iz dna duše wrote:chuchumbamayumbe wrote:Erzsebet wrote:
Allaha ti, kakve veze ima Saudija s nama? Pa to su potpuno različiti ljudi, nemamo ništa zajedničkog, dok smo od Turaka pokupili samo ono najgore. Arape mi nikad ne bismo shvatili, a mi za njih samo Evropljani, kao i jedan Francuz što je.
Allaha mi, zivim na Alipasinom, pored Fahdovke, i pokusavam biti ujedno i objektivan i subjektivan.
Da, Saudija majka. Ne vidim u cemu je problem?! Imas veliki broj stanovnika koji su prihvatili mnoge obicaje iz Saudije, nacin oblacenja, ispovijedanja vjere, odnosa prema okolini, zato, pokusavam biti objektivan - Saudija je tu pri vrhu, bar u mojoj mahali.
Često se složim s tobom, ali gdje nađe Arape...ma daj ba...

Nemoj gledati novu modu-one koji bi bili rado Arapi...ma nisu im ni blizu (ne mislim da naši su bolji, gori su ovi naši imitati)
Ja volim Njemačku, Italiju, Austriju, ex jugoslovenske zemlje..., nije mi ni Turska manje mila, Grčka...
Ja sam zivio u Libiji (jeste da to nema veze sa Saudijom), ali sam uvijek simpatisao pustinju, pijesak, kamile, beduine...to mi nije strano.
I opet ponavljam, ovo sto kazem za Saudiju, to nije ono sto ja osjecam, nego se mnogi tako ponasaju u mojoj mahali. Kladim se da u B-Fazi (moja mahala) ima vise onih koji simpatisu Saudiju nego Hrvatsku, da ne idem dalje. Dovoljno je prosetati, izvesti dijete u park i to je to. A sto se mene tice, ostala mi je u lijepom sjecanju ona autopraona, vulkanizer i gola ledina koji su bili na mjestu fahdovke.
Dakle, ja i Saudija - nidje veze.
Moji novopeceni mahalci i Saudija - hmm, malo je reci...