nebi wrote:
Vidim,cita se ilmihal...i uci napamet.Ali se mozak ne ukljucuje.
Sa koje ce cune ova bosanska sirotinja skinuti taj zekat koji trebaju dati
drugoj sirotinji?A oni tvoji koji su bili ugrozeni u komunizmu,sad to kompenziraju vozajuci bijesna kola i "tajnice" u njima.I puca im za zekat.Mala,tebi nedostaj jedna vrlo muslimanska osobina: malo skromnosti.OK,nedostaje i meni,ali ja sam po tebi cuko-cafir.
nebi, o islamu mozhesh chitati u islamskim knjigama, u ilmihalu, kur'anu, tumachenjima istih itd. tvrdish da si musliman, a da bi neko bio musliman, treba klanjati, izmedju ostalog. da bi to mogao, mora na arapskom nauchiti fatihu, sure i ostalo stho je potrebno. napamet. jesi li nauchio napamet? ali, pazi, ako kazhesh da nisi, to po definiciji muslimana (5 uslova) znachi da nisi musliman. ako si musliman, onda znash i zashto treba na arapskom i zashto je samo arapski tekst mjerodavan. za tvoju informaciju, ne znam arapski, ali znam prevod na bosanski fatihe, sura koje uchim na namazu, kao i chitavog teksta onog shto izgovaram na namazu. i dok to u molitvi usnama izgovaram na arapskom, u mislima to izgovaram na bosanskom. tako da ne uchim nishta napamet i bez ukljuchivanja mozga. a upravo zato shto jesam ukljuchivala mozak sam muslimanka. da nisam, bila bi samo bosanski tradicionalista, pravila baklavu za bajram i nekad po navici govorila "ako Bog da". a hajde ti budi reformista vjere, pa idi protiv Bozhije rijechi i uvedi obavljanje molitve na bosanskom, a ne na arapskom. bujrum, brate muslimane. a da si ti ukljuchivao svoj mozak, znao bi da je zekat neshto shto se daje od akumulirane imovine i da onaj ko nije imuchan i ko nije akumulirao tu imovinu NIJE DUZHAN da da zekat, pa tako ni bosanska sirotinja. upravo toj bosanskoj sirotinji che zekat dati imuchniji muslimani. znao i bi da zekat nije propisala SDA, nego da je zekat jedan od pet postulata vjere kojoj kazhesh da pripadash i da ga je propisao Allah dz.sh. ti shto vozaju aute, kao prvo nisu moji, kao drugo, ako su shta protiv zakona zgrijeshili, ima drzhava koja che im suditi. ako su zgrijeshili, onda srecha njihova ne zhive u sherijatskoj drzhavi poput nekih arapskih, jer bi kazna bila puno strozhija. ja sam za pravdu, shto svjetovnu, shto Bozhiju. ovdje nikad nisam branila SDA, nego one koji kroz napad na SDA neosnovano napadaju islam. u takvim odgovorima sam se morala dotachi nebuloza koje se tichu i politike, kad npr. ti ili jasho kazhete da samo oni shto idu u bogomolje mogu vladati i napredovati, a ne oni shto dobiju glasove na uistinu demokratskim izborima. sve sam ti to argumentovala i ti nisi nishta odgovorio na to. jer ne mozshesh. samo nastavljash vrijedjati i govorish da ne koristim mozak, da uhcim napamet itd. bash svaka rechenica koju si u ovom postu napisao je ili glupost ili neistina ili oboje.
a to da sam neskromna, tebe ustvari ne boli to jesam li sa skromna ili neskromna, nego moji argumenti na koje nemash odgovora. osim uvreda. i pas mozhe lajati, ali ipak, to ne znachi da sam tebe nazvala psom-chafirom. to nikad ne bih uradila. da si ukljuchio mozak za koji mene optuzhujesh da ga ne ukljuchujem, vidio bi da je hananah na ovoj temi optuzhila islam zato shto u sarajevu na ulicama ima dosta pasa lutalica. to mi je bilo smijeshno, jer ona islam krivi za sve, pa sam sarkastichno prokomentarisala da muslimani zbog islama iz kucha izbacuju cuke-chafire.
moj brate muslimane, ne vjeruj meni, a ni hodzi, shto neko reche, vjeruj kur'anu i sunnetu. vidi shta tamo pishe, pa onda prichaj koliko je shta po islamu, a koliko nije. i vidi koliko su tvoje izjave u skladu sa kur'anom i sunnetom. kazhem ti ovo bez imalo ironije i sarkazma. najdobronamjernije.