7cokanja wrote:
..pa vidis momcino, ili bolje receno "patrioto", upravo zbog takvih izjava je sramota.. u stvari, i mnogo veca sramota je da je to i zvanicna politika takozvanih "nasih" stranaka, na celu sa sda i ostalom nesposobnom bulumentom.. upravo taj stav "da je tvoja kuca vazna, a osmanova u gacku nije, je i najvece razocarenje i ratnog i poratnog stanja takozvane bosnjacke politike.. i to nije samo od tebe.. nazalost..to je , kao sto rekoh, zvanicna politika, reflektovana od sda, od iz, od cerica mstafe, koji ima petlju da kaze za istocnu bosnu "sta ce dzamija u cajnicu, tamo se niko nije vratio".. a dzamija u cajnicu je starija od svih koje ti u svom seheru imas.. e, zato, moj patrioto, ona teza od ranije stoji 100%, tj. da su mslimani najurili aliju iz foce, '92-ge, kad je dosao da "dize ustanak golorukih", i usput im poruci "prodaj kravicu pa kupi od mog agenta puskicu", a sklopili pakt sa cetnicima, danas bi i oni imali svoju kucu, kao sto imas ti.. patrioto, treba da te je sram.. na ovaj danasnji bajram.. prema vama, kakvi ste, cak da je dodo malo pametniji, i malo lukaviji, da nije zapjenio u svemu svome cetnikluku, i danas bi vas mogao jednostavnim potezom otpuhati u roku od jednog izbornog perioda, hocu reci, da je samo bio pametniji, pa da je muslimanima koji imaju imovinu, ili kako ti kazes kucu, na , danas, "njegovoj teritoriji", prisao sa malo vise sluha, i politicke promucurnosti, imao bi svoj drzavu po svim medjunarodnim pravilima, a vi, mogli bi ste mu samo pljunuti pod prozor.., sram te bilo..i tebe i mustafu cerica..
Ja ti kazem... bujrum na izbore izaberi svog covjeka, povratnika sigurno ima jedan posten u foci, cajnicu itd...
pa tako ce lakse biti i tim povratnicima tamo a imat ces pravo da nama ovdje pametujes kako cemo zivjeti ...
koliko god je Alija izdao istocnu bosnu u ratu, toliko ste je vi izdali u miru jer niste imali muda da se vratite tamo
niste imali muda kao sto ih ima hakija meholjic, kao sto ih ima fata orlovic, kao sto ih ima bracika i mnogi drugi
i dan danas nemate muda a nama ovdje koji smo branili ovo malo bosne dok ste vi setali po zapadnoeuropskim gradovima i danas vi nama ovdje pricate sta je to patriotizam
i da znas da je meni preci svaki hrvat ili srbin koji je ostao sa mnom u ratu u mom gradu od tebe koji si zbrisao
zato nit vas volim nit vas mrzim i da ste milioneri i da sutra svi pocrkate svejedno mi
vi ste svoje misljenje o BiH dali nakon rata i to je svakom pametnom dosta
a sto se tice dzamija upravo je druze moj najstarija dzamija u BiH u mom gradu i Kaknju a mjesto se zove kraljeva sutjeska
izgradio je sultan mehmed el fatih
al meni je drazi stari grad bobovac od svih tih dzamija