Pitanje za djevojke - kako ostati u kontaktu?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

agent_zero

#51 Re: Pitanje za djevojke - kako ostati u kontaktu?

Post by agent_zero »

@nicotine

Ne bih rekao, ali naravno da ne mogu biti 100% siguran.

@officer crabtree

nicotine je upotrijebila pravu riječ - "čudno". Sve se i previše čudno desilo. I zato sam smatrao ako je neki problem koji nije čisto vezan za emocije, ok neću da forsiram ali ni da ne pobjegnem od svega.
Officer Crabtree

#52 Re: Pitanje za djevojke - kako ostati u kontaktu?

Post by Officer Crabtree »

uh, da nisam dovoljno sramežljiv i prestrašen od gđe mime, napisao bih ti ja šta je tek čudno u poređenju s tvojom situacijom...

ne da pomisliš "pa zaista, ko su te žene"; nego "ko su ta živa bića"

btw. ja mislim da bi zaljubljenom muškarcu bio čudan razlog i da dragu ufati sa 5com u krevetu... ono, gledamo slijepi pa hajd
agent_zero

#53 Re: Pitanje za djevojke - kako ostati u kontaktu?

Post by agent_zero »

Ja bih htio da privedem ovu temu kraju, zaista ne želim više da vas peglam, ali prije nego što to učinim, još bih samo želio da pročitam vaša mišljenja u vezi sljedeće hipotetičke situacije.

Dakle, (opet naglašavam hipotetički) da je većina razloga za raskid zaista one prirode koje mi je navela na tom zadnjem susretu, kako bih onda trebao da se ponašam? Da li opet vrijedi sve isto što ste mi već rekli ili u tom slučaju moj stav prema svemu trebao da bude drugačiji? Konkretno kad govorim o ovome, prvo što mi je palo napamet je da se ona "prepala" i postala nesigurna da ako ode da će to u skorijem nekom periodu značiti i kraj naše veze, zbog distance. Vjerovatno je vraćala film na period kad je bila kući, pa se tad nismo vidjeli malo više od mjesec dana i na prepirke koje su se dešavale usljed te razdvojenosti. I možda je zato mislila da će sad biti gore, da se mnogo duže nećemo vidjeti i da će nekome puknuti film. I da je zato bolje sad nego kasnije (po nekoj njenoj logici). Možda i zbog toga nije htjela da razgovaramo, da je ja ne bih nagovorio na nešto što ona u svojoj glavi misli da ne može biti provedeno. Možda je u glavi već "odgledala" film da ako ode (a velike su šanse da ode), da će veza sigurno, po njenom mišljenju puknuti.

Šta ako je ovo, donekle, istinito?
Officer Crabtree

#54 Re: Pitanje za djevojke - kako ostati u kontaktu?

Hajd nemoj ti nas pitati, sad ja tebe pitam:

Šta ti u svemu tome možeš?

Pitao si razlog, nije htjela reći, ne želi kontakt.

U ovom trenutku, ne možeš više ništa.

(opcija je, al potez očajinka, da preko zajedničkih poznanika pitaš za razlog, ako postoje neki dovoljno dobri i diskretni, al i to je ono nepreporučljivo (al je moguće))
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#55 Re: Pitanje za djevojke - kako ostati u kontaktu?

Post by ladyblue18 »

Bogami ti officer kaze pravo.
Ne zeli te vise. Nikako. I ti se moras pomiriti sa tim koliko god okrutno zvucalo.
Da ti dalje raskopavas pa i ako uspijes saznati nesto, samo ces jos vise biti povrijedjen, jel to hoces?

Da joj je bilo stalo, ne bi bio bivsii. Jbg tako je to. I ti se mozes samo pomiriti sa tim, a ne opkusavati da nadjes razloge koji ce tebe naizgled utjesiti, a nece. samo ce ti biti gore.

Zato, stvarno, prijateljski ti kazem, sto prije shvatis da je to tako i krenes dalje, tebi ce biti bolje. ;-)
Glavu gore.
Officer Crabtree

#56 Re: Pitanje za djevojke - kako ostati u kontaktu?

Zato, stvarno, prijateljski ti kazem, sto prije shvatis da je to tako i krenes dalje, tebi ce biti bolje.
ne mogu a da ne primjetim, ti i ja da smo u vezi i posvađamo se oko i najmanje sitnice, više jedno drugo ne bi nikad kontaktirali

:lol:
ladyblue18

#57 Re: Pitanje za djevojke - kako ostati u kontaktu?

Post by ladyblue18 »

Officer Crabtree wrote:
Zato, stvarno, prijateljski ti kazem, sto prije shvatis da je to tako i krenes dalje, tebi ce biti bolje.
ne mogu a da ne primjetim, ti i ja da smo u vezi i posvađamo se oko i najmanje sitnice, više jedno drugo ne bi nikad kontaktirali

:lol:
:lol: :lol: :lol: :lol:
agent_zero

#58 Re: Pitanje za djevojke - kako ostati u kontaktu?

Post by agent_zero »

Officer Crabtree wrote:Hajd nemoj ti nas pitati, sad ja tebe pitam:

Šta ti u svemu tome možeš?

Pitao si razlog, nije htjela reći, ne želi kontakt.

U ovom trenutku, ne možeš više ništa.

(opcija je, al potez očajinka, da preko zajedničkih poznanika pitaš za razlog, ako postoje neki dovoljno dobri i diskretni, al i to je ono nepreporučljivo (al je moguće))
O tom potom šta bih, ali sigurno nije ista situacija ako ima istine u tom. Zato i jesam pitao hipotetički. I nemam nikoga da mogu saznati, jedino je njena sestra (koja se nije slagala s našom vezom) ovdje, ali ne pada mi napamet da nju pitam, niti bih to ikad uradio.
Officer Crabtree

#59 Re: Pitanje za djevojke - kako ostati u kontaktu?

OK, oprosti što sam možda grub, al ako cura ne želi da komunicira, ne mogu ti ja više nit jedan savjet koji je u okviru zakona dat'...

kad budeš "progledao", vrati se na ovu temu i biće ti sve jasno
kala

#60 Re: Pitanje za djevojke - kako ostati u kontaktu?

Post by kala »

Mislim da se moraš vidjeti s tom djevojkom i bar malo smiriti svoj um i svoje srce, jer ti je očito prevažna - bilo bi pošteno da ti kaže razlog. (Možda samo tvoj ego potencira objašnjenje - tada ti ono i ne treba.) Uglavnom, ponudi joj opcije koje se tebi čine mogućim, možda joj je teško da se izrazi. Razlog može biti bilo šta pa i to što si naveo. Nekad nema razloga već samo iskonstruirane insinuacije uma, projekcije, banalni razlozi koje iskren razgovor može raspršiti. Nekad nam se učini da je najbolje da pobjegnemo i prekrijemo se oklopom kako bismo uspostavili prividnu kontrolu nad životom. Ovo iz vlastitog iskustva: nekad manjak iskustva nas odvede tamo gdje nas naša nevinost nikad ne bi odvela. "Eksplozivan temperament ili sveprisutan bijes često maskiraju duboke osjećaje boli. Mislimo da ako uplašimo ljude i otjeramo ih od sebe da ćemo izbjeći da još više budemo povrijeđeni." Čini mi se da je tvoja djevojka sklona kontroli, krutosti, nepopustljivosti, strogosti, nespontanosti prema sebi i drugima oko sebe. "Život je mnogo, mnogo više od nadziranja svih stvari." Uvijek je problem - manjak hrabrosti! Nemoj da se osjećaš kao autsajder, kao da nisi dovoljan da budeš uključen u njen život! Nakon što sve pokušaš (a hrabrost ti bude vodilja), ako ne uspije, iako ćeš se osjećati potresenim, pokušaj izaći u susret neminovnom padu. "Feniks je jedina prava ptica!" :)

P.S. Ja se nisam objesila o ono svoje drvo, ali nisam ni uspjela iskontrolisati svoje emocije pa sam poslala (patetičnu) poruku. Licemjeran čin, jer (Officer, možeš me flejmat slobodno) vezu sam prekinula upravo ja. Nauči se puno i kada padneš, ali bolje učiti na tuđim padovima! (Sada, pokušavam osvijestiti potres koji mi se desio, zrela sam za to. ("Ako je zemlja moja i zemljotresi su moji") Pokušat ću oprostiti sebi svoju nezrelost, a njemu što me tako lahko prepustio padu.) Pošto je i ovo sve što napisah sebični čin pražnjenja boli, oprostite mi, vi neznani ljudi.

A tebi, Agent, sretno!!! I javi nam šta se desilo (ako ti se bude dalo).
Officer Crabtree

#61 Re: Pitanje za djevojke - kako ostati u kontaktu?

Zašto bih flejmal', nisam to radil' na ovoj temi nikako?

Razmišljam kao tehnokrat, a ti kao humanist. :D
radiostar

#62 Re: Pitanje za djevojke - kako ostati u kontaktu?

Post by radiostar »

uhh...

sta god da se desava u njenoj glavi, koje god razloge da je iskonstruisala, cak iako su imaginarni, ona SAMA mora doci na to da HOCE tebe, ne mozes joj ti reci 'hej, znas ti razlozi nisu stvarni, ti ustvari hoces biti samnom', kapiras? mislim mozes ti to uraditi, i cak ti moze i povjerovati, ali vjeruj mi to je samo kratkorocno.

isto kao sto ti moras sam nadoci da je gotovo - ako jeste gotovo, tako i ona sama mora nadoci na to da hoce tebe bez obzira na to sta sve to nosi - naravno ako te hoce.

vjeruj mi, imam iskustva sa takvim situacijama :D :run:

pusti, nek se stvari malo slegnu, i njoj i tebi... pa nek prodje i koji mjesec. ti si sad trenutno pod velikim stresom i svaka odluka koju doneses bice produkt tog stresa a ne glave/srca.

ohani, i pusti nek ti vrijeme nesto donese...
rika

#63 Re: Pitanje za djevojke - kako ostati u kontaktu?

Post by rika »

@Agent Zero:
Rijetko se javljam,nadam se da ce mi ostali oprostiti ovaj mali "upad" ali dok sam citao ovu tvoju,haj nazovimo je Odiseju,jedan detalj me je natjerao na razmisljanje...
Spomenuo si par puta da je "isla kuci",dolazila drugacija i last but not least "da njeni i ne znaju za tebe..."
Onda je neko,vrlo inteligentno zakljucio,da mozhda u zamrzivacu njenih i tvojih roditelja nisu zaledjene iste vrste mesa, :-) :-) :-) kao i da se mozhda malo cesce slusa Oliver Dragojevic nego Safet rahmetli... :D
Ali kao sto si i sam rekao,to nije razlog...
Djevojka je dosla "ta tlane" u Sarajevo na skole,ti si je negdje upoznao,rodila se eto i ljubav...mozhda sa tvoje strane malo vise...sto nije nista posebno,jer muskarac je taj koji se sa pocetka zagrije,dok se,neka mi forumasice oproste na izrazu,djevojke malkice "krckaju",izlaze nekad radi promjene drustva,ali mozhda i zato sto ih he potencijalni udvarac zaista zainteresovao...
Ti si svoju bivsu upoznao u sarajevu i poznajes je onakvom kakva je u sarajevu...Ali mozhda je ona kod kuce sasvim druga osoba,da li ti je to mozhda palo na pamet?
Da li ti je mozhda palo na pamet da su joj babo/mati rekli,"prvo diploma pa onda momak?"...sto bi mozhda moglo objasniti razloge njenog naglog raskida...
Kako god,pokusaj se necim zabaviti da ne mislis na nju...ako studiras,opali po ispitima,ako se aktivno ne bavis nijednim sportom pocni se baviti...
I poslije nekog vremena upoznaces nekog,cije lice ce ti uljepsati,dan i ko ce imati tvoj smisao za humor...
A ova juzhnjakinja ce ostati samo lijepo lice u masi...
Neko je spomenuo da su zhene poput sjene,prate te kada ih ne vidis...a i vracaju se kada se najmanje nadas...
Prije neke 3 godine sam se vrtio,udvarao,nazovite kako to kako hocete,oko jedne djevojke,koja nije nesto previse bila zainteresovana i cak me malo povukla za nos...
I prije neka 2 mjeseca se sretnemo u gradu,ona prilazi meni,pozdravlja se,zove na kafu...
Krene neki small-talk,ona potpuno drugacija od one osobe koju sam upoznao prije par godina, ona sarmira mene kao ja nju nekad i moram priznati da taj ego trip pomalo i godi... :-)
I onda prilikom rastanka na pitanje "kad se opet vidimo?" ja sam samo hladno odgovorio
"Ponuda koja je nekad vazhila odavno vise ne vazhi,sve najbolje ti zhelim"...
Vracaju se kada se najmanje nadas,a dodje nekad i doba kada ces ti odluciti hoces li ih htjeti nazad...
ladyblue18

#64 Re: Pitanje za djevojke - kako ostati u kontaktu?

Post by ladyblue18 »

rika wrote:mozhda sa tvoje strane malo vise...sto nije nista posebno,jer muskarac je taj koji se sa pocetka zagrije,dok se,neka mi forumasice oproste na izrazu,djevojke malkice "krckaju",izlaze nekad radi promjene drustva,ali mozhda i zato sto ih he potencijalni udvarac zaista zainteresovao...
Cemu generalizovanje... :-)
rika

#65 Re: Pitanje za djevojke - kako ostati u kontaktu?

Post by rika »

ladyblue18 wrote:
rika wrote:mozhda sa tvoje strane malo vise...sto nije nista posebno,jer muskarac je taj koji se sa pocetka zagrije,dok se,neka mi forumasice oproste na izrazu,djevojke malkice "krckaju",izlaze nekad radi promjene drustva,ali mozhda i zato sto ih he potencijalni udvarac zaista zainteresovao...
Lijepo je vidjeti da neko vjeruje u ljubav na prvi pogled.... :D
ladyblue18

#66 Re: Pitanje za djevojke - kako ostati u kontaktu?

Post by ladyblue18 »

rika wrote:
ladyblue18 wrote:
Lijepo je vidjeti da neko vjeruje u ljubav na prvi pogled.... :D
LJubav na prvi pogled ne postoji, sto se mene tice, i ne znam kakve veze to ima sa temom uopste. :)
Ali ti je skroz smijesna, da ne kazem glupa prica, kako je musko to koje se zagrije, a zensko kalkulira itd.
Malo lakse sa tom generalizacijom, jer nismo svi isti.
Jer nece se svako musko zagrijati, i nece svako zensko njega vrtiti oko malog prsta.
Stvarno svasta covjek procita. :-) :run:
rika

#67 Re: Pitanje za djevojke - kako ostati u kontaktu?

Post by rika »

Ladyblue naravno da nismo svi isti...Ako ja kao musko ucinim prvi korak,znaci da sam zainteresovan,ostaje na nama da vidimo je li hemija obostrana,da li imamo neku "pricu" koja se poklapa itd. da li ce se to "zagrijavanje " pretvoriti se utvrdi jako brzo..
Sve ovo mozhda zvuci mozhda malo previse "tehnokratski",ali radi se samo o mome vidjenju stvari..
ladyblue18

#68 Re: Pitanje za djevojke - kako ostati u kontaktu?

Post by ladyblue18 »

rika wrote:Ladyblue naravno da nismo svi isti...Ako ja kao musko ucinim prvi korak,znaci da sam zainteresovan,ostaje na nama da vidimo je li hemija obostrana,da li imamo neku "pricu" koja se poklapa itd. da li ce se to "zagrijavanje " pretvoriti se utvrdi jako brzo..
Sve ovo mozhda zvuci mozhda malo previse "tehnokratski",ali radi se samo o mome vidjenju stvari..
Pa dobro, to se podrazumijeva.

Samo shvatices, da niko ne voli, recenice kakvu si ti gore naveo.
Nisu svi muskarci divni, nit su sve zene divne. Ima i bezobraznih i svakakvih, na obje strane. Slozit ces se. ;-)
rika

#69 Re: Pitanje za djevojke - kako ostati u kontaktu?

Post by rika »

ladyblue18 wrote:
rika wrote:Ladyblue naravno da nismo svi isti...Ako ja kao musko ucinim prvi korak,znaci da sam zainteresovan,ostaje na nama da vidimo je li hemija obostrana,da li imamo neku "pricu" koja se poklapa itd. da li ce se to "zagrijavanje " pretvoriti se utvrdi jako brzo..
Pa dobro, to se podrazumijeva.

Samo shvatices, da niko ne voli, recenice kakvu si ti gore naveo.
Nisu svi muskarci divni, nit su sve zene divne. Ima i bezobraznih i svakakvih, na obje strane. Slozit ces se. ;-)
Pa naravno,za to sluzhe 4-ti,5-ti,n-ti sastanak i prva svadja :D
ladyblue18

#70 Re: Pitanje za djevojke - kako ostati u kontaktu?

Post by ladyblue18 »

rika wrote:
Pa naravno,za to sluzhe 4-ti,5-ti,n-ti sastanak i prva svadja :D
:lol: :thumbup:
agent_zero

#71 Re: Pitanje za djevojke - kako ostati u kontaktu?

Post by agent_zero »

Officer Crabtree wrote:OK, oprosti što sam možda grub, al ako cura ne želi da komunicira, ne mogu ti ja više nit jedan savjet koji je u okviru zakona dat'...

kad budeš "progledao", vrati se na ovu temu i biće ti sve jasno
Ma nisi uopšte grub prijatelju.

Kao što sam već rekao, nisam mislio s njom da komuniciram na dnevnoj ili sedmičnoj bazi. Mislim da je jasno koliko mi je stalo do nje i da nisam još spreman da odustanem od svega, mislio sam evenutalno da pokušam još par puta s nekim kontaktom, ali dostojanstveno, ne da se ponižavam. Ako je ikako moguće, zato sam i otvorio topic s pitanjem "kako" ostati u kontaktu. Jebiga, možda mi je to mana, ali kad nekog zavolim onda baš zavolim. I nisam easy qutter.
agent_zero

#72 Re: Pitanje za djevojke - kako ostati u kontaktu?

Post by agent_zero »

@kala

Tvoja prva rečenica i jeste jedan od problema :).
Last edited by agent_zero on 08/02/2010 02:14, edited 1 time in total.
agent_zero

#73 Re: Pitanje za djevojke - kako ostati u kontaktu?

Post by agent_zero »

rika wrote:@Agent Zero:
Rijetko se javljam,nadam se da ce mi ostali oprostiti ovaj mali "upad" ali dok sam citao ovu tvoju,haj nazovimo je Odiseju,jedan detalj me je natjerao na razmisljanje...
Spomenuo si par puta da je "isla kuci",dolazila drugacija i last but not least "da njeni i ne znaju za tebe..."
Onda je neko,vrlo inteligentno zakljucio,da mozhda u zamrzivacu njenih i tvojih roditelja nisu zaledjene iste vrste mesa, :-) :-) :-) kao i da se mozhda malo cesce slusa Oliver Dragojevic nego Safet rahmetli... :D
Ali kao sto si i sam rekao,to nije razlog...
Djevojka je dosla "ta tlane" u Sarajevo na skole,ti si je negdje upoznao,rodila se eto i ljubav...mozhda sa tvoje strane malo vise...sto nije nista posebno,jer muskarac je taj koji se sa pocetka zagrije,dok se,neka mi forumasice oproste na izrazu,djevojke malkice "krckaju",izlaze nekad radi promjene drustva,ali mozhda i zato sto ih he potencijalni udvarac zaista zainteresovao...
Ti si svoju bivsu upoznao u sarajevu i poznajes je onakvom kakva je u sarajevu...Ali mozhda je ona kod kuce sasvim druga osoba,da li ti je to mozhda palo na pamet?
Da li ti je mozhda palo na pamet da su joj babo/mati rekli,"prvo diploma pa onda momak?"...sto bi mozhda moglo objasniti razloge njenog naglog raskida...
Kako god,pokusaj se necim zabaviti da ne mislis na nju...ako studiras,opali po ispitima,ako se aktivno ne bavis nijednim sportom pocni se baviti...
Razmišljao sam ja o svemu tome što si naveo.
agent_zero

#74 Re: Pitanje za djevojke - kako ostati u kontaktu?

Post by agent_zero »

radiostar wrote:uhh...

sta god da se desava u njenoj glavi, koje god razloge da je iskonstruisala, cak iako su imaginarni, ona SAMA mora doci na to da HOCE tebe, ne mozes joj ti reci 'hej, znas ti razlozi nisu stvarni, ti ustvari hoces biti samnom', kapiras? mislim mozes ti to uraditi, i cak ti moze i povjerovati, ali vjeruj mi to je samo kratkorocno.

isto kao sto ti moras sam nadoci da je gotovo - ako jeste gotovo, tako i ona sama mora nadoci na to da hoce tebe bez obzira na to sta sve to nosi - naravno ako te hoce.

vjeruj mi, imam iskustva sa takvim situacijama :D :run:

pusti, nek se stvari malo slegnu, i njoj i tebi... pa nek prodje i koji mjesec. ti si sad trenutno pod velikim stresom i svaka odluka koju doneses bice produkt tog stresa a ne glave/srca.

ohani, i pusti nek ti vrijeme nesto donese...
Pa ok, sve stoji. Ali isto tako svi znamo da postoje ljudi koji kada naiđe neki problem jednostavno pobjegnu od svega, to im se čini najlakšim rješenjem.
Officer Crabtree

#75 Re: Pitanje za djevojke - kako ostati u kontaktu?

Kao što sam već rekao, nisam mislio s njom da komuniciram na dnevnoj ili sedmičnoj bazi. Mislim da je jasno koliko mi je stalo do nje i da nisam još spreman da odustanem od svega, mislio sam evenutalno da pokušam još par puta s nekim kontaktom, ali dostojanstveno, ne da se ponižavam. Ako je ikako moguće, zato sam i otvorio topic s pitanjem "kako" ostati u kontaktu. Jebiga, možda mi je to mana, ali kad nekog zavolim onda baš zavolim. I nisam easy qutter.
Ama nisam ni ja, i ja sam bio odlijepio k'o loša tapeta.

Al fol je da se varaš, i znaš da se varaš. Ja sam se varao "Hajde da ostanemo prijatelji", a znao sam da ću htjeti nešto više, i ti sada isto tako govoriš, al kad bi se našao s njom došlo bi do toga da bi htio da nastavite vezu, a ona neće, i onda bi se bacao u očaj...

Ja ti od početka govorim da možeš kasnije je kontaktirati, i ne bude li htjela, nećeš pasti u očaj, biće ti onda manje bolno. Ovako produžavaš agoniju...

Mislim, ne želim sad da ispadnem n'aki tiranin, u smislu da i ona sad sjedi kod kuće i plače nad tim slučajem, al ako si dovoljno jasno dao do znanja da želiš s njom komunicirati, a i ona da ne želi, onda je pusti...

Vjeruj, lakše ti je što je ne viđaš, skroz ćeš se drugačije osjećati vrlo brzo...

Ja sam imao taj problem da sam je viđao sedmično par puta, izlazimo na ista mjesta...

Ovako ti je lakše.
Post Reply