tv program za novu godinu-katastrofa

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

nellington

#51 Re: tv program za novu godinu-katastrofa

Post by nellington »

BiH-x wrote:
nellington wrote:Primjetimo da je taj isti Pink (etiketiran, često s razlogom, kao ovakva ili onakva kuća) u onom sevdah preludiju za novogodišnji Grand skupio kremu folk estrade u BiH, te napravili jedan ukusan meraklijski blok. A ni nastavak iz BG nije baš bio u muzičkom smislu šund - ipak je to tradicija ;) Nije nešto fenomenalno (čak nisam bio siguran je li ovo prošlogodišnji ili ovogodišnji snimak iz BG - sve je isto :D ) ali u poređenju sa ostalim zagađivačima etera, ispali su iznenađujuće solidni.
Sjooo kultura ocam'
Pa eto, meni Sejo Pitić predstavlja element kulture :P

A dogodine pravimo program po mjeri gledatelja: balet i opera. Pa da svi uživamo u kulturi.
mrtva kokoš

#52 Re: tv program za novu godinu-katastrofa

Post by mrtva kokoš »

halid je bio i na rtrs 8-)
nellington

#53 Re: tv program za novu godinu-katastrofa

Post by nellington »

Chuck Norris nije gledao Halida na TV za novu godinu :D
Lekler

#54 Re: tv program za novu godinu-katastrofa

Post by Lekler »

Jedino sto je gore od novogodisnjeg programa na nasim televizijama - je repriza novogodisnjeg programa na nasim televizijama :run:
mostarac

#55 Re: tv program za novu godinu-katastrofa

Post by mostarac »

BiH-x wrote:
addem wrote:
mostarac wrote:Ne znam, al je PINK bio odlican. Ne slusam narodnjake, ali se uz arsena dedica, zoster, parni valjak, balasevica i slicne ne moze dernecit jbg.
PINK je u svom novogodisnjem programu skupio skoro sve sto je zivo, a sto je zapjevalo makar nekad kvalitetno narodnu pjesmu u Srbiji i napravili su odlicnih 4-5 sati programa.
Hahahah. Nije tebi lako.
Vise je tuzno nego smijesno :roll: PINK, BN televizija i Hayat su najgledanije TV stanice u BiH, i mi se cudimo sto nas svijet gleda kao zaostale primitivce..

Ne lozim se na cajke, na pink, obn, dm jos manje, ali prihvatam cinjenicu da ljude ne odredjujem po vrsti muzike koju slusaju. Pogotovo na PINK-u sinoc je bilo slusljivih stvari i bilo je i starogradskih pjesama i sevdalinki cak, al bilo je i promasenih stvari, ali u 5 sati muzike moralo je biti i toga, a ovi sto bi novu godinu cekali uz betovena i bacha kad skupe sve istomisljenika iz cijelog svijeta mogu da napune jedan autobus. Od svega postoji i vrijeme i mjesto pa i od betovena i od miroslava ilica i halida beslica. Sustina je ne prilaziti stvarima s predrasudama, a o tome postoje posebne teme na ovom forumu. Ja sam kao in i extra mega moderan i urban tip, ako ne gledam pink. To je glupo rezonovanje i ne odvaja vas nista vise od onih kojima prigovarate gledanje pinka. druga strana iste medalje, jer mozda i tu nekad ima nesto dobro, ako nista film.
Za novogodisnji program postoji jednostavna formula, a to je pjesma i to ona koja se pjeva na festama, a sad sto ja volim slusati Josipu Lisac to je drugi par rukava. Uz Josipu Lisac se ne moze derneciti. Ono moze, ali silom jbg.
Dakle ne prilazite stvarima s predrasudom i znajte da od svega ima vrijeme i ima mjesto. Sustina novogodisnjeg programa je u lepezi izvodjaca. Negdje je to bilo 5 ljudi, a na PINK-u je bilo cak i preko 100 uz odlicnu scenografiju i prilicno kvalitetan izbor pjesama za datu priliku. Ne znam sta su trebali vise da urade da bi zadovoljili ukuse super urbanih momaka i djevojaka. Svugdje na svijetu postoji taj folk tip muzike i svugdje je uglavnom prisutan na veseljima i ne vidim zasto bi balkan bio izuzetak.
Skyfox

#56 Re: tv program za novu godinu-katastrofa

Post by Skyfox »

Kad je vec u planu bilo ostati za Novu kuci onda ste trebali pripremiti i svoj filmski program, download & videoteka. Ja vec godinama ne gledam novogodisnji program, bar ne ako sam u kucoj atmosferi, jedino je dobro kad na Pinkiu pocnu pjevat onako grupno :D :D
samo malo

#57 Re: tv program za novu godinu-katastrofa

Post by samo malo »

Halo ba ljudi, jeste li vi nepismeni? jel ovdje iko postavio pitanje opravdanosti Halida Beslica na tv stanicama? nije brate, vec je smijesno sto covjek u istoj kosulji pjeva iste pjesme na pet razlicitih kanala, i Koke, i sta ti ja znam, Selma Bajrami.

Ljudima dokurcilo svake nove godine gledati isto sve, a vi odmah dosli do zakljucka da ljudi hoce Bacha :-)

Meni ofirno kad federalna ili bht najavljuje Halida, Harija ili Severinu kao neki megaspektakl za novu godinu, jebote ko da su Metalicu doveli u studio a ne muzicare koji im ionako vise po studiju svake nove godine unazad ko zna koliko godina.
A moguce da je problem do nas trijeznih, pijanom covjeku je valjda to i ok, stimung do jaja, Halid pjeva izlizane pjesme, Severina pokazuje grudi, Selma noge i dupe, sta ce njemu ista bolje.

Za Pink se slazem, kolektivni nastup velikih narodnjackih zvijezda je ako nista, interesantno.
addem

#58 Re: tv program za novu godinu-katastrofa

Post by addem »

mostarac wrote:

Ne lozim se na cajke, na pink, obn, dm jos manje, ali prihvatam cinjenicu da ljude ne odredjujem po vrsti muzike koju slusaju. Pogotovo na PINK-u sinoc je bilo slusljivih stvari i bilo je i starogradskih pjesama i sevdalinki cak, al bilo je i promasenih stvari, ali u 5 sati muzike moralo je biti i toga, a ovi sto bi novu godinu cekali uz betovena i bacha kad skupe sve istomisljenika iz cijelog svijeta mogu da napune jedan autobus. Od svega postoji i vrijeme i mjesto pa i od betovena i od miroslava ilica i halida beslica. Sustina je ne prilaziti stvarima s predrasudama, a o tome postoje posebne teme na ovom forumu. Ja sam kao in i extra mega moderan i urban tip, ako ne gledam pink. To je glupo rezonovanje i ne odvaja vas nista vise od onih kojima prigovarate gledanje pinka. druga strana iste medalje, jer mozda i tu nekad ima nesto dobro, ako nista film.
Za novogodisnji program postoji jednostavna formula, a to je pjesma i to ona koja se pjeva na festama, a sad sto ja volim slusati Josipu Lisac to je drugi par rukava. Uz Josipu Lisac se ne moze derneciti. Ono moze, ali silom jbg.
Dakle ne prilazite stvarima s predrasudom i znajte da od svega ima vrijeme i ima mjesto. Sustina novogodisnjeg programa je u lepezi izvodjaca. Negdje je to bilo 5 ljudi, a na PINK-u je bilo cak i preko 100 uz odlicnu scenografiju i prilicno kvalitetan izbor pjesama za datu priliku. Ne znam sta su trebali vise da urade da bi zadovoljili ukuse super urbanih momaka i djevojaka. Svugdje na svijetu postoji taj folk tip muzike i svugdje je uglavnom prisutan na veseljima i ne vidim zasto bi balkan bio izuzetak.
Narodno pozoriste u Sa je bilo krcato za Novu godinu. I na programu nije Beethoven ili Bach, vec ponajvise Strauss :). No to ti ne znas jer gledas PINK i uzivas u njemu. Imam predrasude o PINKU i uvijek cu ih imati. Da bi razbili moje predrasude mogli bi poceti dokumentarce nekad da pustaju ili koncerte becke filharmonije a ne da serviraju kulturni odron. Dakle Mostarac sjedi 5+. Veze ti ni sa cim nemas i nemoj da se provaljujes vise.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#59 Re: tv program za novu godinu-katastrofa

Post by ladyblue18 »

Hajd ubacite malo kulture dijaloga. :wink:
addem

#60 Re: tv program za novu godinu-katastrofa

Post by addem »

ladyblue18 wrote:Hajd ubacite malo kulture dijaloga. :wink:
Tesko je imati kulturu dijaloga sa likom koji misli da je najpametniji u svemu pa evo i u promoviranju pinka. KULTURA I PINK jednostavno ne idu zajedno, to su dvije potpune suprotnosti. Mostarac je lik inace koji svoje stavove servira drugima ponajvise na politici (ja te njegove stavove smatram promasenim). Medjutim reci kako na svijetu nema ni autobus ljudi koji bi slavili uz klasicnu muziku je smijesno. Narodno pozoriste u Sa 31.12. u 20.30 krcato, bio sam gledao novogodisnji koncert Sarajevske filharmonije. Ne znam kako je u Mostaru al u Sarajevu ima dosta ljudi kojima se svidja da na takav "nenormalan" nacin provedu slavljenicku noc.
samo malo

#61 Re: tv program za novu godinu-katastrofa

Post by samo malo »

addeme, svi dobro znamo da bar pola tih sto su pohodili Narodno pozoriste, tamo idu samo da budu vidjeni, a sa ozbiljnom muzikom su na vi.

Realno.
Haris.ba

#62 Re: tv program za novu godinu-katastrofa

Post by Haris.ba »

Kome nije program bio dovoljno urban, trebao je slaviti uz dvjestodvojku. :D
BiH-x

#63 Re: tv program za novu godinu-katastrofa

Post by BiH-x »

addem wrote:Narodno pozoriste u Sa 31.12. u 20.30 krcato, bio sam gledao novogodisnji koncert Sarajevske filharmonije. Ne znam kako je u Mostaru al u Sarajevu ima dosta ljudi kojima se svidja da na takav "nenormalan" nacin provedu slavljenicku noc.
Ima nada za nas :thumbup:
mostarac

#64 Re: tv program za novu godinu-katastrofa

Post by mostarac »

samo malo wrote:addeme, svi dobro znamo da bar pola tih sto su pohodili Narodno pozoriste, tamo idu samo da budu vidjeni, a sa ozbiljnom muzikom su na vi.

Realno.
upravo to, a ova druga pola sto nije na vi bi svakako radije bila negdje drugo, al necu ulazit u privatne odluke pojedinaca, samo gospodinu i uber kulturnom ademmu da kazem da ta prica o super kulturi za praznik koji to sam po sebi sa sobom tesko da nosi jer nije tog tipa je smjesna.
Ja ne branim PINK kulturu, nego od vas koji bi mene ucili kulturi, branim pravo na slobodu izbora i da se ljudi ne ocjenjuju prema onome sta slusaju, jer je glupo slusati nesto sto ne volis samo radi mase. To jednostavno nema smisla, a ovdje u Bosni vecina radi bas takve stvari.
I ako neko brani slobodu da ljudi slusaju muziku kakvu hoce i kakva im odgovara odmah mu se kaze da je nekulturan, od onih koji bi da prosipaju kulturu. Nekulturno je, i to bi trebali znati, ljude ocjenjivati po tome kakvu muziku slusaju.
Zvonko Bogdan je napunio Lisinskog u Zagrebu i pjevao je ono sto se pjeva po dernecima i svadbama i imao je velicanstven koncert i vrlo vrlo kulturan.
I na kraju - ja ne slusam cajke, niti narodnu muziku uopste, ali sam svjestan isto tako da pojmovi dernek i klasicna muzika nigdje na svijetu ne mogu ici zajedno, jer kao sto rekoh od svega postoji i vrijeme i mjesto.
nekom moze biti dobro i uz metal, rap, techno i slicno ali se novogodisnji program uvijek pravi za vecinu ljudi, a ne za uske grupe, a ta vecina svugdje na svijetu na dernecima preferira lokalni folk.

I koliko se god vi trudili ovo nije i nikad nece biti shund

Last edited by mostarac on 02/01/2010 23:34, edited 1 time in total.
mostarac

#65 Re: tv program za novu godinu-katastrofa

Post by mostarac »

addem wrote:
ladyblue18 wrote:Hajd ubacite malo kulture dijaloga. :wink:
Tesko je imati kulturu dijaloga sa likom koji misli da je najpametniji u svemu pa evo i u promoviranju pinka. KULTURA I PINK jednostavno ne idu zajedno, to su dvije potpune suprotnosti. Mostarac je lik inace koji svoje stavove servira drugima ponajvise na politici (ja te njegove stavove smatram promasenim). Medjutim reci kako na svijetu nema ni autobus ljudi koji bi slavili uz klasicnu muziku je smijesno. Narodno pozoriste u Sa 31.12. u 20.30 krcato, bio sam gledao novogodisnji koncert Sarajevske filharmonije. Ne znam kako je u Mostaru al u Sarajevu ima dosta ljudi kojima se svidja da na takav "nenormalan" nacin provedu slavljenicku noc.
i onda tuchemo dalje na osnovu predrasuda, o cemu sam ja upravo govorio ;)
BiH-x

#66 Re: tv program za novu godinu-katastrofa

Post by BiH-x »

mostarac wrote:
I koliko se god vi trudili ovo nije i nikad nece biti shund

:shock:

Ko ne vidi razliku izmedju HRT i PINK, izmedju Zvonke i ovoga, zalim ga

BiH-x

#67 Re: tv program za novu godinu-katastrofa

Post by BiH-x »

Neko je hvalio "odlicnu scenografiju" na Pinku:

Vidim da je neukus i kiceraj postao trend i na sa-x :(
mostarac

#68 Re: tv program za novu godinu-katastrofa

Post by mostarac »

BiH-x wrote:Neko je hvalio "odlicnu scenografiju" na Pinku:

Vidim da je neukus i kiceraj postao trend i na sa-x :(
seka je bila katastrofa i ocajno obucena mada nije bila hajdemo reci nepristojno obucena, al ovo ostalo je bilo skroz OK i vecernje haljine i normalna odjeca i velika scena uredjena prilicno dobro. Ne kontam sta je falilo scenografiji, a za onaj gore klip si totalno promasio, jer ja sam govorio o novogodisnjem programu, a ovaj gore klip nije bio sastavni dio onoga sto je bilo na pinku od 21:00 do nekih 2 sata valjda. Sto se tice zvonke bogdana stavio sam to iz razloga sto je izbor pjesama bio uglavnom na tu temu uz veoma malo dzigare, koje je istina bilo, ali u pet sati mozda maksimalno 7-8 pjesama.

I da, jos vi kulturnjaci niste predocili sta je to sto bi vi gledali za novogodisnji program i sta je to po vama dobar novogodisnji program i gdje to vi slavite nove godine i u kakvoj atmosferi. Lako je kritikovati, ali de malo onda i konstruktivnog prijedloga pa da se skontamo za narednu novu godinu.
MojaMalenkost

#69 Re: tv program za novu godinu-katastrofa

Post by MojaMalenkost »

Ovaj mostarac svakim komentarom dokazuje da je primitivac ;-)
mostarac

#70 Re: tv program za novu godinu-katastrofa

Post by mostarac »

e nek si mi reko :D
ako si nam ti predstavnik kulture ili ademm onda je cast bit primitivac
MojaMalenkost

#71 Re: tv program za novu godinu-katastrofa

Post by MojaMalenkost »

mostarac wrote: ako si nam ti predstavnik kulture ili ademm onda je cast bit primitivac
Imaš odličan smisao za umor!
mostarac

#72 Re: tv program za novu godinu-katastrofa

Post by mostarac »

MojaMalenkost wrote:
mostarac wrote: ako si nam ti predstavnik kulture ili ademm onda je cast bit primitivac
Imaš odličan smisao za umor!
a ti za tumor :)
Jara

#73 Re: tv program za novu godinu-katastrofa

Post by Jara »

Pitanje:
Da li je i na jednoj bh. televizija emitirana snimka Audicije, nedavno izvođene na Akademiji, sa ponovo okupljenim glumcima?
Nema u programima, a kao da je govoreno nešto o tome, kao bit će za Novu godinu...možda polupah lončiće! :lol:
karanana

#74 Re: tv program za novu godinu-katastrofa

Post by karanana »

ja sam vidio reklamu na bht-u da ce u toku novogodisnje noci pustati skecheve iz stare audicije, i prikazali su onaj insert sa djurom i izvedbom madjarice. nisam gledo novogodisnji program na bht pa ne znam sta su tacno pustali.

eh sad ta nova audicija mi je totalna misterija. na ovom forumu ima tema ali niko nista konkretno da kaze o tome kako je bilo i da li je uopste i bilo kamera koje su to snimale u nadi da ce nekad izaci na dvd-u ili na televiziji.
phillie

#75 Re: tv program za novu godinu-katastrofa

Post by phillie »

Kao sto mnogi rekose vec dugo godina novogodisnji program na nasim tv stanicama je dno dna...nikad vise tv stanica a manje kvalitetnog programa. Federalnoj TV je u novogodisnjoj noci vrh vanredno kolo TV Binga, OBN-u vec odavno je da okupi one svoje diletante sto nastupaju po njihovim reality-ima (valjda tako stede pare), a takvom praksom ocito je krenuo i Hayat. Naravno neprikosnovena ekipa Koke, Begovic, Paldum, Hasic mogla se vidjeti na nekoliko kanala. I naravno kako to biva poslije pola noci, pustice se kakav film ili koncert ostataka Bijelog Dugmeta i U2-a i to je to...sutradan slijedi repriza a onda u nove radne pobjede...
Da se razumijemo ovo nije prica sad urbano ruralno, ja slusam filharmoniju ti dzigeru, nego je prica kako na nasim tv stanicama nema sarolikosti. Isto bi bilo da na svakom programu gledam sta ja znam Rolling Stonse, Aerosmith, Metallicu...
Nema neke ideje, i sve se svodi na pjesme poskocice dok noge ne zabole...i onda pusti film. Prije je bar bilo te skrivena kamera, te ukljucenja sa doceka na trgovima...a sad truba.

P.S. Jedina svijetla tacka u cijelom ovom programu koji sam pogledao se dogodila na Hayatu kada je ona crnka jel voditeljica sta li je Dzeni otpjevala Beslagicu bez muzicke pratnje "Ciganku"...Svaka joj cast.
Post Reply