štela!!! U državnoj službi!?
Moderator: anex
- sodom
#51 Re: štela!!! U državnoj službi!?
i radijatore državne 
-
akcija007
#52 Re: štela!!! U državnoj službi!?
Sto ce UIO pripravnici kad su sada od 01.09. 2009. primili 150 pripravnika dipl.oec., dipl.pravike i dipl.ing.elektrotehnike. !?bermiin wrote:ima li sad kakvih konkursa za pripravnike u drzavnim sluzbama???![]()
![]()
nacuo sam,nekad u januaru ce biti konkurs za UIO...
pa et,trazite stele
Od tog oglasa ti nece biti nista neko te slagao
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#53 Re: štela!!! U državnoj službi!?
Znam da je slaba utjeha, ali nismo jedini u toj šteli. U Španskoj ambasadi je bio natječaj, preskočili su sve zakone o državnim ispitima svoje zemlje kad su radili ispit, davali ocjene po slobodnoj procjeni sve u svrhu primanja cure koja je već tu radila na drugom radnom mjestu.
Da sam sociolog radila bih tezu o tome kako prime sve loše osobine lokalne sredine oni koji dođu da tu zemlju obuče demokraciji i ljudskim pravima u smislu puta prema EU,
Da sam sociolog radila bih tezu o tome kako prime sve loše osobine lokalne sredine oni koji dođu da tu zemlju obuče demokraciji i ljudskim pravima u smislu puta prema EU,
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#54 Re: štela!!! U državnoj službi!?
tako sam ja najbolji kandidat (prema riječima komisije koja je pregledala testove i radove) bio za stipendiju jedne ambasade...
i na kraju me izbaciše sa liste bez ikakvog objašnjena rang liste ili svega ostaloga... (uvid u testove, uvid u bodovanje,uvid u radove drugih ljudi)
ko me izbacio... ljudi iz zemlje u kojoj se za kašnjenje voza direktor željeznice ubije
bla bla bla
We have decided that you are not...
bla bla
i na kraju me izbaciše sa liste bez ikakvog objašnjena rang liste ili svega ostaloga... (uvid u testove, uvid u bodovanje,uvid u radove drugih ljudi)
ko me izbacio... ljudi iz zemlje u kojoj se za kašnjenje voza direktor željeznice ubije
bla bla bla
We have decided that you are not...
bla bla
-
celo43
#55 Re: štela!!! U državnoj službi!?
Zna li ko kakva je procedura oko ove zatvorske straze, mislim da to isto spada pod drzavnu sluzbu? Na koji nacin biraju kandidate (ako bi se uzelo idealno stanje, da se iskljuci stela)
?
-
leigh
#56 Re: štela!!! U državnoj službi!?
Direkcija za ekonomsko planiranje traži dva pripravnika. Jednog sa završenim ekonomskim fakultetom i jednog sa FAKULTETOM POSLOVNE EKONOMIJE. Jednostavno googlanje je dovelo do rezultata da je Fakultet poslovne ekonomije dio privatnog univerziteta Apeiron iz Travnika. Dakle traži se neko od 30 ljudi koji su završili taj fakultet. Štela?
- KatarinaKosaca
#57 Re: štela!!! U državnoj službi!?
Ja mislim da to može biti i ekonomija, smijer poslovni. A ne društveni na primjer. Prije Bolonje je tako bilo. Ne znam kako je sad
-
akcija007
#58 Re: štela!!! U državnoj službi!?
da to je taj faukltet , isti je oglas bio u Ministarstvu finansija i trezora Bih. Jer da nije taj fax onda bi pisalo zavrsen ekonomski fakultet smjer poslovna ekonomija a ovako traze zavrsen fakultet poslovne ekonomije. Ma stela za nekoga ko je u Travniku zavrsio fax .... blago se njemu nije nista ucio na faxu i dobit ce posao u drzavnoj sluzbi
- KatarinaKosaca
#59 Re: štela!!! U državnoj službi!?
Ne znam zakone, taj se natječaj sigurno može oboriti. Pitaj nekog pravnika. Mora postojati zakon o državnoj službi, ispitima, natječajima itd. Shodno tome mora biti neki član o jednakopravnosti. Isto tako, zašto fakultet poslovne ekonomije, a ne ekonomski fakultet poslovni smijer... Usporediti planove i programe.. to se u državnoj službi sigurno može uz pravnu pomoć. I tužiti i oboriti natječaj. Ako te zanima, budi uporan. Sve dok ne budemo reagirali, tako će nam i raditi.akcija007 wrote:da to je taj faukltet , isti je oglas bio u Ministarstvu finansija i trezora Bih. Jer da nije taj fax onda bi pisalo zavrsen ekonomski fakultet smjer poslovna ekonomija a ovako traze zavrsen fakultet poslovne ekonomije. Ma stela za nekoga ko je u Travniku zavrsio fax .... blago se njemu nije nista ucio na faxu i dobit ce posao u drzavnoj sluzbi
-
infoinfo
#60 Re: štela!!! U državnoj službi!?
Jel ovo još živa tema 
Obzirom da sam rintačio kod privatnika par godina, skontao sam da se prava diploma stečena na državnom faxu uz maksimalan trud i stečeno znanje nigdje ne cijeni počeo sam razmišljati da je jedino isplatljivo rešenje državna firma
.
Kako još nisam uspio provaliti na koje načine i kojim sredtsvima se može ući u državnu firmu (nemam jake veze i vezice) molio bi one koji to znaju na koji način se može doći do državne fotelje? Neki kažu može se radno mjesto kupiti parama, politikom... ako neko zna bilo koji pouzdan način neka obrazloži
Obzirom da sam rintačio kod privatnika par godina, skontao sam da se prava diploma stečena na državnom faxu uz maksimalan trud i stečeno znanje nigdje ne cijeni počeo sam razmišljati da je jedino isplatljivo rešenje državna firma
Kako još nisam uspio provaliti na koje načine i kojim sredtsvima se može ući u državnu firmu (nemam jake veze i vezice) molio bi one koji to znaju na koji način se može doći do državne fotelje? Neki kažu može se radno mjesto kupiti parama, politikom... ako neko zna bilo koji pouzdan način neka obrazloži
- Rimad
#61 Re: štela!!! U državnoj službi!?
Istina je da je većina sa štelama, ali nisu svi.
Eto, npr. ja sam jednom aplicirao na državni nivo i dobio - regularno, bez štele, ali nisam nikada počeo raditi, jer sam u međuvremenu našao haman-bolji posao.
Eto, npr. ja sam jednom aplicirao na državni nivo i dobio - regularno, bez štele, ali nisam nikada počeo raditi, jer sam u međuvremenu našao haman-bolji posao.
- Kemo BA
#62 Re: štela!!! U državnoj službi!?
Zavisi kod kojeg privatnika si radio.Bilo bi dobro da pojasniš kako se to diploma kod privatnika nigdje ne cijeni.Jedostavno ne mogu da vjerujem da privatnik nece cijeniti nekoga strucnog i marljivog ko mu donosi zaradu.Jasno je da je u državnoj sluzbi lakse.infoinfo wrote:Jel ovo još živa tema
Obzirom da sam rintačio kod privatnika par godina, skontao sam da se prava diploma stečena na državnom faxu uz maksimalan trud i stečeno znanje nigdje ne cijeni počeo sam razmišljati da je jedino isplatljivo rešenje državna firma.
-
interwal
#63 Re: štela!!! U državnoj službi!?
Yebo ti državu gdje mladi, sa svojih 25-6 godina, sanjaju da se uvale u državnu službu.
- P.Starck
#64 Re: štela!!! U državnoj službi!?
Da oživim temu, na sramotu svih nas.
Za razliku do većine, ja sam kao dipl.ing polozio pismeni sa 100% i usmeni sa, ne sjećam se, 95-96%.
I bio prvi na famoznoj listi, u vrijeme kada je, po pravilniku, poslodavac bio duzan da primi prvog sa liste uspjesnih, a ne bilo kojeg sa liste uspješnih (ovako je sada). Ovo sa listom uspjesnih i pravilnikom je tema za sebe.
Uglavnom, poslije duzih peripetija, obavjestenja da su primljeni svi na drugim pozicijama (po istom konkursu bilo je nekoliko pozicija), moje zalbe (jerbo na poziciju na koju sam konkurisao i gdje sam prvi na listi nije primljen niko, odnosno imenovan), ja nakon par mjeseci odem do poslodavca na razgovor da vidim "dje ba to zapelo".
Uglavnom dobijem poslije, RJEŠENJE o zaposlenju, sve sa platnim razredom i sl. Međutim zbog zakasnjelog odgovora sluzbe za žalbe (u kojem Odbor uvazava moju zalbu, i traze da poslodavac ponovi proceduru u kojoj ce izvrsiti postavljenje dr.sluzbenika), poslodavac ponistava svoje RJEŠENJE, kao razlog navodi ovo "ponovi proceduru", i ceka...da posao da onome ko vise plati. Ja za sex i posao jos nisam placao i nemam namjeru, pa sam time odmah diskvalifikovan.
Ja vec vadio ljekarski, najavio otkaz na poslu koji sam radio. Uglavnom da ne duzim, tuzim, poslodavac cak poslije ukine to radno mjesto (sistematizacijom), na opcinskom sudu ga dobijem, on ulozi zalbu kantonalnom i time me se rjesi...Radni spor, vec godinu dana na kantonalnom sudu, dvije i nesto godine od konkursa...kad si na vlasti, vlasta je bogata, vlasta te casti... i najvaznije imaju vremena, kojeg ja i vi svi nemamo, moramo zivjeti, jesti, kupovati odjecu, obucu, zeniti se i udavati...
Za razliku do većine, ja sam kao dipl.ing polozio pismeni sa 100% i usmeni sa, ne sjećam se, 95-96%.
I bio prvi na famoznoj listi, u vrijeme kada je, po pravilniku, poslodavac bio duzan da primi prvog sa liste uspjesnih, a ne bilo kojeg sa liste uspješnih (ovako je sada). Ovo sa listom uspjesnih i pravilnikom je tema za sebe.
Uglavnom, poslije duzih peripetija, obavjestenja da su primljeni svi na drugim pozicijama (po istom konkursu bilo je nekoliko pozicija), moje zalbe (jerbo na poziciju na koju sam konkurisao i gdje sam prvi na listi nije primljen niko, odnosno imenovan), ja nakon par mjeseci odem do poslodavca na razgovor da vidim "dje ba to zapelo".
Uglavnom dobijem poslije, RJEŠENJE o zaposlenju, sve sa platnim razredom i sl. Međutim zbog zakasnjelog odgovora sluzbe za žalbe (u kojem Odbor uvazava moju zalbu, i traze da poslodavac ponovi proceduru u kojoj ce izvrsiti postavljenje dr.sluzbenika), poslodavac ponistava svoje RJEŠENJE, kao razlog navodi ovo "ponovi proceduru", i ceka...da posao da onome ko vise plati. Ja za sex i posao jos nisam placao i nemam namjeru, pa sam time odmah diskvalifikovan.
Ja vec vadio ljekarski, najavio otkaz na poslu koji sam radio. Uglavnom da ne duzim, tuzim, poslodavac cak poslije ukine to radno mjesto (sistematizacijom), na opcinskom sudu ga dobijem, on ulozi zalbu kantonalnom i time me se rjesi...Radni spor, vec godinu dana na kantonalnom sudu, dvije i nesto godine od konkursa...kad si na vlasti, vlasta je bogata, vlasta te casti... i najvaznije imaju vremena, kojeg ja i vi svi nemamo, moramo zivjeti, jesti, kupovati odjecu, obucu, zeniti se i udavati...
-
infoinfo
#65 Re: štela!!! U državnoj službi!?
Kemo BA wrote:Zavisi kod kojeg privatnika si radio.Bilo bi dobro da pojasniš kako se to diploma kod privatnika nigdje ne cijeni.Jedostavno ne mogu da vjerujem da privatnik nece cijeniti nekoga strucnog i marljivog ko mu donosi zaradu.Jasno je da je u državnoj sluzbi lakse.infoinfo wrote:Jel ovo još živa tema
Obzirom da sam rintačio kod privatnika par godina, skontao sam da se prava diploma stečena na državnom faxu uz maksimalan trud i stečeno znanje nigdje ne cijeni počeo sam razmišljati da je jedino isplatljivo rešenje državna firma.
Vjerovatno nisi imao priliku da radis za privatnike (robovlasnike), a sada da ih imenijem pa da me od toga zaboli glava necu. Znam mnogo slučajeva da momci i djevojke kao dipl. ing rade godinama i konstantno sa zakasnjenjima jako malih plata i sa neredovno uplacivanim doprinosima, pa ljudi tako ne mogu ni da imaju zdravstveno osiguranje. No nisam ovdje da se prepucavam sa nekim sta je dobro a sta ne, vise bih volio da neko pojasni na koji nacin se moze uci u drzavnu firmu jer za mene i moje misljenje ma kakvo ono bilo jedino se normalno moze ziviti radeci u drzavnim firmama.
- P.Starck
#66 Re: štela!!! U državnoj službi!?
DA bi radio/la u drzavnoj firmi mora neko sa tvojim prezimenom, ili tvog najbližeg, u njoj već raditi. Inace ti treba fina lova: od 10.000 do 20.000 KM, ovisno koliko daleko pucas. Ustvari, lova ti treba u svakom slucaju.infoinfo wrote: Vjerovatno nisi imao priliku da radis za privatnike (robovlasnike), a sada da ih imenijem pa da me od toga zaboli glava necu. Znam mnogo slučajeva da momci i djevojke kao dipl. ing rade godinama i konstantno sa zakasnjenjima jako malih plata i sa neredovno uplacivanim doprinosima, pa ljudi tako ne mogu ni da imaju zdravstveno osiguranje. No nisam ovdje da se prepucavam sa nekim sta je dobro a sta ne, vise bih volio da neko pojasni na koji nacin se moze uci u drzavnu firmu jer za mene i moje misljenje ma kakvo ono bilo jedino se normalno moze ziviti radeci u drzavnim firmama.