentar s vremena na vrijeme vw je sranje,imate puno bolji opremljenijih i jeftninijih auta :lol: :lol: ..pa tacno je ljudi,al ko vas tjera kupit golfa VI?pa jebo ga zivot kupi tu kiu i vozi je,VW jest skup al je skup s razlogom..prelistajte malo novine,svi su u krizi..u americi je vlada spasila 4 najveca proizvodjaca..opel pred bankrotom,toyota ce sad prodavat al samo slijepcima i neupucenim..honda isto..VW je ljudi konstanta,aj nek mi samo neko navede neko auto koje je VW napravio il neko u njegovoj grupaciji a da se ne prodaje..to su odlicna auta..jesu skupa,jesu neopremljena u startu al imaju svoje vrijednosti..i ja bi radije sad kupio polovnu peticu staru 2 god nego kiu ceed,jbg tako je..a vjerujem da ovdje jos ima ljudi koji bi isto uradili
Post Reply