kod kojeg osiguranja si osiguran?Koshpa wrote:Danas mi u osiguranju rekose dok god ne pronadju vlasnika stetu nemogu naplatiti, tj samo njegovo osiguranje mi moze platiti stetu ? Sto sam onda osiguran u mom osiguranju ako ne mogu naplatiti stetu od istog ? btw imam broj tablica i marku i boju auta koju sam uredno prijavio policiji u zapisnik.holowey wrote:jesi li zapamtio broj tablica? ako si zapamtio, sluzbenim putem ce se traziti podaci o vlasniku vozila, tebi ce tvoje osiguranje pokriti stetu a onda ce se oni naganjati sa njegovim osiguranjem...Koshpa wrote:E da se i ja prijavim, upravo sam imao mali udes, steta nista posebno, medjutim lola koji me je opalio s ledja ima strane tablice i isti se udaljio sa lica mjesta udesa, bila policija ispisali "masala" zapisnik slikali bla bla... Trebam u osiguranje otic na procjenu, Interesuje me ako ikad pronadju tog lika sa stranim tablama, da li ce stetu placati njegovo osiguranje ili moje ? I sta se radi u ovakvim okolnostima posto mi se prvi put desi da imam sudar a da "papak" pobjegne s lica mjesta.
Hvala
ako nisi zapamtio broj tablica, nista ne mozes... mene je jedna kokos u februaru udarila i pobjegla...svicarske table... ja zapamtio samo prva dva znaka i ispusio...
Osiguranje auta - sve o tome
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- holowey
#51 Re: NAPLATA OSIGURANJA
-
SUNNY17
#52 Re: NAPLATA OSIGURANJA
Moguce da je u slucaju kradje drugacije, ali moje nedavno iskustvo s Euroherz-ovim KASKO osiguranjem je pozitivno. Naime, neko mi je napravio ostecenje dok je auto bilo na parkingu. Nakon sto sam uradila popravku u ASI, Euroherz mi je izvrsio refundaciju - uplatu na moj racun negdje u roku 7-10 dana (nemam jos izvod, pa ne znam tacno). E sad, u pitanju je bio iznos koji je manji od uplacenog iznosa za KASKO, pa ne znam da li je to utjecalo da se kod njih prilicno jednostavno i relativno brzo obavi procedura prijave i naplate stete.vnm wrote:uzmi ponude, oni koji ti najvise para traze ti ce te najmanje zezati pri isplati.iceman ze wrote:molim za pomoc, uplatio bih uskoro KASKO osiguranje za vozilo. Cuo sam da prilikom isplate stete, znaju zatezati, bez obzira na uslove ugovora, pogotovu ako je u pitanju kradja vozila. Da li znate, koja kuca bi najbolja bila za sklapanje ugovra, cisto da ne bih kasnije imao problema, vec kad sam sada u prilici da biram, kome da poklonim povjerenje. Licno nikad nisam imao posla sa osiguranjime, evo hvala Bogu, nikad nisam imao udes i sl. ali nikad se ne zna pogotovu kada su kradje vozila stalno aktuelne, a zelim opet koliko-toliko da mirno spavam.
u sirokom luku zaobidji BSO i Euroherc. ako ces me poslusati uzmi ponude od Grawe, Triglav, Croatia, ASA i Sarajevo osiguranja. oni su svi tu negdje sto se tice isplate, svi ostali su losiji od njih.
-
ADYS
#53 Re: NAPLATA OSIGURANJA
Ja mislim da je kod isplate šteta najjači Triglav. Imam vrlo pozitivno iskustvo sa njima, doduše po pitanju naplate nezgode. Takođe, tip kojeg sam ja udario (njihova polica) je dobre pare uzeo za štetu na autu. A čuo sam da su i na kasku najbolji (osim kod krađe ako nemaš saobraćajnu da dokažeš da nije prevara).SUNNY17 wrote:Moguce da je u slucaju kradje drugacije, ali moje nedavno iskustvo s Euroherz-ovim KASKO osiguranjem je pozitivno. Naime, neko mi je napravio ostecenje dok je auto bilo na parkingu. Nakon sto sam uradila popravku u ASI, Euroherz mi je izvrsio refundaciju - uplatu na moj racun negdje u roku 7-10 dana (nemam jos izvod, pa ne znam tacno). E sad, u pitanju je bio iznos koji je manji od uplacenog iznosa za KASKO, pa ne znam da li je to utjecalo da se kod njih prilicno jednostavno i relativno brzo obavi procedura prijave i naplate stete.vnm wrote:uzmi ponude, oni koji ti najvise para traze ti ce te najmanje zezati pri isplati.iceman ze wrote:molim za pomoc, uplatio bih uskoro KASKO osiguranje za vozilo. Cuo sam da prilikom isplate stete, znaju zatezati, bez obzira na uslove ugovora, pogotovu ako je u pitanju kradja vozila. Da li znate, koja kuca bi najbolja bila za sklapanje ugovra, cisto da ne bih kasnije imao problema, vec kad sam sada u prilici da biram, kome da poklonim povjerenje. Licno nikad nisam imao posla sa osiguranjime, evo hvala Bogu, nikad nisam imao udes i sl. ali nikad se ne zna pogotovu kada su kradje vozila stalno aktuelne, a zelim opet koliko-toliko da mirno spavam.
u sirokom luku zaobidji BSO i Euroherc. ako ces me poslusati uzmi ponude od Grawe, Triglav, Croatia, ASA i Sarajevo osiguranja. oni su svi tu negdje sto se tice isplate, svi ostali su losiji od njih.
- Tranquilizer
#54 Re: NAPLATA OSIGURANJA
vnm wrote:uzmi ponude, oni koji ti najvise para traze ti ce te najmanje zezati pri isplati.iceman ze wrote:molim za pomoc, uplatio bih uskoro KASKO osiguranje za vozilo. Cuo sam da prilikom isplate stete, znaju zatezati, bez obzira na uslove ugovora, pogotovu ako je u pitanju kradja vozila. Da li znate, koja kuca bi najbolja bila za sklapanje ugovra, cisto da ne bih kasnije imao problema, vec kad sam sada u prilici da biram, kome da poklonim povjerenje. Licno nikad nisam imao posla sa osiguranjime, evo hvala Bogu, nikad nisam imao udes i sl. ali nikad se ne zna pogotovu kada su kradje vozila stalno aktuelne, a zelim opet koliko-toliko da mirno spavam.
Ja baš cuo da je Euroherc skroz OK
- vozač
#55 Re: NAPLATA OSIGURANJA
ja bih ti preporučio da ih sve kontaktiraš i pitaš za cijenu, vjeruj mi da su pravi pijačari, pogotovo triglav koji sam odjebao nakon prve godine i prešao u sarajevo osiguranje. odjebao sam ih zbog njihovih procjenitelja u velešićima koje ne mogu opisati na način kako bih želio jer će me isključiti sa foruma u sekundi (pravili su mi probleme, posebno onaj mlađi, iako sam ja njihov klijent, da ne idem u detalje) a sa sarajevo osiguranjem imam pozitivna iskustva, mada mislim da sam se i sa njima izradio i da sam trebao otići u grawe.Tranquilizer wrote:vnm wrote:uzmi ponude, oni koji ti najvise para traze ti ce te najmanje zezati pri isplati.iceman ze wrote:molim za pomoc, uplatio bih uskoro KASKO osiguranje za vozilo. Cuo sam da prilikom isplate stete, znaju zatezati, bez obzira na uslove ugovora, pogotovu ako je u pitanju kradja vozila. Da li znate, koja kuca bi najbolja bila za sklapanje ugovra, cisto da ne bih kasnije imao problema, vec kad sam sada u prilici da biram, kome da poklonim povjerenje. Licno nikad nisam imao posla sa osiguranjime, evo hvala Bogu, nikad nisam imao udes i sl. ali nikad se ne zna pogotovu kada su kradje vozila stalno aktuelne, a zelim opet koliko-toliko da mirno spavam.
Ja baš cuo da je Euroherc skroz OK
uglavnom, ti traži ponude od svih, pa kod kojeg je najniža cijena odaberi ga
za krađu ti je kod svih isto, ako su ti maznuli saobraćajnu ili ključ, zaboravi na naplatu,
teoretski... ako ti lola dođe sa pištoljem i kaže daj ključ od auta, ti možeš mahati ušima što se tiče naplate
ako ti ga maznu, a saobraćajna u autu, također možeš mahati gore pomenutim dijelovima tijela
u principu, sve je to sranje i koristi jedino u slučaju velikih šteta, pogotovo ako se krivac ne može utvrditi ili ako te baja spuca i zbriše, za te je stvari kasko dobar
- vozač
#56 Re: NAPLATA OSIGURANJA
Hvala[/quote]
jesi li zapamtio broj tablica? ako si zapamtio, sluzbenim putem ce se traziti podaci o vlasniku vozila, tebi ce tvoje osiguranje pokriti stetu a onda ce se oni naganjati sa njegovim osiguranjem...
ako nisi zapamtio broj tablica, nista ne mozes... mene je jedna kokos u februaru udarila i pobjegla...svicarske table... ja zapamtio samo prva dva znaka i ispusio...[/quote]
Danas mi u osiguranju rekose dok god ne pronadju vlasnika stetu nemogu naplatiti, tj samo njegovo osiguranje mi moze platiti stetu ? Sto sam onda osiguran u mom osiguranju ako ne mogu naplatiti stetu od istog ? btw imam broj tablica i marku i boju auta koju sam uredno prijavio policiji u zapisnik.[/quote]
kod kojeg osiguranja si osiguran?[/quote]
jarane, ne bih da te razočaram, ali mislim da ti ništa ne možeš naplatiti dok se ne utvrdi krivica, a to u ovom slučaju jedino može sud ili da policija utvrdi kako je neko kriv za udes, u tvom slučaju ovaj koji je pobjegao sa mjesta udesa reći će, kad mu murija dođe, "nemam pojma o čemu pričate" i tu se priča završava
ti da bi naplatio štetu, neko mora biti kriv, dok god nema krivca, ti si donji, izuzev ako nemaš kasko pa da ga iskoristiš, žalosno, ali to je realnost
jesi li zapamtio broj tablica? ako si zapamtio, sluzbenim putem ce se traziti podaci o vlasniku vozila, tebi ce tvoje osiguranje pokriti stetu a onda ce se oni naganjati sa njegovim osiguranjem...
ako nisi zapamtio broj tablica, nista ne mozes... mene je jedna kokos u februaru udarila i pobjegla...svicarske table... ja zapamtio samo prva dva znaka i ispusio...[/quote]
Danas mi u osiguranju rekose dok god ne pronadju vlasnika stetu nemogu naplatiti, tj samo njegovo osiguranje mi moze platiti stetu ? Sto sam onda osiguran u mom osiguranju ako ne mogu naplatiti stetu od istog ? btw imam broj tablica i marku i boju auta koju sam uredno prijavio policiji u zapisnik.[/quote]
kod kojeg osiguranja si osiguran?[/quote]
jarane, ne bih da te razočaram, ali mislim da ti ništa ne možeš naplatiti dok se ne utvrdi krivica, a to u ovom slučaju jedino može sud ili da policija utvrdi kako je neko kriv za udes, u tvom slučaju ovaj koji je pobjegao sa mjesta udesa reći će, kad mu murija dođe, "nemam pojma o čemu pričate" i tu se priča završava
ti da bi naplatio štetu, neko mora biti kriv, dok god nema krivca, ti si donji, izuzev ako nemaš kasko pa da ga iskoristiš, žalosno, ali to je realnost
- iceman ze
#57 Re: NAPLATA OSIGURANJA
ok hvala svima na savjetima, malo mi je jasnije oko kasko osiguranja, malo sam se uvalio uzeo sam nesto skuplje auto, nego sto sam dosad imao, pa sam malo paranoik, sto i nije lose na danasnjem vremenu. Negdje sam citao, da kada dodje do kradje, bez obzira na uslove ugovora se cjenkaju, bez obzira na prethodnu procjenu vozila, i da su neki dobili manje nego sto je i trzisna vrijednost vozila. Uglavnom, kada bude aktuelno, oticicu kod navedenih, pa cemo vidjeti koji su uslovi, takodjer nisam znao da moram navesti jos nekoga ko ce voziti vozilo, inace ni u tom slucaju ne vazi.... 
- jedna tamo
#58 Re: NAPLATA OSIGURANJA
meni treba savjet oko zdravstvenog osiguranja..
znači napravili smo nagodbu oko naplate štete za auto, ali imam i ozljede, danas mi pravnica kaže da će me isto zvati na nagodbu...
e sada mene zanima šta ako bude malo para ili nimalo? ipak sam se ozlijedila, imaju nalazi i bolovanje....
strah me odbiti koliko god ponude a neide mi se na sud..ako ima neko ko se razumije da mi odgovori......
znači napravili smo nagodbu oko naplate štete za auto, ali imam i ozljede, danas mi pravnica kaže da će me isto zvati na nagodbu...
e sada mene zanima šta ako bude malo para ili nimalo? ipak sam se ozlijedila, imaju nalazi i bolovanje....
strah me odbiti koliko god ponude a neide mi se na sud..ako ima neko ko se razumije da mi odgovori......
- jedna tamo
- drndalo
#60 Re: NAPLATA OSIGURANJA
Koja te pravnica zove ?
Tu ti je opet sve kao i prije, oni ce da se trude da ne isplate nista, ili sto manje, a tvoje da pokusas dobiti vise...
Generalno, ako nisi zadovoljna ponudjenim, kazes to jasno, da ces se konsultovati sa svojim advokatom i sudskim vjestakom, bla, bla, i ako oni misle da to vrijedi osjetno vise, vidjecete se na sudu... Oni ne moraju znati da ti blefiras... Obicno je prva ponuda osiguranja APP (Ako Prodje Prodje), i obicno je za njom ubrzo poboljsana...
Nalaze imas, pokusaj se raspitati u svom osiguranju koliko se inace za takve povrede dobija...
Ne znam ti reci tacnije od ovoga sa ovako malo podataka...
Tu ti je opet sve kao i prije, oni ce da se trude da ne isplate nista, ili sto manje, a tvoje da pokusas dobiti vise...
Generalno, ako nisi zadovoljna ponudjenim, kazes to jasno, da ces se konsultovati sa svojim advokatom i sudskim vjestakom, bla, bla, i ako oni misle da to vrijedi osjetno vise, vidjecete se na sudu... Oni ne moraju znati da ti blefiras... Obicno je prva ponuda osiguranja APP (Ako Prodje Prodje), i obicno je za njom ubrzo poboljsana...
Nalaze imas, pokusaj se raspitati u svom osiguranju koliko se inace za takve povrede dobija...
Ne znam ti reci tacnije od ovoga sa ovako malo podataka...
- jedna tamo
#61 Re: NAPLATA OSIGURANJA
pravnica iz croatia osiguranja, jer je lik koji me udario iz hrvatske..
e sada ja sam odbila za štetu na autu pa ponudili više ali me STRAH odbiti za ozljede, jer šta ću dokazat na sudu?
pa neznam više ni sama...
e sada ja sam odbila za štetu na autu pa ponudili više ali me STRAH odbiti za ozljede, jer šta ću dokazat na sudu?
pa neznam više ni sama...
- drndalo
#62 Re: NAPLATA OSIGURANJA
Hm, medicinska dokumentacija je tu relevantan faktor, i u slucaju suda tumacenje te dokumentacije od strane sudskog vjestaka medicinske struke... Na osnovu toga bi sud trebao presuditi...
E sad, jako je tesko tebi reci sta da radis, samo ti znas koliko realnih posljedica od toga imas, imala si, a dal ces imati i dalje, ne znas ni ti... Isto tako, ne znamo kakva ti je fin. situacija u kuci, pa je mozda bolje sada hiljadu nego 3000 za npr. 5 godina... Pokusaj se posavjetovati s nekim ko radi u nekom osiguranju, pa da taj neko provjeri sa kolegama koji rade takve stvari...
E sad, jako je tesko tebi reci sta da radis, samo ti znas koliko realnih posljedica od toga imas, imala si, a dal ces imati i dalje, ne znas ni ti... Isto tako, ne znamo kakva ti je fin. situacija u kuci, pa je mozda bolje sada hiljadu nego 3000 za npr. 5 godina... Pokusaj se posavjetovati s nekim ko radi u nekom osiguranju, pa da taj neko provjeri sa kolegama koji rade takve stvari...
- jedna tamo
#63 Re: NAPLATA OSIGURANJA
hvala ti drndalo na odgovoru..
zvala me iz osiguranja, to spada u lakše povrede bez posljedica, ali ja sam se baš udarila u glavu i vrat, i u koljeno, koljeno mi je promijenilo sve moguće boje...
neznam nije fer jer ja nisam kriva ništa, ja sam išla magistralom a lik je izletio..
ima ljudi koji nisu ozlijeđeni potplate doktora i dobiju lovu, ja se samo nadam da ću izvuć bar nešto jer sam bila na bolovanju
zvala me iz osiguranja, to spada u lakše povrede bez posljedica, ali ja sam se baš udarila u glavu i vrat, i u koljeno, koljeno mi je promijenilo sve moguće boje...
neznam nije fer jer ja nisam kriva ništa, ja sam išla magistralom a lik je izletio..
ima ljudi koji nisu ozlijeđeni potplate doktora i dobiju lovu, ja se samo nadam da ću izvuć bar nešto jer sam bila na bolovanju
- drndalo
#64 Re: NAPLATA OSIGURANJA
Pa onda im to i trazi, nemas trajne posljedice, ali si npr. bila na bolovanju zbog toga 3 mjeseca... Kako na bolovanju npr. dobijas 70% prosjecne plate, a to je npr. 700 KM manje tebi u dzep, trazi da ti plate izgubljenu dobit...
- respo
#65 Re: NAPLATA OSIGURANJA
eh ovako zaboravih da se prije javim
osiguranje je zavrsilo sa slucajem mjesec i po nakon predaje racuna
moje ukupno ulaganje je bilo otprilike oko 5200
oni su mi isplatili 4852
znaci u "minusu" sam nekih 400 maraka gore dole
to sam se s njima dogovorio jer sam uz konsultacije shvatio da bi mi odlazak na sud sigurno uzeo tih 400 maraka plus neprocjenjivo vrijeme zivce itd
tako da sam zadovoljan
svaka cast sarajevo osiguranju na relativno brzom rjesavanju mog slucaja i na cifri koja je zadovoljavajuca
takodjer zahvala bakiru1 koji mi je davao savjete i pomogao mi u pocetku
ako se kad sretnemo najmanje sto mozes dobiti od mene je pice
osiguranje je zavrsilo sa slucajem mjesec i po nakon predaje racuna
moje ukupno ulaganje je bilo otprilike oko 5200
oni su mi isplatili 4852
znaci u "minusu" sam nekih 400 maraka gore dole
to sam se s njima dogovorio jer sam uz konsultacije shvatio da bi mi odlazak na sud sigurno uzeo tih 400 maraka plus neprocjenjivo vrijeme zivce itd
tako da sam zadovoljan
svaka cast sarajevo osiguranju na relativno brzom rjesavanju mog slucaja i na cifri koja je zadovoljavajuca
takodjer zahvala bakiru1 koji mi je davao savjete i pomogao mi u pocetku
ako se kad sretnemo najmanje sto mozes dobiti od mene je pice
-
rimano
#66 Re: NAPLATA OSIGURANJA
Pozdrav trebao bih informaciju od nekoga ko je imao slicna iskustva. Naime imao sam danas blazi udes gdje mi izgreban blatobran i karambolka nakon ste se auto pokusalo prestrojiti u moju traku. Nije nesto strasno ali vozac koji me zakacio nije htjeo da prizna da je kriv.
Nakon pravljenja zapisnika gospodin je trazio da se sutra dogovorimo te da me on mimo osiguranja i suda (jer policija nije mogla utvrditi ko je kriv) "ispostuje".
Mislim da se moze dokazati njegova krivica jer tu raskrsnicu snima i sigurnosna kamera.
Interesuje me otprilike koliko osiguranje isplacuju kod takve vrste stete.
Takodje znali neko otpriliko koliko kosta farbanje blatobrana i karambolke u metalik boju.
U pitanju je auto 2002 godiste.
Nakon pravljenja zapisnika gospodin je trazio da se sutra dogovorimo te da me on mimo osiguranja i suda (jer policija nije mogla utvrditi ko je kriv) "ispostuje".
Mislim da se moze dokazati njegova krivica jer tu raskrsnicu snima i sigurnosna kamera.
Takodje znali neko otpriliko koliko kosta farbanje blatobrana i karambolke u metalik boju.
- daxon
#67 Re: NAPLATA OSIGURANJA
Postoji cijena za koju bi to uradio neki majstor avlijaner i cijena po kojoj rade ovlašteni servisi,
Sad sumnjam da će ti ovaj pristati isplatiti po predračunu ovlaštenog servisa, zato probaj naći neku srednju vrijednost tako što ćeš obići i izvršiti upit u nekoliko autolimarskih, tj. autolakirerskih radionica, ovako ti teško neko može reći cijenu jer ona može biti i 100, 00 KM, a i 300, 00 KM, sve zavisi.
Sad sumnjam da će ti ovaj pristati isplatiti po predračunu ovlaštenog servisa, zato probaj naći neku srednju vrijednost tako što ćeš obići i izvršiti upit u nekoliko autolimarskih, tj. autolakirerskih radionica, ovako ti teško neko može reći cijenu jer ona može biti i 100, 00 KM, a i 300, 00 KM, sve zavisi.
-
rimano
#68 Re: NAPLATA OSIGURANJA
Obici cu sutra prije nego se nadjem sa covjekom jednog-dva lakirera necu imati vremena za vise.
Ako je neko slucajno farbao duboki blatobran i karambolku neka bubne cifru, sto vise informacija to bolje.
Ako je neko slucajno farbao duboki blatobran i karambolku neka bubne cifru, sto vise informacija to bolje.
-
Oxygenn
#69 Re: NAPLATA OSIGURANJA
Ako ces farbati komplet karambolku i blatobran minimalno 300 kmicarimano wrote:Obici cu sutra prije nego se nadjem sa covjekom jednog-dva lakirera necu imati vremena za vise.
- vozač
#70 Re: NAPLATA OSIGURANJA
nije mi jasno što te zove, ako ne može policija reći ko je kriv, u tom slučaju ispade da je on dobar čovjek pa eto da te isplati, mora biti neka kvaka u svemu tomerimano wrote:Pozdrav trebao bih informaciju od nekoga ko je imao slicna iskustva. Naime imao sam danas blazi udes gdje mi izgreban blatobran i karambolka nakon ste se auto pokusalo prestrojiti u moju traku. Nije nesto strasno ali vozac koji me zakacio nije htjeo da prizna da je kriv.
da nije skontao kako će ipak on biti kriv pa sad mulja da manje plati tebi nego što će na sudu
mislim, ako je dobar čovjek onda je odmah trebao muriji reći ja sam kriv i gotovo, napišu mu nalog na neku sumu, možda na svega 50 KM i za tebe sve riješeno
malo mi je nejasna ova priča, šta on uopšte hoće od tebe, da je odmah priznao krivicu platio bi vjerovatno manje nego što tebi treba dati za lakirera, zato mi nije jasno o čemu se radi, pripazi ti da se ne izlevatiš
- drndalo
#71 Re: NAPLATA OSIGURANJA
Mozda hoce da te ispostuje tako sto ce ti dopustiti da ti njemu platis farbanje njegovog auta... 
-
rimano
#72 Re: NAPLATA OSIGURANJA
Zove me zato sto sto zna da je kriv i nije mu bas do povlacenja po sudu i do toka da mu ostane zapisano da je kaznjavan.
Ponudjene cijene za farbanje blatobrana i dijela karambolke su 150, 200 i 250 KM + obrva na karambolni od 50KM. Zagreban mi je malo i far ali samo na cosku pa se nece nista raditi na njemu.
Osiguranje je od oka procijenilo stetu oko 300KM.
Ponudjene cijene za farbanje blatobrana i dijela karambolke su 150, 200 i 250 KM + obrva na karambolni od 50KM. Zagreban mi je malo i far ali samo na cosku pa se nece nista raditi na njemu.
Osiguranje je od oka procijenilo stetu oko 300KM.
-
rimano
#73 Re: NAPLATA OSIGURANJA
Mogu li ja od osiguranja traziti isplatu u keshu samo na osnovu predracuna ili moram popraviti auto prvo pa odnijeti prave racune i na osnovu toga traziti isplatu?
Znam da ima kombinacija da mi oni poprave kod svojih majstora ali ta kombinacija mi se nesvidja.
Znam da ima kombinacija da mi oni poprave kod svojih majstora ali ta kombinacija mi se nesvidja.
- daxon
#74 Re: NAPLATA OSIGURANJA
Oni su obavezni da ti isplate procjenjenu štetu, da li po nečijoj procjeni, nečijem predračunu ili nagodbi nebitno je,
a šta ćeš ti uraditi s novcem to se nikog ne tiče, ne moraš popraviti auto ako nećeš, možeš ga prodati, pokloniti ili zapaliti ali ti oni štetu moraju isplatiti, a to da ti oni poprave auto, to nemaju pravo i nemoj pristati na to.
a šta ćeš ti uraditi s novcem to se nikog ne tiče, ne moraš popraviti auto ako nećeš, možeš ga prodati, pokloniti ili zapaliti ali ti oni štetu moraju isplatiti, a to da ti oni poprave auto, to nemaju pravo i nemoj pristati na to.
-
rimano
#75 Re: NAPLATA OSIGURANJA
Hvala za info, nisam do sad imao iskustva sa ovim