Vjerujete li u sudbinu?
- starii
#51 Re: Vjerujete li u sudbinu?
jel sudbina da se od toliko djevojaka u sarajevu zaljubim u djevojku koja živi zagrebu...ako jest vjerujem 
- statix
#52 Re: Vjerujete li u sudbinu?
Nema logike, mogu i ja promijeniti neciju sudbinu sada, nema potrebe primjere navoditi, ali da li to potvrdjuje postojanje sudbine?ljubav_aha wrote:oh,sad sma procitala svoj post,s obzirom da si podvukao rijecstatix wrote:Pa sta ako je ne primjeni, sta je onda nasa sudbina?ljubav_aha wrote:
sto tacno ne kuzis
slucajno sam napisala,po obicajustalno imam visak ili manjak slova
![]()
napisala sam "promjeniti"
Uostalom, imam osjecaj da je to toliko glupa rijec, i nema niakvog smisla. Mislim da ljudima preko 60 godina sudbina nema nikavo znacenje. Samo onaj koji ima zivot ispred sebe moze razmisljati o sudbini.
Da postoji sudbina, ljudi se ne bi kajali, jer nema smisla.
- statix
#53 Re: Vjerujete li u sudbinu?
Eto to ti je primjer koliko je to glupo, jer ja sad bih trebao uzeti sve ljude koji zive i zaljubili su se u Sarajevu kao primjer da sudbina ne postoji. Znaci taj primjer nije nikakav dokaz.starii wrote:jel sudbina da se od toliko djevojaka u sarajevu zaljubim u djevojku koja živi zagrebu...ako jest vjerujem
-
Static-X
#54 Re: Vjerujete li u sudbinu?
Jarane nit ja tebe kontamstatix wrote:oh,sad sma procitala svoj post,s obzirom da si podvukao rijecstatix wrote:Pa sta ako je ne primjeni, sta je onda nasa sudbina?ljubav_aha wrote:
sto tacno ne kuzis
slucajno sam napisala,po obicajustalno imam visak ili manjak slova
![]()
napisala sam "promjeniti"
Nema logike, mogu i ja promijeniti neciju sudbinu sada, nema potrebe primjere navoditi, ali da li to potvrdjuje postojanje sudbine?
Uostalom, imam osjecaj da je to toliko glupa rijec, i nema niakvog smisla. Mislim da ljudima preko 60 godina sudbina nema nikavo znacenje. Samo onaj koji ima zivot ispred sebe moze razmisljati o sudbini.
Da postoji sudbina, ljudi se ne bi kajali, jer nema smisla.
nit ti ista kontas
-
Masooma
#55 Re: Vjerujete li u sudbinu?
Zato sto osoba koja cita iz dlana ili gata ili prorice kartama laze na Allaha i laze da poznaje sta ce biti u buducnosti.ljubav_aha wrote: aha, znaci sudbina je trud doticnog/doticne,stoga ne razumiijem,ako je tako : kako citanje sudbine moze biti grijeh
Allah, dzelle sanuhu, jedini zna gajb a ta gatara ne zna i uz to te laze i obmanjuje.
-
callmethebreeeze
#56 Re: Vjerujete li u sudbinu?
ne vjerujem.
ali preporucujem gledanje zadnjeg vudijevog filma: whatever works!

ali preporucujem gledanje zadnjeg vudijevog filma: whatever works!
- Ahmmed
#57 Re: Vjerujete li u sudbinu?
Vidi šejtana, lanetullahi alejhi
Tamo zakatančeno, pa sad sijelo prebacili ovamo
Halalite, ako sam koga uvrijedio i ogriješio se o nekoga!
Esselamu alejkum we rahmetullahi we berekatuhu
- ljubav_aha
#58 Re: Vjerujete li u sudbinu?
stvarno,nisam znalaMasooma wrote:Zato sto osoba koja cita iz dlana ili gata ili prorice kartama laze na Allaha i laze da poznaje sta ce biti u buducnosti.ljubav_aha wrote: aha, znaci sudbina je trud doticnog/doticne,stoga ne razumiijem,ako je tako : kako citanje sudbine moze biti grijeh
Allah, dzelle sanuhu, jedini zna gajb a ta gatara ne zna i uz to te laze i obmanjuje.
-
callmethebreeeze
#59 Re: Vjerujete li u sudbinu?
sto se mene tice, vazda ti je halal.Ahmmed wrote:Vidi šejtana, lanetullahi alejhiTamo zakatančeno, pa sad sijelo prebacili ovamo
![]()
alejkumu selam
-
Static-X
#60 Re: Vjerujete li u sudbinu?
Nije Bog salaljubav_aha wrote:stvarno,nisam znalaMasooma wrote:Zato sto osoba koja cita iz dlana ili gata ili prorice kartama laze na Allaha i laze da poznaje sta ce biti u buducnosti.ljubav_aha wrote: aha, znaci sudbina je trud doticnog/doticne,stoga ne razumiijem,ako je tako : kako citanje sudbine moze biti grijeh
Allah, dzelle sanuhu, jedini zna gajb a ta gatara ne zna i uz to te laze i obmanjuje.![]()
nikad ti neces skuziti moj sarkazam
ili cinizam
ti mene jednostavno ne kuzis
- ljubav_aha
#61 Re: Vjerujete li u sudbinu?
Ahmmed wrote:Vidi šejtana, lanetullahi alejhiTamo zakatančeno, pa sad sijelo prebacili ovamo
![]()
- BHF_Manijak
#62 Re: Vjerujete li u sudbinu?
Nije to sudbina,to ti se vec jaro moj zove baksuzluk i pehstarii wrote:jel sudbina da se od toliko djevojaka u sarajevu zaljubim u djevojku koja živi zagrebu...ako jest vjerujem
- starii
#63 Re: Vjerujete li u sudbinu?
BHF_Manijak wrote:Nije to sudbina,to ti se vec jaro moj zove baksuzluk i pehstarii wrote:jel sudbina da se od toliko djevojaka u sarajevu zaljubim u djevojku koja živi zagrebu...ako jest vjerujem![]()
e moj drug skupo ce me doci ova zajebancija
- KaraMfil
#64 Re: Vjerujete li u sudbinu?
Mislim da su vaznije stvari u zivotu (rodjenje, smrt itd.) sudbinski odredjene.
-
Broj 1
#65 Re: Vjerujete li u sudbinu?
Obicno te gatare bjeze od dzamije na kilometar, ma ne znaju ni abdest uzeti.
-
Boddah
#66 Re: Vjerujete li u sudbinu?
Matematički je dokazano da se budućnost ne može predvidjeti... pa sad, pametnom dosta.
- vox-populi
#67 Re: Vjerujete li u sudbinu?
Sta se tu ima objasniti? Dogovorena stvar. Nisam rekao da planovi ne mogu postojati. Recimo ja planiram da sutra idem u kino. I odem u kino. Nikakva sudbina, jednostavno sam to planirao. Ili recimo na putu do kina me udari auto. Opet, nikakva sudbina, slucajnost. Planovi itekako mogu postojati, samo zivot je jedan prekomplikovan sistem da bi funkcionisao kao dogovor za kino. Previse je varijabli ukljuceno da bi se bilo kakav grand plan odrzao.ljubav_aha wrote:
a kako bi obajsnio istu situaicju ako su se upoznali uz pomoc zajdnickoh prijatelja
- ljubav_aha
#68 Re: Vjerujete li u sudbinu?
imas li malo vise informacija ,hvalaBoddah wrote:Matematički je dokazano da se budućnost ne može predvidjeti... pa sad, pametnom dosta.
- ljubav_aha
#69 Re: Vjerujete li u sudbinu?
vox-populi wrote:Sta se tu ima objasniti? Dogovorena stvar. Nisam rekao da planovi ne mogu postojati. Recimo ja planiram da sutra idem u kino. I odem u kino. Nikakva sudbina, jednostavno sam to planirao. Ili recimo na putu do kina me udari auto. Opet, nikakva sudbina, slucajnost. Planovi itekako mogu postojati, samo zivot je jedan prekomplikovan sistem da bi funkcionisao kao dogovor za kino. Previse je varijabli ukljuceno da bi se bilo kakav grand plan odrzao.ljubav_aha wrote:
a kako bi obajsnio istu situaicju ako su se upoznali uz pomoc zajdnickoh prijatelja
a sto ako plane "propadne"
inace ti si prilicno un-polished tip
- ljubav_aha
#70 Re: Vjerujete li u sudbinu?
jedna od teorijaseka wrote:slucajnost, splet okolnosti u datom momentu.ljubav_aha wrote:
da li je slucjanost slucajna
- statix
#71 Re: Vjerujete li u sudbinu?
Upravo tako, sudbina je samo izgovor za nedovoljnu kontrolu nad vlastitim zivotom.vox-populi wrote:Sta se tu ima objasniti? Dogovorena stvar. Nisam rekao da planovi ne mogu postojati. Recimo ja planiram da sutra idem u kino. I odem u kino. Nikakva sudbina, jednostavno sam to planirao. Ili recimo na putu do kina me udari auto. Opet, nikakva sudbina, slucajnost. Planovi itekako mogu postojati, samo zivot je jedan prekomplikovan sistem da bi funkcionisao kao dogovor za kino. Previse je varijabli ukljuceno da bi se bilo kakav grand plan odrzao.ljubav_aha wrote:
- ljubav_aha
#72 Re: Vjerujete li u sudbinu?
ah tooostatix wrote:Upravo tako, sudbina je samo izgovor za nedovoljnu kontrolu nad vlastitim zivotom.
" Možeš planirati, ali nikad ne znaš što drugi planiraju s tobom."
- statix
#73 Re: Vjerujete li u sudbinu?
Stvari nad kojima nemamo kontrolu nisu za mene sudbina, mozda za tebe jesu, to su stvari koje se odvijaju neovisno o nasim postupcima i nisu dokaz neke sudbine, pogotovo ne one kako to opisuju ljudi koji vjeruju u sudbinu.ljubav_aha wrote:ah tooostatix wrote:Upravo tako, sudbina je samo izgovor za nedovoljnu kontrolu nad vlastitim zivotom.pa ne ovisi tvoja sudbina iskljucivo o tebi,sto upravo pokusavas podvuci
Ako vec moram da kazem, to je vise kao skup nasih izbora koji te dovedu do odredjene tacke, ali nikako ono sto se desava neovisno o nama da je sudbina.
Last edited by statix on 05/01/2010 17:01, edited 1 time in total.
- statix
#74 Re: Vjerujete li u sudbinu?
i da, ne sudbina jer ne vjerujem u nju, nego moj zivot ne ovisi iskljucivo o meni, ali to ne znaci da dio koji ne ovisi je sudbina.ljubav_aha wrote:ah tooostatix wrote:Upravo tako, sudbina je samo izgovor za nedovoljnu kontrolu nad vlastitim zivotom.pa ne ovisi tvoja sudbina iskljucivo o tebi,sto upravo pokusavas podvuci
- ljubav_aha
#75 Re: Vjerujete li u sudbinu?
statix wrote:Stvari nad kojima nemamo kontrolu nisu za mene sudbina, mozda za tebe jesu, to su stvari koje se odvijaju neovisno od nasih postupaka i nisu dokaz neke sudbine, pogotovo ne one kako se to opisuju ljudi koji vjeruju u sudbinu.ljubav_aha wrote:ah tooostatix wrote:Upravo tako, sudbina je samo izgovor za nedovoljnu kontrolu nad vlastitim zivotom.pa ne ovisi tvoja sudbina iskljucivo o tebi,sto upravo pokusavas podvuci
Ako vec moram da kazem, to je vise kao skup nasih izbora koji te dovedu do odredjene tacke, ali nikako ono sto se desava neovisno o nama da je sudbina.
da,razumijem te,osim dijela koji sam ofarbala,mozes li ,molim te,objasniti ,hvala