KOME JE LAKSE????
- Ljuska_u_BaklaFi
#51 Re: KOME JE LAKSE????
O kakvih glumaca ima na obje strane, to mi ochi vidjele nisu ili pak jesu
helem, ne zna se kome je teze a moguce ipak da je muskarcima teze, jer su zene stvarno postale odron i prestale da se cijene. Zivo me zanima ko ce nam u buducnosti djecu vaspitavati, vec sad na sve strane imamo maloljetnu delikvenciju, za koju cvrsto vjerujem da potice iz kuce.....Prije nego me neko razapne zbog prije rechenog..... nadam se i zelim vjerovati da chu ipak imati osobu s kojom chu dijeliti svoje i njegove probleme, jer problema mora biti, kao sto i za svaki postoji rjesenje. Da che ta osoba znati shta zeli, sta moze i koliko i da ce u svemu imati moju bezuslovnu podrsku, da ce sebe da dijeli samnom a ne da samnom nadopunjava svoje nedostatke i da cu biti prva osoba sa kojom ce podijeliti svoje zelje, strahove i suze, kao i ja sa njim......da se neche nervirati sto casha stoji lijevo ili desno i jel ostao kljuch u vratima ili nedaj Bozhe zaboravljen racun za platiti (to su sve prolazna sranja), te da cemo prije svega biti prijatelji pa tek onda sve ostalo....i dok se tako nadam, reci cu da materijalne stvari jesu vazne ali ne i presudne. Trenutno sam podstanar i nista mi ne fali. Nemam platu od par hiljada KM ali imam situ dushu, ne ocekujem da mi muskarac pruzi opskrbu kad tome mogu doprinijeti i ja, i isto tako mislim da svi oni koji cekaju bilo kakav uslov da bi bili sretni, nikada to nece biti jer uslova nikad nece manjkati.....Covjek ne mozhe sjediti i cekati da se stvari dese, mora ustati i djelovati.... iako mozda ovo izgleda olako receno, to je tako...dok nisam ustala nisam ni imala, a bila sam i bez stana i bez para i gladna, ali se nisam tome prepustila
Oni koji imaju pravu osobu, sve ostalo mozete samo ako hocete
Ispardonjavam se shto sam previshe trunila 
- neprilagodjena
#52 Re: KOME JE LAKSE????
Vragolan wrote:meni za takve stvari ne trebaju ni otac ni majka, kako god to zvucalo ja cu priznati da nikada ne bi ozenio osobu sa invaliditetomneprilagodjena wrote:Znam curu koja je imala vezu sa momkom koji je eto recimo tjelesno imao jedan minus.
Bilo im je super i sve ali njen otac nije htjeo da cuje za to,umjesao se u to i zabranio im da idu dalje.
Ona je bila fina i poslusna pa je poslusala oca i prekinula tu vezu.
Tako pogledaj pa razmisli kako bi tebe otac ili majka kuci docekali sa curom koja je u kolicima,ma koliko ona ljepa i pametna bila i imala svoj stan.
Malo je roditelja koji bi se sa tim slozili a puno ih je koji poslusaju savjet roditelja.
U danasnje vrjeme je tesko i muskarcu i zeni sto se tice udaje.
iz tvog pitanja da se naslutiti odgovor
@ladyblue
sta mislis da te beskcunik postuje i da te pita da se udas za njega, znas da nema nikakve skole, nece da radi itd itd, ali te postuje i pravo je ljep i fin
bi li se udala
Nemoj nikad letiti pred rudu
Ja sam se udala po mom izboru i odselila se zbog muza u drugu zemlju i roditelji mi nisu branili
- Cholina_Lokica
#53 Re: KOME JE LAKSE????
sha me riga, ja cu da se ozenim

- macan prvi
#54 Re: KOME JE LAKSE????
Dile wrote:sha me riga, ja cu da se ozenim![]()
![]()
- Cholina_Lokica
#55 Re: KOME JE LAKSE????
jasta radimacan prvi wrote:Dile wrote:sha me riga, ja cu da se ozenim![]()
![]()
![]()
![]()
Zar je dotle došlo?
![]()
- ofr
#56 Re: KOME JE LAKSE????
Dile wrote:sha me riga, ja cu da se ozenim![]()
![]()
- Cholina_Lokica
#57 Re: KOME JE LAKSE????
mehagaaaaaa

- ofr
#58 Re: KOME JE LAKSE????
Riješio je lola noćas da se ženiDile wrote:mehagaaaaaa![]()
![]()
![]()
Ali ovaj komentar na youtube ispod klipa mi je prejak:
OVO je FENOMENALNO...Svaka cast pravo u srce udara.
Treba slusati sa scrcem i dusom a ne gledati tko pijeva...Svi nacisti neka idu u onu stvar. Ja volim sav normalan narod nije bitno koje vijere.
Za mene su dvije vijere; DOBAR I LOS ...a losi nea idu u tri krasne P.M.
Last edited by ofr on 24/12/2009 23:07, edited 1 time in total.
- macan prvi
#59 Re: KOME JE LAKSE????
Dile wrote:jasta radimacan prvi wrote:Dile wrote:sha me riga, ja cu da se ozenim![]()
![]()
![]()
![]()
Zar je dotle došlo?
![]()
A za koga?
- Cholina_Lokica
#60 Re: KOME JE LAKSE????
pa ne popijofr wrote:Riješio je lola noćas da se ženiDile wrote:mehagaaaaaa![]()
![]()
![]()
Ali ovaj komentar na youtube ispod klipa mi je prejak:
OVO je FENOMENALNO...Svaka cast pravo u srce udara.
Treba slusati sa scrcem i dusom a ne gledati tko pijeva...Svi nacisti neka idu u onu stvar. Ja volim sav normalan narod nije bitno koje vijere.
Za mene su dvije vijere; DOBAR I LOS ...a losi nea idu u tri krasne P.M.
@macan
koga stigne
- Vragolan
#61 Re: KOME JE LAKSE????
a sta da si se po svom izboru udala u Bjelimice ili Dusinu sta bi ti onda roditelji rekli, i bi li se uopste udala u ta sela kada cujes odakle je mladozenjaneprilagodjena wrote:Vragolan wrote:meni za takve stvari ne trebaju ni otac ni majka, kako god to zvucalo ja cu priznati da nikada ne bi ozenio osobu sa invaliditetomneprilagodjena wrote:Znam curu koja je imala vezu sa momkom koji je eto recimo tjelesno imao jedan minus.
Bilo im je super i sve ali njen otac nije htjeo da cuje za to,umjesao se u to i zabranio im da idu dalje.
Ona je bila fina i poslusna pa je poslusala oca i prekinula tu vezu.
Tako pogledaj pa razmisli kako bi tebe otac ili majka kuci docekali sa curom koja je u kolicima,ma koliko ona ljepa i pametna bila i imala svoj stan.
Malo je roditelja koji bi se sa tim slozili a puno ih je koji poslusaju savjet roditelja.
U danasnje vrjeme je tesko i muskarcu i zeni sto se tice udaje.
iz tvog pitanja da se naslutiti odgovor
@ladyblue
sta mislis da te beskcunik postuje i da te pita da se udas za njega, znas da nema nikakve skole, nece da radi itd itd, ali te postuje i pravo je ljep i fin
bi li se udala
Nemoj nikad letiti pred rudu![]()
vragolane.
Ja sam se udala po mom izboru i odselila se zbog muza u drugu zemlju i roditelji mi nisu branilinit su se u to mjesali.
p.s. ne letim pred rudu, vec sam u bracnim vodama
ovom temom pokusavam dokazati, da koliko god mi imali neke principe i kriterije sve to pada u vodu kada je primarni instinkt u pitanju, ili sto bi rekli INTERES djaba je mi opet gledamo patnera kroz imovinsko stanje, obrazovanje, itd itd, neko ce reci da se zeni ili udaje iz ljubavi, da ali sa osobom koja odgovara
i dan danas zene traze alfa muzjaka onog koji donese lovinu na sto
ladyblude je fino odgovorila: ako nece da radi necu ga ni ja hraniti, znaci opet se gleda nekakav interes
sve je interes
-
zelenashica
#62 Re: KOME JE LAKSE????
Mislim da se sad ovdje ide iz krajnosti u krajnost.....ovjde niko ne priča o ljudima koji su lijeni,hajde da kažem koji su paraziti...ovdje se priča o vezi sa nekim ko je bogat i sa nekim ko je siromašan.Ja poznajem jako puno vrijednih ljudi ali siromašnih,....i vjeruj nemam nikakve predrasude prema njima.Naprotiv poštujem ih.Vragolan wrote:
a sta da si se po svom izboru udala u Bjelimice ili Dusinu sta bi ti onda roditelji rekli, i bi li se uopste udala u ta sela kada cujes odakle je mladozenja
p.s. ne letim pred rudu, vec sam u bracnim vodama
ovom temom pokusavam dokazati, da koliko god mi imali neke principe i kriterije sve to pada u vodu kada je primarni instinkt u pitanju, ili sto bi rekli INTERES djaba je mi opet gledamo patnera kroz imovinsko stanje, obrazovanje, itd itd, neko ce reci da se zeni ili udaje iz ljubavi, da ali sa osobom koja odgovara
i dan danas zene traze alfa muzjaka onog koji donese lovinu na sto
ladyblude je fino odgovorila: ako nece da radi necu ga ni ja hraniti, znaci opet se gleda nekakav interes
sve je interes
A sad selo....Dušina i Bjelimice...ne znam baš gdje su ta sela....ali vjeruj ja radije biram seosku idilu pored gradske vreve
Mene može privući nečiji auto,onako da kažem waooo vidi makine
Ponekad se fkt pitam kuda ide ovaj svijet,kad je bitnije šta ko ima neko ko je taj što to ima
- Vragolan
#63 Re: KOME JE LAKSE????
jeste zelenasice, ali ces ti lakse stupiti u komunikaciju sa osobom koa dodje u najnovijem BMW-u nego sa osobom koja voza motokultivator
seoska idila jeste ljepa, ali prakticno je nepozeljna, btw Dusina je selo kod fojnice daleko i od Boga, zamilsi da u sred zime hitnom oras doktoru, ta sela ostaju zatrpana snjegom po 5/6 dana,
hocu da kazem da svi prvo padamo na fasadu, pa tek kada malo zavirimo ispod fasade onda odlucujemo sta i kako dalje, ali opet ta fasada nekada ima presudan znacaj, samo sto ce neko reci ma niiiiiiije mi se volimo, a neko ce priznati da se zeni/udaje zbog materijalnih razloga pa onda trpi samare i torture
seoska idila jeste ljepa, ali prakticno je nepozeljna, btw Dusina je selo kod fojnice daleko i od Boga, zamilsi da u sred zime hitnom oras doktoru, ta sela ostaju zatrpana snjegom po 5/6 dana,
hocu da kazem da svi prvo padamo na fasadu, pa tek kada malo zavirimo ispod fasade onda odlucujemo sta i kako dalje, ali opet ta fasada nekada ima presudan znacaj, samo sto ce neko reci ma niiiiiiije mi se volimo, a neko ce priznati da se zeni/udaje zbog materijalnih razloga pa onda trpi samare i torture
-
zelenashica
#64 Re: KOME JE LAKSE????
Griješiš lika sa BMW-om i mečkom nikad ne bi ni pogledalaVragolan wrote:jeste zelenasice, ali ces ti lakse stupiti u komunikaciju sa osobom koa dodje u najnovijem BMW-u nego sa osobom koja voza motokultivator
al hajde de malo ozbiljnosti,....naravno privući će pažnju ali ne i zadržati je
-
lamarab
#65 Re: KOME JE LAKSE????
Eh,
moja druga polovina & aj, smo se vjencali, radimo oboje, volimo se, ali zivimo sa njegovim roditeljima.
Vecina ljudi smatra da sam luda sto sam na to pristala, al sam ja sve jedno to uradila,
poznavala sam te ljude i prije i cinilo mi se mogucim....poslje nekog vremena,
evo rezultata...nije tako lako kao sto sam mislila, ali nazad se ne moze samo napreijed...
naprijed moze biti dvojako, al svakako da ostajem kraj svog muza...
vrijeme je tesko, vise ni roditelji ne mogu kupovati djeci stanove, moras sve sam...
a mjesecno daj boze ustediti 400 km, a kvadrat stana 2000. Znaci nidje me nema,
kredit ne mozemo dici, male nam plate i tako u krug...
kad ovako gledas ne izgleda bas sjajno...nije lako udati/se ozeniti nikome!
zato ko god uradisvaka cast....
moja prijateljica se udala i evo cekjau bebu, samo on radi i zive privatno-placaju kiriju, a ja ne mogu da vjerujem...kako???
kako sve poplacaju?
koma!!!

moja druga polovina & aj, smo se vjencali, radimo oboje, volimo se, ali zivimo sa njegovim roditeljima.
Vecina ljudi smatra da sam luda sto sam na to pristala, al sam ja sve jedno to uradila,
poznavala sam te ljude i prije i cinilo mi se mogucim....poslje nekog vremena,
evo rezultata...nije tako lako kao sto sam mislila, ali nazad se ne moze samo napreijed...
naprijed moze biti dvojako, al svakako da ostajem kraj svog muza...
vrijeme je tesko, vise ni roditelji ne mogu kupovati djeci stanove, moras sve sam...
a mjesecno daj boze ustediti 400 km, a kvadrat stana 2000. Znaci nidje me nema,
kredit ne mozemo dici, male nam plate i tako u krug...
kad ovako gledas ne izgleda bas sjajno...nije lako udati/se ozeniti nikome!
zato ko god uradisvaka cast....
moja prijateljica se udala i evo cekjau bebu, samo on radi i zive privatno-placaju kiriju, a ja ne mogu da vjerujem...kako???
kako sve poplacaju?
koma!!!
- neprilagodjena
#66 Re: KOME JE LAKSE????
Vragolane meni nije vazno odakle mi je muz,bio on iz grada ili iz sela.
Imam osjecaj da su neki preoptereceni sa tim da im druga polovina dolazi iz grada,nedo bog da je sa sela
sta ce drugi reci.
Imam osjecaj da su neki preoptereceni sa tim da im druga polovina dolazi iz grada,nedo bog da je sa sela
-
lamarab
#67 Re: KOME JE LAKSE????
Sto bi moja nana rekla: "svaka bi majka za svoju kcerku od jednoga ruku, od jednoga nogu od jednoga nos..."
he he he
he he he
- Vragolan
#68 Re: KOME JE LAKSE????
nije poenta odakle je mladozenja nego poenta je gdje taj isti mladozenja zivi tj., gdje bi se ti prije udala u grad ili na seloneprilagodjena wrote:Vragolane meni nije vazno odakle mi je muz,bio on iz grada ili iz sela.
Imam osjecaj da su neki preoptereceni sa tim da im druga polovina dolazi iz grada,nedo bog da je sa sela![]()
sta ce drugi reci.
- Loulou
#69 Re: KOME JE LAKSE????
Ha...brak i jeste (između ostalog) interesna zajednica. Kao i veza. Kao i puno toga u našim životima. Svi mi iz toga nešto dobijamo a nešto dajemo.
Ulazimo u različite vrste odnosa s ljudima iz potrebe zadovoljenja naših (različitih) potreba i interesa, pri čemu i drugi u tom odnosu zadovoljavaju svoje (različite) potrebe i interese.
Kome je lakše? Danas nikome nije lako.
Ulazimo u različite vrste odnosa s ljudima iz potrebe zadovoljenja naših (različitih) potreba i interesa, pri čemu i drugi u tom odnosu zadovoljavaju svoje (različite) potrebe i interese.
Kome je lakše? Danas nikome nije lako.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#70 Re: KOME JE LAKSE????
Hmmm ja znam da ja necu traziti nekoga da donese lovinu na sto.Vragolan wrote: i dan danas zene traze alfa muzjaka onog koji donese lovinu na sto
sve je interes
Brak je valjda zajednica i uzajamno pomaganje, a ne ja sve 4 u zrak a hajd ti radi.
To vazi kako za mene, tako i za njega.
Ne gledam ja nikakav interes, ne smatram da je interes ako zelim muskarca koji ce sa mnom biti ravnopravan u braku. Valjda je to svrha svega.
Ali ako on nece da radi, nece da pomaze, nece ovo, nece ono...pa sta ce mi onda? Ja se nisam udala u tom slucaju za muskarca, vec za ukras u kuci.
U tom slucaju bolje ostati sam, pa jel tako. Bar neces morat hranit lezihljebovica.
Interes je ono o cemu sam gore pricala, a iz cega se danasnje djevojke udaju, dosta njih.
Da bi one imale lagodan zivot, sve servirano, da im on ugadja, da im placa hirove, prohtjeve...bar one misle da ce tako fino proci.
-
zelenashica
#71 Re: KOME JE LAKSE????
A što si ti toliko zapeo za selo ili grad...ama nismo mi sve žene sa predrasudama....Vragolan wrote:nije poenta odakle je mladozenja nego poenta je gdje taj isti mladozenja zivi tj., gdje bi se ti prije udala u grad ili na seloneprilagodjena wrote:Vragolane meni nije vazno odakle mi je muz,bio on iz grada ili iz sela.
Imam osjecaj da su neki preoptereceni sa tim da im druga polovina dolazi iz grada,nedo bog da je sa sela![]()
sta ce drugi reci.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#72 Re: KOME JE LAKSE????
Zelena, danas je sizifov posao dokazivati muskarcima ovakve stvari...vjeruj mi.zelenashica wrote:A što si ti toliko zapeo za selo ili grad...ama nismo mi sve žene sa predrasudama....Vragolan wrote:nije poenta odakle je mladozenja nego poenta je gdje taj isti mladozenja zivi tj., gdje bi se ti prije udala u grad ili na seloneprilagodjena wrote:Vragolane meni nije vazno odakle mi je muz,bio on iz grada ili iz sela.
sta ce drugi reci.
...zar ima veze odakle je,gdje se živi.....zar nije poenta s 'kim se živi
Ja prije ili kasnije odustanem, jer za njih svaka ganja interes, i puna je predrasuda...
Po tom pitanju su gori od nas, ja bar svakome dam sansu kakvu takvu, a kod njih "ma sve ste vi iste"...
Ne isplati se.
Naravno...cast izuzecima.
- jedna tamo
#73 Re: KOME JE LAKSE????
tačnozelenashica wrote:A što si ti toliko zapeo za selo ili grad...ama nismo mi sve žene sa predrasudama....Vragolan wrote:nije poenta odakle je mladozenja nego poenta je gdje taj isti mladozenja zivi tj., gdje bi se ti prije udala u grad ili na seloneprilagodjena wrote:Vragolane meni nije vazno odakle mi je muz,bio on iz grada ili iz sela.
sta ce drugi reci.
...zar ima veze odakle je,gdje se živi.....zar nije poenta s 'kim se živi
- neprilagodjena
#74 Re: KOME JE LAKSE????
Mozda Vragolan treba da se seli na selo pa pita za misljenja

-
zelenashica
#75 Re: KOME JE LAKSE????
Naravno da nas većina muškaraca smatra istima,ali ja uvijek tražim onog muškarca koji me posmatra kao personu,kao jedinku....hvala ali tip sa predrasudama nikad neće biti moj izbor...a kad bi jednom u njegovim očima vidjela ili da misli da sam ja snjim radi interesa ili on samnom to bi bilo dovoljno da se odmaknem u veliiiiiikom luku od njegaladyblue18 wrote: Zelena, danas je sizifov posao dokazivati muskarcima ovakve stvari...vjeruj mi.
Ja prije ili kasnije odustanem, jer za njih svaka ganja interes, i puna je predrasuda...
Po tom pitanju su gori od nas, ja bar svakome dam sansu kakvu takvu, a kod njih "ma sve ste vi iste"...
Ne isplati se.
Naravno...cast izuzecima.
A selo kao selo,negdje na jednoj temi ne sjećam se sam već pričala od životu na selu,ja bi se rado potpisala da me neko odvede negdje u neko seoce,da imamo malu kućicu,malu livaduci,par ovčica i gomilu djece...eh kakav je to merak....ja uopšte ne vidim merak u gradu u kojem živom,samo nužno zlo....pa šta zar se mora živjeti od plate iz firme....zar se ne može svojim rukama proizvesti i jesti
Odoh,...nije ova tema za mene