Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#51 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by -LIBERO- »

Usudili se Fahri velicanstvenom reci NE...auuu sad' ce ih žikkkkkkkkkkk :D

Mogu misliti slijedece natpise u ABA3-y "...komunisti,islamofobi,banditi,..vjerovatno i separatisti :D :lol: ..."

Oni njemu toranj nedaju da grade..pa sta veze ima sto nema dozvole,covjek i temelje izlio :mrgreen:

Samo neka se zezaju,pa kada se Fahro naljuti i vrati se odakle je dosao...ko ce onda od Sarajeva metropolu praviti :lol: :lol: :lol:

IŠ!!!!!!!!!!!!!!!
leo karan

#52 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by leo karan »

metar_drva wrote:
nosara wrote: Papak kad vidi "stakleni neboder" o'ma postane gospodin papak... :lol:
:lol: :lol:
a kakvi su to tornjevi i neboderi po vasem rafiniranom ukusu, "keramicki" mozda?
hoces od celicne konstrukcije kao sto se gradilo prije 100 godina
ili neki kameni toranj ko u pisi prije 1000 god
e to bi bilo smijesno pa bi mogli pa bi mogli te smajlije stavljati
bas su papci arhitekte danasnjice, crtaju "staklene nebodere" :oops:
zonbirile

#53 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by zonbirile »

leo karan wrote:
metar_drva wrote:
nosara wrote: Papak kad vidi "stakleni neboder" o'ma postane gospodin papak... :lol:
a kakvi su to tornjevi i neboderi po vasem rafiniranom ukusu, "keramicki" mozda?
---------------------------------------
naka si nam reako,samo još objasni šta je za tebe stakleni neboder.
leo karan

#54 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by leo karan »

zonbirile wrote:
leo karan wrote:

---------------------------------------
naka si nam reako,samo još objasni šta je za tebe stakleni neboder.
pitaj ove gore sto su uveli taj pojam...
izgleda da je "stakleni neboder" papanska kategorija
saibaba

#55 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by saibaba »

Meni nije jasno.. nastranu sto je papak ha hu seljak gusinje fazoni .. zasto ne dozvoliti čovjeku da pravi neboder ?

ako ce raditi nasa građevinska operativa, ako ce platiti dozolu, ako ce dokazati porijeklo para... u cemu je problem ?

Niko se ne buni sto ti kod skenderije cigla može pasti na glavu a smetaju neboderi... zato što je gazda fahro "papak iz gusinja" ... zalosno ...
VjecitiStudent

#56 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by VjecitiStudent »

saibaba wrote:Meni nije jasno.. nastranu sto je papak ha hu seljak gusinje fazoni .. zasto ne dozvoliti čovjeku da pravi neboder ?

ako ce raditi nasa građevinska operativa, ako ce platiti dozolu, ako ce dokazati porijeklo para... u cemu je problem ?

Niko se ne buni sto ti kod skenderije cigla može pasti na glavu a smetaju neboderi... zato što je gazda fahro "papak iz gusinja" ... zalosno ...
Sa Fahrinim neboderima bi sve bilo u besprijekornom redu samo da se grade tamo gdje je jedino to opravdano iz estetskih, funkcionalnih itd. razloga, tj iz svega onoga iz cega se sastoji dobro urbano planiranje, na Marin dvoru, na prostoru gdje su vec izgradjene slicne visoke zgrade.
I tako to rade svugdje na svijetu.
Nazalost, na ovoj lokaciji, na pola brda, koja je odabrana samo iz jednostavnog razloga sto je F.R. dosao jeftino do lokacije i onda, na misice, dosao do dozvole za prvi neboder, i postojeci neboder ruzno i neprirodno strci, a kamoli jos jedan, jos dublje usadjen u K.brdo.

Oni koji pak misle da je 'neboder dobar bio ma gdje god bio' vjerovatno nista ne bi smetalo da odmah pored Vijecnice jednog dana bude izgradjeno nesto slicno.

U svakom slucaju, u gradu Sarajevu su sva cuda moguca.
Last edited by VjecitiStudent on 22/01/2010 15:41, edited 1 time in total.
stidljiv

#57 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by stidljiv »

Zalosno je koliko ima kompleksasa koji mogu biti protiv bilo kakve izgradnje a ne steti nikome..

Da malo razmislite, skontali bi koliko to posla donosi podizvodjacima i cijelom tom lancu koji mogu hljeb zaraditi na svemu tome..

Bar je nesto uradio u zivotu..za razliku od mnogih...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#58 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by Truba »

:mrgreen: od mene niko nema koristi ali vala nikome ne nanosim štetu

:mrgreen:

prije sam pratio nešto... koliko je razvojna banka dala ha hercegovinu para :oops: pravo malo
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#59 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by Dado dijasporitus »

StupskaBitanga wrote:preuzeto sa sa-c.info
Image
Image
Meni je i jedan i drugi ruglo narocito kad se skonta da je prvi, Twist tower, nikao u sijasetu niskih stambenih kuca. Mislim, da li je iko razmislio o uklapanju tornja sa okolinom. Ovaj Azra toranj mi lici kao hanuma sa samijom. :lol:

Mada ako je Fahro tako los biznismen pa mu Twist zjapi prazan, odkud mu love da gradi i drugi. Zar vec nije trebao propasti.
Dado dijasporitus

#60 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

leo karan wrote:
metar_drva wrote:
hoces od celicne konstrukcije kao sto se gradilo prije 100 godina :shock:
Pa 90% tornjeva u svijetu se gradi od celicne konstrukcije. Ali kod nas je izgleda beton, beton samo beton.
Inace neprozirni stakleni tornjevi su mi najgori kic. To je fora bila koristi prije 30 godina, ko fol da odrazava okolinu. :dance:
Neelix

#61 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by Neelix »

Dado dijasporitus wrote: Zar vec nije trebao propasti.
znas kako kazu - sto je babi milo to joj se i snilo :)
bebeSa

#63 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by bebeSa »

Pa nije on "jadan" kriv sto je gradio i sto ce graditi... Krivi su oni koji su mu dali i dat ce mu dozvole da tako nesto pravi... Ustvari krivi smo sami jer smo "te" izabrali.

Da mi je dozivit jos koju kisnu godinu, pa kad klizište na Kosevskom krene bas me zanima gdje bi zavrsilo ovo cudo od "staklene savremene preljepe" tehnike...
neki

#64 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by neki »

ccc...sve bosnjacko vam smeta..
Koji ste vi islamofobi... :-)
Dado dijasporitus

#65 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

neki wrote:ccc...sve bosnjacko vam smeta..
Koji ste vi islamofobi... :-)
Priznajem, jesam :evil:

A govno neka smrdi, vazno je da je nase. Svako voli kad ga zapuhne vlastiti minuli rad. :-)
samo malo

#66 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by samo malo »

Pazi sto se avazova radna snaga (i njihove famElije) nadigla na forum :D
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#67 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by -LIBERO- »

samo malo wrote:Pazi sto se avazova radna snaga (i njihove famElije) nadigla na forum :D

A vidjet ces tek pred izbore drug moj... :D

Prognoziram da ce ovo biti najostrija i najveca INTERNET borba pred izbore do sada :D :-) :run:

tacno razmisljam da se diskonektujem na mjesec dana pred izbore i opet ustekam poslije glasanja...ko ce sve to izdrzati :oops: ;-) :run:
dingdong066

#68 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by dingdong066 »

Ovo izgleda ima neke veze sa impotentnoscu.
Izgleda da njega sexualno uzdize jedino izgradnja tornjeva.
Cak mu i dizajneri izlaze u susret pa pojedini projekti lice na vibratore.
Zao mi lika jbt :( Otic ce na robiju zbog one stvari :skoljka:
saibaba

#69 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by saibaba »

VjecitiStudent wrote:
saibaba wrote:Meni nije jasno.. nastranu sto je papak ha hu seljak gusinje fazoni .. zasto ne dozvoliti čovjeku da pravi neboder ?

Sa Fahrinim neboderima bi sve bilo u besprijekornom redu samo da se grade tamo gdje je jedino to opravdano iz estetskih, funkcionalnih itd. razloga, tj iz svega onoga iz cega se sastoji dobro urbano planiranje, na Marin dvoru, na prostoru gdje su vec izgradjene slicne visoke zgrade.
I tako to rade svugdje na svijetu.
Nazalost, na ovoj lokaciji, na pola brda, koja je odabrana samo iz jednostavnog razloga sto je F.R. dosao jeftino do lokacije i onda, na misice, dosao do dozvole za prvi neboder, i postojeci neboder ruzno i neprirodno strci, a kamoli jos jedan, jos dublje usadjen u K.brdo.

Oni koji pak misle da je 'neboder dobar bio ma gdje god bio' vjerovatno nista ne bi smetalo da odmah pored Vijecnice jednog dana bude izgradjeno nesto slicno.

U svakom slucaju, u gradu Sarajevu su sva cuda moguca.
Ne volim politiku koju vodi ne kupujem avaz i ne branim ga ... ali ja bih pustio da pravi još jedan sa oduševljenjem.. pa ako je marin dvor ( a on se nalazi u širem području marin dvora ) zamisljen kao poslovno središte grada .. onda kuće tu strše a ne neboder .. To je na mjestu bivše fabrike a ne u nekom turističkom dijelu starog grada pa da odudara ... kao papagajka recimo...
Sto se mene tiče plati dozvolu, dokazi porijelko novca, zaposli domacu firmu, i sretno ...
zonbirile

#70 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by zonbirile »

od svega Tornjak ne uradi ništa,pa zavrnu i Vranicu koja je radila toranj.Čovjek nema fobiju falusa,nego čistoće,nešto poput H.Hjuza.
valterbranisarajevo

#71 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by valterbranisarajevo »

Rekoše mi da je stečajni upravitelj Alhosa Fazlagić viđen na osnivačkoj skupštini Fahrine stranke u opštini Centar. Garant će ga gazda nagraditi nekom funkcijom za uništavanje Alhosa i pripremu terena za gradnju tornjeva... :oops:
zonbirile

#72 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by zonbirile »

u banci ga niko nije vidio,kada je polagao pare-mater mu i ko ga postavi.
Deriguz

#73 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by Deriguz »

Dobro je to Fahro skonto, gledajuci unaprijed. Grad ce se razvijati s godinama, i ono sto danas izgleda kao trosno naselje ce biti Wall Street :D Ista stvar s Bosmalom (mada je to daleko do centra, ali ce se s vremenom uklopiti)
viva_castro

#74 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by viva_castro »

Kakvo čudovište, građevinski gledano super je. Odlično je da imamo najviši toranj u regiji.

Ono što nije ok, nikako, jeste to da se izgradnja tog tornja finansirala iz Razvojne banke. To je već kriminal i krađa na dobrobit svih građana. Fahro od svojih para i od kredita iz komercijalnih banaka može gradit BurDŽ al Bosnaj ako hoće, ali od mojih neće.

Nadam se da će Azra biti 5x veća i ljepša od Twist towera, ali ako je neko pokuša predstaviti kao MOJ interes ili kao NACIONALNI interes...srušit ću je
nezavisni

#75 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by nezavisni »

saibaba wrote: Ne volim politiku koju vodi ne kupujem avaz i ne branim ga ... ali ja bih pustio da pravi još jedan sa oduševljenjem.. pa ako je marin dvor ( a on se nalazi u širem području marin dvora ) zamisljen kao poslovno središte grada .. onda kuće tu strše a ne neboder .. To je na mjestu bivše fabrike a ne u nekom turističkom dijelu starog grada pa da odudara ... kao papagajka recimo...
Sto se mene tiče plati dozvolu, dokazi porijelko novca, zaposli domacu firmu, i sretno ...
Sa ovim se i ja slazem. Ali me ipak fascinira koliko ljudi mogu biti ljubomorni :roll: Vecini ovdje, da im das milion maraka, spiskalo bi to na auto, provode isl. i jos bi dodatno kukali kako im drzava nije obezbijedila uslove za biznis.
Ko zna - zna, ko ne zna... on je valjda ljubomoran :-)
Post Reply