Sarajevo TAXI br. 425 : "JEDITE G..."
- interface
#51 Re: Sarajevo TAXI br. 425 - JEDITE GOVNA ...
jedne prilike, sa-taxi mi trazio za relaciju od aerodroma do otoke 20 km. od tada sa-taxi zdravo !
cak i kad sam na aerodromu, dok cekam prtljagu, nazovem zuti. izadjem i tu je za par minuta.
naplati po taksimetru, do otoke 8 km ili hadzica 14 km. prtljag, besplatno.
sa zutim nisam imao problema s blizinom sa-taxi standa. uvijek su tu za par minuta.
cak i kad sam na aerodromu, dok cekam prtljagu, nazovem zuti. izadjem i tu je za par minuta.
naplati po taksimetru, do otoke 8 km ili hadzica 14 km. prtljag, besplatno.
sa zutim nisam imao problema s blizinom sa-taxi standa. uvijek su tu za par minuta.
- bjelic
#52 Re: Sarajevo TAXI br. 425 - JEDITE GOVNA ...
sarajevo taxi od aerodroma do radon plaze 20 KM, strasno zaista.
sljedeći put biram žuti.
sljedeći put biram žuti.
-
A71
#53 Re: Sarajevo TAXI br. 425 - JEDITE GOVNA ...
Ne koristim usluge Sarajevo taxija zbog naplate prtljaga 2 km, i zbog nepotrebnog zaobilaženja kako bi naplatili više. Sasvim slučajno čula za Holand taxi 1521. Krajnje profesionalni, ljubazni, primaju čak i psa bez ikakvih problema, imaju besplatan broj na koji se mogu pozvati(odlično u situaciji kad je ostalo kredita 0.30). Prezadovoljna i koristim isključivo njih.
-
caes
#54 Re: Sarajevo TAXI br. 425 - JEDITE GOVNA ...
Da li je moguce da jos uvijek postoji neko ko sjeda u sa taxi na autobuskoj stanici?
Meni su jednom uzeli 2km za prtljag i otad ih zaobilazim. Jednom sam sjela, s prtljagom i imala sam tacno koliko mi je trebalo do kuce, kaze on da 5km. Reko vazi. Dala mu tri kerma i izasla iz taksija.
Seljacine, sta ocekivati ..
Meni su jednom uzeli 2km za prtljag i otad ih zaobilazim. Jednom sam sjela, s prtljagom i imala sam tacno koliko mi je trebalo do kuce, kaze on da 5km. Reko vazi. Dala mu tri kerma i izasla iz taksija.
Seljacine, sta ocekivati ..
- Generain
#55 Re: Sarajevo TAXI br. 425 - JEDITE GOVNA ...
Ja sam isto tako shvatio da vecina taksista zna biti takva ali sam si našao rješenje sa Sarajevo taxijem 
Naime, ulazim samo u novije auto istoimene kompanije.Tu su mnogo ozbiljnji i profesionalniji ljudi nego kao što sam se jednom vozio u golf trici zajedno sa kalman radio i taksistom koji ne zna sloziti recenicu.K tome namjerno staje na svaki semafor kako bi izvukao što više...
Naime, ulazim samo u novije auto istoimene kompanije.Tu su mnogo ozbiljnji i profesionalniji ljudi nego kao što sam se jednom vozio u golf trici zajedno sa kalman radio i taksistom koji ne zna sloziti recenicu.K tome namjerno staje na svaki semafor kako bi izvukao što više...
- mrtva kokoš
#56 Re: Sarajevo TAXI br. 425 - JEDITE GOVNA ...
ja vas ljudi nikako ne kontam, znate da vas varaju i prave budalama i vi im na kraju opet uredno platite
ja bih se samo okrenuo i put pod noge, uopste se zbog idiota ne bih nervirao ne bih mu feninga dao...
kad su u pitanju zenske njih shvatam ali ono sto vi mozete uraditi jeste da zovete njihove nadlezne, policiju koga vec
pa nek pred njima traze tu istu cifru...ha ya
ae
ja bih se samo okrenuo i put pod noge, uopste se zbog idiota ne bih nervirao ne bih mu feninga dao...
kad su u pitanju zenske njih shvatam ali ono sto vi mozete uraditi jeste da zovete njihove nadlezne, policiju koga vec
pa nek pred njima traze tu istu cifru...ha ya
ae
- Feliks
#57 Re: Sarajevo TAXI br. 425 - JEDITE GOVNA ...
Nista ljudi, nego pri svakom sjedanju u sumnjivo vozilo, narocito na ovim inkriminiranim lokacijama (aerodrom, bus stanica itd.) pripremiti mobitel ili slicno tehnicko pomagalo, i zapisati sve podatke u text editor koliko je moguce, br. taxija, opis vozila, ime i prezime vozaca, broj registracije, opis situacije. Onda lijepo napisati pismo-prituzbu i poslati je nadleznim organima (Saobracajnoj inspekciji, Udruzenju taxista isl..). Jedino se tako moze nesto napraviti. Budimo gradjani i koristimo zakonska sredstva za zastitu svojih prava!
- Jara
#58 Re: Sarajevo TAXI br. 425 - JEDITE GOVNA ...
Imam drukčije iskustvo...nije to mjerilo...jednostavno zavisi od osobe...ovi sa novijim autima isto znaju biti drski i bezobrazni kao i ljubazni.Generain wrote:Ja sam isto tako shvatio da vecina taksista zna biti takva ali sam si našao rješenje sa Sarajevo taxijem
Meni je sarajevo taksi uglavnom OK, osim aerodromskih i koldvorskih taklsista,do nedavno je bio njjeftiniji, ne znam da li su i ostali spustili cijene...i najbrže stignu kad ih naručuješ.
Ima li neko iskustvo sa vožnjom nedavno uvedenim autobusom sa i do aerodroma?
-
Alma_Sarajka
#59 Re: Sarajevo TAXI br. 425 - JEDITE GOVNA ...
Dragi moji,
Jedina prednost Sa taxija po meni je veca sigurnost u njihovim autima, jer svi imaju vlastite, dok ostale taxi kompanije imaju par svojih koji se mjenjaju kako ko radi.
Sto se bahatosti tice:
Cesto se vozim taxijem. Relacija kratka, 1-2 kilometra. Obicno prije ulaska moram pitati da li ce me htjeti voziti, jer zaboga 2,5-3 KM je malo za 3 minute rada.
Jos pogotovo kad upadnete kod nekog od njih, pa ne znaju zatvoriti usta od price, pogotovo njih par ispred Mercatora u Lozionickoj...
Zaboli me glava svaki put od pitanja gdje radite, jel zivite tamo (ako me voze kuci), ...
Mogla bih komotno knjigu napisati o taxistima...., a svima onima koji ne zele da me voze zatvorim vrata i odem kod onoga koji hoce (jer takvih ima na svu srecu).
Jedina prednost Sa taxija po meni je veca sigurnost u njihovim autima, jer svi imaju vlastite, dok ostale taxi kompanije imaju par svojih koji se mjenjaju kako ko radi.
Sto se bahatosti tice:
Cesto se vozim taxijem. Relacija kratka, 1-2 kilometra. Obicno prije ulaska moram pitati da li ce me htjeti voziti, jer zaboga 2,5-3 KM je malo za 3 minute rada.
Jos pogotovo kad upadnete kod nekog od njih, pa ne znaju zatvoriti usta od price, pogotovo njih par ispred Mercatora u Lozionickoj...
Zaboli me glava svaki put od pitanja gdje radite, jel zivite tamo (ako me voze kuci), ...
Mogla bih komotno knjigu napisati o taxistima...., a svima onima koji ne zele da me voze zatvorim vrata i odem kod onoga koji hoce (jer takvih ima na svu srecu).
- Jara
#60 Re: Sarajevo TAXI br. 425 - JEDITE GOVNA ...
Osim kolodvorskih i aerodromskih
, ostali taksisti iz Sarajevo taksija meni su uglavnom OK.
Vozili me čak i na kratkim relacijamam i za oko 3 KM, ma riječ da bi rekli
.
Inače često ne progovorimo, uvijek sjednem na zadnje sjedište...nekad malo prokomentarišemo vrijeme, ko Englezi.
Nisu loši ni žuti ni crveni ni ostali ali su donedavno bili skuplji ( da li su još?
)i duže se čekalo da dođu kad ih se naruči.
Vozili me čak i na kratkim relacijamam i za oko 3 KM, ma riječ da bi rekli
Inače često ne progovorimo, uvijek sjednem na zadnje sjedište...nekad malo prokomentarišemo vrijeme, ko Englezi.
Nisu loši ni žuti ni crveni ni ostali ali su donedavno bili skuplji ( da li su još?
- patriota.sila
#61 Re: Sarajevo TAXI br. 425 - JEDITE GOVNA ...
Bilo bi lijepo kada bi moderatori ili pak administratori foruma otvorili jednu TOP TEMU u vrhu rubrike Sarajevo, koja bi se zvala "SARAJEVO TAXI, POHVALE,ZAMJERKE,PRIMJEDBE" ili kako god vec. !?
I da ih na tom defaultnom mjestu prozivamo kako za pozitivne tako i za negativne slucajeve, isto tako da se to preko portala poprati.
Mislim da bi to bila jedna veoma korisna TOP TEMA za dobrobit gradjana ovog grada i svih drugih!
Ovom prilikom MOLIM administratore da proanaliziraju gore pomenuto i da na kraju to i realiziraju.
Unaprijed Veliko Hvala!
I da ih na tom defaultnom mjestu prozivamo kako za pozitivne tako i za negativne slucajeve, isto tako da se to preko portala poprati.
Mislim da bi to bila jedna veoma korisna TOP TEMA za dobrobit gradjana ovog grada i svih drugih!
Ovom prilikom MOLIM administratore da proanaliziraju gore pomenuto i da na kraju to i realiziraju.
Unaprijed Veliko Hvala!
- Amazonka27
#62 Re: Sarajevo TAXI br. 425 - JEDITE GOVNA ...
Jara wrote:Imam drukčije iskustvo...nije to mjerilo...jednostavno zavisi od osobe...ovi sa novijim autima isto znaju biti drski i bezobrazni kao i ljubazni.Generain wrote:Ja sam isto tako shvatio da vecina taksista zna biti takva ali sam si našao rješenje sa Sarajevo taxijem
Meni je sarajevo taksi uglavnom OK, osim aerodromskih i koldvorskih taklsista,do nedavno je bio njjeftiniji, ne znam da li su i ostali spustili cijene...i najbrže stignu kad ih naručuješ.
Ima li neko iskustvo sa vožnjom nedavno uvedenim autobusom sa i do aerodroma?
u prosli ponedjeljak...snjeg zapad'o..desi se neki klinac i rikne mi napojna...bla bla bla...u utorak hitno nosim racunar na opravku...oblozim ga frotirnom dekom i spakujem u veliku putnicku torbu...jeb' ga...ne znam kako drugacije da ga zastitim od vlage i od svega a ne mogu cekati da snjeg prestane padati...
elem...kad sam ga nosila...nikakvih problema nije bilo u taksiju...ali u povratku...zaustavljamo taxi koji je bio nov i usminkan i cist...i ja otvaram zadnja vrata i hocu da stavim torbu a taxista govori "nemojte torbu po zada"...mi govorimo da je cista i pokazujemo dno i objasnjavmo da je racunar u torbi....prilikom voznje...okrece se taxista i gleda na sjediste... i ja opet ponovim...ma u redu je, cista je - racunar mi je u torbi...vjerovatno konta da smo spustali torbu dok smo cekali taxi....2-3 puta je jos to uradio....ja vec nervozna... dok ovaj moj placa, ja izlazim iz taxija i uzimam torbu - pogodi - ponovo zagleda sjediste aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....izadje i on....a taxita se opet okrenu i zagleda...ja otvorim vrata - reko de molim te jos jednom pogledaj! Kaze on MOLIM? ono uvrijedi se...reko jebo te sto pravis problem, pokazali smo ti torbu, cista je...ne moze u gepek jer mi je racunar tu (fakat mi kuciste ima nekih staklenih djelova i nepada mi napamet da ga bacam u gepek) sta me vrijedjas koji klinac tu....aaaaa i sad se iznerviram kad se sjetim....ovaj moj me smiruje kao de pusti, hajmo...otisla sam granajuci rukama...fakat ono....snobovska kretencina...ne znam kako bi ga nazvala...
- patriota.sila
#63 Re: Sarajevo TAXI br. 425 - JEDITE GOVNA ...
Kako je vec taxista s brojem 425 prozvan u .txt formatu, potrudit cu se da to upotpunim i jednim .jpg formatom visoke rezolucije i 15x optickim zumom koji ce valjda uspjeti uhvatiti njegov gepek i unutrasnjost vozila.

-
senadur
#64 Re: Sarajevo TAXI br. 425 - JEDITE GOVNA ...
potpuno se slažem s vama vezano za sarajevo taxi.
Moj primjer: dovezao sam trudnu suprugu na bus stanicu, i parkirao auto kod "zmaja" s tim da sam malo prednjom gumom nagazio njihovo parkiraliste. koliko treba da se ode do autobuske stanice od cevabdzinice Zmaj ida se vratis nekih 5-6 minuta. oni su dok sma ja otisao i odnio torbu, uspjeli su pozvati svog policajca i govore mu kako oni ne mogu radit, zbog toga sto sam im nagazio na njhov prostor od nekih 10 -15 cm. dok sam se vracao primjetim policajca kako pise kaznu 40 kM, zbog toga sto su ga oni zovnuli, i nagovorili ga da napise kaznu. prvo nisam mogao vjerovati, a onda mi je bilo svejedno. on napisao ja platio, ali sam im se n..... matere, i onda sam otisao. oni su se cijelo vrijeme pravili kao naivci, ja sam sve vidjeo. UPOZORENJE NEMOJTE PARKIRATI KOD CEVABDZINICE ZMAJ, JER CE VAM TI SITI TAXISTI POZVAT POLICIJU DA VAM NAPISE KAZNU.
Moj primjer: dovezao sam trudnu suprugu na bus stanicu, i parkirao auto kod "zmaja" s tim da sam malo prednjom gumom nagazio njihovo parkiraliste. koliko treba da se ode do autobuske stanice od cevabdzinice Zmaj ida se vratis nekih 5-6 minuta. oni su dok sma ja otisao i odnio torbu, uspjeli su pozvati svog policajca i govore mu kako oni ne mogu radit, zbog toga sto sam im nagazio na njhov prostor od nekih 10 -15 cm. dok sam se vracao primjetim policajca kako pise kaznu 40 kM, zbog toga sto su ga oni zovnuli, i nagovorili ga da napise kaznu. prvo nisam mogao vjerovati, a onda mi je bilo svejedno. on napisao ja platio, ali sam im se n..... matere, i onda sam otisao. oni su se cijelo vrijeme pravili kao naivci, ja sam sve vidjeo. UPOZORENJE NEMOJTE PARKIRATI KOD CEVABDZINICE ZMAJ, JER CE VAM TI SITI TAXISTI POZVAT POLICIJU DA VAM NAPISE KAZNU.
-
krusty
#65 Re: Sarajevo TAXI br. 425 - JEDITE GOVNA ...
patriota.sila wrote:Kako je vec taxista s brojem 425 prozvan u .txt formatu, potrudit cu se da to upotpunim i jednim .jpg formatom visoke rezolucije i 15x optickim zumom koji ce valjda uspjeti uhvatiti njegov gepek i unutrasnjost vozila.![]()
naciljaj ga s vrha avaza
- tarhan99
#66 Re: Sarajevo TAXI br. 425 - JEDITE GOVNA ...
Kako vidim ima nas mnogo s negativnim iskustvima u vezi sa SA TAXI-jem. Prije izvjesnog vremena na aerodromu sam bio s suprugom i djecom.(prtljag, sitna kiša i jedno dijete malo sto bi se reklo u naramku
) Idem do Saraj polja i prvi odbija da me vozi, tako je i sa drugim, trecim itd. Odmah kontam zasto (kratka relacija) i idem do zadnjeg misleci dok dode na red mene moze odbaciti i vratiti se vise puta, ali i on odbija. Krecem lagano do izlaza sa aerodroma i ulazim u Zuti taxi. Taxista bez rijeci pali auto i taximetar i vozi me do odredista.
Moj mali prilog o uslugama SA Taxija
Moj mali prilog o uslugama SA Taxija
- -Romeo-
#67 Re: Sarajevo TAXI br. 425 - JEDITE GOVNA ...
ja imam komšiju taksistu-sarajevo taksi, ne daj Bože nikome.
- Haris.ba
#68 Re: Sarajevo TAXI br. 425 - JEDITE GOVNA ...
Ja ne znam je l' to što mi je komšija taksista, ili ne.
Ali dogovorio se sa drugim komšijom da zamjene garaže. Nešta fazon ova mu pristupačnija, veća i tako. I taksista zamjenio vrata, stavio neki uber katanac na garažu od drugog komšije. Iznajmio tu garažu nekom liku, a komšiji s kojim se htio zamjeniti ne da svoju garažu. Iskorištava situaciju što je komšiji izgorila dokumentacija u ratu. Samo mu govori hajmo na sud, dokaži papirima da je tvoja garaža. Došla i policija i stala na stranu taksiste; znaju se ljudi iz kafane. I još policija prijeti komšiji kako će mu prijavu pisati.
Ali dogovorio se sa drugim komšijom da zamjene garaže. Nešta fazon ova mu pristupačnija, veća i tako. I taksista zamjenio vrata, stavio neki uber katanac na garažu od drugog komšije. Iznajmio tu garažu nekom liku, a komšiji s kojim se htio zamjeniti ne da svoju garažu. Iskorištava situaciju što je komšiji izgorila dokumentacija u ratu. Samo mu govori hajmo na sud, dokaži papirima da je tvoja garaža. Došla i policija i stala na stranu taksiste; znaju se ljudi iz kafane. I još policija prijeti komšiji kako će mu prijavu pisati.
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#69 Re: Sarajevo TAXI br. 425 - JEDITE GOVNA ...
Obratite se moderatoru @delightful privatnom porukom u vezi ovoga.patriota.sila wrote:Bilo bi lijepo kada bi moderatori ili pak administratori foruma otvorili jednu TOP TEMU u vrhu rubrike Sarajevo, koja bi se zvala "SARAJEVO TAXI, POHVALE,ZAMJERKE,PRIMJEDBE" ili kako god vec. !?
Tema očišćena, pridržavajte se pravila foruma.
Komentiranje moderacije nije dopušteno.
@dr.gog
-
duboka_misao
#70 Re: Sarajevo TAXI br. 425 - JEDITE GOVNA ...
istina ziva, mene su ppci tako zagradili da nisam mogl izaci, tu ti ja fino iskuliram odem kupim novine i sjedem i citam u autu dok ih nije pocela hvatati nervoza i sami se pomakli,znam da covjek moze biti djubre ali sto taxista moze biti ....senadur wrote:potpuno se slažem s vama vezano za sarajevo taxi.
-
jasana
#71 Re: Sarajevo TAXI br. 425 - JEDITE GOVNA ...
ni meni nije jasna naplata ove relacije ,ja zivim 400 m od autobusne stanice i uvijek mi je cijena 5 maraka,uglavnom uzmem one taxi - je sa standa na stanici,mada oni imaju neko pravilo i red ko kad vozi?.......cesto me zapadnu fini ljudi,mada oni zicaju nekad koji autobus odakle dolazi i snimaju ljude i onda traze i vece cijene!!!!!ja uvijek pitam prije nego sjednem koliko kosta ta i ta relacija!!!i problem rijesen!!!!!mislim da vecina ima problem komunikacije,npr. da i ja udjem u taxi i on bubne cijenu i onda se raspravljamo vjerovatno bi imala istih problema,medjutim kao vec receno ja pitam koliko vam je otprilike ta i ta relacija i oni vecinom kazu evo ima taksimeter ,pa koliko kaze!!!!!naruceni taxi kosta malo vise ,upravo zbog te narudzbe..........karanana wrote:meni i dalje nije jasna relativno niska cijena voznje od 4,80 za tako relativno dugu voznju (ako je dalja od ture stanica-vogosca). jer znam da oni nece da voze ispod 10 kilometara, osim ako se ne skupi vise musterija. doduse nebitno, vjerovatno mu je plan bio da nepaljenjem taximetra naplati barem 15 maraka.
a vidili ste da je u pitanju golf trojka, sto niste otisli do iduceg na standu sa boljim autom? a i crveni bi ti dosao na prosirenje za skretanje na stanicu, prekoputa zmaja.
ali nepobitno je da su oni sa aerodroma i stanice veliki lopovi, to smo vec prezvakali na mnogim temama.
-
jasana
#72 Re: Sarajevo TAXI br. 425 : "JEDITE G..."
da se osvrnem na pocetni post,da sam ja bila na tvom mjestu cim bih vidjela da mi ruksak stavlja u prljav gepek,ja bih rekla :eh hvala vama, ali ja ne mogu prihvatiti da mi ruksak bude tu i tu......ima i drugih vasih kolega i okrenes se.....izbjegnes konflikte na vrijeme!
npr.moglo bi se pisati i o nevjerovatno neljubaznim kasirerkama i prodavacicama u sarajevskim prodavnicama npr.Robot Commerc ,ali kad pocnu da zatezu i prenemazu se jer cesto nemaju cijena na produktima ,pa bubaju na kasi sta hoce i kad ih upozoris onda ostanes u radnji duplo,ja sad napunim korpu i kad vidim da opet ista situacija ,ja se samo okrenem i ostavim joj svu robu na kasi i izadjem..............pa nek se ona svadja sama sa sobom!!!!!!!
npr.moglo bi se pisati i o nevjerovatno neljubaznim kasirerkama i prodavacicama u sarajevskim prodavnicama npr.Robot Commerc ,ali kad pocnu da zatezu i prenemazu se jer cesto nemaju cijena na produktima ,pa bubaju na kasi sta hoce i kad ih upozoris onda ostanes u radnji duplo,ja sad napunim korpu i kad vidim da opet ista situacija ,ja se samo okrenem i ostavim joj svu robu na kasi i izadjem..............pa nek se ona svadja sama sa sobom!!!!!!!
-
Fordas
#73 Re: Sarajevo TAXI br. 425 - JEDITE GOVNA ...
na zaboravi spomenuti Ilidzu!!VenomSa wrote:Pravo lice Sarajevo Taxija su ova bagra na aerodromu, zeljeznickoj, austobuskoj i jos nekim stajalistima. Dzaba njima 1000 normalnih vozaca (i da ih ima 100 000 isto bi mislio) jer oni TOLERISU ponasanje svojih kolega i nista ne poduzimaju.
O svojim problemima na taxi standu na Ilidzi sam pisao davno. Samo se sjetite da na Ilidzi prvo taxistu morate pitati zeli li voziti u tom i tom pravcu pa onda ide sve drugo!? Sto je to bagra, da ne povjerujete, cast izuzecima ali.....
- Kurent
#74 Re: Sarajevo TAXI br. 425 : "JEDITE G..."
A koliko je otprilike cijena sa stanice do aerodroma jer meni neki dan jedan debeli, masni iz SA taxia naplati 20 KM bez taksimetra. Nisam imao snage da se svadjam tamo. 
-
jasana
#75 Re: Sarajevo TAXI br. 425 : "JEDITE G..."
pa 20 -25 km je otprilike cijena od autob.stanice do aerodroma!pase pa sto ne pitas kad sjedas koliko otprilike dodje?