Akcija Svjetlost

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#51 Re: Akcija Svjetlost

Post by ladyblue18 »

I da, tema nije Dayton, Alija, zlatne kasike, zastave Srbije, itd.

Moderator vas je upozorio!Pa vi sad gledajte sta cete i kako cete
Alfons Kauders

#52 Re: Akcija Svjetlost

Post by Alfons Kauders »

moderator wrote:Tema očišćena.
Narednih upozorenja neće biti, svako naredno narušavanje pravila foruma će biti sankcionisano.
bice banovica... :D

elem, tv javlja da su ovi iz maoce nedavno sazvali sastanak lovaca i policije iz srebrenika, gdje su im u nekoj lovackoj kolibi predocili "granicu" maoce, kojoj niko ne smije prici na 500 metara...

cisto informativno za ove sto pitaju kakve veze akcija ima sa napadima na ustavnopravni poredak bih... ili neko ovdje misli da crta granice oko sela i zgrada, kao u nadrealistima... :D
saibaba

#53 Re: Akcija Svjetlost

Post by saibaba »

Mislim da ova država ima vaznije stvari da riješi, sto se tice odbrane teritorijalnog inegriteta, od par bradatih sektaša..
Alfons Kauders

#54 Re: Akcija Svjetlost

Post by Alfons Kauders »

saibaba wrote:Mislim da ova država ima vaznije stvari da riješi, sto se tice odbrane teritorijalnog inegriteta, od par bradatih sektaša..
naravno, ali to opet ne znaci da ovim treba pustiti da prave emirat u posavini
groka_00

#55 Re: Akcija Svjetlost

Post by groka_00 »

i ja sam malo googlao, glasnogovornik glavnog tužioca, kaže, akcija će trajati još 2-3 sata i kraj pohapsil su :evil: , i nasli neke ko fol malo veće količine oružja u što sumnjam al neise :D
BarbaDue

#56 Re: Akcija Svjetlost

Post by BarbaDue »

bhxxl wrote:
Alfons Kauders wrote:
karanana wrote:romanija nije tvoja avlija ali je gornja maoca tvoja avlija?
fino.
da... maoca je moj kanton, 40 minuta od mene... romanija je 4 sata od mene, kad nije snijeg...

uostalom, murija je vjerovatno imala neki dobar razlog da digne toliko ljudi... saznat cemo do veceras...
odlicno intelektualac ali ima jos nesto sto je pod tvojim pragom a to je Ravnogorski Cetnicki Pokret - Brcko pa eto trebalo bi malo da svrate i do njih ...
Ma jok đeš njih, ti "ljudi" su bezopasni, oni koriste samo praćke!
Orbini

#57 Re: Akcija Svjetlost

Post by Orbini »

Nema logike. Cekalo se tolike godine, cak i onda kada su Bektasevic & Co u rekordnom vremenu nabavili eksloziv, pobijena familija kod Konjica,.. a u jeku "rata protiv terorizma" prije par godina kada je bila kulminacija gluposti, nase vlasti su mogle pobrati prekrasne politicke poene sa ovakvom akcijom. Zasto bas sada da se napravi ovakva akcija, i zasto bas na vehabije iz Maoce kada ekstremizma ima toliko puno diljem BiH kod sviju. A necemo o svijetu gdje samo u Becu, Minhenu, Parizu,.. imas vise vehabija nego na cijelom Balkanu.

Ama, meni to nesto mirise na aktuelno "presjecanje koridora" u slucaju referenduma. :D

Znam, reci ce neko evo ga paranoican,.. ali gdje bas da se najveca policijska akcija u historiji ove drzave odigra bas na koridoru, da su nosioci i inicijatori bezbeli Bosnjaci. Ne treba puno nagadjati, a tajming je perfektan, taman kao priprema na proljece gdje se najavljuje svasta a Stipica vizionarski opravdao.

Ocekujem da ce ovom akcijom biti prekinuto vjerovanje da drzavne sluzbe hapse i sude samo nebosnjake,.. i da ce ovo biti uvertira u slicnu akciju u Brckom ili Srebrenici dan poslije kada ravnogorci nimalo ljepsi i mirobljubiviji paradiraju.
Ukoliko ne - opet dobro - vehabije su uvijek bile i ostale najveca prijetnja i opasnost upravo Bosnjacima.
Last edited by Orbini on 02/02/2010 14:30, edited 1 time in total.
bez_ideje

#58 Re: Akcija Svjetlost

Post by bez_ideje »

Samo da ne bude,pojo vuk magarca,kad stvar predje u tuzilastvo!
Prpa.ba

#59 Re: Akcija Svjetlost

Post by Prpa.ba »

Nadam se da se nece stati na ovome, nego da ce doci i do akcija protiv ostalih krsitelja ustavnopravnog poretka drzave BiH :thumbup:

I mogu misliti kako se ekipica tzv. "magazina" 60 minuta obradovala ovom desavanju. U ponedjeljak, "ekskluzivno", Kaletovic iz Gornje Maoce sa ekskluzivnim snimcima razgovora gradonacelnika Gornje Maoce i Alije Izetbegovica. :lol:
uvjek dobar gost

#60 Re: Akcija Svjetlost

Post by uvjek dobar gost »

U isčekivanju svjetlosti u cijeloj BiH, mogu samo reći hapsi ko god je kriv, ali mogu se i upitati gdje će sa tim ljudima jer mjesta u zatvorima skoro da i nema više..... :( :-)
BiH-x

#61 Re: Akcija Svjetlost

Post by BiH-x »

black wrote: ma ti ljudi sluze svima za svasta, vecina njih je dovedena sa namjerom u toku rata i pod sumnjivim okolnostima i to u vremenu kad je jako tesko (ili nikako) bilo uci ili izaci iz zemlje, mali je broj koji su stvarno dosli da pomognu dok je najveci broj njih radio, i radi, za razne sigurnosne sluzbe, i pod stalnom su prismotrom svih mogucih agencija koje ordiniraju ovde, njihov ekstremizam nekome treba i povlaci ga u momentima kad zatreba, njihov broj je zanemarljiv (u odnosu na recimo spodobe sa romanije) da bi mogli uraditi bilo sta (veliko) sto je protiv drzave, kako ovakve stvari, desavanja, manipulacije i vijesti uticu na narod moze se viditi i po reakcijama ovde..a sta se valja iza brda, saznacemo poslije akcije, ali nikada do kraja...
:thumbup:
groka_00

#62 Re: Akcija Svjetlost

Post by groka_00 »

[quote="Prpa.ba"]Nadam se da se nece stati na ovome, nego da ce doci i do akcija protiv ostalih krsitelja ustavnopravnog poretka drzave BiH :thumbup:

sumnjam da će nastaviti protiv ostalih krsitelja ustavnopravnog poretka drzave BiH, kada su krenuli od pozada, od onoga sto nikome nije stetilo, niko nije čuo za to do sada, mnogi 90% nisu znali niti da postoji selo niti vehabije, al izčačkaju ovi naši političari što netreba!!!!!!!!!!!!!!!!!
dallton

#63 Re: Akcija Svjetlost

Post by dallton »

nokia6170 wrote:Nek znaju secesionisti iz RS-a sta ih ceka ako kojim slucajem pokusaju da ostvare svoje vlazne snove :)

Treba nama vise ovakvih akcija, previse se ovaj narod opustio sa idejom da drzave nema, pa joj je svako poceo hebavati mater.

Sljedece su na redu neofasisticke organizacije.
divno tempirana akcija, ljepota za gledati, izvedena na super mjestu (brcko :-D ) a i vrijeme je da se demonstrira sila previse su se pojedinci opustili :-D - i gdje su sad oni sto su se podsmijavali @gorstaku kad je pricao o tuzilastvu bih, sudu, sipi i ostalima?

a jos je ljepse procitati pravne kvalifikacije "osumnjiceni za narusavanje teritorijalne cjelovitosti BiH, raspirivanje vjerske i narodnosne mrznje" - bit ce ta kvalifikacija potrebna i u drugim slucajevima :mrgreen:
Last edited by dallton on 02/02/2010 14:37, edited 1 time in total.
bez_ideje

#64 Re: Akcija Svjetlost

Post by bez_ideje »

"psi rata" :skoljka:
Broj 1

#65 Re: Akcija Svjetlost

Post by Broj 1 »

razlog pokretanaj ove akcije je da ce svi oni koji se usprotive narednoj podjeli BiH zavrsiti ovako. pa stisnite Bosnjani ako smijete. Neko rece da su sljedeci ravnogorci u Brckom, nek me naguze svi forumasi ako naredni ne bude Dudakovic. Zato Krajisnici budite budni.
Takodje neka budu svi pripadnici ABiH budni jer izgleda ovi hapse po nalogu Srbije.
Ja po komentarima mnogih dobijam dojam da ce izgleda dobri Bosnjani raspisati referendum za pripajanje novoj majcici YU.
velikibrnjo

#66 Re: Akcija Svjetlost

Post by velikibrnjo »

Mescini Srna javila da su im zaplijenili samo nekih lovackih puski :-?
Boga ti pitaj sta se valja iza brda
dallton

#67 Re: Akcija Svjetlost

Post by dallton »

Broj 1 wrote:razlog pokretanaj ove akcije je da ce svi oni koji se usprotive narednoj podjeli BiH zavrsiti ovako. pa stisnite Bosnjani ako smijete. Neko rece da su sljedeci ravnogorci u Brckom, nek me naguze svi forumasi ako naredni ne bude Dudakovic. Zato Krajisnici budite budni.
Takodje neka budu svi pripadnici ABiH budni jer izgleda ovi hapse po nalogu Srbije.
Ja po komentarima mnogih dobijam dojam da ce izgleda dobri Bosnjani raspisati referendum za pripajanje novoj majcici YU.
:-) :-)
metar_drva

#68 Re: Akcija Svjetlost

Post by metar_drva »

groka_00 wrote: sumnjam da će nastaviti protiv ostalih krsitelja ustavnopravnog poretka drzave BiH, kada su krenuli od pozada, od onoga sto nikome nije stetilo, niko nije čuo za to do sada, mnogi 90% nisu znali niti da postoji selo niti vehabije, al izčačkaju ovi naši političari što netreba!!!!!!!!!!!!!!!!!
sta nikome nije stetilo? pa bolan ne bio, djeca u tom selu uce po nastavnom planu JORDANA?!!? halo, ba! ne da se nanosi steta, nego se nipodastava bih kao drzava (kakva god da je), obrazuju se generacije ljudi koji bi kao trebali bit integrisani u drustvo jedne evropske drzave tako sto ce pratit jordanski nastavni plan?
ali definitivno su mi od ovih vehabija iz gornje maoce gori ovi sto ih brane i sto kritiku tog nagaradnog drustva dozivljavaju kao atak na sebe, pa i na islam generalno.
zamisli da ti ja dodjem u kucu i kazem, slusaj, ti od sad jedes u hali, spavas u hodniku, a u dnevnoj sobi cemo vrtit raznjeve. bas me zanima bil i tad rekao "...nikome nije stetilo, niko nije cuo to do sada.." i slicne gluposti.
veljaca

#69 Re: Akcija Svjetlost

Post by veljaca »

Moze li se znati - odakle naziv " Akcija Svjetlost" .........
To me podsjeca na neke akcije naziva "Bljesak " .....
Da ne bude onda i sljedeca " Oluja ...".

Ako ce ova akcija donijeti Svjetlost u Drzavu Bosnu i Hercegovinu - onda O.K.

Jutros pri dolasku na posao sunce je tako jako sijalo ( a i evo citav dan ) - da li je to posljedica ove "Svjetlosti" .....

:bih:
chuchumbamayumbe

#70 Re: Akcija Svjetlost

Post by chuchumbamayumbe »

Cim tu ucestvuje OSA, tu nisu cista posla, ima tu svega...
chuchumbamayumbe

#71 Re: Akcija Svjetlost

Post by chuchumbamayumbe »

metar_drva wrote:
groka_00 wrote: sumnjam da će nastaviti protiv ostalih krsitelja ustavnopravnog poretka drzave BiH, kada su krenuli od pozada, od onoga sto nikome nije stetilo, niko nije čuo za to do sada, mnogi 90% nisu znali niti da postoji selo niti vehabije, al izčačkaju ovi naši političari što netreba!!!!!!!!!!!!!!!!!
sta nikome nije stetilo? pa bolan ne bio, djeca u tom selu uce po nastavnom planu JORDANA?!!? halo, ba! ne da se nanosi steta, nego se nipodastava bih kao drzava (kakva god da je), obrazuju se generacije ljudi koji bi kao trebali bit integrisani u drustvo jedne evropske drzave tako sto ce pratit jordanski nastavni plan?
ali definitivno su mi od ovih vehabija iz gornje maoce gori ovi sto ih brane i sto kritiku tog nagaradnog drustva dozivljavaju kao atak na sebe, pa i na islam generalno.
zamisli da ti ja dodjem u kucu i kazem, slusaj, ti od sad jedes u hali, spavas u hodniku, a u dnevnoj sobi cemo vrtit raznjeve. bas me zanima bil i tad rekao "...nikome nije stetilo, niko nije cuo to do sada.." i slicne gluposti.
Bas me interesuje kako bi se u Jordanu ponasali da dodje 10 likova iz BiH sa porodicama, naseli se tamo, i otvori skolu po BiH planu, potpuno na svoju ruku i van bilo kakvog zakona?
Kopenhagen

#72 Re: Akcija Svjetlost

Post by Kopenhagen »

dallton wrote:
Broj 1 wrote:razlog pokretanaj ove akcije je da ce svi oni koji se usprotive narednoj podjeli BiH zavrsiti ovako. pa stisnite Bosnjani ako smijete. Neko rece da su sljedeci ravnogorci u Brckom, nek me naguze svi forumasi ako naredni ne bude Dudakovic. Zato Krajisnici budite budni.
Nisi uhapšen u Maoči ? :D
dallton

#73 Re: Akcija Svjetlost

Post by dallton »

Kopenhagen wrote:
dallton wrote:
Nisi uhapšen u Maoči ? :D
utekao na vakat, reko odoh do centrale dok frka ne prodje :D
metar_drva

#74 Re: Akcija Svjetlost

Post by metar_drva »

chuchumbamayumbe wrote: Bas me interesuje kako bi se u Jordanu ponasali da dodje 10 likova iz BiH sa porodicama, naseli se tamo, i otvori skolu po BiH planu, potpuno na svoju ruku i van bilo kakvog zakona?
bilo bi odrezanih udova, ako ne i glava, skoro sam pa siguran
groka_00

#75 Re: Akcija Svjetlost

Post by groka_00 »

dallton wrote:
pa ako nastave ovako blatiti, i imati stav prema BIH, naciji ljudima koji su branili BIH, i hapšenje nekih desetih, ostavljanje na slobodi i puštanje Ravnogoraca da šire četništvo prave škole SVE JE OČITO!

...takođe se ne poricu ni stvari za vehabije, nasuprot i treba u dobrobit :bih: , al kad očistiš sve loše strane jednog naroda šta ostaje?
Locked