neki dan za najboljeg studenta u BIH proglasena jedna djevojka koja je prosla u svim sa 10,,dakle pokrivena je bilaProšle godine sam na jednom naučnom skupu (učesnici su bili uglavnom iz BiH) sa kolegama (Bošnjacima) komentarisao stajling jedne gospođe (muslimanke), koja radi u jednoj naučnoj ustanovi u Sarajevu.
Bez ikakve želje da namećem tu temu, smatrajući da gospođa ima pravo da se oblači kako želi i da ističe svoju vjeru među širim narodnim masama, zapravo sam se priključio razgovoru u kome su pomenuti Bošnjaci u negativnom kontekstu komentarisali njeno "skrivanje". Taj negativni kontekst je bio u rasponu od konstatacije "neukusno i neprimjereno" pa do potpuno osuđivačkog stava, tipa šta se tu pokriva, znam ja nju dobro i ko je i kakva je.
Shvatio sam da to njima smeta više nego meni.
ima u Bosni masa pametnih pokrivenih djevojaka,morat ce se te starije generacije navici na to
kod nas ovdje u Svedskoj ima advokata pokrivenih,,znam jednu arapkinju pokrivena propisno,a radi kao advokat,,,i kaze jos nije naisla na probleme ni od strane muslimana a jos manje od strane svedjana