Evropa voli muslimane

Locked
Galipolje

#51 Re: Evropa voli muslimane

Post by Galipolje »

SANU i SPC uz nesebicnu pomoc zagrebackih analoga a pod "visokim pokroviteljstvom" briselske centrale izvrsile zlocin genocida nad "zaslijepljenim fetvama" u BiH!

Tek toliko da se zna da se i iza ove propagandne floskule ("zaslijepljenost fetvama) krije patoloska mrznja prema svemu sto je islamsko!

"Cudi" me inace da nijedan medij u BiH (cast izuzecima koji imaju marginalni uticaj) ne objavi vijest da je "krvavi napad u Bombaju organizirao CIA-in agent"

vec je nekako "slucajno" u isto vrijeme u medije plasirana prica o "otmici" aviona (treba li posebno naglasiti da se radilo o "islamskom fanatiku zaslijepljenom

fetvama") , da bi se i u ovom slucaju nakon sto je "teroristu" savladala hrabra, milosrdna, covekoljubiva, odvazna, demokratska i samosvjesna posada uz

pomoc jednako budnih putnika, utvrdilo da je "fanatik" ostao nesto duze u WC-u jer je imao stomacne tegobe.
cistunac

#52 Re: Evropa voli muslimane

Post by cistunac »

........i sta si to htio gornjim da kazes?
Galipolje

#53 Re: Evropa voli muslimane

Post by Galipolje »

Tebi bas nista (kazem ti ovo bez ikakve namjere da raspravu personalizujem), jer se u svojim postovima ne bavim zrtvama koje su podlijegle masovnoj antiislamskoj histeriji u Evropi vec briselskim inspiratorima ovakvog ponasanja.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#54 Re: Evropa voli muslimane

Post by Truba »

koji je taj somalijac šupak

pod pretpostavkom da sve nije kakva namještaljka jer se liku nije vidjelo lice bio je prekriven medicinskim dekama na nosilima...

čocječe danska ga primi ko čovjeka ko ljudsko biće pobjegne iz recimo jedne od zemalja koja je zaista gora od naše i u jednoj tisućljetnoj (nadam se da nisam pretjerao ne poznajem dansku povijest) zemlji pokušava sprovesti barbarske metode... sjekira i sablja...
pa mi na vikendici zmije humanije ganjamo...

da je pametan pa podnio kakvu privatnu tužbu... nego hop sjekirom... a tu i maloljetni unuk... ma sjajno...

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

ps. toliko ljudi želi živjeti u danskoj pa i ja :cry: :cry: :cry:
stari grad Visegrad

#55 Re: Evropa voli muslimane

Post by stari grad Visegrad »

Ako vi mislite da ce danci da protjeraju sve doseljenika kojima je pozadina islam, pa varate se.
Jedan doslejenik iz jedne Somalije ne predstavlaj nista osim samog sebe.
Danci ce i dalje primati doselejnike jer im trebaju, treba im radna snaga, treba im vise danaca, jer natalitet u Evropi pa i Danskoj nije na zavidnom nivou.
Evropske drzave naseljavaju ljude jer im trebaju. Prije su zene radjale vise djece a danas manje, treba odrzati ekonomiju, zaposleni kroz poreze placaju penzionere. Kako bi bilo da je 50% penzionera, a 50% radi? ne bi bilo veselo. Razvijene zemlje naseljavaju svoju zemlju. Od doseljenika imaju velike koristi. Dosljenici rade sve prljave poslove, nocne poslove a onim inteligentim daju mogucnosti razvoja jer ce ga koristiti, a zauzvrat ce mu omoguciti da zivi kako hoce.
Evropljani znaju da svi doseljenici nisu vjernici, tj. veci dio nisu vjernici a manji dio doseljenika jesu. Pa sta?
Ima terorista, silovatelja, pedofila kod "kriscana" koliko hoces.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#56 Re: Evropa voli muslimane

Post by Truba »

mislim da će radije poljake od sada da biraju :mrgreen:
zrikavac48

#57 Re: Evropa voli muslimane

Post by zrikavac48 »

E hajde sada da obrnemo pitanje. Koliko mi u Bosni i Hercegovini volimo dosljake npr. iz Sandzaka, sa Kosova,ili Kineze? Neki drugi Iz zapadno- evropskih zemalja se kod nas ne naseljavaju niti ce u skoroj buducnosti jer niko ne ide s konja na magarca, a kod nas cak ni magarca u tom smislu nema. Ali pokusajmo zamisliti (samo u masti jer u stvarnosti je nemoguce) da smo ekonomski prosperitetna zemlja i sad doseljavaju se evropljani. Donose svoju kulturu i obicaje, medju njima je i Skot sa svojim obaveznim kiltom ili Laponac koji uuglavnom odjeva svoju narodnu nosnju. Doseljenici traze sva prava iz socijalnih sfera, mnogi od njih ne uzvracaju svojim obvezama. Malo se zamislimo.
Geronimo81

#58 Re: Evropa voli muslimane

Post by Geronimo81 »

Sto se tice ovog somalijca na sud pa kad kaznu izvrsi nogom u dupe i za somaliju kao i svu njegovu rodbinu pa ce sledeci da razmisli dva puta prije nego korak napravi.Svi zasluzujemo drugu sansu i dobio je u danskoj ,nakon svog poteza je iskoristio pa ga treba u zatvor na robiju pa onda za somaliju kao i sve njegove za kaznu.
cistunac

#59 Re: Evropa voli muslimane

Post by cistunac »

Galipolje wrote:Tebi bas nista (kazem ti ovo bez ikakve namjere da raspravu personalizujem), jer se u svojim postovima ne bavim zrtvama koje su podlijegle masovnoj antiislamskoj histeriji u Evropi vec briselskim inspiratorima ovakvog ponasanja.
U medjuvremenu si dobio par dobrih odgovora od drugih. Ali, nije mi jasno kako mozes kao protiv-argumenat poceti da nizes dogadjaje koji svaki za sebe mozda zasluzuju paznju ali su ovdje van pameti. Tom je moronu Danska dala sansu za bolji zivot cime je on svijesno prihvatio da ce se ponasati kao i svi drugi Danci. Na zalost, takvi nisu u stanju da izadju iz svoje primitivne cahure; naprotiv, takvi bi htjeli da sa bolesnim shavacanjem razlika izmedju necega sto je pravo a sta ne nametnu svoj nizak nivo rasudjivanja drugima. I dok je god tako—a dogadja se sve vise i vise—tenzije medju grupama u Evropi ce sve vise da rastu.
Galipolje

#60 Re: Evropa voli muslimane

Post by Galipolje »

@cistunac

I velis nista nije bitno sem somalijca,

Nije bitno sto zarebljenoumovski sve muslimane pogrdno nazivas „otrovani fetvama”

Nije bitno sto ti je ova sintagma kao psiholoska mantra poturena iz briselske agitpropovske centrale,

Nije bitno sto su u udruzenom zlocinackom poduhvatu nase "milosrdne" komsije poklale 250000 ni krivih ni duznih ali „otrovanih fetvama”

Nije bitno sto su „neotrovani fetvama” Skorpioni morbidno se zabavljajuci snimali kamerama smaknuce srebrenickih senaestogodisnjaka

Nije bitno sto je Clinton posvjedocio da su Mejdzor i Miteran bili svjesni svega ovoga, ali ipak tolerisali ovu „detoksikaciju”

Nije bitno sto agent CIE organizuje masakr u Bombaju a onda zapadni propagandni stabovi i mediji to pripisu “islamski militantima i fundamentalistima” dovodeci do tacke usijanja politicke tenzije izmedju dvije nuklearne velesile

Nije bitno sto je neplanirano dugo zadrzavanje Nigerijca u WC-u, oznaceno kao otmica aviona od strane „islamskog fanatika”

Nista nije bitno sem Somalijca,

A ako i o ovom teroristickom napadu za par dana ili mjeseci procitamo nesto drugaciju istinu i to nece biti bitno jer ce u medjuvremenu neki novi ”militant” kome je milosrda Evropa pruzila sve pociniti neku novu nepodopstinu.
olensoner

#61 Re: Evropa voli muslimane

Post by olensoner »

U Italiji se muslimane postuje, broj muslimana u Italiji je malo veci od miliona. Najvise su zastupljeni na sjeveru, od Lignana do Torina ima muslimana hejbet, cak ima nekih manjih opcina gdje su vecina, gdje rade i zive u vrlo dobro organiziranim zajednicama. Kao sto sam vec rekao nikome ne smetaju, niti njima ko smeta, vjerovatno mnogi ne znaju, ali u Rimu se nalazi najveci islamski centar u Europi, tako da nije sve tako crno...
kiky

#62 Re: Evropa voli muslimane

Post by kiky »

šta se danci imaju kurčit i pravit cirkus od muhameda i islama ...
prvo uvrijede muslimane ( ničim izazvani ), a onda im se nešto nesviđa kad muslimani reaguju ...
nek se jebu i danci i danska ...
i na kraju krajeva ...
za muhameda se zna da je postojao 100% ...
za isusa, prilično teško ... ( četiri evangelijuma od autora čiji je identitet ionako nepoznat ) ...
stolac-SARAJEVO

#63 Re: Evropa voli muslimane

Post by stolac-SARAJEVO »

Politika ne poznaje ljubav.Politika poznaje interes.Nije Europa priznala Kosovo,eto onako,da bi muslimani imali svoju drzavu i pokazali svoju ljubav prema muslimanima,vec radi jakog siptarskog lobija.
O tvojoj daljoj prici se moze raspravljati nadaleko i nasiroko al' evo pokusat cu da budem sto kraci.
Opet se vracam na pocetak svog posta i na politiku i interes."Vladajucoj eliti" na zapadu je stalo do jeftine radne snage a u ovome trenutku to su muslimani iz Maroka,Alzira,Tunisa,BiH i drugih muslimanskih zemalja.
Od tog interesa i politike treba razlikovati glas naroda,pa tako imas primjer Francuske gdje dosta stanovnistva ima odbojan stav prema arapima koji su se tamo naselili (istini za volju vecina TIH arapa ni meni nije draga) pa onda primjer Svicarske (referendum) i sl.
Ono sto sam primjetio jeste da nas,muslimane iz BiH,mnogo vise postuju i priznaju,nego muslimane iz arapskih zemalja ili iz Turske.Znam kada sam bio u Svedskoj da su mi neki nasi gore,rekli da bi Svedska da moze,vrlo rado "uvezla" 50 000 Bosanaca da gore rade.

Tako da su u krivu i oni koji kazu da Europa mrzi muslimane a u krivu i oni koji kazu da Europa voli muslimane.Nemoj da govorimo opcenito i generaliziramo stvari.
int21

#64 Re: Evropa voli muslimane

Post by int21 »

Cuj voli/nevoli...

Mi, koji se nevolimo medjusobno, po gradovam, psujemo jedni drugima, nasli se da kazemo kako nas neko voli ili ne.
Mi koji necemo da mrdnemo guzicom da nam bude bolje, kazemo da nas neko voli ili ne.
Mi koji mrzimo cigane, kineze....i neznam nija koga ne.... kazemo da nas neko voli ili ne.
Danska koja je primila toliko izbjeglica, dala im socijalno i sve, nisu htjeli da rade, pa kad ih se protjera, kazu nevole ih.
Mi koji uvjek krivicu svaljujemo na drugoga, kazemo da nas neko voli ili ne.

Nista ne uradimo da nas se postuje, a trazimo postovanje.
Iskreno, ni ja nebih dao da mi se prlja dvoriste, sere po glavi ili sta ja znam......nedam nikom to da mi je brat rodjeni....
Nevolim ni ja ni Muslimane, ni Srbe , Hrvate, Kineze, Bogove...koji se tako ponasaju.....da mi ih je mati rodila.....

A oni koji se ponasaju normalno, koji se trude zivjeti u skladu sa drustvom u kojem zive, njih svi vole, vjerujte mi.

To sto ljudi iz razlicitih zemalja imaju razlicite poglede na svijet to je njihovo pravo. Ako je u Danskoj normalno da se sale na racun Muhameda ili Krista to je njihovo pravo.....

Je li se ko buni ili sere o tom sto u arapskim zemljama se ne pije alkohol?
Sto u Kataru stranci imaju puno manje plate nego domaci?

Svi vide samo ono sto im smeta.
Neide to tako ljudi.....
michio

#65 Re: Evropa voli muslimane

Post by michio »

U Svedskoj uhapsena grupa koja krade lijeve cipele. Da nisu nase gore list. :-? Osim Svedske skandinavske zemlje su u biti dosta seljacke zemlje tako da me danski radikalizam nimalo ne cudi.
Jazz_Junkie

#66 Re: Evropa voli muslimane

Post by Jazz_Junkie »

Galipolje wrote:SANU i SPC uz nesebicnu pomoc zagrebackih analoga a pod "visokim pokroviteljstvom" briselske centrale izvrsile zlocin genocida nad "zaslijepljenim fetvama" u BiH!

Tek toliko da se zna da se i iza ove propagandne floskule ("zaslijepljenost fetvama) krije patoloska mrznja prema svemu sto je islamsko!

"Cudi" me inace da nijedan medij u BiH (cast izuzecima koji imaju marginalni uticaj) ne objavi vijest da je "krvavi napad u Bombaju organizirao CIA-in agent"

vec je nekako "slucajno" u isto vrijeme u medije plasirana prica o "otmici" aviona (treba li posebno naglasiti da se radilo o "islamskom fanatiku zaslijepljenom

fetvama") , da bi se i u ovom slucaju nakon sto je "teroristu" savladala hrabra, milosrdna, covekoljubiva, odvazna, demokratska i samosvjesna posada uz

pomoc jednako budnih putnika, utvrdilo da je "fanatik" ostao nesto duze u WC-u jer je imao stomacne tegobe.
Teorije zavjere su uvijek bile atraktivne iracionalnom umu, necesto desnicarima raznovrsne provenijencije. Nemas nikakvog razloga da jednog forumasa patoloskim mrziteljem islama samo zato sto se kriticno oglasio na racun radikalnih elemenata u islamskim krugovima. Hoces li reci da te fetve ne postoje? Sto te fetve imaju sa Briselom, SPC, SANU i "zagrebackim analogima"? Cemu tolika agresivnost i "osjetljivost"? Ako ne znas razgovarati, sto to pokusavas? Tko to tvrdi da je Nigerijanac Umar Farouk Abdulmutallab zbog stomacne tegobe ostao nesto duze u WC-u? Da to nisu rezultati investigativnog novinarstva SAFF-a?
Galipolje

#67 Re: Evropa voli muslimane

Post by Galipolje »

Teorija zavjere je i kad briselskom agitpropovskom propagandom otrovani fasista usred sudnice trudnu Dr. Mervu el Sherbini u prisustvu njenog malodobnog sina ubode 18 puta nozem a milosrdni policajac puca u njenog supruga koji pokusava da je odbrani.

SAFF naravno nije sprovodio nikakvu istragu oko „afere klozet” ali je sproveo jednu za nas mnogo bitniju i rezultate objavio u par nastavaka pa tamo mozes procitati tko je za vrijeme agresije i genocida u BiH na koji nacin i pod kakvim „antifasisticko-demokratskim” znamnenjima kako onomad Ivic Pasalic vispreno zakljuci „daleko prije 11.rujna uocio teroristicku opasnost na ovim prostorima i u skladu sa tim poduzeo odgovarajuce mjere”.
Jazz_Junkie

#68 Re: Evropa voli muslimane

Post by Jazz_Junkie »

Galipolje wrote:Teorija zavjere je i kad briselskom agitpropovskom propagandom otrovani fasista usred sudnice trudnu Dr. Mervu el Sherbini u prisustvu njenog malodobnog sina ubode 18 puta nozem a milosrdni policajac puca u njenog supruga koji pokusava da je odbrani.

SAFF naravno nije sprovodio nikakvu istragu oko „afere klozet” ali je sproveo jednu za nas mnogo bitniju i rezultate objavio u par nastavaka pa tamo mozes procitati tko je za vrijeme agresije i genocida u BiH na koji nacin i pod kakvim „antifasisticko-demokratskim” znamnenjima kako onomad Ivic Pasalic vispreno zakljuci „daleko prije 11.rujna uocio teroristicku opasnost na ovim prostorima i u skladu sa tim poduzeo odgovarajuce mjere”.
Pa tako nam reci, da znamo na cemu si. Ti napad jednog rasiste u Njemackoj pripisujes cijeloj Evropi, nazivas cijelu zapadnu Evropu rasistickom....... mislim da ti ne trebam objasnjavati koliko muslimana na zapadu zivi i kakva prava ovdje uzivaju. Bolja nego u maticama. Policajac koji je upucao muza spomenute gospodje, to nije namjeravao. To ti vrlo dobro znas, ali se ne poklapa sa doktrinom SAFF-a. Ako nisi za diskusiju, sto ces ovdje? Zar ne bi trebao po ulici paliti zastave drzava clanica EU?
paloma

#69 Re: Evropa voli muslimane

Post by paloma »

Citam ove komentare i ne mogu se cudu nacuditi...

Morala sam se registrovat samo iz razloga da dodam jedan clanak iz njemackog nedjeljnika "Der Spiegel" koji je objavljen davne 2006. godine.

Original: http://www.spiegel.de/politik/ausland/0 ... 18,00.html
Google Translate: http://translate.google.com/translate?h ... %2C00.html

Ne bih dalje da komentarisem, samo bih da potvrdim jedan od postinga prije, u kojem stoji da im je potreban neko ko ce im radit poslove koje Svabe nece da rade i da im fino placaju poreze i uplacuju u PIO. Cim su muslimani u Njemackoj i drugimdrzavama Evrope poceli da se emancipiraju, da saznaju i traze svoja prava dobijaju kutlacom odozgo...

PS: Negdje sam isto procitala da Danci zele "muslimane" iz BiH, treba se tu malo zastati i upitati samog sebe sta to treba da znaci.
Na tu temu bih preporucio da zainteresovani procitaju esej od Prof. Kandlera, profesora orientalistike pri univerzitetu Mainz, Njemacka, koji je esej uradio za Bertelsmann Stiftung, najvece fondacije u Njemackoj (tekst isto na njemackom, ko razumije/voli nek izvoli) U tom eseju se detaljno opisuje tipicni BiH-musliman, prije i poslije rata.

Stranica: http://www.bertelsmann-stiftung.de/cps/ ... _90459.htm
PDF: http://www.bertelsmann-stiftung.de/cps/ ... 5873_2.pdf
Geronimo81

#70 Re: Evropa voli muslimane

Post by Geronimo81 »

kiky wrote:šta se danci imaju kurčit i pravit cirkus od muhameda i islama ...
prvo uvrijede muslimane ( ničim izazvani ), a onda im se nešto nesviđa kad muslimani reaguju ...
nek se jebu i danci i danska ...
i na kraju krajeva ...
za muhameda se zna da je postojao 100% ...
za isusa, prilično teško ... ( četiri evangelijuma od autora čiji je identitet ionako nepoznat ) ...
Imaju pravo da kritikuju i da rade sta zele a ta kritika ili slika nedaje nikome pravo da pokusa da uzme neciji zivot radi toga.Ako je zgrijesio bog ce da ga kazni a covjek nesmje da uzima to u svoje ruke i da glumi boga.
e sada isus pa i muslimani vjeruju u isusa a uz evanđela imas zidovske povjesnicare koji su ga spominjali u prvih 100 g.I kakav si ti musliman kad neznas da muslimani vjeruju u isusa ili ti ga issa :)
therrarrius

#71 Re: Evropa voli muslimane

Post by therrarrius »

Sto nas je manje oni nas vise vole.
vox-populi

#72 Re: Evropa voli muslimane

Post by vox-populi »

hik--meta wrote:eto super da nas voli.
samo, jedine bih i albanija nemaju sengen, a turska ce u eu za pedesetak godina (mozda).
Kada je donosena odluka o prosirenju Sengena, BiH i Albanija NISU ispunjavale uslove za Sengen.

Za Tursku si u pravu, otprilike za 50 godina ce rijesiti svoje probleme te zadovoljiti standarde EU.

P.S. Ne gledati Tursku samo kroz Istanbul i Antaliju, ima tu jos dosta toga. Istok, tuga i zalost. Smrtna kazna, Kurdi, milion problema.
palermo

#73 Re: Evropa voli muslimane

Post by palermo »

vox-populi wrote:
samo, jedine bih i albanija nemaju sengen, a turska ce u eu za pedesetak godina (mozda).
Kada je donosena odluka o prosirenju Sengena, BiH i Albanija NISU ispunjavale uslove za Sengen.

Za Tursku si u pravu, otprilike za 50 godina ce rijesiti svoje probleme te zadovoljiti standarde EU.

P.S. Ne gledati Tursku samo kroz Istanbul i Antaliju, ima tu jos dosta toga. Istok, tuga i zalost. Smrtna kazna, Kurdi, milion problema.
Al je zato Srbija rješila svoje probleme, o'čas posla
Geronimo81

#74 Re: Evropa voli muslimane

Post by Geronimo81 »

palermo wrote:
vox-populi wrote:

Al je zato Srbija rješila svoje probleme, o'čas posla
Dobro rijesili su problem sa kosovom dali drzavu kosovarima a nemoj da zaboravis da srbija ima jake saveznike u englezima i francuzima.
palermo

#75 Re: Evropa voli muslimane

Post by palermo »

Geronimo81 wrote: Dobro rijesili su problem sa kosovom dali drzavu kosovarima a nemoj da zaboravis da srbija ima jake saveznike u englezima i francuzima.
ma ok, ali čovjek kaže, kako Turska ne može zato što ima problema, pa eto ono ja samo da ukažem na pozitivan primjer Srbije
Locked