XXI Zimske Olimpijske igre Vancouver 2010

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
samo malo

#51 Re: XXI Zimske Olimpijske igre Vancouver 2010

Post by samo malo »

Jes, rostiljanje :D

Zanimljivo je pratiti nove slovensko-hrvatske "odnose" i po pitanju Jakova Faka :D
battan-

#52 Re: XXI Zimske Olimpijske igre Vancouver 2010

Post by battan- »

MAN-lion's coach wrote:Nek je ona uspjela dogamizati... :run:
Bruka na sve strane...
Još malo pa će nas i Gana preteći...
Bolje da ne idu da nas ne brukaju...kakve su to norme bile da se uspiju ubaciti na takmičenje...
Uostalom pored toliko planina u BiH oni i dalje se dave na stazi...
Ih, da smo mi makar ko Gana, ljudi imaju 4 medalje.
Meho Kodro

#53 Re: XXI Zimske Olimpijske igre Vancouver 2010

Post by Meho Kodro »

samo malo wrote: Zanimljivo je pratiti nove slovensko-hrvatske "odnose" i po pitanju Jakova Faka :D
http://vinovo.magnify.net/video/Jakov-F ... -Bronca-OI
Fak tu kaze "fak" Slovencima, nista od promjene drzavljanstva

Cestitke i Tanji na fenomenalnom uspjehu danas, bila je sesta odostraga, dobar napredak, aferim :thumbup: :bih:
Karišik na 72. mjestu
Šveđanka Charlotte Kalla osvojila je zlatnu medalju u skijaškom trčanju 10 km slobodnim stilom na Olimpijskim igrama u Vancouveru.
Kalla je dionicu prešla za 24 minute i 58,4 sekunde.

Srebrena medalja pripala je Estonki Kristini Smigun -Vaehi (25:05,0), a bronzana Norvežanki Marit Bjoergen (25:14,3).

Bosanskohercegovačka predstavnica Tanja Karišik je u konkurenciji 78 takmičarki osvojila 72. mjesto, s vremenom 31:30,4.

72 Bosnia & Herzegovina KARISIK Tanja 10:35:30
73 Greece DANOU Maria 10:36:30
74 Mongolia OCHIRSUREN Erdene-Ochir 10:37:00
75 Hungary VICZIAN Vera 10:37:30
76 Armenia KHACHATRYAN Kristine 10:39:00
77 FYROM KIROSKA Rosana 10:35:00
78 Serbia SMRKOVIC Belma 10:38:00
Grcka, Mongolija, Madjarska, Armenija, Makedonija i Srbija nek se jave kad budu imali ovakve skijasice - trkacice :mrgreen:
Edin H.

#54 Re: XXI Zimske Olimpijske igre Vancouver 2010

Post by Edin H. »

Meho Kodro wrote:
samo malo wrote: Zanimljivo je pratiti nove slovensko-hrvatske "odnose" i po pitanju Jakova Faka :D
http://vinovo.magnify.net/video/Jakov-F ... -Bronca-OI
Fak tu kaze "fak" Slovencima, nista od promjene drzavljanstva

Cestitke i Tanji na fenomenalnom uspjehu danas, bila je sesta odostraga, dobar napredak, aferim :thumbup: :bih:
Karišik na 72. mjestu
Šveđanka Charlotte Kalla osvojila je zlatnu medalju u skijaškom trčanju 10 km slobodnim stilom na Olimpijskim igrama u Vancouveru.
Kalla je dionicu prešla za 24 minute i 58,4 sekunde.

Srebrena medalja pripala je Estonki Kristini Smigun -Vaehi (25:05,0), a bronzana Norvežanki Marit Bjoergen (25:14,3).

Bosanskohercegovačka predstavnica Tanja Karišik je u konkurenciji 78 takmičarki osvojila 72. mjesto, s vremenom 31:30,4.

72 Bosnia & Herzegovina KARISIK Tanja 10:35:30
73 Greece DANOU Maria 10:36:30
74 Mongolia OCHIRSUREN Erdene-Ochir 10:37:00
75 Hungary VICZIAN Vera 10:37:30
76 Armenia KHACHATRYAN Kristine 10:39:00
77 FYROM KIROSKA Rosana 10:35:00
78 Serbia SMRKOVIC Belma 10:38:00
Grcka, Mongolija, Madjarska, Armenija, Makedonija i Srbija nek se jave kad budu imali ovakve skijasice - trkacice :mrgreen:

Tanja Karisik je beton za Smrkovicku :D

Treba spomenuti i sjajan rezultat Mladen Plakalovica koji je samo 77 mjesta iz pobjednika Dario Cologna :oops:

Mladjo je zavrsio 78 od 96 takmicara na 15km slobodnim stilom.

Image
cyprus

#55 Re: XXI Zimske Olimpijske igre Vancouver 2010

Post by cyprus »

Mladen Plakalović završio 78. od 95 takmičara na 15 km cross countrya sa 6 minuta i 5 sekundi zaostatka za pobjednikom. Haj nije ni toliko loše :D :bih:

Iza su ostali predstavnici: Koreje, Srbije, Mađarske, Argentine, Indije, Alžira, Makedonije, Moldavije, Mongolije, Bermude :D , Irana, Brazila, Irske, Nepala, Etiopije :D , Perua i Portugala :) :)

PS Razvaljujemo Srbiju u zimskim sportovima :bih: :D :D :oops: . Ostatak svijeta je nebitan :skoljka: :P
shalla

#56 Re: XXI Zimske Olimpijske igre Vancouver 2010

Post by shalla »

Ja ne kontam gdje se izgubilo pravilo (ako je bilo pravilo) o nošenju opreme u bojama svoje zemlje što mi je prije dok sam bio mlađi uvijek bilo cool, ono austrija u crveno-bijeloj, italija u svijetlo plavoj, norveška u nekoj recimo crveno-plavoj kombinaciji i sl...
Jbt gledam juče muško trčanje, na startu jedan iza drugog trojica u onim istim svjetlo-plavim kombinezonima, kontam ja eki 3 talijana jedan za drugim kad šipak, jedan španac, jedan meš'čini latvijac i jedan bjelorus???
Wth jbt, ne kontam. Hajd' vidio sam da su šveđani pretežno u svojim standardnim bijelim bojama sa žutim i plavim detaljima ali vala kad sam vidio španca u svjetloplavoj kombinaciji :-) Isto prekjučer u sanjkanju, i italijan i rus i japanac u istim kombinezonima, samo drugo ime države na nogama...
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#57 Re: XXI Zimske Olimpijske igre Vancouver 2010

Post by Admir_1984 »

cyprus wrote:Mladen Plakalović završio 78. od 95 takmičara na 15 km cross countrya sa 6 minuta i 5 sekundi zaostatka za pobjednikom. Haj nije ni toliko loše :D :bih:

Iza su ostali predstavnici: Koreje, Srbije, Mađarske, Argentine, Indije, Alžira, Makedonije, Moldavije, Mongolije, Bermude :D , Irana, Brazila, Irske, Nepala, Etiopije :D , Perua i Portugala :) :)

PS Razvaljujemo Srbiju u zimskim sportovima :bih: :D :D :oops: . Ostatak svijeta je nebitan :skoljka: :P
Nije ovo mala stvar, sve zimske velesile :-D :-D

A ovima nismo mogli nishta

Turska, Danska, Britanija, ANdora i Armenija :D
Biggy

#58 Re: XXI Zimske Olimpijske igre Vancouver 2010

Post by Biggy »

http://www.sarajevo-x.com/sport/skijanj ... /100216047
Fuj
Jefotvic, nama neukim retardima, objasnjava da je rezultat fantastican. Ocekivano. Tako je bilo i na ljetnim OI. Na koje su guzonje otisle, bas kao i na ove.

Mi smo kretenska nacija kojoj propali vozaci kamiona, skladistari i samozvani treneri mogu prodavat muda pod bubrege. I trosit nasu lovu. I "promovirat" nam ovaj isprdak od drzave.

Ne znam jel me vise zulja sto oni stvarno misle da smo mi jako glupi ili smo mi jednostavno jako glupi.

Proud to be Bosnian..... My ass.....
Edin H.

#59 Re: XXI Zimske Olimpijske igre Vancouver 2010

Post by Edin H. »

Biggy wrote:http://www.sarajevo-x.com/sport/skijanj ... /100216047
Fuj
Jefotvic, nama neukim retardima, objasnjava da je rezultat fantastican. Ocekivano. Tako je bilo i na ljetnim OI. Na koje su guzonje otisle, bas kao i na ove.

Mi smo kretenska nacija kojoj propali vozaci kamiona, skladistari i samozvani treneri mogu prodavat muda pod bubrege. I trosit nasu lovu. I "promovirat" nam ovaj isprdak od drzave.

Ne znam jel me vise zulja sto oni stvarno misle da smo mi jako glupi ili smo mi jednostavno jako glupi.

:mrgreen:
BiH-x

#60 Re: XXI Zimske Olimpijske igre Vancouver 2010

Post by BiH-x »

Na koje su guzonje otisle, bas kao i na ove.
Aj se ti onda kvalificiraj za ZOI da imamo na sta biti ponosni :lol:
Mladenu svaka cast
PS Razvaljujemo Srbiju u zimskim sportovima
:lol:
cyprus

#61 Re: XXI Zimske Olimpijske igre Vancouver 2010

Post by cyprus »

Biggy wrote: http://www.sarajevo-x.com/sport/skijanj ... /100216047
Fuj

Pa za ovog momka jeste rezultat dobar. Nije mala stvar sa ovakvom podrškom države, ostvariti prvo olimpijsku normu, a zatim napraviti bilo kakav rezultat na svjetskoj sceni. Mladenu svaka čast, a ono što je ovdje je žalosno što su ovakvi rezultati naš plafon. A za to su najmanje krivi naši takmičari i njihovi treneri... :roll:
michio

#62 Re: XXI Zimske Olimpijske igre Vancouver 2010

Post by michio »

:D Organizatori hrpu snijega ostavili pokraj staze i sad kad se Svicarka skrsila ide jedan sa lopatom da brze bolje otkloni hrpu :lol:
Edin H.

#63 Re: XXI Zimske Olimpijske igre Vancouver 2010

Post by Edin H. »

Uze Lindsey tozla u spustu :D

Image
Better Man

#64 Re: XXI Zimske Olimpijske igre Vancouver 2010

Post by Better Man »

Edin H. wrote:Uze Lindsey tozla u spustu :D

Image
Kraljica! Izgleda dobro i uz to skija dobro! Šta ćeš više.
Iga123

#65 Re: XXI Zimske Olimpijske igre Vancouver 2010

Post by Iga123 »

Shaun White je definitivno najbolji snowboarder ikada.
Snowboard-halfpipe. Podijum:

1. Shaun White 48.4
2. Peetu Piiroinen 45.0
3. Scott Lago 42.8
Mikado

#66 Re: XXI Zimske Olimpijske igre Vancouver 2010

Post by Mikado »

Bjorgen zlatna u sprintu, Slovenka Majdič herojski do bronce

Tekst: Totalsport

USPRKOS vrlo neugodnoj ozljedi još na zagrijavanju, najveća slovenska uzdanica na Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru Petra Majdič uspjela je osvojiti brončanu medalju u individualnom sprintu skijašica-trkačica.

Norvežanka Marit Bjorgen osvojila je prvu zlatnu olimpijsku medalju u bogatoj karijeri, srebro ide u Poljsku Justyni Kowalczyk, ali, istinska junakinja ovog natjecanja je 30-godišnja Slovenka Petra Majdič, u koju su naši susjedi polagali najveće nade za osvajanje medalje u Vancouveru, a ona je ta očekivanja i opravdala na nevjerojatan način.

Majdič je samo koju minutu prije početka natjecanja doživjela nevjerojatan peh! Na ledenoj pruzi je, zagrijavajući se za nastup, pala u jarak, s obzirom na to da na tom mjestu nije bilo zaštitne ograde. Suci su joj dopustili da starta zadnja u kvalifikacijama, s velikim bolovima na desnoj strani tijela i natučenim rebrima.

Osvojila je 19. mjesto u kvalifikacijama, potom prvo u svojoj četvrtfinalnoj skupini, a nakon toga i četvrto u jednoj od dvije polufinalne skupine, što joj je ipak bilo dovoljno da kao zadnja u polufinalu uđe među šest najboljih, u utrku za medalje, odnosno u finale.

S nevjerojatnim bolovima, i uz pomoć tableta protiv bolova, uspjela je na kraju osvojiti treće mjesto, zaostavši samo sekundu i 8 desetinki za 29-godišnjom Norvežankom Marit Bjørgen, koja se dokopala svoje četvrte olimpijske medalje u karijeri, ali prve zlatne. Bjørgen je do cilja stigla u vremenu 3:39.2, a Poljakinja Justyna Kowalczyk, osvajačica srebrne medalje, od nje je bila sporija za 1.1 sekundu.

Dodajmo da je Petra Majdič u cilju na trenutak čak izgubila i svijest, a na putu do pobjedničkog postolja oslonac joj je bio trener Ivan Hudač.

"Radila sam za ovo 20 godina, Čudo je da sam se uopće pojavila na startu. Za mene je ova medalja ima vrijednost dijamanta, a ne zlata", rekla je izmučena, ali i presretna Majdič.

ZOI, skijaško trčanje, finale sprinta (žene):

1. Bjørgen (Nor) 3:39.2

2. Kowalczyk (Polj) +1.1

3. Majdič (Slo) +1.8
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#67 Re: XXI Zimske Olimpijske igre Vancouver 2010

Post by Admir_1984 »

Nasha Tanja nije zavrsila utrku biathlona na 15km. Nakon 3 gadjanja imala 4 fule i zaostajala preko 9min :-) :-)
bingov buraz

#68 Re: XXI Zimske Olimpijske igre Vancouver 2010

Post by bingov buraz »

Organizatori imaju more propusta-slucaj sa bob stazom,ova slovenka sto je upala u hendek :mrgreen: preksinoc na spustu skijasica pala i klize naleti na hrpu snijega i baci je 2 metra u vis i na ledja pa onda takmicenje stoji dok oni lopatama zaravnaju taj dio :-)
Komentatori na BHT su prica za sebe :lol:
Edin H.

#69 Re: XXI Zimske Olimpijske igre Vancouver 2010

Post by Edin H. »

Admir_1984 wrote:Nasha Tanja nije zavrsila utrku biathlona na 15km. Nakon 3 gadjanja imala 4 fule i zaostajala preko 9min :-) :-)

A je li se ti nebi umorio nakon toliko trcanja :D i jos ti kazu hajde sada gadjaj :-)
Come on :D
Edin H.

#70 Re: XXI Zimske Olimpijske igre Vancouver 2010

Post by Edin H. »

Steta za Bode Millera :sad:, nema sansi da ce takmiciti na sljedecoj Olimpijadi.

Drugi je za sada u Super-G-ju.

Vodio je i u spustu, ali na kraju bronza za samo 9 stotinki.
Biggy

#71 Re: XXI Zimske Olimpijske igre Vancouver 2010

Post by Biggy »

Admir_1984 wrote:Nasha Tanja nije zavrsila utrku biathlona na 15km. Nakon 3 gadjanja imala 4 fule i zaostajala preko 9min :-) :-)
JEDINA koja nije zavrsila utrku. Nakon sto je na prethodnoj utrci bila zadnja. I na SVIM prolaznim vremenima je bila ZADNJA.

Cekam da mi Jeftovic i cyprus objasne da je ovo ipak uspjeh......

Al' eto nek je ziva i zdrava stigla u Kanadu, pa da moze reci da je tamo bila. Mukte. Mi joj platili.
cyprus

#72 Re: XXI Zimske Olimpijske igre Vancouver 2010

Post by cyprus »

Biggy wrote:
JEDINA koja nije zavrsila utrku. Nakon sto je na prethodnoj utrci bila zadnja. I na SVIM prolaznim vremenima je bila ZADNJA.

Al' eto nek je ziva i zdrava stigla u Kanadu, pa da moze reci da je tamo bila. Mukte. Mi joj platili.
Tebi niko ne brani da se počneš bavit skijanjem, klizanjem, sankanjem ili čim već, pa da nam osvjetlaš obraz :) . I tebi bi mi platili :)
Biggy

#73 Re: XXI Zimske Olimpijske igre Vancouver 2010

Post by Biggy »

cyprus wrote:
Biggy wrote:

Tebi niko ne brani da se počneš bavit skijanjem, klizanjem, sankanjem ili čim već, pa da nam osvjetlaš obraz :) . I tebi bi mi platili :)
Ja sam, vidis, jako svjestan svojih mogucnosti i u onom cime se bavim sam jako dobar. Osim toga, ja sam za to da kad nesto radis ili radi kako treba ili nemoj nikako. Tako da se, vjeruj mi, u svojoj bransi ne blamiram. Nit' zicam lovu za isto.

Yebi ga, upravo je tvoj nacin razmisljanja jedan od razloga sto smo gdje jesmo. Ne postoje standardi. Nema kriterija. Nama sve valja i svaki cemo blam opravdat. "Mlad(a), ima vremena, ma samo nek' je zivo i zdravo....".

A valjda nas ima koji smatramo da ne treba bas svakom mediokritetu koji stane na skije ili sutne loptu platiti da nas blamira po svijetu.

Prosle ZOI nekakva Mojca, pa nekakav Austrijanac. Rekreativci. Mislim, halo. Sad ovi luzeri. Pa guzonje. Spickalo se sav svijet para. Da su trecinu ulozili u neki skijaski klub, valjda bi za 20 godina imali nekakvog klinca za top 30 u bilo cemu. Pa takve klince slati na OI. Dotad nam na ZOI nije mjesto. Mi smo u rangu Cada i Nigerije. I sve made in olimpijsko Sarajevo i jos olimpijskije nam BiH.

Gade mi se ovi nasi "uspjesi".....
BiH-x

#74 Re: XXI Zimske Olimpijske igre Vancouver 2010

Post by BiH-x »

Biggy wrote:u onom cime se bavim sam jako dobar.
:lol:
Jack Be Nimble

#75 Re: XXI Zimske Olimpijske igre Vancouver 2010

Post by Jack Be Nimble »

Pa mora i neko biti zadnji :bih:
Post Reply