Formira se gradska Radio-televizija Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Control panel

#51 Re: Formira se gradska Radio-televizija Sarajevo

Post by Control panel »

i da ja zakljucim sa ovom temom i ne javljam se vise. ja mislim da ce ovo biti dobar projekat. bar po onome kako ga ovi iz grada najavljuju, ili ako neko hoce ili mu se vise svidja, kako najavljuju iz SDP-a.
ali ako ne bude zadovoljavao ono sto ja kao gradjanin ocekujem od gradske televizije vjerujte da cu ja prvi napadati tu televiziju. zelim informacije o gradu a ne dami kantonalna televizija govori sta se desilo i ko je sta rekao u nekoj zabiti u americi, austarliji ili sta je i gdje su brad pit i angelina... i ta sranja

hocu da znam da veceras nisam mogao otici na ilidzu na vrijeme nego sam zakasnio najmanje 20 minuta jer je bila neka guzva u saobracaju. a niko nije rekao da su ulice iz nekog razloga blokirane. pa je nastao opsti haos. oko 17:30. hocu da znam da je bio sudar tu i tu i da mi kazu kojom ulicom mogu a kojom ne mogu proci, hocu da znam kad mi iskljuce struju ili vodu i kada ce doci, hocu da znam koja je samosposluga najjeftinija i gdje su akcije, na kojoj pumpi je najbolje gorivo i najjeftnije,koja je dezurna apoteka, hocu da znam da zbog tog i tog guzonje koji dolazi u grad saobracaj ce biti obustavljen u toj i toj ulici,

eto je za mene gradska televizija
Control panel

#52 Re: Formira se gradska Radio-televizija Sarajevo

Post by Control panel »

BSn wrote: Milioncek za TV, milioncek za dug - taman dodje izmedju 2 i 3 miliona.
A gradjane niko nista nije pitao.
ovdje niko nista ne cita samo pise i supljira.

sve skupa je 1,2 miliona i sa dugom i sa frekvencijom, i nekretninama sve. tako je taj ekonomski institut rekao.

a bice i javna rsprava.

citajte bolan

http://www.sarajevo-x.com/bih/sarajevo/clanak/091124101
http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/sara ... e-sarajevo
sodom

#53 Re: Formira se gradska Radio-televizija Sarajevo

Post by sodom »

StupskaBitanga wrote:Control panel bravo

Ja sam čuo da TV-IS se kalp nameračila da dobio frekvenciju a sve su zauzete

Sljedeće TV kuće treba zatvoriti
BeharTV
TV Vogošća
MTV Igman
TV KISS

jer niti jedna nema uslove za rad
Ovo je radončićev mali, vidis da nema alfe niđe... :D
VjecitiStudent

#54 Re: Formira se gradska Radio-televizija Sarajevo

Post by VjecitiStudent »

Control panel wrote:i da ja zakljucim sa ovom temom i ne javljam se vise. ja mislim da ce ovo biti dobar projekat. bar po onome kako ga ovi iz grada najavljuju, ili ako neko hoce ili mu se vise svidja, kako najavljuju iz SDP-a.
ali ako ne bude zadovoljavao ono sto ja kao gradjanin ocekujem od gradske televizije vjerujte da cu ja prvi napadati tu televiziju. zelim informacije o gradu a ne dami kantonalna televizija govori sta se desilo i ko je sta rekao u nekoj zabiti u americi, austarliji ili sta je i gdje su brad pit i angelina... i ta sranja

hocu da znam da veceras nisam mogao otici na ilidzu na vrijeme nego sam zakasnio najmanje 20 minuta jer je bila neka guzva u saobracaju. a niko nije rekao da su ulice iz nekog razloga blokirane. pa je nastao opsti haos. oko 17:30. hocu da znam da je bio sudar tu i tu i da mi kazu kojom ulicom mogu a kojom ne mogu proci, hocu da znam kad mi iskljuce struju ili vodu i kada ce doci, hocu da znam koja je samosposluga najjeftinija i gdje su akcije, na kojoj pumpi je najbolje gorivo i najjeftnije,koja je dezurna apoteka, hocu da znam da zbog tog i tog guzonje koji dolazi u grad saobracaj ce biti obustavljen u toj i toj ulici,

Dobices ti sve te informacije, ali u formi intervjua sa Adilom :D
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#55 Re: Formira se gradska Radio-televizija Sarajevo

Post by -LIBERO- »

@Control panel,sto se ti toliko zestis oko ove TV stanice :D
pa na ove tri stranice u sklopu teme ti si napisao svaki drugi post,nije li to malo simptomaticno,i ne vodi li to ka zakljucku da si mozda buduci uposlenik ovog sjajnog medijskog projekta naseg grada :-)

Hajd' sta fali,Semiha farbala trotoare u zeleno za 2 miliona maraka,Alija kupio "sebi" Tv stanicu za milion i nesto (nesto,nikada necemo saznati koja ej to cijena zapravo :D ) jos kada uracunamo finansiranje,osposobljavanje tehnike i slicni "sitni" troskovi zaokruzit ce se to na 5 miliona,i to hladnooooo :D

I bas me interesuje ko ce raditi na toj TV stanici hmmmmmmm :lol: (sem tebe ,naravno :D )

A i cinjenica da je SzagrabipoBiH odmah bila za ovu kupovinu,ne mogu se oteti utisku da su veliki talovi i rastaljivanje tu u igri :D

Gdje je SzagrabipoBiH tu,tu su i talovi..sasvim logicno i nauceno iz dosadasnjih iskustava :thumbup:

Dobar ovaj SDP ,uklopi se brzo u semu i raspodjelu talova i investicija :thumbup: :bih:
DiplomataSaSela

#56 Re: Formira se gradska Radio-televizija Sarajevo

Post by DiplomataSaSela »

Control panel wrote:
Pa ti ces po citav dan sjedit i gledati GRATS,pravi patriotizam :mrgreen: ...sala...I mislis da ove info vrijede tih miliona...BTW ovo mozes cuti na jutarnjim programima svake TV i radija...a Bogami i u svakom granapu...znas i sam da ovo rade iz drugih razloga...ako vec hoce da urade nesto patriotski neka naprave cestit stadion,odnosno nek dograde Dolinu... :oops:
mayab

#57 Re: Formira se gradska Radio-televizija Sarajevo

Post by mayab »

Mislim da je ovome poseljačenom gradu vaznije rijesiti prometni kolaps, nego tamo jos neka televizija!
Moj glas protiv :x
stochar

#58 Re: Formira se gradska Radio-televizija Sarajevo

Post by stochar »

Control panel wrote: hocu da znam da veceras nisam mogao otici na ilidzu na vrijeme nego sam zakasnio najmanje 20 minuta jer je bila neka guzva u saobracaju. a niko nije rekao da su ulice iz nekog razloga blokirane. pa je nastao opsti haos. oko 17:30. hocu da znam da je bio sudar tu i tu i da mi kazu kojom ulicom mogu a kojom ne mogu proci, hocu da znam kad mi iskljuce struju ili vodu i kada ce doci, hocu da znam koja je samosposluga najjeftinija i gdje su akcije, na kojoj pumpi je najbolje gorivo i najjeftnije,koja je dezurna apoteka, hocu da znam da zbog tog i tog guzonje koji dolazi u grad saobracaj ce biti obustavljen u toj i toj ulici,

vidis, ja malo drugacije razmisljam: hocu da imam uredjen saobracaj i gradske zaobilaznice pa da ne kasnim 20 minuta zbog guzvi u saobracaju, a ne da se novac od kojeg bi se mogle napraviti te saobracajnice ulaze u TV stanicu koja ce mi javljati o kolapsu zbog nepostojanja istih; hocu da mi ne iskljucuju struju i vodu i da imam uredjen sistem-voda nam jos dolazi kroz cijevi prvog vodovoda s kojim se toliko hvalimo (azbestnog); hocu da se gradski saobracaj ne zaustavlja zbog guzonja koji dolaze a to se takodjer moze izbjeci rjesenjem problema iz stavke 1 - saobracajnice.

eto, to je za mene odgovorna gradska uprava! ponavljam, to sto su ustedjeli na putovanjima je super, ali to kako ce ustedjene pare ustedjeti je FUJ!
hakazvaka

#59 Re: Formira se gradska Radio-televizija Sarajevo

Post by hakazvaka »

Control panel wrote:
pa imas websajtove (ili ako nema lakse je njih napraviti nego TV stranicu, a Bogami i jeftinije) koji ti daju ovakve info puno brze/jednostavnije
Prpa.ba

#60 Re: Formira se gradska Radio-televizija Sarajevo

Post by Prpa.ba »

Za lijeka im zatrebalo svima u gradskoj Upravi kao i u strukturama SDP-a koje podrzavaju ove kretenske projekte prebijanja tudjih dugova preko ledja gradjana. Od mene glas na lokalnom nivou nece vise nikada vidjeti, pitanje je i za kantonalni. Na drzavnom im ipak nema alternative :(
Klodovik

#61 Re: Formira se gradska Radio-televizija Sarajevo

Post by Klodovik »

Control panel wrote:
BSn wrote: Milioncek za TV, milioncek za dug - taman dodje izmedju 2 i 3 miliona.

sve skupa je 1,2 miliona i sa dugom i sa frekvencijom, i nekretninama sve. tako je taj ekonomski institut rekao.

a bice i javna rsprava.

citajte bolan

I koliko još novca mjesečno za sam rad TV stanice? Koliko novca na godišnjem nivou?
Raz

#62 Re: Formira se gradska Radio-televizija Sarajevo

Post by Raz »

Control panel wrote:

a bice i javna rsprava.

citajte bolan

samo da potvrdim, sa tih tvojih linkova, konacna cifra iznosi:

...objekte predajnika Bandera Fojnica i Grdonj, za arhivski materijal i za frekvencije za emitiranje programa utvrđena tržišna vrijednost od 2.244.115 KM
...Grad Sarajevo je preuzeo obavezu da izmiri oko 1.200.000 KM
...ova TV u narednoj godini uključujući "ekipiranje, trening i zapošljavanje" koštati oko 873.000 KM

da bi ova TV uopste pocela sa radom, ukupna cijena (valjda sa pdv-om :D ) iznosi 4.317.115,00 KM
strong69

#63 Re: Formira se gradska Radio-televizija Sarajevo

Post by strong69 »

Gradskom vijeću prezentiran je i Elaborat o opravdanosti formiranja gradske radio televizije Sarajevo (GRATSA). Elaborat je uradio Ekonomski institut Sarajevo, a vijećnicima ga je prezentirao direktor tog Instituta Anto Domazet.

Postoji opravdanost osnivanja ova televizije, kazao je Domazet, dodavši da je istraživanje pokazalo da postoji nedovoljna zastupljenost Grada u javnim elektronskim medijima.
A ovo je vrhunac idiotizma;
"Nakon istraživanja koje je provedeno sigurni smo u opravdanost ovog projekta. Želimo napraviti medij koji će biti komunalni, gradski medij, koji će se baviti problemima građana, jer oni žele čuti o sigurnosti, obrazovanju, zdrastvenom sistemu, zapošljavanju, a ne samo o političarima i visoko političkim temama", kazao je portparol Gradske uprave Emir Suljagić.
Hvala SDP. Hvala S BiH. SDP-u prestajem (sa svojom porodicom) davati glasove. Jebo ih Adil i televizija. Jebem ti televiziju koju cu ja finansirati. Zar nije dosta BHT, FTV, TVSA. Banda!
StupskaBitanga

#64 Re: Formira se gradska Radio-televizija Sarajevo

Post by StupskaBitanga »

sodom wrote:
StupskaBitanga wrote:Control panel bravo

Ja sam čuo da TV-IS se kalp nameračila da dobio frekvenciju a sve su zauzete

Sljedeće TV kuće treba zatvoriti
BeharTV
TV Vogošća
MTV Igman
TV KISS

jer niti jedna nema uslove za rad
Ovo je radončićev mali, vidis da nema alfe niđe... :D
Gluho bilo
pu pu pu

Alfu sam slučajno zaboraviob ali nije ništa lošija od nabrojanih

Mrzim licemjerstvo
Fura se na bošnjaštvo mrzi Karadžića a vamo drma Ceca, Čorba
ma fuj
Klodovik

#65 Re: Formira se gradska Radio-televizija Sarajevo

Post by Klodovik »

stochar wrote:
Control panel wrote: hocu da znam da veceras nisam mogao otici na ilidzu na vrijeme nego sam zakasnio najmanje 20 minuta jer je bila neka guzva u saobracaju. a niko nije rekao da su ulice iz nekog razloga blokirane. pa je nastao opsti haos. oko 17:30. hocu da znam da je bio sudar tu i tu i da mi kazu kojom ulicom mogu a kojom ne mogu proci, hocu da znam kad mi iskljuce struju ili vodu i kada ce doci, hocu da znam koja je samosposluga najjeftinija i gdje su akcije, na kojoj pumpi je najbolje gorivo i najjeftnije,koja je dezurna apoteka, hocu da znam da zbog tog i tog guzonje koji dolazi u grad saobracaj ce biti obustavljen u toj i toj ulici,

vidis, ja malo drugacije razmisljam: hocu da imam uredjen saobracaj i gradske zaobilaznice pa da ne kasnim 20 minuta zbog guzvi u saobracaju, a ne da se novac od kojeg bi se mogle napraviti te saobracajnice ulaze u TV stanicu koja ce mi javljati o kolapsu zbog nepostojanja istih; hocu da mi ne iskljucuju struju i vodu i da imam uredjen sistem-voda nam jos dolazi kroz cijevi prvog vodovoda s kojim se toliko hvalimo (azbestnog); hocu da se gradski saobracaj ne zaustavlja zbog guzonja koji dolaze a to se takodjer moze izbjeci rjesenjem problema iz stavke 1 - saobracajnice.

eto, to je za mene odgovorna gradska uprava! ponavljam, to sto su ustedjeli na putovanjima je super, ali to kako ce ustedjene pare ustedjeti je FUJ!
I ti svašta tražiš. Alija Bez Nadležnosti (ne želim da vrijeđam, samo mi pade na pamet John Lackland) ne može rješavati probleme o kojima govoriš. A i zašto bi? Bolje je (po)trošiti nekoliko miliona da bi bio prisutan u medijima, objašnjavao, ukazivao... jer za to je nadležan. Tako mandat lakše prođe, a i pomogne se ostalima "nenadležnim". Bolje im je dobiti šta konkretno, u kešu, u plati radeći na gradskoj TV, nego da novac ode na proslave i putovanja i završi u tuđem džepu. Da nije gradske TV, još su mogli pomoći nekome ko je zaista gladan i žedan.
starii

#66 Re: Formira se gradska Radio-televizija Sarajevo

Post by starii »

mislim da je bilo pametnije da su zakupili termin na nekoj od televizija i emitovali vijesti iz grada sarajeva nego sto televiziju otvaraju....ovako ce za par godina proglasiti bankrot..
nadam se da na toj novoj tv nece biti biti adil sa onim svojim politickim talk show ublehama, ako se covjek nije vec ugradio u temelje te tv...
još ce nam nametnuti pretplatu... :x
Haris.ba

#67 Re: Formira se gradska Radio-televizija Sarajevo

Post by Haris.ba »

Nisam vjerovao da cu dozivjeti da svoje odluke Sdp brani patriotizmom. I to glupe odluke. Umjesto da je taj milion otisao za nadleznosti grada od kojih ce biti nekoga hajra, oni kupili tv. I pravda se patriotizmom da onianamo ne kupe frekfenciju. Nemoj molim te. Imam vec rtrs, tvosm, bn...(ne znam ima li jos). I u cemu je problem da marsovci kupe televiziju. Ako ti je program glup - ne gledas, promjenis kanal. I znam da iz moga djepa ne idu pare.

Eto spominje se taj iz HS kablovske. Sto njemu Adil ne proda ako placa suhim zlatom? Vec od budjeta. I jos onda ima tu prica o Adilu koji ima vise nego prijateljske veze sa ljudima iz vrha Sdp -a.

I nema tog covjeka koji ce opravdati kupnju televizije kada se place smanjuju, oko 30000 ljudi dobilo otkaz u Federaciji, sve vise i vise ludi u javnim kuhinjama. Napisao sam prije. Ako je Semiha pokrenula tu imbecilnu ideju, zasto ju je Alija morao dovrsiti?

Je l' to u Sdp -u misle da ce izbore dobiti na osnovu medijske promocije preko gradske televizije umjesto da su ostali vjerni nacelima koje sami tvrde da zastupaju("socijalna osjetljivost") i na osnovu njih ukinu Semihinu odluku i te pare poklone (evo jedna moja ideja) kupovinu mamografa na podrucju bolnica u gradu Sarajevo?
StupskaBitanga

#68 Re: Formira se gradska Radio-televizija Sarajevo

Post by StupskaBitanga »

A tek da neće biti propali kadrovi NTV99 ala onaj sa vidovitim babama i tako to
Da ne bude tog smeća
i emisija od 7:00-12:00

a što neko reče mogli su dati žednim i gladnim
Ko je još dao porodiljama?? Mislim i ja iz patriotskog načina rezonovanja ovo podržavam jer šta da je npr Grad I.Sarajevo preuzme to bi bio još veći cirkus a kamol onaj seljak iz HS i njegova Hema pa napravili su cirkus na Skenderiji sa onim video zidom
stochar

#69 Re: Formira se gradska Radio-televizija Sarajevo

Post by stochar »

jer oni žele čuti o sigurnosti, obrazovanju, zdrastvenom sistemu, zapošljavanju

zele CUTI, a ne zele IMATI sigurnost, kvalitetno obrazovanje i zdravstveni sistem! fakat idiotizam koji se tesko s cim moze porediti. a da se novac ulozi u sigurnost, zdravstvo i obrazovanje? ne, bolje da placamo TV stanicu koja ce nam govoriti kako nista nemamo, a nista nemamo jer vlast (ne govorim samo o Gradu) kojoj dajemo pare iste trosi na TV stanice, kupovanje skupih automobila, placanje zdravstvenog osiguranja estradnim zvijezdama... aferim!
Banksy

#70 Re: Formira se gradska Radio-televizija Sarajevo

Post by Banksy »

Control panel wrote: ovdje niko nista ne cita samo pise i supljira.

slažem se,
ovo je čisto pranje novca, školski primjer

SDP će poslati Adilu 2 miliona da otplati dugove, od toga vratiti sebi u džepove bar pola, potrošiti naš novac da dobiju medij za predizbornu, a Studio 99 (frekvencija i nekretnine) ne mogu kupiti jer je Adil vlasnik samo 15%,
ukratko, korist će imati samo SDP i vlasnici, jer će im grad sanirati privatne dugove,

edit najgora gradska vlada nakon rata
StupskaBitanga

#71 Re: Formira se gradska Radio-televizija Sarajevo

Post by StupskaBitanga »

Banksy wrote:
Control panel wrote: ovdje niko nista ne cita samo pise i supljira.

edit najgora gradska vlada nakon rata
vala nije šta je sa vlašću Hamamdžića(veterinar gradonačelnik) pa mama Semiha???
Neelix

#72 Re: Formira se gradska Radio-televizija Sarajevo

Post by Neelix »

starii wrote:mislim da je bilo pametnije da su zakupili termin na nekoj od televizija i emitovali vijesti iz grada sarajeva nego sto televiziju otvaraju....ovako ce za par godina proglasiti bankrot..
nadam se da na toj novoj tv nece biti biti adil sa onim svojim politickim talk show ublehama, ako se covjek nije vec ugradio u temelje te tv...
još ce nam nametnuti pretplatu... :x
od prije 4-5 sedmica postoji polusatna emisija na FTV - subotom u 17 - zove se "Sarajevska hronika" i govori upravo o ovim temama koje je spomenuo Control panel. Kako ce time popuniti citav program - bas me zanima.

Btw ova cifra od 1,2 miliona KM je presmijesna, jer se ne spominju troskovi rada televizije, kojoj ce trebati godine i godine da dogura do profitabilnosti, ako ikad.
stochar

#73 Re: Formira se gradska Radio-televizija Sarajevo

Post by stochar »

KadSeMrtviProbudimo wrote: Gradskom vijeću prezentiran je i Elaborat o opravdanosti formiranja gradske radio televizije Sarajevo (GRATSA). Elaborat je uradio Ekonomski institut Sarajevo, a vijećnicima ga je prezentirao direktor tog Instituta Anto Domazet."...[/i] http://www.sarajevo-x.com/bih/sarajevo/clanak/091124101
BTW, direktor ovog instituta je i predsjednik Savjeta SDP BiH za ekonomski razvoj...
duboka_misao

#74 Re: Formira se gradska Radio-televizija Sarajevo

Post by duboka_misao »

extra jos jedan uzbudljivi kanal koji ce penzionerima da skrene misli sa crkavice koja ionako kasni...a koliko se od tih para crkavica moglo isplatiti....
starii

#75 Re: Formira se gradska Radio-televizija Sarajevo

Post by starii »

vec vidim vrte se spanske sapunice, izbor multi talenta mjesne zajednice vratnik, buca potok etc... :D
Post Reply