Sta vas nervira kod vaseg auta ?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
winnie

#51 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?

Post by winnie »

neuredan gepek... uzas zivi :D
johntra

#52 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?

Post by johntra »

FIAT Stilo 1,6 16V

Fali mu kuveta uzbrdo, to mu je jedina mana, a to je moja greška...Nisam htio uzeti 1,8... :D
Nervira me još što ulazi voda kroz otvoreni vozački prozor kad ljeti poprskam šajbu, jer zaboravim zatvoriti prozor dok vozim...možda je to problem samo na mom autu, jer je prethodni vlasnik mijenjao šajbu...
Možda je ko manja mana i to što sa board kompjuterom moraš praviti čitav krug da bi došao do neke informacije koja je bila ispred, što je još prisutno i u novijim modelima FIAT grupacije, jer nema prekidač gore-dole, kao recimo u VW modelima...Isto tako, lupa zadnja tabla preko neravnina, ali skontao sam način da joj dohakam...
Evo kontam ima li još nešto, ali to je sve što me nervira....
citroen

#53 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?

Post by citroen »

nervira me u gepeku ploca preko rezervne gume koja nemere nikako da se fiksira,pa kad naletim na nervninu non stop lupka,et to me nervira,al zavarit cu ja nju :D :D :D :D :D Citros C4 coupe
johntra

#54 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?

Post by johntra »

ima još nešto... :D kad je zimi hladnije, očvrsnu gume koje se nalaze na dnu ručice žmigacva, koje su tu da prekriju rupu u volanu, a imaju i ukrasnu funkciju...kad je hladno, guma toliko očvrsne da se ručica sama vraća u normalnu poziciju, bez obzira na okretanje volana...zna biti vrlo iritirajuće...
TheGodfather001

#55 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?

Post by TheGodfather001 »

respo wrote:
TheGodfather001 wrote:2002 VW Golf IV TDI
Nervira me sto skripi sjediste vozaca, nerviraju me lezajevi amortizera prednji sto ih mijenjam svake godine (originali nisu bas jeftina opcija), potrosnja, kad klimu upalim po gradu je oko 8,5l, doduse potrosnja na otvorenom je 5l (ali posto je vecina voznje po gradu). I jos me samo nervira sto je tvrd ovjes i osjeti se svaka rupa i neravnina iako sam skinuo 17" a stavii 15", ali dzabe...
a da kupis original od 400 maraka pa da ti traje 4 godine umjesto sto svake godine placas 100 maraka za neke tamo xy (cijene sam uzeo kao primjer nemoj me uzimati za rijec)
Pa original stavio, nisu 400 KMica, vec 180KMica, sva cetiri aksijalna bez ugradnje naravno... U AC Quattro-u kupujem sve dijelove, pa ako oni prodaju fusheve, onda ne znam ko prodaje originale... A jos auto pazim pravo, sve super utegnuto, ali ti aksijalni me nerviraju pravo... :zoka:
Qler

#56 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?

Post by Qler »

chuchumbamayumbe wrote:
Qler wrote:Fiesta Mk4 1.25 16V

manjak prostora u svakom pogledu. Svega joj fali, gepeka, prostora, vrata, konja, samo sto trosi ko 2.0 :D
Ovo mora da se salis?!?!

jeste da kasnim sa odgovorom :D

na njoj ljeti imam 15'' 195/50 gume :) tako da potrosi 9.3l na 100km :) recimo da jedan noviji benzinac 2.0 trosi 11-12l... a razlika u snazi je ogromna. Otvorene stvarno trosi malo, 5,5l na 100km

potrosnje su mjerene vise puta i tacne su. E sad su zimske gume, pa cu vidjeti kako se sad ponasa sa potrosnjom. Jedino je zezaju male temperature a motor mali pa mu treba duze da se ugrije, a sve su mi kratke relacije tako da vjerovatno opet potrosi oko 8-9l.
Gile Šampion

#57 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?

Post by Gile Šampion »

Imam 2 auta.Audi A4(B9 model) i Golfa 5.
Kod Golfa me nerviraju dvije stvari:
-tvornička mana im je kuckanje climatronica,koji se trajno ne može uraditi.Znači niti kupovinom novog motora climatronica niti nadogradnjom novije SW...
-u štop svijetlima,lijevo se nalazi jedno svijetlo za maglu(svijetli crveno kad se upali),desno se nalazi jedno svijetlo za rikverc(svijetli bijelo kad se upali).Mogli su barem oba crvena svijetla za maglu da stave kao i oba bijela rikverc svijetla

Dok je Audi perfektno urađen.Jednostavno nema mane :)
Neelix

#58 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?

Post by Neelix »

johntra wrote:ima još nešto... :D kad je zimi hladnije, očvrsnu gume koje se nalaze na dnu ručice žmigacva, koje su tu da prekriju rupu u volanu, a imaju i ukrasnu funkciju...kad je hladno, guma toliko očvrsne da se ručica sama vraća u normalnu poziciju, bez obzira na okretanje volana...zna biti vrlo iritirajuće...
ti i ja ko da isto auto vozimo :D haman serijske mane na fiatu :lol: primjetio sam povremeno to vracanje u normalnu poziciju, al nisam povezao sa hladnocom :-)
zaboravio sam napomenut tu stvar sa board compom, i mene to nervira :D dok je npr na fabiji to super rijeseno sa 2 smjera.

podijeli sa mnom nacin kako si dohakao zadnjoj tabli :-D

qler, javi sa potrosnjom sta je. cudi me da je tolika, evo kod mene je 1.2, isto se jako sporo grije, al potrosnja ne ide iznad 6,5 po gradu, na 14kama zimi.
chuchumbamayumbe

#59 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?

Post by chuchumbamayumbe »

Qler wrote:
chuchumbamayumbe wrote:
Qler wrote:Fiesta Mk4 1.25 16V

manjak prostora u svakom pogledu. Svega joj fali, gepeka, prostora, vrata, konja, samo sto trosi ko 2.0 :D
Ovo mora da se salis?!?!

na njoj ljeti imam 15'' 195/50 gume :) tako da potrosi 9.3l na 100km :) recimo da jedan noviji benzinac 2.0 trosi 11-12l... a razlika u snazi je ogromna. Otvorene stvarno trosi malo, 5,5l na 100km

potrosnje su mjerene vise puta i tacne su. E sad su zimske gume, pa cu vidjeti kako se sad ponasa sa potrosnjom. Jedino je zezaju male temperature a motor mali pa mu treba duze da se ugrije, a sve su mi kratke relacije tako da vjerovatno opet potrosi oko 8-9l.
Ja sam cesto posudjivao od sestre Fiestu 98, 1.25 16v.
Na otvorenom ispod 5 litara, otprilike 4,4-4.5.
Grad 8.
A imao sam 2.0, Omegu, 90. Eh, to je trosilo...
fandjo30

#60 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?

Post by fandjo30 »

respo wrote:Isto auto imam pa da odpocnem

-Senzor za kisu kasis tako sto kad iskljucis brisace jos jednom povuces dole ruckicu, tj. dok se ne cuje klik
-Ovo za klimu stoji samo ta 3 koraka se daju laHko zapamtit pa i ne bude tako lose
-Potrosnja uh loce ti boga mi meni je sa klimom u gradu kad je zgazim oko 7,4, najmanje sto sam napravio po gradu 6,6, a sto se tice otvorenog moze se i na 5 nagurat, sad opet ima i ono da li vozis po brdima ili ne jer potrosnja mu se drasticno mijenja( ne sjecam se da sam vidio auto osjetljivije na brda i doline od vectre )
-Bord computer je savrseno pregledan, sad da li je to do tebe ili do pozicije tvoga sjedenja to ne znam a sto se tice vanjske temperature malo je konfuzno ako imas dvozonski klima uređaj pa budu ono 3 temperature, ali u suštini klima je ogranicena onim pravougaonikom na ekranu pa se tu i da vidjeti sve ostalo
-Rucica zmigavca je malo slozena dok se navikne covjek, sjecam se dok sam se privikao u pocetku koliko puta sam se pogresnog zmigavca nadavao
-Za malo mjesta u vratima si totalno u pravu, gledam ona francuska haman ti gepek u opste ne treba sta stane u ona vrata xd

Sve u svemu ja zadovoljan autom, snage ne fali, mjenjac i volan presvuceni kozom daju fantastican osjecaj ispod ruke, i mogu reci da veoma dobro drzi putanju i krivinu. Jedino sto mi smeta je sto se nekako izgubi osjecaj za brzinu ko 40 na sat ko 80 na sat isto ti dodje xd mislim sto se tice osjecaja unutar vozila xd posebno ako si putnik

Do juce sam vozio golf 5 1.9tdi/105ks sa 6 brzina,pa nekako ovu vectru uporeredjujem sa njim,

-Tarikzzz ti si upravu sto se tice senzora za kisu,u golfu ih nisam imao i nikad mi nisu falili,cinimi se da me opterecuju kad pada kisa
-Sto se tice potrosnje trosi sigurno 2 lit vise nego golf ,a interesantno ,meni ide losije od golfa iako je jaca 15ks
-Bord kompjuter po meni uopste nije pregledan,stoji na sredini i moras da skrenes pogled udesno da bi vidio vanjsku temperaturu koja je ispisana malim slovima,u lijevom cosku,Ok je kad podesis climatronik onda ti ispisuje za svaku stranu velikim brojevima u pravougaoniku.Dok recimo golf tj vw.ima jako citljiv bord kompjuter i koji ti stoji ispred nosa,u njemu sam palio klimu jednim pritiskom tastera(climatronic)
-Sicusni tasteri razbacani ,jedva ih napipas
-Ako hoces zadnje prozore da otvoris sa mjesta vozaca,moras dvije radnje da uradis ,onaj klizac dole ,pa tek onda taster za spustanje,vw je to jednostavnije rijesio
-Malo sam se navikao na zmigavce :wink:
-Mjenjac joj zapinje ,dok kod golfa imas kratke hodove i jako je precizan
-Osjecaj za voznju je opet na strani golfa,kao da nemas kontakt sa podlogom i upravljac ti ne daje nikakvu povratnu informaciju,kao da vozis brod a ne vectru
-Naslon za ruku nemozes podesiti po visini, ili ja neznam
-Neki dan magla, ja 10 min nemogu da napipam,ona dva dugmica za paljenje maglenki
-Auto kupljeno novo u avgustu a vec lak na braniku poceo da se ljusti
-Instrument tabla osjetljiva na ogrebotine

Ipak ima i ona svojih prednosti u odnosu na golfa 5
-Mnogo vise opreme za ulozeni novac
-Onaj volan presvucen kozom sa komandama na volanu vrijedi joj svake marke
-Veliki gepek ,ali ga je tesko iskoristiti jer mu je uzak pristup
-Nemogu vise da se sjetim njenih vrlina ..... :thumbup:
fandjo30

#61 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?

Post by fandjo30 »

Kod golfa 5 me nerviralo

-Kao sto neko rece kuckanje climatronica,mali gepek,i ljustenje laka na rukohvatima vrata,
Karabaja

#62 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?

Post by Karabaja »

o kakvom kuckanju je riječ?
respo

#63 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?

Post by respo »

@ fandjo
"Sto se tice potrosnje trosi sigurno 2 lit vise nego golf ,a interesantno ,meni ide losije od golfa iako je jaca 15ks"

koliko je tezak golf koliko vectra?
Edinz

#64 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?

Post by Edinz »

matrix123456 wrote:NISSAN PATROL 4,2D

kod njega me nervira sledece

prebucan motor,kad ga dignes iznda 2000obr. moras muziku pojacavat na maksimum iako je zvucna izolacija dobra.....
brisacima fali medju brzina u svakom stepenu
manji komfor na zadnjem sjedistu iako je veliko auto(mozda je to zbog sedam sjedista koje ima
mrtvih uglova masu

sve ostalo je super sem ovih ajde recimo sitnica................
Vozio sam neko vrijeme ovaj, ali za razliku meni se jako svidjao zvuk motora, nema problema sa pjesacima koji paradiraju ispred auta :D
zenny

#65 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?

Post by zenny »

vectra B
zadovoljan svime osim potrosnjom (9< po gradu) i zvukovima koji se cuju s vana, stalno provjeravam jesu li zatvoreni prozori do kraja :-)
DoradO

#66 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?

Post by DoradO »

AUDI A6...

mrzim taj autmatik tiptronik mjenjac i voznju nizbrdo sa njim .. et jedino to :lol: :x
vukojebina

#67 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?

Post by vukojebina »

Gile Šampion wrote:Imam 2 auta.Audi A4(B9 model) i Golfa 5.
Kod Golfa me nerviraju dvije stvari:
-tvornička mana im je kuckanje climatronica,koji se trajno ne može uraditi.Znači niti kupovinom novog motora climatronica niti nadogradnjom novije SW...
-u štop svijetlima,lijevo se nalazi jedno svijetlo za maglu(svijetli crveno kad se upali),desno se nalazi jedno svijetlo za rikverc(svijetli bijelo kad se upali).Mogli su barem oba crvena svijetla za maglu da stave kao i oba bijela rikverc svijetla

Dok je Audi perfektno urađen.Jednostavno nema mane :)

E kralju svaka ti cast, ja poludio kontajuci sta kucka, a znaci to je fabricka greska...mislim nije toliko strasno i bucno, al ja picajzla, nevolim da bilo sta kucka...
Kod golfa petice me nervira to sto sad u zimske dane nemogu da podignem brisace preko noci, da ne smrznu...ili sam ja toliko smotan pa nisam mogo to skontat kako funkcionise, ili su to stvarno toliko lose odradili, i podvukli dole pod haubu, tako da ih mozes podici samo nekih 5-10 cm...
sledeca stvar je brava na gepeku...sto je slucaj i kod golfa 4...znaci mora se raspast 100%...valjda ona tecnost kad prskas zadnju sajbu sva se slije na bravu, i vremenom je to skroz izgrize...meni skoro u voznji gepek se otvorio...sreca naso na ebay-u novu bravu za 8 eura i sam sebi zamijenio...
iiii jos jedna stvar, brate onaj rukohvat na vratim a cu jednog dana skroz otkinut..nervira me sto se onako izgrebe...skroz neki los materijal stave onde, i to kod svih novih VW-a...
johntra

#68 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?

Post by johntra »

Neelix wrote:
johntra wrote:ima još nešto... :D kad je zimi hladnije, očvrsnu gume koje se nalaze na dnu ručice žmigacva, koje su tu da prekriju rupu u volanu, a imaju i ukrasnu funkciju...kad je hladno, guma toliko očvrsne da se ručica sama vraća u normalnu poziciju, bez obzira na okretanje volana...zna biti vrlo iritirajuće...
ti i ja ko da isto auto vozimo :D haman serijske mane na fiatu :lol: primjetio sam povremeno to vracanje u normalnu poziciju, al nisam povezao sa hladnocom :-)
zaboravio sam napomenut tu stvar sa board compom, i mene to nervira :D dok je npr na fabiji to super rijeseno sa 2 smjera.

podijeli sa mnom nacin kako si dohakao zadnjoj tabli :-D

qler, javi sa potrosnjom sta je. cudi me da je tolika, evo kod mene je 1.2, isto se jako sporo grije, al potrosnja ne ide iznad 6,5 po gradu, na 14kama zimi.
takva nam je grupacija :D kad sam prvi put skontao to za ručicu žmigavca, kontam nešto se pokvarilo, al opet rekoh hajde prvi kvar nakon godinu dana, što je odlično :lol: zezam se, naravno...board je takav kakav jeste, čak i u novim modelima je ista stvar...vozio sam novu Deltiu i Mita, potpuno je isti princip rada kompa...što se tiče table, zadnje gumice sam potklocao gumom ili kartonom, šta želiš..ja sam stavio gumu sa starih brisača i zavukao ispod standardnih gumica...tada gumice "odebljaju" i tabla udara po njima i nema nikakvog zvuka...jedini problem je što mi te gumice od brisača otpadaju, pa moram skontati kako da ih fiksiram...mislim da si skontao proces i rješenje problema :-D
gaius

#69 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?

Post by gaius »

DoradO wrote:AUDI A6...

mrzim taj autmatik tiptronik mjenjac i voznju nizbrdo sa njim .. et jedino to :lol: :x
šukneš ga u S mod i čita misli a kočnice hladne..
whow

#70 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?

Post by whow »

Na svakom auto uvjek ima nesto sto me nervira , ako se problem nemoze pobjediti onda auto treba mjenjati :lol: Pa neces valjda i zbog auta gubiti zivce.
Nesto kontam da mi je recimo ovaj novi Audi Q7 sa V10 TDI masinom onda valjda ne bih imao nekih zamjerki.
Qler

#71 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?

Post by Qler »

chuchumbamayumbe wrote:
Qler wrote:
chuchumbamayumbe wrote: Ovo mora da se salis?!?!

Ja sam cesto posudjivao od sestre Fiestu 98, 1.25 16v.
Na otvorenom ispod 5 litara, otprilike 4,4-4.5.
Grad 8.
A imao sam 2.0, Omegu, 90. Eh, to je trosilo...
ma mene gume ubise :) ali je bar stabilna :D

ljetne 195/50 R15 a zimske 185/60 R14

imao je jaran isto 1.25 ali na 13'' i isto tako trosila manje...
ljubav_aha

#72 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?

Post by ljubav_aha »

metar_drva wrote:
ado-šampion wrote: - komunikativniji volan
pa nista, sjedi jedan dan s njim i natjeraj ga da komunicira. probaj mu objasnit da je komunikacija osnov svake veze

fluid veze :mrgreen:
KuRbLa_

#73 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?

Post by KuRbLa_ »

Renault 5 - Nervira me sto se sjedista ne mogu skroz oboriti/spustiti :dance: :mrgreen:
Cholina_Lokica

#74 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?

Post by Cholina_Lokica »

nemam zamjerki, nist me ne nervira kod mog u mene mi najdrazeg :D ja ga volim :D
sabanss

#75 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?

Post by sabanss »

vukojebina wrote: Kod golfa petice me nervira to sto sad u zimske dane nemogu da podignem brisace preko noci, da ne smrznu...ili sam ja toliko smotan pa nisam mogo to skontat kako funkcionise, ili su to stvarno toliko lose odradili, i podvukli dole pod haubu, tako da ih mozes podici samo nekih 5-10 cm...
I kod Octavie isti problem, ja sam se ubio dumajuci da prokontam sistem i nisam skonto.
Post Reply