svaki čovjek, svaki narod i svaka država je "slučaj" za sebe, zašto se pozivati na hrvatski model a ne recimo na srpski(s kosovom), dakle bih je bih i mora imati svoj model(opet moje mišljenje, tvoje je možda drukčije), po čemu to bošnjaci nisu konstitutivni u širokom, jesu i uvijek će biti.and wrote:ne smeta meni tuđe mišljenje,svako ima pravo na mišljenje i stavove koji ne ugrožavaju drugog.
smeta mi što vrijeme bez veze prolazi u nekim natezanjima,pa država ne može da krene naprijed.da se izgrađuje,radi.
smeta mi dvolično razmišljanje.stvari u hrvatskoj bi trebale ovako,a u bih ovako.ako ima nekakav princip treba ga se pridržavati.
imaš nekakav prijedlog kako bošnjaci da ostvare konstitutivnost u širokom?danas se tamo ne poštuju zakoni,a da imamo 3 entitet bilo bi bolje?
Ko podrzava "100% BiH" osim Turske, Malezije, Kuvajta..?
- osa
#51 Re: Ko podrzava "100% BiH" osim Turske, Malezije, Kuvajta..?
-
dallton
#52 Re: Ko podrzava "100% BiH" osim Turske, Malezije, Kuvajta..?
@osa je davno objasnio da vise nema sukoba, sad se sve rjesava politikom i demokratijom, i zbog te iste demokratije i politike onaj entitet sto on trazi nepovratno postaje sve manji...al ako nastavimo jos jedno 10 godina, sigurno ce entitet biti, i to na onim mjestima gdje hrvati cine 90% vecinu, znaci svih 11 sela i zapad mostara zajedno...uspjeh nemjerljiv...
-
hercegovac_pravi
#53 Re: Ko podrzava "100% BiH" osim Turske, Malezije, Kuvajta..?
Izgleda da si ipak pročitao Ustav Španije i Holandije i Francuske pa se zbog toga ne pozivaš na iste...baš kao što si radio u svojim prijašnjim postovima...E vidiš prvi put kada BiH postane nešto equivalentno Njemačkoj..tada se možeš pozivati na njihov ustav. Do tada ....dokle god ti pozivaš na podjele na etničkom principu ....NEMAŠ NIKAKVOG PRAVA DA SE POZIVAŠ NA NEKAKVO UREĐENJE NJEMAČKE....jer Ustav Njemačke nema nikakve veze sa ETNIČKOM PODIJELOM na koju se ti zdušno pozivaš !osa wrote:and wrote:pa čim se spomene 3 entitet tu si ti da nam kažeš da je to pitanje dana,da su svi za to.usput pišeš o nekakvim nebulozama i strahu od građanske države,unitarizacije.....osa wrote: unosiš previše emocija ovo, ja samo dajem svoje mišljenje, i što smatram da bi bilo bolje i to pokušavam argumentirati, nema tu neke brige, a i čemu, bit će onako kako se ljudi dogovore, neće valjda više biti nametanja sa strane.
da li je taj strah opravdan,ne možemo reći,jer nismo probali.3 entitet smo nažalost isprobali i osjetili na svojoj koži.taj projekat se u hagu zvanično zove udruženi zločinački projekat.zašto misliš da mi nemamo razloga da imamo nešto protiv tog projekta,a ti imaš pravo da imaš protiv nekih projekata koji su u svijetu normalni,koje nismo probali i koje niko ne naziva zločinačkim,jer većina evropskih zemalja u takvim državama živi.
zašto tebe i mnoge druge smeta tuđe mišljenje, tvoje je pravo da imaš nešto protiv nečega, kao i svakog drugog čovjeka, meni to ne smeta, ali to što ti imaš nešto protiv nečega, ne znači da oni koji su za to trebaju prestati prema tome stremiti.
praksa većine europskih zemalja koje su više nacionalne na koju se pozivaš i nije baš takva kakvu ti spominješ, dapače totalno je drukčija, čak su i neke zemlje koje su jednonacionalne federalne, uzmi primjer njemačke jedne uspješne zemlje. zar njemačka nije 100% njemačka zato što bavarska ima status "slobodne države", sumnjam, da li i ti.
P.S..Ukoliko smatraš da nisam u pravu...možemo nastaviti na Njemačkom, Francuskom, Engleskom,...ili tebi dragom Latinskom....BUJRUM pa proberi...ali u obzir dolaze samo verifikovani argumenti a ne tvoje mišljenje koje sa do sada pokazalo pogrešno tako mnogo puta da nije vrijedno ni spomena...
- osa
#54 Re: Ko podrzava "100% BiH" osim Turske, Malezije, Kuvajta..?
a, jadan, a gdje sam se ja to na nešto pozvao.hercegovac_pravi wrote:Izgleda da si ipak pročitao Ustav Španije i Holandije i Francuske pa se zbog toga ne pozivaš na iste...baš kao što si radio u svojim prijašnjim postovima...E vidiš prvi put kada BiH postane nešto equivalentno Njemačkoj..tada se možeš pozivati na njihov ustav. Do tada ....dokle god ti pozivaš na podjele na etničkom principu ....NEMAŠ NIKAKVOG PRAVA DA SE POZIVAŠ NA NEKAKVO UREĐENJE NJEMAČKE....jer Ustav Njemačke nema nikakve veze sa ETNIČKOM PODIJELOM na koju se ti zdušno pozivaš !osa wrote:and wrote: pa čim se spomene 3 entitet tu si ti da nam kažeš da je to pitanje dana,da su svi za to.usput pišeš o nekakvim nebulozama i strahu od građanske države,unitarizacije.....
da li je taj strah opravdan,ne možemo reći,jer nismo probali.3 entitet smo nažalost isprobali i osjetili na svojoj koži.taj projekat se u hagu zvanično zove udruženi zločinački projekat.zašto misliš da mi nemamo razloga da imamo nešto protiv tog projekta,a ti imaš pravo da imaš protiv nekih projekata koji su u svijetu normalni,koje nismo probali i koje niko ne naziva zločinačkim,jer većina evropskih zemalja u takvim državama živi.
zašto tebe i mnoge druge smeta tuđe mišljenje, tvoje je pravo da imaš nešto protiv nečega, kao i svakog drugog čovjeka, meni to ne smeta, ali to što ti imaš nešto protiv nečega, ne znači da oni koji su za to trebaju prestati prema tome stremiti.
praksa većine europskih zemalja koje su više nacionalne na koju se pozivaš i nije baš takva kakvu ti spominješ, dapače totalno je drukčija, čak su i neke zemlje koje su jednonacionalne federalne, uzmi primjer njemačke jedne uspješne zemlje. zar njemačka nije 100% njemačka zato što bavarska ima status "slobodne države", sumnjam, da li i ti.Knjigu u šake i nauči neki strani jezik...pomaže pravo...osobito kad se pozivaš na ustave zapadno-evropskih država a ne razumiješ čak ni Engleski!...Virelje (izvinite Krajišnici zezam se malo na NJIHOV račun)...pravo pomaže
P.S..Ukoliko smatraš da nisam u pravu...možemo nastaviti na Njemačkom, Francuskom, Engleskom,...ili tebi dragom Latinskom....BUJRUM pa proberi...ali u obzir dolaze samo verifikovani argumenti a ne tvoje mišljenje koje sa do sada pokazalo pogrešno tako mnogo puta da nije vrijedno ni spomena...
-
hercegovac_pravi
#55 Re: Ko podrzava "100% BiH" osim Turske, Malezije, Kuvajta..?
E bi'jo žalostan....jel stvarno hoćeš da ti kopiram i pejstiram barem pet tvojih postova u kojima zagovaraš uređenje BiH kao Španije, Belgije, regiona poput Francuskih ...????? Nemoj se provaljivati..svi želite nekakve podijele na principu Švice ali prvi put kada skontate da Švica nije ono što bi baš vam odgovaralo, bazirano na postulatima malog Hiće... prestanete se pozivati na istu! Jer u Švici .... i ovim nabrojanim državama odnos kantona-regija nema ama baš nikakve veze sa onim što ti želiš..... Bilo bi mi zadovoljstvo da ti ovdije postavim Ustav npr. Švicarske ali ZNAM da taj jezik nećeš razumijeti...tako da ...ne vrijedi bacati......."dukate pred svinje"..osa wrote:a, jadan, a gdje sam se ja to na nešto pozvao.hercegovac_pravi wrote: Izgleda da si ipak pročitao Ustav Španije i Holandije i Francuske pa se zbog toga ne pozivaš na iste...baš kao što si radio u svojim prijašnjim postovima...E vidiš prvi put kada BiH postane nešto equivalentno Njemačkoj..tada se možeš pozivati na njihov ustav. Do tada ....dokle god ti pozivaš na podjele na etničkom principu ....NEMAŠ NIKAKVOG PRAVA DA SE POZIVAŠ NA NEKAKVO UREĐENJE NJEMAČKE....jer Ustav Njemačke nema nikakve veze sa ETNIČKOM PODIJELOM na koju se ti zdušno pozivaš !Knjigu u šake i nauči neki strani jezik...pomaže pravo...osobito kad se pozivaš na ustave zapadno-evropskih država a ne razumiješ čak ni Engleski!...Virelje (izvinite Krajišnici zezam se malo na NJIHOV račun)...pravo pomaže
- and
#56 Re: Ko podrzava "100% BiH" osim Turske, Malezije, Kuvajta..?
svaki čovjek ,svaka država je slučaj za sebe,ali sve države imaju nešto zajedničko.kada neko u jednoj državi kaže da on ne živi u toj državi,da ta država ne postoji,kada radi protiv te države onda je on neprijatelj te države.znaš to po sebi.tako je i u hrvatskoj i bih i bilo kojoj državi u svijetu.osa wrote:svaki čovjek, svaki narod i svaka država je "slučaj" za sebe, zašto se pozivati na hrvatski model a ne recimo na srpski(s kosovom), dakle bih je bih i mora imati svoj model(opet moje mišljenje, tvoje je možda drukčije), po čemu to bošnjaci nisu konstitutivni u širokom, jesu i uvijek će biti.and wrote:ne smeta meni tuđe mišljenje,svako ima pravo na mišljenje i stavove koji ne ugrožavaju drugog.
smeta mi što vrijeme bez veze prolazi u nekim natezanjima,pa država ne može da krene naprijed.da se izgrađuje,radi.
smeta mi dvolično razmišljanje.stvari u hrvatskoj bi trebale ovako,a u bih ovako.ako ima nekakav princip treba ga se pridržavati.
imaš nekakav prijedlog kako bošnjaci da ostvare konstitutivnost u širokom?danas se tamo ne poštuju zakoni,a da imamo 3 entitet bilo bi bolje?
u širokom brijegu se recimo ne slave državni praznici,a i danas imaju običaj reći da je to hrvatska.
-
dallton
#57 Re: Ko podrzava "100% BiH" osim Turske, Malezije, Kuvajta..?
hercegovac_pravi wrote:E bi'jo žalostan....jel stvarno hoćeš da ti kopiram i pejstiram barem pet tvojih postova u kojima zagovaraš uređenje BiH kao Španije, Belgije, regiona poput Francuskih ...????? Nemoj se provaljivati..svi želite nekakve podijele na principu Švice ali prvi put kada skontate da Švica nije ono što bi baš vam odgovaralo, bazirano na postulatima malog Hiće... prestanete se pozivati na istu! Jer u Švici .... i ovim nabrojanim državama odnos kantona-regija nema ama baš nikakve veze sa onim što ti želiš..... Bilo bi mi zadovoljstvo da ti ovdije postavim Ustav npr. Švicarske ali ZNAM da taj jezik nećeš razumijeti...tako da ...ne vrijedi bacati......."dukate pred svinje"..osa wrote:a, jadan, a gdje sam se ja to na nešto pozvao.hercegovac_pravi wrote: Izgleda da si ipak pročitao Ustav Španije i Holandije i Francuske pa se zbog toga ne pozivaš na iste...baš kao što si radio u svojim prijašnjim postovima...E vidiš prvi put kada BiH postane nešto equivalentno Njemačkoj..tada se možeš pozivati na njihov ustav. Do tada ....dokle god ti pozivaš na podjele na etničkom principu ....NEMAŠ NIKAKVOG PRAVA DA SE POZIVAŠ NA NEKAKVO UREĐENJE NJEMAČKE....jer Ustav Njemačke nema nikakve veze sa ETNIČKOM PODIJELOM na koju se ti zdušno pozivaš !Knjigu u šake i nauči neki strani jezik...pomaže pravo...osobito kad se pozivaš na ustave zapadno-evropskih država a ne razumiješ čak ni Engleski!...Virelje (izvinite Krajišnici zezam se malo na NJIHOV račun)...pravo pomaže
recimo da zapocnes s tim da u svicarskom ustavu postoji samo svicarski narod (NEMA KONSTITUTIVNOSTI) i recimo da je zabranjeno zakonom o politickim strankama organiziranje po etnickim, vjerskim i rasnim principima....
- Bosnolog
#58 Re: Ko podrzava "100% BiH" osim Turske, Malezije, Kuvajta..?
Nista novo @osu cesto prenese ovisno o vrsti i kolicini doze koju uzme,on nekad podrzava ostanak BiH u Srboslaviji po Crnogorskom receptuhercegovac_pravi wrote:E bi'jo žalostan....jel stvarno hoćeš da ti kopiram i pejstiram barem pet tvojih postova u kojima zagovaraš uređenje BiH kao Španije, Belgije, regiona poput Francuskih ...????? Nemoj se provaljivati..svi želite nekakve podijele na principu Švice ali prvi put kada skontate da Švica nije ono što bi baš vam odgovaralo, bazirano na postulatima malog Hiće... prestanete se pozivati na istu! Jer u Švici .... i ovim nabrojanim državama odnos kantona-regija nema ama baš nikakve veze sa onim što ti želiš..... Bilo bi mi zadovoljstvo da ti ovdije postavim Ustav npr. Švicarske ali ZNAM da taj jezik nećeš razumijeti...tako da ...ne vrijedi bacati......."dukate pred svinje"..osa wrote:a, jadan, a gdje sam se ja to na nešto pozvao.hercegovac_pravi wrote: Izgleda da si ipak pročitao Ustav Španije i Holandije i Francuske pa se zbog toga ne pozivaš na iste...baš kao što si radio u svojim prijašnjim postovima...E vidiš prvi put kada BiH postane nešto equivalentno Njemačkoj..tada se možeš pozivati na njihov ustav. Do tada ....dokle god ti pozivaš na podjele na etničkom principu ....NEMAŠ NIKAKVOG PRAVA DA SE POZIVAŠ NA NEKAKVO UREĐENJE NJEMAČKE....jer Ustav Njemačke nema nikakve veze sa ETNIČKOM PODIJELOM na koju se ti zdušno pozivaš !Knjigu u šake i nauči neki strani jezik...pomaže pravo...osobito kad se pozivaš na ustave zapadno-evropskih država a ne razumiješ čak ni Engleski!...Virelje (izvinite Krajišnici zezam se malo na NJIHOV račun)...pravo pomaže
- osa
#59 Re: Ko podrzava "100% BiH" osim Turske, Malezije, Kuvajta..?
praznici koje odrediše bošnjaci, kada ti praznici budu dogovoreni između hrvata, srba i bošnjaka slavit će ih svi, a sve dok ti budeš mislio da su bošnjaci bih, znaš i sam da od toga neće biti ništa, znaš, a i dalje forsiraš takvo nešto, čemu.and wrote:svaki čovjek ,svaka država je slučaj za sebe,ali sve države imaju nešto zajedničko.kada neko u jednoj državi kaže da on ne živi u toj državi,da ta država ne postoji,kada radi protiv te države onda je on neprijatelj te države.znaš to po sebi.tako je i u hrvatskoj i bih i bilo kojoj državi u svijetu.osa wrote:svaki čovjek, svaki narod i svaka država je "slučaj" za sebe, zašto se pozivati na hrvatski model a ne recimo na srpski(s kosovom), dakle bih je bih i mora imati svoj model(opet moje mišljenje, tvoje je možda drukčije), po čemu to bošnjaci nisu konstitutivni u širokom, jesu i uvijek će biti.and wrote:ne smeta meni tuđe mišljenje,svako ima pravo na mišljenje i stavove koji ne ugrožavaju drugog.
u širokom brijegu se recimo ne slave državni praznici,a i danas imaju običaj reći da je to hrvatska.
- and
#60 Re: Ko podrzava "100% BiH" osim Turske, Malezije, Kuvajta..?
kao što su se dogovorili za raznorazne svece,koji su praznici raznih institucija?
to nisu praznici koje su izmislili bošnjaci,već praznici naslijeđeni od rbih,a dejton je priznao kontinuitet postojanja bih.kad se oni dogovore može se promijeniti zakon o praznicima.imamo problem jer neki misle da recimo dan priznavanja bih ne treba biti praznik....ili misle da je bih nastala u dejtonu iako i sam dejton to demantuje
to nisu praznici koje su izmislili bošnjaci,već praznici naslijeđeni od rbih,a dejton je priznao kontinuitet postojanja bih.kad se oni dogovore može se promijeniti zakon o praznicima.imamo problem jer neki misle da recimo dan priznavanja bih ne treba biti praznik....ili misle da je bih nastala u dejtonu iako i sam dejton to demantuje
- osa
#61 Re: Ko podrzava "100% BiH" osim Turske, Malezije, Kuvajta..?
dobro kako bi ti to riješio, nametanjem, tko bi to trebao nametnuti.and wrote:kao što su se dogovorili za raznorazne svece,koji su praznici raznih institucija?
- and
#62 Re: Ko podrzava "100% BiH" osim Turske, Malezije, Kuvajta..?
ne treba nametati,naravno.prvo bi zabranio sve što ima veze sa vjerom da se povezuje sa institucijama.za neke stvari treba poštovati razum i volio bih čuti mišljenje zašto dan zavnobih-a ili dan priznanja bih ne bi trebali biti praznici?osa wrote:dobro kako bi ti to riješio, nametanjem, tko bi to trebao nametnuti.and wrote:kao što su se dogovorili za raznorazne svece,koji su praznici raznih institucija?
- osa
#63 Re: Ko podrzava "100% BiH" osim Turske, Malezije, Kuvajta..?
and wrote:ne treba nametati,naravno.prvo bi zabranio sve što ima veze sa vjerom da se povezuje sa institucijama.za neke stvari treba poštovati razum i volio bih čuti mišljenje zašto dan zavnobih-a ili dan priznanja bih ne bi trebali biti praznici?osa wrote:dobro kako bi ti to riješio, nametanjem, tko bi to trebao nametnuti.and wrote:kao što su se dogovorili za raznorazne svece,koji su praznici raznih institucija?
ne treba nameteti, pa onda prvo bi zabranio, pa nije li to nametanje, oprosti, ali dogovor ne podrazumijeva zabrane. doduše nisam baš na čisto šta misliš pod izbacivanjem vjere iz institucija, ako misliš na vjerske simbole po zidovima, slažem se, ali ako misliš zabranu vjerskih blagdana( jer o njima razgovaramo) ne slažem se.
što se tiče navedenih događaja, zavnobih je o.k. tu će se naći sva tri naroda, međutim dan priznanja baš neće biti po volji srbima iz poznatih razloga(referendum na kome su preglasani i sl.), oni će vjerojatno predložiti da se obilježi dan protjeroivanja turaka iz bih i zabrani sve što ima bilo kakve veze s okupatorom, šta misliš kud bi nas to dovelo. treba pregovarati, naći kompromis, a do tada ovako kao sad, svatko slavi svoje praznike i blagdane, možda se potrefi i poneki zajednički.
- and
#64 Re: Ko podrzava "100% BiH" osim Turske, Malezije, Kuvajta..?
zabranio bih one koji su nametnuti.ne može dan neke opštine biti svetac,ako su u toj opštini 3 naroda konstitutivna,ili krsna slava mup-a,vlade....mislim da je to suludo.osa,
ne treba nameteti, pa onda prvo bi zabranio, pa nije li to nametanje, oprosti, ali dogovor ne podrazumijeva zabrane. doduše nisam baš na čisto šta misliš pod izbacivanjem vjere iz institucija, ako misliš na vjerske simbole po zidovima, slažem se, ali ako misliš zabranu vjerskih blagdana( jer o njima razgovaramo) ne slažem se.
što se tiče navedenih događaja, zavnobih je o.k. tu će se naći sva tri naroda, međutim dan priznanja baš neće biti po volji srbima iz poznatih razloga(referendum na kome su preglasani i sl.), oni će vjerojatno predložiti da se obilježi dan protjeroivanja turaka iz bih i zabrani sve što ima bilo kakve veze s okupatorom, šta misliš kud bi nas to dovelo. treba pregovarati, naći kompromis, a do tada ovako kao sad, svatko slavi svoje praznike i blagdane, možda se potrefi i poneki zajednički.
ne bih zabranio da se slave vjerski praznici,naprotiv svako treba da slavi šta želi,ali ti praznici ne mogu imati veze sa institucijama,jer te institucije nisu samo vlasništvo jednog naroda.što više odvojiti državu od vjere.
znam da im neće biti po volji,ali to je najznačajniji trenutak u istoriji bih.onima koji i danas govore da ne osjećaju bih kao svoju domovinu,a od bih primaju plate....ne očekujem razumna razmišljanja.treba poštovati činjenice,da je sve urađeno po međunarodnim standardima,da su skoro sve zemlje svijeta priznale bih,između ostalih i rusija,srbija....
- osa
#65 Re: Ko podrzava "100% BiH" osim Turske, Malezije, Kuvajta..?
trebam li te podsjetiti da je i bih nekima nametnuta, tako da budi oprezan sa zabranama, jer gledajući ustav sfrj, niti jedna republika se nije zakonito izdvojila i sfrj, pa ih bez obzira na to svijet prizna, zar je svijet priznao nezakonita ponašanja. je, priznao je jer nije imao, alternative.and wrote:zabranio bih one koji su nametnuti.ne može dan neke opštine biti svetac,ako su u toj opštini 3 naroda konstitutivna,ili krsna slava mup-a,vlade....mislim da je to suludo.osa,
ne bih zabranio da se slave vjerski praznici,naprotiv svako treba da slavi šta želi,ali ti praznici ne mogu imati veze sa institucijama,jer te institucije nisu samo vlasništvo jednog naroda.što više odvojiti državu od vjere.
znam da im neće biti po volji,ali to je najznačajniji trenutak u istoriji bih.onima koji i danas govore da ne osjećaju bih kao svoju domovinu,a od bih primaju plate....ne očekujem razumna razmišljanja.treba poštovati činjenice,da je sve urađeno po međunarodnim standardima,da su skoro sve zemlje svijeta priznale bih,između ostalih i rusija,srbija....
kako misliš živjeti u zajedničkoj državi s nekim kome ćeš nametati stvari koje mu nisu po volji. možda da se određeni segmenti u državi daju svakom narodu da ih uredi po svojoj volji, recimo da bošnjaci urede praznike i simbole, hrvati da urede unutarnje uređenje, a srbi obranu i prioritete vanjske politike. da li bi se složio.
- Nićifor
#66 Re: Ko podrzava "100% BiH" osim Turske, Malezije, Kuvajta..?
Ma kakva ba neustavnost? Jugoslavija je bila višenacionalna federacija po ustavu iz 1974. To što Srbi pričaju priču o nelegalnosti "raspada" Jugoslavije, kojeg su, uzgred budi rečeno, oni inicirali svojim velikosrpskim projektima, njihov problem. Ali de da mi po običaju, pokažemo kako smo fini, pa da i njih razumijemo.
-
hercegovac_pravi
#67 Re: Ko podrzava "100% BiH" osim Turske, Malezije, Kuvajta..?
Na ovo boldirano ....osa wrote:
trebam li te podsjetiti da je i bih nekima nametnuta, tako da budi oprezan sa zabranama, jer gledajući ustav sfrj, niti jedna republika se nije zakonito izdvojila i sfrj, pa ih bez obzira na to svijet prizna, zar je svijet priznao nezakonita ponašanja. je, priznao je jer nije imao, alternative.
kako misliš živjeti u zajedničkoj državi s nekim kome ćeš nametati stvari koje mu nisu po volji. možda da se određeni segmenti u državi daju svakom narodu da ih uredi po svojoj volji, recimo da bošnjaci urede praznike i simbole, hrvati da urede unutarnje uređenje, a srbi obranu i prioritete vanjske politike. da li bi se složio.
- Bosnolog
#68 Re: Ko podrzava "100% BiH" osim Turske, Malezije, Kuvajta..?
Ko je kome nametao stvari u BiH velikosrpskom i velikohrvatskom agresijom dogovorom iz Karadordeva ,ne uspjese u toj bolesnoj nakani unistenja BiH,ostaju frustracija odbranjne BiH a gubitnicima zagrizanje medunozjaosa wrote:
trebam li te podsjetiti da je i bih nekima nametnuta, tako da budi oprezan sa zabranama, jer gledajući ustav sfrj, niti jedna republika se nije zakonito izdvojila i sfrj, pa ih bez obzira na to svijet prizna, zar je svijet priznao nezakonita ponašanja. je, priznao je jer nije imao, alternative.
Pomozi boze,sto se vise tema otvara sve se vise osa demaskira,...............Salonac do Tokija,..................
-
Hamica
#69 Re: Ko podrzava "100% BiH" osim Turske, Malezije, Kuvajta..?
osa wrote:trebam li te podsjetiti da je i bih nekima nametnuta, tako da budi oprezan sa zabranama, jer gledajući ustav sfrj, niti jedna republika se nije zakonito izdvojila i sfrj, pa ih bez obzira na to svijet prizna, zar je svijet priznao nezakonita ponašanja. je, priznao je jer nije imao, alternative.and wrote:zabranio bih one koji su nametnuti.ne može dan neke opštine biti svetac,ako su u toj opštini 3 naroda konstitutivna,ili krsna slava mup-a,vlade....mislim da je to suludo.osa,
Zasto dozvoljavas da ti se ista namece? Samo napustis zemlju u kojoj si silom prilika