Tito je umro kao musliman

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
BosnjakAga

Post by BosnjakAga »

Fair Life wrote:
ViTeZ93 wrote:...Kao sto rece hfz. Zajimovic gdje je taj muftija bio do sada?! trebao je to odma razglasiti nakon titove smrti a ne poslje 20 i kusur godina!
Lazi najbolje uspijevaju kao istine poslije 20 i kusur godina.

Zato za lazi danasnje istorije ne trebamo dopustiti da prodje 20 i kusur godina, vec ih trebamo istog momenta ili u sto skorijem vremenu razotkrivati i izvrgavati ruglu.
Aj ti kazi u komunisticko vrijeme da je Tito posto musliman, odma te salju na Goli otok :lol:
bosniaque

Post by bosniaque »

ove gore sto si naveo na slikama sve sami DIKTAORI kakvi muslimani kakav islam i tito glupost najveca!
nebi

Post by nebi »

Sad valjda s pravom mozemo reci "rahmetli Saban" :D
Fair Life

Post by Fair Life »

BosnjakAga wrote:Aj ti kazi u komunisticko vrijeme da je Tito posto musliman, odma te salju na Goli otok :lol:
Cekalo se da umru oni koji bi to mogli demantovati kao njegovi savremenici, zatim cekalo se da kojekakve nacionalne vodje umanje Titov rejting (koji bi kod mnogih ionako vremenom pao) da bi se povjerovalo i u takvu "notornu glupost".
BosnjakAga

Post by BosnjakAga »

Fair Life wrote:
BosnjakAga wrote:Aj ti kazi u komunisticko vrijeme da je Tito posto musliman, odma te salju na Goli otok :lol:
Cekalo se da umru oni koji bi to mogli demantovati kao njegovi savremenici, zatim cekalo se da kojekakve nacionalne vodje umanje Titov rejting (koji bi kod mnogih ionako vremenom pao) da bi se povjerovalo i u takvu "notornu glupost".
Kada sam došao upisati se u knjigu žalosti, prišao mi je Titov tajnik Badurina i rekao da je predsjednik umro kao musliman, i to čitajući Kuran treći put uzastopno.

Nije nego nije smeo reci, zbog komunista jer bi sigurno zavrsio na Goli otok.

Onda nije smeo reci radi Milosevicevih cetnika jer bi zavrsio ko Stanbolic.

Nema slobode misljenje za muslimane u Beogradu kao sto ti mislis.
Fair Life

Post by Fair Life »

BosnjakAga wrote:Kada sam došao upisati se u knjigu žalosti, prišao mi je Titov tajnik Badurina i rekao da je predsjednik umro kao musliman, i to čitajući Kuran treći put uzastopno.
Kad je Jusufspahic plasirao pricu Badurine vise nije bilo. Bio je vec podugo mrtav.

Nije isto pricati o Badurini koji je nesto rekao i pricati u vremenu dok je Badurina bio ziv.

BosnjakAga, iz logike cista destka. Klikeras bas kao i kuglicni lezaj, nepodmazan.
BosnjakAga

Post by BosnjakAga »

Fair Life wrote:
BosnjakAga wrote:Kada sam došao upisati se u knjigu žalosti, prišao mi je Titov tajnik Badurina i rekao da je predsjednik umro kao musliman, i to čitajući Kuran treći put uzastopno.
Kad je Jusufspahic plasirao pricu Badurine vise nije bilo. Bio je vec podugo mrtav.

Nije isto pricati o Badurini koji je nesto rekao i pricati u vremenu dok je Badurina bio ziv.

BosnjakAga, iz logike cista destka. Klikeras bas kao i kuglicni lezaj, nepodmazan.
Ako hoces logike, onda pogledaj kog je postavio za naslijednika?

Jel Srbina? Nije!

Nego Muslimana Dzemail Bijedica, kojeg su Srbi ubili .

Sto se tice slobode govora u Srbiji za muslimane,slika govori vise nego hiljadu rijeci:

Image

http://www.izs.org.yu

Evo ti website Muftije, pa ga pitaj za vise informacija, sigurno ce ti dati :)
manijak1

Post by manijak1 »

Aga :D budi Beg :D i malo ohladi.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Ljudi, Josip Broz je bio u komi skoro 3 mjeseca prije smrti. Znaci, barem pred smrt nije nista citao ako mu nisu na uvce to radili! :D

Drugo, cak i da je stvarno citao Kuran 3 puta, ne vidim u tome nista sto bi ga cinilo vjernikom. Toliko je ljudi koji su procitali i Bibliju i Kuran pa im niko nikad nije rekao da su se okrenuli nekoj od tih religija. A BogUmi jos manje objema istovremeno! :lol: :D

A objasnjenje sto je na njegovom grobu samo ime i godine rodjenja i smrti je tako lako objasnjivo za nekoga ko ima imalo VOLJE da shvati.

On je prije svega bio DRZAVNIK koji je vodio zemlju sastavljenu od svakojakih vjera i nacija i svakom normalnom covjeku iz svake nacije ili vjere bio je predsjednik. Previse je Tile bio pametan da bi se sakrio samo iza petokrake ili bilo kojeg drugog simbola! I dovoljno je bio svjestan toga da najveci i najjaci simbol na njegovoj nadgrobnoj ploci predstavlja upravo i SAMO - njegovo IME!

Zato - jeste bio musliman ali je bio i katolik i pravoslavac i mason i zidov i komunista i ateista i bio je sve ono sto ga je cinilo velicinom koja je bio!

Nesto si kontam kako vas je lako zapaliti i zedne preko vode vodati! :roll:

I onda se pitamo otkud nam rat.... :? :-?
manijak1

Post by manijak1 »

Nesto si kontam kako vas je lako zapaliti i zedne preko vode vodati!

I onda se pitamo otkud nam rat...
Od sile :D
nebi

Post by nebi »

Vodenjak wrote: I onda se pitamo otkud nam rat.... :? :-?
Jebi ga,bilo nam je dosadno....
BosnjakAga

Post by BosnjakAga »

Vodenjak wrote:Ljudi, Josip Broz je bio u komi skoro 3 mjeseca prije smrti. Znaci, barem pred smrt nije nista citao ako mu nisu na uvce to radili! :D

Drugo, cak i da je stvarno citao Kuran 3 puta, ne vidim u tome nista sto bi ga cinilo vjernikom. Toliko je ljudi koji su procitali i Bibliju i Kuran pa im niko nikad nije rekao da su se okrenuli nekoj od tih religija. A BogUmi jos manje objema istovremeno! :lol: :D

A objasnjenje sto je na njegovom grobu samo ime i godine rodjenja i smrti je tako lako objasnjivo za nekoga ko ima imalo VOLJE da shvati.

On je prije svega bio DRZAVNIK koji je vodio zemlju sastavljenu od svakojakih vjera i nacija i svakom normalnom covjeku iz svake nacije ili vjere bio je predsjednik. Previse je Tile bio pametan da bi se sakrio samo iza petokrake ili bilo kojeg drugog simbola! I dovoljno je bio svjestan toga da najveci i najjaci simbol na njegovoj nadgrobnoj ploci predstavlja upravo i SAMO - njegovo IME!

Zato - jeste bio musliman ali je bio i katolik i pravoslavac i mason i zidov i komunista i ateista i bio je sve ono sto ga je cinilo velicinom koja je bio!

Izgleda tebe pravo pogodi sto je posto musliman :lol:
manijak1

Post by manijak1 »

Njega pogađa ono što ti misliš i ........tako to ..... :D od postanka do početka.
margareta

Post by margareta »

Da je bio i svemirac, bolji je od svih zajedno poslije njega iz cijele ex Jugoslavije.Niko nije savrshen ali za nas treba samo rezimska cvrsta ruka.
Sada se samo pozdravish na religijski nacin i - gotov covjek.Josh ako si agresivan i lud pa napadash 'one druge' - ne treba ti vishe nikakav dokaz da vrijedish........ :(
Vodenjak

Post by Vodenjak »

BosnjakAga wrote:
Vodenjak wrote:Ljudi, Josip Broz je bio u komi skoro 3 mjeseca prije smrti. Znaci, barem pred smrt nije nista citao ako mu nisu na uvce to radili! :D

Izgleda tebe pravo pogodi sto je posto musliman :lol:
Ihhh, BENO jedna! Sad si se TI nasao da Broza od MENE branis! :shock: :D

Jadni Alija, sta ti rade! :?
Dzaba si cijeli zivot abdest uzimao. Broz je Bog! Pitaj Sandzakliju! Peace! :lol: :D
BosnjakAga

Post by BosnjakAga »

margareta wrote:Da je bio i svemirac, bolji je od svih zajedno poslije njega iz cijele ex Jugoslavije.Niko nije savrshen ali za nas treba samo rezimska cvrsta ruka.
Sada se samo pozdravish na religijski nacin i - gotov covjek.Josh ako si agresivan i lud pa napadash 'one druge' - ne treba ti vishe nikakav dokaz da vrijedish........ :(
magi taj pozdrav znaci Mir sa tobom, zar si vidjela nekog agresivnog vjernika ovdje na forumu?

Vidis da se stalno smijemo :)
Vodenjak

Post by Vodenjak »

BosnjakAga wrote:
margareta wrote:Da je bio i svemirac, bolji je od svih zajedno poslije njega iz cijele ex Jugoslavije.Niko nije savrshen ali za nas treba samo rezimska cvrsta ruka.
magi taj pozdrav znaci Mir sa tobom, zar si vidjela nekog agresivnog vjernika ovdje na forumu?

Vidis da se stalno smijemo :)
Pa i mi se VAMA smijemo! :D
Fair Life

Post by Fair Life »

BosnjakAga wrote: Kada sam došao upisati se u knjigu žalosti, prišao mi je Titov tajnik Badurina i rekao da je predsjednik umro kao musliman, i to čitajući Kuran treći put uzastopno.
Kad si povjerovao u muftijinu pricu evo ti jos jedna, vjerovatnija jer je vise "zivotna". Meni je ovu pricu ispricao jedan pokojnik prije 20 godina.
[size=134]Drug Stari[/size] wrote: dio 1
Jednom sam ti ja pratio Starog u Batajnicu, u NASU. To je bila skracenica za Nasa Armijska Svemirska Akademija. Dodjemo ti mi tamo, i pravo na pistu. Na pisti parkirana raketa. "Orion" se zvala. "Orion 4". "Orion 1" se srusio prije polijetanja, "Orion 2" se nije nikad vratio, "Orion 3" je srusila nasa PVO. Onda Stari mene zamoli da ja obletim jedan krug, jer u mene, kaze, ima najvece povjerenje. Ja sta cu, nije Tito Staljin pa da mozes rec' odlucno ne, kazem odlucno da. Malo sacekam da nadju odijelo za mene, posto su za pilote i kosmonaute birali sve neke gimnasticare i druge patuljaste sportiste.

Udjem ti ja u raketu, mahnem Starom, provjerim rucnu i duga svjetla, i krenem. Pogledam u retrovizor, i zamanta mi se kako brzo furam uvis. Okrenem na Zapad. Iznad Londona uletim u maglu, i pitam za dozvolu da ukljucim brisace. Stari me preko radio-veze pita kakva je zemlja iz vasione, a ja mu kazem da je Jugoslavija najljepsa. Nigdje toliko algi kao u zavali moga djetinjstva. A kakav je Kineski zid, pita. Veliki, ali da su ga nase omladinske radne akcije zidale, bio bi jos veci, kazem ja. A on jeca na mikrofon, cujem kako brise nos pun suza.

Tu vec bude i vrijeme rucku. Sok na slamku nije bio los, ali sam napolitanke jedva popio. Malo mi se i zgadilo, isto kao da ih je neko prije mene sazvak'o. Onda osjetim potrebu. Pitam sta da radim, oni mi kazu da su u skafander ugradjeni upijajuci ulosci. Ali mene stid, i sta cu, stisnem se. I od tog stiskanja malo pogrijesim, i umjesto u Jadran, ja udarim u Skadarsko jezero. Sutra sve novine pisu o zemljotresu u Crnoj Gori, a niko o mom letenju oko svijeta.

dio 2
Stari je rado dolazio u Bosnu. Radovao se svakom susretu sa rudarima i radnicima, ali najvise se radovao susretu sa medvjedima. Oni su bili njegova velika ljubav. Govorio bi da su najbolji medvjedi bosanski i da takvih nema u Kumrovcu.

Stari je inace volio zivotinje i ubijao ih je prvim metkom. Nije bio kao Kardelj. Kad je Kardelj nisanio, niko od obezbjedjenja nije htio da drzi zivotinju. To su onda radili politicki.

Stari nije volio da promasi. Jednom je tako gadj'o utvu, zlatokrilu, i normalno, profulio, a ja sam reko: "Vidi je, mrtva, a leti", i on je onda meni pokloni.

Medvjede smo lovili najvise oko Bugojna. Ja sam dolazio ranije da izaberem trofej i mjesto gdje cemo ga slikati. To je moralo bit' neko fotogenicno mjesto, kako bi se poslije na slikama vidjela ljepota nase domovine. Moj zadatak je bio da budem uz Starog i zastitim ga u slucaju da promasi. Ali, posto smo mi uglavnom drogirali medvjede, i moj pravi zadatak je bio da Starom skrenem paznju ukoliko zivotinja padne prije pucnja.

Jednom nisam uspio, i malo je falilo da ostanem bez posla. Stari nanisani, i taman da opali, a medvjed se skljoka.

* Ti bogca, kaj je sad!? pita on.
* Onesvijestio se od straha.
* Kak, kad me ni videl?

U tom momentu naisla je Joka, supruga druga Starog. Njega smo smjeli zvati druze Stari, ali ona nije dala da je zovemo drugarice Stara. I tu sa ja sjetim i kazem:

* Mozda je vidio drugaricu Joku.

Tu kozu je Stari mijenjao sa svojim gostima iz nesvrstanih zemalja. On nije htio da odvaja od usta rudarima i radnicima da bi imao tigrove, leopardove i jos neke koze. Mi iz obezbjedjenja nismo voljeli te prostirke. Bile su klizave. Po mraku ih nisi mog'o razlikovat od njegovog vucjaka. Tako sam jednom umalo ostao bez noge.

dio 3
A ova slika je sa Tjentista, kad nam je u gostima bio Vili. Stari je uvijek govorio da je pusenje stetno. Govorio je da je svaka cigara koju on popusi cigara manje koju ce popusiti radnicka klasa. Uvijek se zrtvovao za radnike. I svoje bliske saradnike je tjerao da rade isto. Ja nisam bio pusac, ali sam morao pusiti.

Ovdje stari Viliju govori o petoj ofanzivi. Ona je bila odmah iza cetvrte. Cetvrta se zvala Bitka za ranjenike. To je onaj manevar, kad je Jul Briner srusio most. To je uslo poslije u sve vojne udzbenike. Tu je Stari spasio 4.000 ranjenika. Te ranjenike su u Petoj ofanzivi Nijemci sve pobili na uscu Hrcavke u Sutjesku, i ona se zato nije zvala Bitka za ranjenike 2, nego samo Bitka na Sutjesci. Tu je glumio Ricard Barton. O tome cu pricati drugi put, jer je to snimanje bilo pravi dernek.

Vili se ovdje osjeca malo neugodno zbog toga sto su Nijemci uradili taj masakr. Ja sam, da malo spasim situaciju, rekao da to nisu uradili Nijemci nego njemacki ovcari. Onda se marsal sjetio svog psa Tigra koji mu je spasio zivot, i koji je isto bio njemacki ovcar. Vili je rekao da je i njemu jednom njemacki ovcar spasio zivot, jer je bio vezan, inace bi ga rastrgo.

Stari je rekao da su cigare koje mu je Vili donio vrlo dobre. Sjetio se da je takve pusio i u Drvaru. Jedan borac je pitao zasto stab pusi debele cigare a obicni borci tanke, i morali su da ga streljaju. Prije streljanja je trazio da popusi zadnju cigaru. Dali su mu debelu. Cim je popusio, umro je. Stari je tu epizodu uvijek navodio kao dobar primjer stetnosti pusenja.
Last edited by Fair Life on 12/11/2004 00:04, edited 1 time in total.
violentjack

Post by violentjack »

Star clanak..imas li nesto svjezije :roll:
Fair Life

Post by Fair Life »

violentjack wrote:Star clanak..imas li nesto svjezije :roll:
Kao i ona muftije Jusufspahica.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Gdje li mi ode SandzakAga?

Da nije otisao klanjati?
Malo se zabrinuh da umjesto Elhama ne pocne onu:

Druze Tito mi ti se kunemo
da sa tvoga puta ne skrenemo...

:D :D
SD-6

Post by SD-6 »

Predlazem da svi koji znaju prouce El Fatihu,za rahmetlijinu dusu :)
Fair Life

Post by Fair Life »

SD-6 wrote:Predlazem da svi koji znaju prouce El Fatihu,za rahmetlijinu dusu :)
Ponavljajte za mnom:

Drug je Tito izdo naredjenje svi u borbu za oslobodjenje.
Druze Tito nas narodni sine klicemo ti sa vrha planine...
BosnjakAga

Post by BosnjakAga »

SD-6 wrote:Predlazem da svi koji znaju prouce El Fatihu,za rahmetlijinu dusu :)
Amin! :)
blenta

#75 Re: Tito je umro kao musliman

Post by blenta »

Fair Life wrote:
BosnjakAga wrote:RAZGOVOR: HADŽI HAMDIJA EFENDIJA JUSUFSPAHIĆ, BEOGRADSKI MUFTIJA I MARŠALOV NEFORMALNI MINISTAR ZA ISLAMSKI SVIJE (citat):

Kada sam došao upisati se u knjigu žalosti, prišao mi je Titov tajnik Badurina i rekao da je predsjednik umro kao musliman, i to čitajući Kuran treći put uzastopno...
...

Piše Zoran ŠAGOLJ
Snimio Tom DUBRAVEC
Ne razumijes se ti BosnjakAga u te stvari. Antipropagandu pokusavas usmjeriti kao propagandu. Sa ovom izjavom Jusufspahic je napravio smijuriju sa islamom i magarecu uslugu muslimanima.
[size=117]Hfz. Senaid Zajimović, magistar islamskog prava[/size] wrote:Prihvatanje islama se javno izražava, ovako je to samo nova obmana muslimana

Vijest koju prenose novine s izjavom beogradskog muftije Hamdije ef. Jusufspahića u kojoj on tvrdi da je Tito umro kao musliman, veoma je neobična, pogotovo što se pojavila u vrijeme opće hajke i antiislamske kampanje. Titu više niko ne svojata i sve se manje spominje. Jedino ga još neki naši Bošnjaci smatraju svojim predsjednikom. Za njim i njegovim vremenom, "kad je svima bilo lijepo", već odavno žale samo komunistički nostalgični Bošnjaci. Sasvim je razumljiva njihova nostalgija. Ali, nije razumljiva nostalgija nekog muftije, čovjeka koji je završio teološke nauke, čovjeka koji nije deklarirani komunist, već islamski teolog i misionar, koji je zadužen da se brine o muslimanima u svom muftiluku. Muftijina izjava ide u prilog neokuministima iz naših redova i opravdava neke naše nane koje su mu, kad je Tito umro, učile jasine i hatme. Nakon ove izjave, nane će odahnuti i konačno svima dokazati kako su bile u pravu što su onomad govorile "rahmetli Tito". On, sada, nakon 23 godine, tvrdi da je kod Tita bio čak 22 puta i da su njih dvojica razgovarali o islamu. Ova vijest ne bi bila čudna da ju je muftija objavio i izrekao ubrzo nakon smrti Josipa Broza, kad je ta vijest mogla nešto i značiti, jer su za Titina vremena bosanski muslimani ostali bez svoje nacije, a postali vjerska skupina. Za njegova vremena je Goli otok bio simbol stradanja muslimana. Zar ne bi Tito, koji se, prema muftiji, toliko interesirao za islam, pomogao muslimanima i omogućio im povlašteniji položaj? Tvrditi za nekoga da je umro kao musliman možemo samo onda kad ta osoba javno izrazi svoju opredjeljenost i javno prihvati islam. To što je samo muftiji, a ne i tadašnjem reisu, rečeno da je Tito umro kao musliman, govori nam više o muftiji kao čovjeku koji je možda mogao uticati na položaj muslimana, a on to nije uradio. Radi svega, smatram da ovakva izjava, kao i sve ove antiislamske kampanje, ima kao cilj još jednu obmanu muslimana.
[size=117]Muharem Omerdić, vjersko-prosvjetni referent Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini[/size] wrote:Nije ni razmišljao o islamu, bio je komunist i ateist

Nemam šta komentirati o tome. Pročitao sam ono što piše u novinama, a ne mogu tvrditi je li to bilo ili nije bilo. Beogradski muftija nije u našoj nadležnosti, tako da moje izjave o njemu nisu mjerodavne. Ja se sa Titom nikad nisam sreo i ne znam nešto posebno o njemu, osim onoga što znaju svi drugi ljudi kao građani ove zemlje. Nikad ranije nisam čuo da je Tito razmišljao o islamu. Znam da je bio komunist i ateist, a da je bio vjernik, to ne znam. Ono što je muftija rekao, za mene je novo.
Fair_Life, malo si... :? :?

shuchmurast :-? kad prichas o...islamu :roll:

kao kad djetetu ponude :? ...lijevu ili desnu...ruku :shock:

pa ako se ono odluchi za desnu... :?

opajdare ga sakom :( :(

a ako se ono odluchi za lijevu... :?

ko vidovita dzemila... :?

pogadjash :P ...

opet ga udare :sad: :sad: ...stid ih bilo :x :x

iako nisi iz... :?

SAO :D (nevjerne :D) tome :D i PRINCIPE 8)

malo PRINCIPijElnosti ne bi... :?

ko nikotin ili heroin... :?

vidovita dzemila :D ;), jer...

nekad je tezhe :o ...nositi nick :x :x

nego...trudnici dijete :oops: :oops:

vishe ledja...iskrivi...do zemlje :oops: :oops:

pa se obraz uprlja u...prashini :sad: :sad:

ipak, tvoj nick vapi za malo... :shock: :shock:

suptilnog...

Image

rasterechenja ;)

:D