Da je BH Telecom ozbiljna firma a ne utočište Samira Taje Silajdžića, Sanela Sijerčić i ostalih podobnih, razumio bih tvoju neboluzu. Da zakonom nije propisano da ovi to moraju da rade, isto bih razumio tvoje baljezgarije. Ovako ne razumijem. Odnosno, razumijemThunderbirD wrote:
Koliko je FTV neprincipijelan medij govori i činjenica da su se okomili na BH Telecom zahvaljujući kojem su riješili vječni problem, naplate pretplate. I treba im otkazati saradnju
Zašto je Duška smijenjena?
Moderator: anex
-
nikad_izvini
#51 Re: Zašto je Duška smijenjena?
-
pemanapemani
#52 Re: Zašto je Duška smijenjena?
Nekad je u pitanju recesija, nekada secesija, a najcesce ego i ziro racun.
Da je Duska Jurisic smijenjena sa mjesta urednika informativnog programa neke od papanskih i seljackih TV stanica, ova tema bi bila satkana od 30 stranica.
Milozvucno i nekako zajebano revolucionarski bi zvucali glasovi nezavisnih intelektualaca, nevladinih organizacija, ciji bi clanovi ljutito puhali prasinu sa serpi i megafona. U ranim jutarnjim satima na ulicama bi bili lijevi studenti zurnalistike kojima je nekompetentna bivsa urednica objasnjavala sitnice vezane za istrazivacko novinarstvo.
Gospodin Hadziomerovic nebi davao izjave za medij koji cvrsto stoji na prijestolju u obliku falusnog uvrnutog tornja, napravljenog od zutila, pokradenih para i krvi zrtava granata i snajperskih metaka. Ko zna, mozda bi danas hiljade ubijene djece nosilo odjecu MEXX.
Da je Duska Jurisic smijenjena sa mjesta urednika informativnog programa neke od papanskih i seljackih TV stanica, ova tema bi bila satkana od 30 stranica.
Milozvucno i nekako zajebano revolucionarski bi zvucali glasovi nezavisnih intelektualaca, nevladinih organizacija, ciji bi clanovi ljutito puhali prasinu sa serpi i megafona. U ranim jutarnjim satima na ulicama bi bili lijevi studenti zurnalistike kojima je nekompetentna bivsa urednica objasnjavala sitnice vezane za istrazivacko novinarstvo.
Gospodin Hadziomerovic nebi davao izjave za medij koji cvrsto stoji na prijestolju u obliku falusnog uvrnutog tornja, napravljenog od zutila, pokradenih para i krvi zrtava granata i snajperskih metaka. Ko zna, mozda bi danas hiljade ubijene djece nosilo odjecu MEXX.
-
nikad_izvini
#53 Re: Zašto je Duška smijenjena?
Radio sam RTV-u cirka 5 godina. Ono što sam naučio je da su novirani(barem većina) najveći glupani i nesposobnjakovići na televiziji pored neizbježne birokratije. Radio sam sa Duškom i znam kakva je. Kao osoba je super, za raditi nedaj bože jer od svih traži ono što traži od sebe a to je zaista puno.skojotovski wrote:za razliku od sanjina, duska je obrazovani profesionalac, mada je handre bube u glavi, pa cesto prolupa. narocito u posljednje vrijeme. i evo su joj te nepotrebne bube "dosle glave". na beciragica ne vrijedi trositi rijeci, poltron koji bi i majku prodao samo da se uslika na ekranu i da bude "funkcija", da bude raja. a ja niti koga branim, niti koga napadam. govorim o faktima, a na osnovu nekoliko godina provedenih u sivom bunkeru i radu s tim ljudima. moja sreca, pa ne radim vise u tom bolesnom okruzenju.nikad_izvini wrote:Ti očito porediš sebe sa Bećiragićem i Duškom. Pa, jeste, tu ste negdje, mada mislim da si ti veći "kapacitet"skojotovski wrote:jah...vala bash...nek si stisko jaja i nagovorio nam se...
Samo, "kapacitet" je sakriven iza monitora, ciju, ciju
Razlika je što ja branim njih od takvih za razliku od tebe koji ih napadaš. Ovo mogu reći i javno, nije problem
Imajući to u vidu, Bećiragić nije loš novinar. Ima muda, ne pravi loše priloge. O sujeti u RTV domu, naročito među novinarima ne bih da pričam. Bećiragić je takav kakav je, ima neki rezultat. Gdje su rezultati tih što ga ogovaraju. Nema ih na mapi jer veze nemaju sa svojim poslom. ENG ekipa im snimi materijal, montažer ga montira, urednik mu kaže šta da radi. Da bi bio dobar novirar moraš imati dobre veze i poznanstva, kao što ih Duška i Bećiragić imaju. To sigurno nećeš postići sjedeći u desku, snecku ili surfajući internetom kao što se uglavnom radi
PS ta priča o "nemoralnim" ponudama mi zvuči kao SDA/zgraBiH/Avaz floskula. Imajući u vidu koje su nam opcije, FTV je najbolja opcija kakva god bila. Masa ološa je jedva dočekala da pljucne i kaže, eto, vidi nam alternative. Jebiga, ako su nam Mandal, Fatmir i ostali alternativa, ja biram Bećiragića, Dušku i FTV
- iz dna duše
#54 Re: Zašto je Duška smijenjena?
Jest da skrećem sa teme, ali ima veze jedno sa drugim-donekle...
Recite mi, ona novinarka, što je branila onu g-đu u dvorištu suda BiH od onog kriminalca, je li ona ono dobila svoju emisiju...
Majka me moja pita:" jel' ono ona...ako jeste, trebali su je nekako drugačije nagraditi za hrabrost, a ne, dati joj emisiju za koju stvarno nema dara niti je bar malo karizmatična... "
Ako nije, onda i ta sa kojom sam je zamijenila nije za onaj tip emisija...Vjerujem da je dipl. novinar, ali to nije po meni samo po sebi dovoljno da budeš dobar novinar-nažalost. Vodi neku emisiju na FTV, ne znam koje teme obrađuje, niti šta, ne zadrži me ni minut pred TV...
Dakle, dobi li ona hrabra novinarka svoju emisiju ili ne?
Da se vratim na temu: Šta hoće od Duške?!
Prvo rekoše da je islamofobična, šta je sada? Desio se Fahro ili Bakir?
Recite mi, ona novinarka, što je branila onu g-đu u dvorištu suda BiH od onog kriminalca, je li ona ono dobila svoju emisiju...
Majka me moja pita:" jel' ono ona...ako jeste, trebali su je nekako drugačije nagraditi za hrabrost, a ne, dati joj emisiju za koju stvarno nema dara niti je bar malo karizmatična... "
Ako nije, onda i ta sa kojom sam je zamijenila nije za onaj tip emisija...Vjerujem da je dipl. novinar, ali to nije po meni samo po sebi dovoljno da budeš dobar novinar-nažalost. Vodi neku emisiju na FTV, ne znam koje teme obrađuje, niti šta, ne zadrži me ni minut pred TV...
Dakle, dobi li ona hrabra novinarka svoju emisiju ili ne?
Da se vratim na temu: Šta hoće od Duške?!
Prvo rekoše da je islamofobična, šta je sada? Desio se Fahro ili Bakir?
-
Akibh
#55 Re: Zašto je Duška smijenjena?
Kakav god da je (a zna se da je dno dna), BH Telecom je ozbiljniji od FTV-a milion puta...nikad_izvini wrote:Da je BH Telecom ozbiljna firma a ne utočište Samira Taje Silajdžića, Sanela Sijerčić i ostalih podobnih, razumio bih tvoju neboluzu. Da zakonom nije propisano da ovi to moraju da rade, isto bih razumio tvoje baljezgarije. Ovako ne razumijem. Odnosno, razumijemThunderbirD wrote:
Koliko je FTV neprincipijelan medij govori i činjenica da su se okomili na BH Telecom zahvaljujući kojem su riješili vječni problem, naplate pretplate. I treba im otkazati saradnju
A zakonom je propisano i da ugovor izmedju BH Telecoma i FTV-a istice krajem ove godine i nadam se da nece biti produzavan, za dobrobit svih gradjana BiH
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#56 Re: Zašto je Duška smijenjena?
BIH Telecom je kakav jeste. Dno dna. Ali jesu obezbjedili financiranje FTV, jer nitko neće da plaća pretplatu. NIkada se nisu upitali zašto, nego su uveli policijske metode prinudne naplate. Neovisni? Naglas se smijem...

-
Akibh
#57 Re: Zašto je Duška smijenjena?
Ti očito porediš sebe sa Bećiragićem i Duškom. Pa, jeste, tu ste negdje, mada mislim da si ti veći "kapacitet"
Samo, "kapacitet" je sakriven iza monitora, ciju, ciju
Razlika je što ja branim njih od takvih za razliku od tebe koji ih napadaš. Ovo mogu reći i javno, nije problem
[/quote]
za razliku od sanjina, duska je obrazovani profesionalac, mada je handre bube u glavi, pa cesto prolupa. narocito u posljednje vrijeme. i evo su joj te nepotrebne bube "dosle glave". na beciragica ne vrijedi trositi rijeci, poltron koji bi i majku prodao samo da se uslika na ekranu i da bude "funkcija", da bude raja. a ja niti koga branim, niti koga napadam. govorim o faktima, a na osnovu nekoliko godina provedenih u sivom bunkeru i radu s tim ljudima. moja sreca, pa ne radim vise u tom bolesnom okruzenju.
[/quote]
PS ta priča o "nemoralnim" ponudama mi zvuči kao SDA/zgraBiH/Avaz floskula. Imajući u vidu koje su nam opcije, FTV je najbolja opcija kakva god bila. Masa ološa je jedva dočekala da pljucne i kaže, eto, vidi nam alternative. Jebiga, ako su nam Mandal, Fatmir i ostali alternativa, ja biram Bećiragića, Dušku i FTV
[/quote]
I jos jednom, za mene nema gore opcije od FTV-a, lopova i olosa koji su u minusu vise od 20.000.000KM, ciji radnici primaju mizerne place i jedva hrane svoje porodice, ciji direktori su davno trebali zavrsiti u zatvoru...
I da, apolitican sam tip za razliku od tebe...
za razliku od sanjina, duska je obrazovani profesionalac, mada je handre bube u glavi, pa cesto prolupa. narocito u posljednje vrijeme. i evo su joj te nepotrebne bube "dosle glave". na beciragica ne vrijedi trositi rijeci, poltron koji bi i majku prodao samo da se uslika na ekranu i da bude "funkcija", da bude raja. a ja niti koga branim, niti koga napadam. govorim o faktima, a na osnovu nekoliko godina provedenih u sivom bunkeru i radu s tim ljudima. moja sreca, pa ne radim vise u tom bolesnom okruzenju.
I jos jednom, za mene nema gore opcije od FTV-a, lopova i olosa koji su u minusu vise od 20.000.000KM, ciji radnici primaju mizerne place i jedva hrane svoje porodice, ciji direktori su davno trebali zavrsiti u zatvoru...
-
nikad_izvini
#58 Re: Zašto je Duška smijenjena?
Ti si neki komičarAkibh wrote:
Kakav god da je (a zna se da je dno dna), BH Telecom je ozbiljniji od FTV-a milion puta...
A zakonom je propisano i da ugovor izmedju BH Telecoma i FTV-a istice krajem ove godine i nadam se da nece biti produzavan, za dobrobit svih gradjana BiH
To što su u minusu se obrati Šireru koji je televiziju podijelio na tri-četiri pravna subjektaAkibh wrote:
PS cijenim što si apolitičan, tvoj izbor, ne cijenim što pričaš a veze nemaš o čemu pričaš. Ispadaš smiješan i neozbiljan
- KatarinaKosaca
#59 Re: Zašto je Duška smijenjena?
nikad_izvini wrote:
To što su u minusu se obrati Šireru koji je televiziju podijelio na tri-četiri pravna subjektaPrema odluci engleza, FTV-u je oduzeta SVA IMOVINA i poklonjena RTV produkciji(ne znam kako se sad zovu). Znači, TV je podijeljenja, umjesto da je bivšoj TV samo promijenjeno ime što je bilo logično. Ovim putem se broj direktora, sekretarica i pizda materina učetvorostručio i niko nikome ne može narediti. Engleska posla. Većina duga(nije sav, bilo je i pljačke, to stoji, naročito od Durakovića i Lonića) je nastala putem činjenice da FTV opremu MORA da iznajmljuje. Također, po zakonu, FTV MORA da ima oko 10% programa od nezavisnih produkcija. Imaju tačno određenu minutažu marketinga za razliku od privatnih televizija koje mogu da rade šta žele što se tiče marketinga. Kontaš ? Ne kontaš, čim tako laprdaš
PS cijenim što si apolitičan, tvoj izbor, ne cijenim što pričaš a veze nemaš o čemu pričaš. Ispadaš smiješan i neozbiljan
Djelimično tačno napisano. Jesu oni pretrpili takozvanu expertizu BBC-a, ali su bili u prilici da zarade, nisu to činili niti učinili. Promidžbeni program nije limitiran, ali jednostavno išli su na najlošiju opciju, a to je prodaja oglasnog prostora marketinškim agencijama sa ogromnim popustima na početku godine usljed nedostatka likvidnosti što je rezultiralo lošim financijskim rezultatom. Sa druge strane nije se radila redukcija troškova. Prema tome, BBC jeste napravio najveću glupost sa ovom podjelom, ali FTV je sama sebi kriva za financijsku situaciju. I to da se ne jeftino, nego džaba (pro)dala jednoj političkoj opciji zastupajući njenog vožda.
-
nikad_izvini
#60 Re: Zašto je Duška smijenjena?
Opet o SDP-uKatarinaKosaca wrote:nikad_izvini wrote:
To što su u minusu se obrati Šireru koji je televiziju podijelio na tri-četiri pravna subjektaPrema odluci engleza, FTV-u je oduzeta SVA IMOVINA i poklonjena RTV produkciji(ne znam kako se sad zovu). Znači, TV je podijeljenja, umjesto da je bivšoj TV samo promijenjeno ime što je bilo logično. Ovim putem se broj direktora, sekretarica i pizda materina učetvorostručio i niko nikome ne može narediti. Engleska posla. Većina duga(nije sav, bilo je i pljačke, to stoji, naročito od Durakovića i Lonića) je nastala putem činjenice da FTV opremu MORA da iznajmljuje. Također, po zakonu, FTV MORA da ima oko 10% programa od nezavisnih produkcija. Imaju tačno određenu minutažu marketinga za razliku od privatnih televizija koje mogu da rade šta žele što se tiče marketinga. Kontaš ? Ne kontaš, čim tako laprdaš
Djelimično tačno napisano. Jesu oni pretrpili takozvanu expertizu BBC-a, ali su bili u prilici da zarade, nisu to činili niti učinili. Promidžbeni program nije limitiran, ali jednostavno išli su na najlošiju opciju, a to je prodaja oglasnog prostora marketinškim agencijama sa ogromnim popustima na početku godine usljed nedostatka likvidnosti što je rezultiralo lošim financijskim rezultatom. Sa druge strane nije se radila redukcija troškova. Prema tome, BBC jeste napravio najveću glupost sa ovom podjelom, ali FTV je sama sebi kriva za financijsku situaciju. I to da se ne jeftino, nego džaba (pro)dala jednoj političkoj opciji zastupajući njenog vožda.
FTV smeta ljudima što ne govori da nam je sve med i mlijeko i da je glavni krivac za sve zapravo SDP. Zvuči poznato
- KatarinaKosaca
#61 Re: Zašto je Duška smijenjena?
On opet o meniOpet o SDP-uDa Džemila, u pravu si
Lažem, nisi. Nemoguće je poslavati u plusu kada ti neko oduzme apsolutno sve osim ljudstva. Znači, oni plaćaju prostor, opremu, ekipe, montažu, studije itd. Vjeruj mi da to baš nije jeftino. Dug jeste mogao biti manji, zato sam i napisao da su određen dio pokrali Duraković i Lonić putem talova. Što se tiče marketinga, provjeri malo bolje, minutaža je ograničena. Znači, ne mogu imati reklama koliko hoće nego onoliko koliko im je sekundi dnevno dopušteno. Te prevare sa marketingom su svojstvene za BHT ondnosno za Sezu. On se sa tim mućkama bavio. Marketing FTV-a je neuporediv u odnosu na ostale pravne subjekte u sivom domu
FTV smeta ljudima što ne govori da nam je sve med i mlijeko i da je glavni krivac za sve zapravo SDP. Zvuči poznato
Dakle, ponavljam što sam rekla. Usljed hroničnog nedostatka likvidnosti FTV na početku godine daje velike popuste agencijama preko kojih ima sve reklame, time dajući popust od 60% ti skontaj koliko gubi. I to je činjenica.
Cijeli odjel sa starim kadrom poicijskog tipa za naplatu preplate je oformljen, rezultat nula. Prema tome, ima da se naklone BIH Telecomu, jer im jeste obezbjedio i tu malu platu koja kasni dva mjeseca, ali je obezbjeđena samo na takav način. A što nitko neće da plaća pretplatu, vrijeme je da se zapitaju. Krajnje vrijeme.
-
nikad_izvini
#62 Re: Zašto je Duška smijenjena?
KatarinaKosaca wrote:On opet o meniOpet o SDP-uDa Džemila, u pravu si
Lažem, nisi. Nemoguće je poslavati u plusu kada ti neko oduzme apsolutno sve osim ljudstva. Znači, oni plaćaju prostor, opremu, ekipe, montažu, studije itd. Vjeruj mi da to baš nije jeftino. Dug jeste mogao biti manji, zato sam i napisao da su određen dio pokrali Duraković i Lonić putem talova. Što se tiče marketinga, provjeri malo bolje, minutaža je ograničena. Znači, ne mogu imati reklama koliko hoće nego onoliko koliko im je sekundi dnevno dopušteno. Te prevare sa marketingom su svojstvene za BHT ondnosno za Sezu. On se sa tim mućkama bavio. Marketing FTV-a je neuporediv u odnosu na ostale pravne subjekte u sivom domu
FTV smeta ljudima što ne govori da nam je sve med i mlijeko i da je glavni krivac za sve zapravo SDP. Zvuči poznato![]()
I opet mi daje komplimente i analizira me
I opet podmeće (nigdje nisam napisala SDP
)
Dakle, ponavljam što sam rekla. Usljed hroničnog nedostatka likvidnosti FTV na početku godine daje velike popuste agencijama preko kojih ima sve reklame, time dajući popust od 60% ti skontaj koliko gubi. I to je činjenica.
Cijeli odjel sa starim kadrom poicijskog tipa za naplatu preplate je oformljen, rezultat nula. Prema tome, ima da se naklone BIH Telecomu, jer im jeste obezbjedio i tu malu platu koja kasni dva mjeseca, ali je obezbjeđena samo na takav način. A što nitko neće da plaća pretplatu, vrijeme je da se zapitaju. Krajnje vrijeme.
Ne spominješ, ja podmećem, opetKatarinaKosaca wrote: I to da se ne jeftino, nego džaba (pro)dala jednoj političkoj opciji zastupajući njenog vožda.
Kako se plaća TV pretplata u ostatku svijeta ? Rode im donose, jel. Do države je(koju vi očito ne želite čim napadate opoziciju i automatski podržavate ove vladajuće iz nekog razloga) da im to obezbjedi. HTV je solidna televizija jer imaju naplatu pretplate preko 95% meni se čini koja iznosi između 50-70 Kuna i koja uopšte nije mala. Franjo T. je uložio oko 500 miliona nečega(kuna, vjerovatno) nakon rata u HRT by the way. U Njemačkoj imaš obaveznu pretplatu koju MORAŠ da plaćaš inače krivično odgovaraš ako te uhvate. Nećemo parcijalno gledati na stvari. Argumente na stol. Najlakše je reći, oni zbog likvidnosti prodaju jeftinije marketing. Da se pretplata plaća kao u ostalom svijetu, da FTV ima imovinu kao u ostatku svijeta, da opozicija nije kriva za stanje u državi, vjerovatno bi bilo drugačije. Najlakše je početi sublilmirati stvari od početka ove godine
- KatarinaKosaca
#63 Re: Zašto je Duška smijenjena?
Opet nisi dokazao da sam igdje napisala SDP
I opet poitiziraš, pa tako umjesto da učiniš uslugu FTV bar na ovom forumu, potapaš ih bez da si im odvjetnik
Dakle, možeš ti sad o Hrvatskoj ili Kini ili Americi. Kao da ja govorim da netko mojih kvalifikacija u Hrvatskoj zarađuje puno više (a zarađuje). Dakle, besmisleno... Eno tema o gradonačelniku i sipatizeri SDP ne daju da se uspoređuje. Tako, opredjelite se. Ovo je BIH, ovo je što jeste, pretplatu im ne želi nitko plaćati neka se upitaju zašto umjesto vječitog pljuvanja po istom i stalnom ponavljanju 5 rečenica koje više postaju beskrajno dosadne........
Financijski dio FTV nula bodova. Možemo i o imenima ako želiš. Dakle, tu nije kriva ni vlast ni BBC, nego sami sebi. I ponekad treba priznati svoju grešku. Bar ponekad. Pa bio taj netko i predstavnik bezgriješnog SDP (eto, sad jesam napisala, sad da
)
Dakle, možeš ti sad o Hrvatskoj ili Kini ili Americi. Kao da ja govorim da netko mojih kvalifikacija u Hrvatskoj zarađuje puno više (a zarađuje). Dakle, besmisleno... Eno tema o gradonačelniku i sipatizeri SDP ne daju da se uspoređuje. Tako, opredjelite se. Ovo je BIH, ovo je što jeste, pretplatu im ne želi nitko plaćati neka se upitaju zašto umjesto vječitog pljuvanja po istom i stalnom ponavljanju 5 rečenica koje više postaju beskrajno dosadne........
Financijski dio FTV nula bodova. Možemo i o imenima ako želiš. Dakle, tu nije kriva ni vlast ni BBC, nego sami sebi. I ponekad treba priznati svoju grešku. Bar ponekad. Pa bio taj netko i predstavnik bezgriješnog SDP (eto, sad jesam napisala, sad da
-
nikad_izvini
#64 Re: Zašto je Duška smijenjena?
Miješaš kruške i jabuke. Tržište rada je jedna stvar a zakon je druga stvar. U obje zemlje je zakonom određeno da se RTV pretplata plaća. Samo u HR postoje i načini da se to naplati za razliku od BiH gdje defacto taj instrument ne postojiKatarinaKosaca wrote:Opet nisi dokazao da sam igdje napisala SDPI opet poitiziraš, pa tako umjesto da učiniš uslugu FTV bar na ovom forumu, potapaš ih bez da si im odvjetnik
Financijski dio FTV nula bodova. Možemo i o imenima ako želiš. Dakle, tu nije kriva ni vlast ni BBC, nego sami sebi. I ponekad treba priznati svoju grešku. Bar ponekad. Pa bio taj netko i predstavnik bezgriješnog SDP (eto, sad jesam napisala, sad da)
osim Telecoma ali se i to može izbjeći ako otkažeš telefon
Da završim ovu raspravu. Slažem se da je moglo biti bolje stanje na FTV-u, ali ne puno jer televizija prvenstveno živi od pretplate. Slažem se da je Behmen za penzije
Logično je da stoka neće da plaća pretplatu kada ne mora, kada nema načina da je natjeraš na to. Logično je da ne plaćaju kada efendija Cerić javno vazi da je FTV islamofobična
Ima tu masa razloga, nije sve tako jednostrano kao što ti spominješ.
-
Akibh
#65 Re: Zašto je Duška smijenjena?
Uuu pa ti si se nasekiro, ok ,necu vise...nikad_izvini wrote:Ti si neki komičarAkibh wrote:
Kakav god da je (a zna se da je dno dna), BH Telecom je ozbiljniji od FTV-a milion puta...
A zakonom je propisano i da ugovor izmedju BH Telecoma i FTV-a istice krajem ove godine i nadam se da nece biti produzavan, za dobrobit svih gradjana BiHNije teško biti profitabilan kad godinama imaš MONOPOL. Čim se pojavila konkurencija, počeli su da padaju. Toliko o sposobnosti
![]()
To što su u minusu se obrati Šireru koji je televiziju podijelio na tri-četiri pravna subjektaAkibh wrote:
I da, apolitican sam tip za razliku od tebe...Prema odluci engleza, FTV-u je oduzeta SVA IMOVINA i poklonjena RTV produkciji(ne znam kako se sad zovu). Znači, TV je podijeljenja, umjesto da je bivšoj TV samo promijenjeno ime što je bilo logično. Ovim putem se broj direktora, sekretarica i pizda materina učetvorostručio i niko nikome ne može narediti. Engleska posla. Većina duga(nije sav, bilo je i pljačke, to stoji, naročito od Durakovića i Lonića) je nastala putem činjenice da FTV opremu MORA da iznajmljuje. Također, po zakonu, FTV MORA da ima oko 10% programa od nezavisnih produkcija. Imaju tačno određenu minutažu marketinga za razliku od privatnih televizija koje mogu da rade šta žele što se tiče marketinga. Kontaš ? Ne kontaš, čim tako laprdaš
Ne vidim da sam igdje spomenuo sposobnost bilo koga...
A i ova minutaza za marketing je glupost samo takva, pitaj Balica da li to iko ikada provjerava i drzi se toga.
Ako je nesto smijesno, onda je to tvoja izjava da izmedju desetina drugih opcija biras opciju ovakve FTV. Ustvari, neznam dal je smijesno ili zalosno...
-
skojotovski
#66 Re: Zašto je Duška smijenjena?
@ nikad izvini (da ne kopiram sve, znas sta si napisao ranije)
tu smo mi negdje i po godinama provedenim u rtv domu i po razmisljanjima. ja nigdje nisam ni napisao da ftv ima alternativu (kada je rije o nazivanju stvari pravim imenom, mada i tu ima svasta, raznih interesa). ali, po meni, to je zalosno. i sve se svodi na politicke emisije. sta je sa edukativnim, zabavnim, muzickim i drugim sadrzajima? tabula raza.
sanjin i duska nikako ne mogu u isti kos. kao sto sam kazes, duska trazi ono sto trazi od sebe, a to je maksimum. a kad je u pitanju novinarski zanat, spada u sam vrh. za urednice redakcije nije ni pod razno. sanjin je dno dna od osobe, ne bira sredstva da dode do sebi zacrtanog cilja, majku rodenu bi strovalio (treba li dalje), a ako ides ispred njega (sto i nije tesko) onda si donji. o njegovim prilozima, "profesionalizmu", i svemu sto radi dalo bi se diskutovati na dugo i na siroko. nije li mu zena godinama bila jedna od urednica avaza, expressa... ima li to kakve veze sa fahrom? nema, jaah...
pa, hebo ga ti, co'ek ne razlikuje Č i Ć. ni prezime svoje ne zna napisati, da mu lektor ne izvrsi korekciju. i sto je najgore, ovo nije zajebancija! 
tu smo mi negdje i po godinama provedenim u rtv domu i po razmisljanjima. ja nigdje nisam ni napisao da ftv ima alternativu (kada je rije o nazivanju stvari pravim imenom, mada i tu ima svasta, raznih interesa). ali, po meni, to je zalosno. i sve se svodi na politicke emisije. sta je sa edukativnim, zabavnim, muzickim i drugim sadrzajima? tabula raza.
sanjin i duska nikako ne mogu u isti kos. kao sto sam kazes, duska trazi ono sto trazi od sebe, a to je maksimum. a kad je u pitanju novinarski zanat, spada u sam vrh. za urednice redakcije nije ni pod razno. sanjin je dno dna od osobe, ne bira sredstva da dode do sebi zacrtanog cilja, majku rodenu bi strovalio (treba li dalje), a ako ides ispred njega (sto i nije tesko) onda si donji. o njegovim prilozima, "profesionalizmu", i svemu sto radi dalo bi se diskutovati na dugo i na siroko. nije li mu zena godinama bila jedna od urednica avaza, expressa... ima li to kakve veze sa fahrom? nema, jaah...
Last edited by skojotovski on 21/01/2010 00:06, edited 1 time in total.
- Maraschino
#67 Re: Zašto je Duška smijenjena?
Zna li iko zasto je smijenjena Duska Jurisic ili samo prepricavate cula-kazala i prepucavate se...
Jeli istina o onoj steti koju je prouzrokovala i koju FTV treba da plati...
ako je to po srijedi, opravdano a ako su to neke zakulisne igre, fuj...
Stvarno ne znam i zato pitam ako neko zna vise.
Jeli istina o onoj steti koju je prouzrokovala i koju FTV treba da plati...
Stvarno ne znam i zato pitam ako neko zna vise.
-
skojotovski
#68 Re: Zašto je Duška smijenjena?
ma, nide veze avaz kao razlog 
-
nikad_izvini
#69 Re: Zašto je Duška smijenjena?
Slažem se da je to sve žalosno ali koga onda da podržim? Prisiljen sam na biranje "manjeg zla" . Ako moram, a očito je da moram, da biram između Sanjina i Mandala&Fatmira s druge strane, izbor je jasan. Slobodna Bosna, dio FTV-a i tu je kraj cijeloj priči. Žalosno je da mi je sužen izbor. Ljudi puno pričaju a malo rade(mislim na novinare). Da se još neko pojavi, imao bih više opcija, ovako, baš i nemam. To je neki moj fon. "Neprijatelj mog neprijatelja je moj prijatelj". Žalosno je ali je tako. To ne krijem.skojotovski wrote:@ nikad izvini (da ne kopiram sve, znas sta si napisao ranije)
sanjin i duska nikako ne mogu u isti kos. kao sto sam kazes, duska trazi ono sto trazi od sebe, a to je maksimum. a kad je u pitanju novinarski zanat, spada u sam vrh. za urednice redakcije nije ni pod razno. sanjin je dno dna od osobe, ne bira sredstva da dode do sebi zacrtanog cilja, majku rodenu bi strovalio (treba li dalje), a ako ides ispred njega (sto i nije tesko) onda si donji. o njegovim prilozima, "profesionalizmu", i svemu sto radi dalo bi se diskutovati na dugo i na siroko. nije li mu zena godinama bila jedna od urednica avaza, expressa... ima li to kakve veze sa fahrom? nema, jaah...pa, hebo ga ti, co'ek ne razlikuje Č i Ć. ni prezime svoje ne zna napisati, da mu lektor ne izvrsi korekciju. i sto je najgore, ovo nije zajebancija!
- Dammme
#70 Re: Zašto je Duška smijenjena?
Ne bih se petljao u zadatu temu, samo da ispravim netačan navod. Dakle FTV-u nije ništa oduzeto, niti nekome poklonjeno. Ta imovina nije ni bila vlasništvo FTV-a, nego Radio-Televezije BiH (do 2001 godine). A prije rata Radio-Televizije Sarajevo. 2001 se formiraju FRTV i BHRT(prvo radio, a godinu dana kasnije i Tv) a sva sredstva za rad, zgrada i ostala infrastruktura, osoblje u svim područjima Tv-a, osim redakcija (dakle osim novinara, realizatora, organizatora i jednog dijela administracije), pripadaju PBS BiH (Javni radio-televizijski servis Bosne i Hercegovine), to je trebao postati 4 pravni subjekt (pored RTRS-a, FRTV-a I BHRT-a) koji bi zajedno osnovala sva 3 prethodno navedena subjekta, a zove se Korporacija Javnih Servisa BiH. Kao dokaz evo link sa sajta kojem ćeš vjerovatno vjerovati.nikad_izvini wrote: To što su u minusu se obrati Šireru koji je televiziju podijelio na tri-četiri pravna subjektaPrema odluci engleza, FTV-u je oduzeta SVA IMOVINA i poklonjena RTV produkciji(ne znam kako se sad zovu). Znači, TV je podijeljenja, umjesto da je bivšoj TV samo promijenjeno ime što je bilo logično. Ovim putem se broj direktora, sekretarica i pizda materina učetvorostručio i niko nikome ne može narediti. Engleska posla. Većina duga(nije sav, bilo je i pljačke, to stoji, naročito od Durakovića i Lonića) je nastala putem činjenice da FTV opremu MORA da iznajmljuje.
http://www.rtvfbih.ba/loc/template.wbsp ... ction=info
A evo i još jedan da vidiš koji je i kada 1 projekat PBS-a
http://www.bhrt.ba/eurosong2009/istorijat.html
napomena: naći 2001. godinu
Po zakonu koji je izglasala PS BiH, svi oni bi bili dužni plaćati Korporaciji usluge koje pruža. Od tih para bi bili plaćeni radnici koji rade u Korporaciji (cca 1000 ljudi) i ulagalo bi se u infrastrukturu (uređaji, nove tehnologije i tome slično)
Evo ti linkovi zakona:
ZAKON O JAVNOM RADIOTELEVIZIJSKOM SISTEMU BOSNE I HERCEGOVINE
http://www.bhrt.ba/lat/default.wbsp?p=51#
ZAKON O JAVNOM RADIO-TELEVIZIJSKOM SERVISU BOSNE I HERCEGOVINE
http://www.bhrt.ba/lat/default.wbsp?p=50#
Z A K O N O JAVNOM SERVISU RADIO-TELEVIZIJE FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE http://www.rtvfbih.ba/loc/template.wbsp?wbf_id=206
Zbog opstrukcije Hrvatskih delegata u Domu naroda PS BiH, taj proces se razvukao. Odskora je(mislim prije 2 godine) taj dio koji treba biti korporacija priključen BHRT-u, zbog formalno pravnih razloga (plačanje računa, bankovne transakcije i tome slično), jer je prestao postojati PBS BiH, a nije osnovana Korporacija. S obzirom da jedino BHRT funkcioniše na državnom nivou, kao što bi to trebala raditi i Korporacija, to je bilo jedino moguće rješenje problema. Korporacija još uvijek nije osnovana zbog opstrukcije iz RS-a, jer bi i sva imovina i ljudi sa RTRS-a, osim navedenih (kao i kod FRTV-a) pripali Korporaciji.
Dakle da sumiramo. Ne može nešto što je staro preko 30 godina biti vlasništvo nečega što nije staro ni 10 godina, jer kad je napravljena većina infrastrukture (70-ih i 80-ih godina), FRTV nije bila ni u primisli.
To što mnogi novinari koji su radili na TVBiH nisu imali hrabrosti otpočeti novi projekat koji se zove BHRT, pa su ostali na FTV nakon transformacije 2001. godine, misleći da BHRT nikad neče zaživjeti, to je druga stvar.
To što neki misle da Televizija počinje od njih je njihov problem. Navešću ti tako da su upravo od startanja FRTV-a, u Sivom domu počeli raditi Bakir, Damir, Sanjin i još jedan dio novinara koji je radio do tada na OBN-u, projektu međunarodne zajednice koji je trebao biti državna televizija. Stranci (koji su po tvome krivi za situaciju u FTV), su ga izdašno pomagali, ali je propao. Za to vrijeme u Sivi dom (tada RTVBiH), nije došao ni fening strane pomoći. Poslije propasti OBN-a (kad su plate počele kasniti nekoliko mjeseci), započet je projekat transformacije RTVBiH u Javni Sistem Radio Televizijskih Emitera BiH (JS RTV BiH,PBS), što bi značilo FRTV, RTRS, BHRT i Korporacija.
Malo poduža ispravka pogrešnog navoda, ali zbog širenja različitih zabluda i one stare poslovice "da 100 puta ponovljena laž postaje istina" morao sam nadugo i naširoko.
Naravno, ne mislim da ti to namjerno radiš, nego si vjerovatno radeći na FTV-u pokupio tu informaciju, koja je inače dežurna mantra.
Nije kriv lopov Duraković sa svojim talovima sa privatnim produkcijama(Mebius, Fist, Fleš i ostali) i finansiranjem svog filma, nisu krive astronomske plate koje su, do unazad godinu dana, dobijali urednici, novinari i razni lezihljebovići na FTV-u (a ni sad nisu baš male), nego je, bože moj, kriv neko drugi.
Živ mi, zdrav i INFORMISAN bio!
-
pshhh
#71 Re: Zašto je Duška smijenjena?
Gledajući njene emisije i sta ova zena govori, imao sam utisak da slusam neku ''konu'' preko Drine.
Toliko imamo mladih i školovanih ljudi na birou za zaposljavanje koji govore po nekoliko stranih jezika i regularno su završili fakultet za žurnalistiku u roku, da je smiješno ovo i komentarisati.
Bosni trebaju novinari patrioti koji svim srcem vole ovaj narod i ovu zemlju.
Toliko imamo mladih i školovanih ljudi na birou za zaposljavanje koji govore po nekoliko stranih jezika i regularno su završili fakultet za žurnalistiku u roku, da je smiješno ovo i komentarisati.
- veljaca
#72 Re: Zašto je Duška smijenjena?
Sta svasta ovdje se moze procitati .....
Mislim da neko ko je dobar novinar ne mora biti dobar urednik i obrnuto .....
Ako je neko dobar novinar - ni za zivu glavu ga ne bih stavljao za urednika ....
Da karikiram - to je kao kad bi najboljeg igraca stavili da bude trener i sjedi na klupi ( a ne igra ) ....
Mislim da neko ko je dobar novinar ne mora biti dobar urednik i obrnuto .....
Ako je neko dobar novinar - ni za zivu glavu ga ne bih stavljao za urednika ....
Da karikiram - to je kao kad bi najboljeg igraca stavili da bude trener i sjedi na klupi ( a ne igra ) ....
-
VjecitiStudent
#73 Re: Zašto je Duška smijenjena?
A sta je "to ova zena govorila" pa se tvoj patriotski zivac tako uzbudio?pshhh wrote:Gledajući njene emisije i sta ova zena govori, imao sam utisak da slusam neku ''konu'' preko Drine.
Nije FTV jedina televizija. Da je nasa zurnalistika rasadnik tako sposobnih, vrijednih i pametnih mladih novinara, vecina nasih televizija bi trebale sada biti na takvom nivou da znas koje ces npr. vijesti ili politicke emisije pogledati.
Nazalost, stvarnost je jadna, osim par rijetkih svijetlih tacaka (Crta, Posteno, ponekad i '60 minuta'), politicki programi na nasim televizijama su odron do odrona.
- Erzsebet
#74 Re: Zašto je Duška smijenjena?
Duška zna nekoliko stranih jezika, veliki je patriota i veoma voli ovu zemlju. Sigurno je veći patriota od mnogih reisova, radončića i ostalih govnara, to se ne može porediti uopšte. Kao što neko reče, ima bube u glavi i traži od svakoga previše, zahtijeva mnogo, miješa se u poslove drugima, sve to stoji, ali da nije patriota i da je kona preko Drine, to jednostavno nije tačno. Cijeli rat je bila ovdje i odvratno je reći da je pročetnički orijentisana, kako te samo nije stid. To što ne zastupa tvoju nacionalnu "patriotsku" opciju, to je druga priča. Takvima sam i ja karavlah.pshhh wrote:Gledajući njene emisije i sta ova zena govori, imao sam utisak da slusam neku ''konu'' preko Drine.
-
milojicabrzi
#75 Re: Zašto je Duška smijenjena?
Radio sam RTV-u cirka 5 godina. Ono što sam naučio je da su novirani(barem većina) najveći glupani i nesposobnjakovići na televiziji pored neizbježne birokratije. Radio sam sa Duškom i znam kakva je. Kao osoba je super, za raditi nedaj bože jer od svih traži ono što traži od sebe a to je zaista puno.
Imajući to u vidu, Bećiragić nije loš novinar. Ima muda, ne pravi loše priloge. O sujeti u RTV domu, naročito među novinarima ne bih da pričam. Bećiragić je takav kakav je, ima neki rezultat. Gdje su rezultati tih što ga ogovaraju. Nema ih na mapi jer veze nemaju sa svojim poslom. ENG ekipa im snimi materijal, montažer ga montira, urednik mu kaže šta da radi. Da bi bio dobar novirar moraš imati dobre veze i poznanstva, kao što ih Duška i Bećiragić imaju. To sigurno nećeš postići sjedeći u desku, snecku ili surfajući internetom kao što se uglavnom radi
[/quote][/quote]
Po prici vidim da si radio u tehnici
:):)
Biti novinar u Javnom rtv servisu (nebitno BHT, FTV) je rudarski posao i rad u ekstremno losim uvjetima.Jako je tesko biti tv novinar, narocito u dnevnom desku, gdje se prilozi nizu svaki dan za danom, i gdje je masinerija koja te melje u sekundi...
Najveca bagra tamo, upravo je osoblje u tehnici, koje sudjeluje u dva-tri snimanja dnevno, nema razumijevanja za rad na prilogu, i samo gleda da novinara i njegov posao skine s k*ca, radi efektivno 2 sata, a ostatak ispija kafe po snecku...Tesko ce iko dolje vidjeti novinara koji dangubi (mislim ima dileja, kao i svagdje
Dusku znam, radio sam s njom, i zena ima prenose, to je definitivno. Ona ako ustane na lijevu nogu, zna ispi*diti od cistacice do generalnog direktora.
Inace je veliki i pozrtvovani profesionalac, i sto je najvaznije, zna cijeniti profesionalca. Ne podnosi nasminakane i praznoglave manekenke - voditeljice i za njih je aspirin (bilo je show gledati kako se ona izivljava na zalfijama). Medjutim, njena narav ce je kostati u zivotu, to je sigurno-vec je kosta.
Po prici vidim da si radio u tehnici
Biti novinar u Javnom rtv servisu (nebitno BHT, FTV) je rudarski posao i rad u ekstremno losim uvjetima.Jako je tesko biti tv novinar, narocito u dnevnom desku, gdje se prilozi nizu svaki dan za danom, i gdje je masinerija koja te melje u sekundi...
Najveca bagra tamo, upravo je osoblje u tehnici, koje sudjeluje u dva-tri snimanja dnevno, nema razumijevanja za rad na prilogu, i samo gleda da novinara i njegov posao skine s k*ca, radi efektivno 2 sata, a ostatak ispija kafe po snecku...Tesko ce iko dolje vidjeti novinara koji dangubi (mislim ima dileja, kao i svagdje
Dusku znam, radio sam s njom, i zena ima prenose, to je definitivno. Ona ako ustane na lijevu nogu, zna ispi*diti od cistacice do generalnog direktora.
Inace je veliki i pozrtvovani profesionalac, i sto je najvaznije, zna cijeniti profesionalca. Ne podnosi nasminakane i praznoglave manekenke - voditeljice i za njih je aspirin (bilo je show gledati kako se ona izivljava na zalfijama). Medjutim, njena narav ce je kostati u zivotu, to je sigurno-vec je kosta.