kakvi su ovo izljeviburek_in_space wrote:Srce drago.Sunrise00 wrote:k'o da te u najmanju ruku pozvao da idete na kafu i da spavate zajednoto je samo facebook
![]()
![]()
Facebook i bivši
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Sunrise00
#51 Re: Facebook i bivši
- phillie
#52 Re: Facebook i bivši
Opet sve je pitanje u koje svrhe koristis svoj FB racun. Ako imas ukupno 500+ prijatelja, i saljes req. prijateljima tvojih prijatelja, iako bas i neznas te osobe, ako postavljas slike, videa, i slicne glupost, koje bas i nemaju veze sa tvojom privatnoscu i intimom, ako si clan raznih grupa, od "Ja ti gledam profil, jebo te profil" preko "VIcevi, nebuloze" pa do "Svi oni koji su bar jednom pobjegli sa casa"...onda i nije neki problem prihvatiti svog bivseg/bivsu.
Medjutim, ako su ti medju prijateljima ljudi s kojima pijes kafu, imas broj njihovog telefona, ako ti je vecina rodjaka tvojih godina medju prijateljima, ako postavljas slike sa svojih putovanjam rodjendana djece i slicne stvari, i ako bqas gledas ko ti salje zahtjev za prijateljstvo, onda cisto sumnjam da ces prihvatiti bivseg/bivsu, osim ako niste bas u dobrim odnosima...
A ovo je samo sa aspekta tebe kao vlasnika FB racuna. Uticaj prihvatanja bivseg na FB na tvog partnera je sasvim druga prica...laze ko kaze da nema ljubomore, nema sumnje i slicnih stvari, jer svi smo mi kao jedinke prilicno posesivni.
Medjutim, ako su ti medju prijateljima ljudi s kojima pijes kafu, imas broj njihovog telefona, ako ti je vecina rodjaka tvojih godina medju prijateljima, ako postavljas slike sa svojih putovanjam rodjendana djece i slicne stvari, i ako bqas gledas ko ti salje zahtjev za prijateljstvo, onda cisto sumnjam da ces prihvatiti bivseg/bivsu, osim ako niste bas u dobrim odnosima...
A ovo je samo sa aspekta tebe kao vlasnika FB racuna. Uticaj prihvatanja bivseg na FB na tvog partnera je sasvim druga prica...laze ko kaze da nema ljubomore, nema sumnje i slicnih stvari, jer svi smo mi kao jedinke prilicno posesivni.
- metal_rules_cura
#53 Re: Facebook i bivši
Imam neke bivse na Fcb, nemamo nikakvih problema sto se tice komunikacije, sa sobom sam odavno rijesila sta je to sto zelim a sta ne. Mislim da je to u ovom slucaju kljucan faktor. Nije problem prihvatiti ili ne ali je pitanje sta kasnije raditi sa tim prihvatanjem i kako se postaviti. Svaka situacija je specifikum, ali bitno je postaviti jasne granice. Ja sam samo jednom imala "problem" sa bivsim kada je htio kafu i imao jos kojekakve namjere, ali to se jasno rijesi, nema od toga nista, dovidjenja, cao, i nema potrebe praviti problem gdje ga nema.
- Cholina_Lokica
#54 Re: Facebook i bivši
i dodaste li se na kraju 
-
Katy
#55 Re: Facebook i bivši
Na Fb kad vidim da je neko dodao bivse u listu je za mene sasvim normalna stvar.
Isto tako ako vidim da ti ljudi i danas kontaktiraju bas mi je uredu.
To znaci samo da su prevazisli neke stvari od ranije.
Sta ce cija zena(djevojka),muz(momak) misliti o tome?
Bez veze!
Sta ima da misli ako je veza stabilana i ako se vole?
Proslost nije bitna,bitna je buducnost.
Oni bivsi sto se u velikim krugovima zaobilaze po Fb.??????
Signal su samo da niste prevazisli stvari iz proslosti i koliko ste jos uvijek na njih slabi!!!!!!!!!
Bez veze!
Signal su samo da niste prevazisli stvari iz proslosti i koliko ste jos uvijek na njih slabi!!!!!!!!!
-
Officer Crabtree
#56 Re: Facebook i bivši
plitko, plitko
ist'o da neko pita "opanci i bivši, jeste li zadržali opanke koje vam je draga darovala"...
pravo pitanje je: za koji će vam qrac facebook uopšte?
ist'o da neko pita "opanci i bivši, jeste li zadržali opanke koje vam je draga darovala"...
pravo pitanje je: za koji će vam qrac facebook uopšte?
- burek_in_space
#57 Re: Facebook i bivši
Proshlost je jako bitna.Katy wrote:Na Fb kad vidim da je neko dodao bivse u listu je za mene sasvim normalna stvar.
Bez veze!
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#58 Re: Facebook i bivši
Kao sto rece burek, prolost je bitna. Naravno to ne znaci da neko treba da bude paranoican zbog necije proslosti, ali...Katy wrote: Proslost nije bitna,bitna je buducnost.
A ovo drugo je opet smjesno...
Znaci slaba sam na njega ako ne zelim da ga dodam, nema veze to sto mi je unistio jedan dobar period mog zivota...
i ja slaba na njega
- Aurora Borealis
#59 Re: Facebook i bivši
.
Last edited by Aurora Borealis on 24/11/2010 11:39, edited 1 time in total.
-
Katy
#60 Re: Facebook i bivši
Ne govorim o ljudima koji su vam se zgadili u zivotu pa ih ne mozete gledati(jer su karakerom losi) ,a kamoli da ih dodajete u prijatelje.ladyblue18 wrote:Kao sto rece burek, prolost je bitna. Naravno to ne znaci da neko treba da bude paranoican zbog necije proslosti, ali...Katy wrote: Proslost nije bitna,bitna je buducnost.
A ovo drugo je opet smjesno...![]()
Znaci slaba sam na njega ako ne zelim da ga dodam, nema veze to sto mi je unistio jedan dobar period mog zivota...
i ja slaba na njegaJah...
Govorim o ljudima prema kojima ste jedno vrijeme u zivotu gajili osjecanja koja nikad nisu ni prsetala ili ste svjesni da se lako mogu vratiti u svoj jacini.
Ako trenutno imate partnera koji vas cini sretnim i volite ga ni milion slicni sitacija kao sto je Fb nece biti problem.
U tom slucaju proslost nije bitna.Znate sta hocete i sta osjecate i ako vam se javio bivsi s kojim ste u stanju ostati u lijepim odnosima ne vidim razloga da i preko Fb nemate kontakta.
-
bosna123
#61 Re: Facebook i bivši
Ne, niti cemo. Zapravo sam to odlucila odmah, a vi ste mi to samo potvrdili. Hvala svimaDile wrote:i dodaste li se na kraju
- Clinton
#62 Re: Facebook i bivši
Svi vi koji kazete da vam je svejedno ako vasa djevojka (supruga) ili momak (muz) doda svoju bivsu ili bivseg na FB nadam se da ce vam se to i desiti i da cete biti sretni i ravnodusni. Ja nikada nebi dodao svoju bivsu i kada bi slucajno saznao da je moja supruga dodala nekog svog bivseg bio bi jako razocaran i ljut. Proslost je proslost i tako treba da ostane. Da, ja sam tako primitivan i zatucan.
- Aurora Borealis
#63 Re: Facebook i bivši
.
Last edited by Aurora Borealis on 24/11/2010 11:46, edited 1 time in total.
-
Katy
#64 Re: Facebook i bivši
Ne mogu da izdrzim ,a da vas ne upitam.Aurora Borealis wrote:Ako si ti zatucan, i ja samClinton wrote:Svi vi koji kazete da vam je svejedno ako vasa djevojka (supruga) ili momak (muz) doda svoju bivsu ili bivseg na FB nadam se da ce vam se to i desiti i da cete biti sretni i ravnodusni. Ja nikada nebi dodao svoju bivsu i kada bi slucajno saznao da je moja supruga dodala nekog svog bivseg bio bi jako razocaran i ljut. Proslost je proslost i tako treba da ostane. Da, ja sam tako primitivan i zatucan.
Je li to zbilja samo zbog vase ljubomore ?
Ili zato sto se bojite sta ce ostali u listi na to reci sto vam partner/ica ima bivseg tu?
Provjeravate li i sve ostale kontakte vasih partnera prijatelje,poznanike,skolske drugare?
'sve su to moguci buduci a?'
Nema tu biti ili ne biti ravnodusan!
Kad neko hoce da napravi nesto i ide s tim ciljem onda ga sigurno nece praviti na sred Fb nego bilo gdje drugo
,a ovo samo govori koliko imate povjerenja u svoje partnere,koliko ste (ne)sigurni da vas vole i da imate stabilnu vezu.
Reci cu vam samo jedno karakter osobe se ne mjeri sa Fb listom jer ima onih koji dodaju bivse,a nikad ne varaju partnere,a ima i onih koji to ne rade ,a na sve strane privatno,iza ledja partneru gluposti prave.Pa vi razmislite hocete li sutra zamjeriti vasem parteru kad vam kaze da mu mozak pokusavate ispirati da ga bezrazlozno optuzujete za nesto i koliko bi vi bili u stanju tako nesto shvatiti da je nekim ljudima potrebna sloboda komunikacije ,a sasvim su sigurni da ne rade nista sto bi ugrozilo njihove veze/brakove.
- Cholina_Lokica
#65 Re: Facebook i bivši
nova kletva, dabogda ti ljubljeni/a dodao/la bivseg/u na fejsbuku 
- Aurora Borealis
#66 Re: Facebook i bivši
.
Last edited by Aurora Borealis on 24/11/2010 11:48, edited 1 time in total.
- Clinton
#67 Re: Facebook i bivši
Kao sto kaze Aurora nije nam ugodno. Ima osoba kojima ne smeta djeliti druge (swingeri) pa bilo to preko FB-a ili kreveta (nemoze preko noci odmah do kreveta). Pijte kafe sa svojim bivsim i sadasnjim Vi slobodno djelite svoje supruge (muzeve) i budite slobodnoumniji od nas koji to ipak necemo, samo se pobrinite da nadjete partnera koji isto tako razmislja i uzivajte u swinganju. Moja supruga ima radnih kolega poznanika i prijatelji su joj preko FB-a ali bivsi nisu i nece biti, isto kao sto i ja imam radnih kolegica i prijeteljica i u zivotu i na FB-u, ali bivsih ljubavi ne.
-
Gospoda Ministarka
#68 Re: Facebook i bivši
Dear Mr. President
Ja sam se takoder vec izjasnila na ovu temu ali samo bih ovaj put da se dodam na listu zatucanih
Mada s tim fb nemam problema jer sam i tu old fashion, nemamo ga
Ja sam se takoder vec izjasnila na ovu temu ali samo bih ovaj put da se dodam na listu zatucanih
Mada s tim fb nemam problema jer sam i tu old fashion, nemamo ga
- Aurora Borealis
#69 Re: Facebook i bivši
.
Last edited by Aurora Borealis on 24/11/2010 11:49, edited 1 time in total.
-
Gospoda Ministarka
#70 Re: Facebook i bivši
Zbog svoje "otvorenosti" nit imam problema nit se brinem ni nerviram.Aurora Borealis wrote:Klub ZatucanihGospoda Ministarka wrote:Dear Mr. President![]()
Ja sam se takoder vec izjasnila na ovu temu ali samo bih ovaj put da se dodam na listu zatucanih![]()
Mada s tim fb nemam problema jer sam i tu old fashion, nemamo ga![]()
Proud to be zatucan
Aurora tek sam sad ovo vidjela i ostala sam pafffAurora Borealis wrote: Kad dodje osoba koja vam nenormalno puno znaci, onda vam sve teoreme padaju u vodu. Tada dolazi do izrazaja vas talenat da iskombinujete glavu u oblacima i prakticne i ispravne korake i odluke koje trebate uciniti i donijeti.
- phillie
#71 Re: Facebook i bivši
+1Aurora Borealis wrote:Klub ZatucanihGospoda Ministarka wrote:Dear Mr. President![]()
Ja sam se takoder vec izjasnila na ovu temu ali samo bih ovaj put da se dodam na listu zatucanih![]()
Mada s tim fb nemam problema jer sam i tu old fashion, nemamo ga![]()
Ovo je vec brojka za Facebook grupe: Grupa Zatucanih hahahahahahaahaha
-
Tirkiz
#72 Re: Facebook i bivši
eee dobra tema, nije me odavno bilo pa se svasta nesto ovdje dogodilo...
ja mislim da je zahtjeve od bivse i bivsih za prijateljstvo na FB najbolje odmah od pocetka staviti na IGNORE, naravno uz izvinjenje
ja mislim da je zahtjeve od bivse i bivsih za prijateljstvo na FB najbolje odmah od pocetka staviti na IGNORE, naravno uz izvinjenje
-
Katy
#73 Re: Facebook i bivši
Opet ja.
Bas pretjerujete...ko ono spomenu swinganje? Bez veze !
Ako cemo fb listu mjeriti sa swinganjem ne znam dokle smo dogurali.
Najbolje bi bilo onda taj fb deaktivirati jer sto je sigurno ,sigurno je!
Sve se svodi na isto.Ne kazem ja ako vasi partneri ili vi imate takve ljude u proslosti koji su vas povrijedili ili i ako vas nisu povrijedili voljeli ste ih ludo i niste sigurni da li se to sve moze opet probuditi kontaktom da treba da ih stavljate u listu.Iako i to bi sad mogla biti tema za sebe jer se postavlja pitanje koliko ste sigurni sami u sebe u svoje veze nevezano za fb ali ostavicu to.Ne zelim da mislite da vas hocu provocirati ovdje.Nije mi to namjera.
Sve sto hocu da kazem cijelo vrijeme je da postoje I ljudi koji su vam se dopadali s kojima ste imali veze (kratko,dugo)i prema kojima nista vise ne osjecate na taj nacin ali ih i dalje stavljate u onu grupu ljudi koji su na svom mjestu.Ja stvarno ne vidim razloga da takve ljude ne primite na listu.Par napisanih redova na fb,nesto prokomentarisano,pogledane fotografije(uglavnom su one sa trenutnim partnerima) ne mogu biti prepreka vasim vezama u tom slucaju i mislim da tu nema nista lose.
Znam par ljudi koji iz istog razloga ne dodaju svoje znacajne bivse (kao i vi) na liste javno ali se itekako sa njima dopisuju na privatno.Kome mazu oci nemam pojima(partnerima,sebi) ali kazem jos jednom; postoji razlika izmedju tih znacajnih bivsih i onih bivsih koji vam mogu i danas biti fb prijatelji,dobri poznanici i prema kojima nista vise ne osjecate niti ce se sta desiti.
Sem toga, ako neka tamo fb lista(svijet interneta) moze da dovede do toga da se vasa veza ugrozi onda se samo treba zapitati ;da nije tog fb sta li bi se desilo da se sretnete oci u oci jer to su mnogo opasnije situacije.
Kad ljudi znaju sta hoce ,sta nece nema te fb liste koja vas moze ugroziti a ni biseg/bivse koja moze imati uticaja na bilo koji nacin na vas,vasu vezu!
Bas pretjerujete...ko ono spomenu swinganje? Bez veze !
Ako cemo fb listu mjeriti sa swinganjem ne znam dokle smo dogurali.
Najbolje bi bilo onda taj fb deaktivirati jer sto je sigurno ,sigurno je!
Sve se svodi na isto.Ne kazem ja ako vasi partneri ili vi imate takve ljude u proslosti koji su vas povrijedili ili i ako vas nisu povrijedili voljeli ste ih ludo i niste sigurni da li se to sve moze opet probuditi kontaktom da treba da ih stavljate u listu.Iako i to bi sad mogla biti tema za sebe jer se postavlja pitanje koliko ste sigurni sami u sebe u svoje veze nevezano za fb ali ostavicu to.Ne zelim da mislite da vas hocu provocirati ovdje.Nije mi to namjera.
Sve sto hocu da kazem cijelo vrijeme je da postoje I ljudi koji su vam se dopadali s kojima ste imali veze (kratko,dugo)i prema kojima nista vise ne osjecate na taj nacin ali ih i dalje stavljate u onu grupu ljudi koji su na svom mjestu.Ja stvarno ne vidim razloga da takve ljude ne primite na listu.Par napisanih redova na fb,nesto prokomentarisano,pogledane fotografije(uglavnom su one sa trenutnim partnerima) ne mogu biti prepreka vasim vezama u tom slucaju i mislim da tu nema nista lose.
Znam par ljudi koji iz istog razloga ne dodaju svoje znacajne bivse (kao i vi) na liste javno ali se itekako sa njima dopisuju na privatno.Kome mazu oci nemam pojima(partnerima,sebi) ali kazem jos jednom; postoji razlika izmedju tih znacajnih bivsih i onih bivsih koji vam mogu i danas biti fb prijatelji,dobri poznanici i prema kojima nista vise ne osjecate niti ce se sta desiti.
Sem toga, ako neka tamo fb lista(svijet interneta) moze da dovede do toga da se vasa veza ugrozi onda se samo treba zapitati ;da nije tog fb sta li bi se desilo da se sretnete oci u oci jer to su mnogo opasnije situacije.
Kad ljudi znaju sta hoce ,sta nece nema te fb liste koja vas moze ugroziti a ni biseg/bivse koja moze imati uticaja na bilo koji nacin na vas,vasu vezu!
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
- lara b.
#75 Re: Facebook i bivši
ja sam imala bivse na fb listi i od Nove godine sve ih remove
fakticki tu nije bilo neke komunikacije, nego da vire slike i komentare, pa kasnije jaranima prepricavaju, pa se to dalje komentarise....pa mi se javljaju na pp
bas me zanima kako od zena to kriju i zasto je vazniji fb, bivsa i mafiawars od njihove porodice...jadno zaista
sve to nije zdrava komunikacija, nego samo znatizelja i igrarije, po meni je to suvisno
fakticki tu nije bilo neke komunikacije, nego da vire slike i komentare, pa kasnije jaranima prepricavaju, pa se to dalje komentarise....pa mi se javljaju na pp
bas me zanima kako od zena to kriju i zasto je vazniji fb, bivsa i mafiawars od njihove porodice...jadno zaista
sve to nije zdrava komunikacija, nego samo znatizelja i igrarije, po meni je to suvisno