CRVENA JABUKA - 25 godina s Vama

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

mistek

#51 Re: CRVENA JABUKA - 25 godina s Vama

Post by mistek »

Jednostavno nisu za Zetre :) Oni su generalno u nekom procjepu, nedovoljno zanimljivi mlađim generacijama, a nekim starijim opet nedovoljni da bi neko otišao na koncert. Evo, prvi ja ih mogu i volim poslušati (istina je da je s Ričlom nastalo vrijednije, ali možeš i iza rata naći 15 dobrih pjesama bez problema), ali ne bih nikad ni pomislio ići slušati u Zetru. Štaviše, da trebam na koncert Crvene jabuke, prije bih se odlučio za neku manju i recimo akustričnu varijantu. Znam ja da tu nema para kao što ih ima kad se radi Zetra, ali to je Žeri, obzirom na pjesme, njegov glas i mogućnosti, taman.

A i budimo realni, Žera se haman trudi da bude antipatičan :D
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#52 Re: CRVENA JABUKA - 25 godina s Vama

Post by suad-sarajevo »

Žera sada pola pjeva, pola priča. Glas neprepoznatljiv. Sjećam se njegovih koncerata prije rata u Zetri. Ovo sada ne liči na njega. I bend je prilično odstupio od početnog muzičkog pravca. Da je ostao pokojni Zijo ovaj ne bi dogurao dalje od klavijatura. Mislim da se Zijo okreće u grobu svaki put kada se negdje pusti "Niko nije lud da spava". :facepalm:
yoda82

#53 Re: CRVENA JABUKA - 25 godina s Vama

Post by yoda82 »

dr_Evil wrote: 03/02/2025 12:49
yoda82 wrote: 03/02/2025 12:47
dvajt wrote: 03/02/2025 12:35 Nakupilo se i poslije rata pjesama, ima i dobrih, ali Žera realno nije više za pjevanja ima i 15 godina. Bez ikakve kampanje najaviš Zetru i onda se čudiš što ne ide prodaja. Plus što nove generacije ne bendaju ovu neku našu muziku.
Ma realno nije izbacio pjesmu ima 10-15 godina, i očeuje da napuni Zetru.
eko spomenu Majora i Bolero, ali oni sviraju u jazbini ili plafon Slozi. Ni ne razmišljaju o Domu maldih, a da ne spominjem Zetre ili Skenderije.
Žeri je sada maksimum Dom mladih, i to da ga napuni na neku nostalgiju.
Mozes reci da nije izbacio neki veliki hit, ali pjesama je i te kako bilo. Evo spomenuh maloprije album Tvrdava
U pravu si. Nsiam ni upratio da je to izbacio.

Opet, kao što reče nije izbacio ni jedan hit ne pamtim. Mislim, a i situacija je to pokazala da se Žera (ili onaj ko je već organizovao koncert) opasno precjenio.
dr_Evil

#54 Re: CRVENA JABUKA - 25 godina s Vama

Post by dr_Evil »

suad-sarajevo wrote: 03/02/2025 13:09 Žera sada pola pjeva, pola priča. Glas neprepoznatljiv. Sjećam se njegovih koncerata prije rata u Zetri. Ovo sada ne liči na njega. I bend je prilično odstupio od početnog muzičkog pravca. Da je ostao pokojni Zijo ovaj ne bi dogurao dalje od klavijatura. Mislim da se Zijo okreće u grobu svaki put kada se negdje pusti "Niko nije lud da spava". :facepalm:
Meni je bas fora taj pjesmuljak. Ali e'o :) koliko je samo pjesama o Sarajevu izbacio zadnjih 4-5 godina, i jednu Miris Bosne u sitne sate. Rekoh da se patriJote postide.
doktor78

#55 Re: CRVENA JABUKA - 25 godina s Vama

Post by doktor78 »

suad-sarajevo wrote: 03/02/2025 13:09 Žera sada pola pjeva, pola priča. Glas neprepoznatljiv. Sjećam se njegovih koncerata prije rata u Zetri. Ovo sada ne liči na njega. I bend je prilično odstupio od početnog muzičkog pravca. Da je ostao pokojni Zijo ovaj ne bi dogurao dalje od klavijatura. Mislim da se Zijo okreće u grobu svaki put kada se negdje pusti "Niko nije lud da spava". :facepalm:
Žera više ne pjeva, ono je krečanje u rangu Paje Patka.
Dado34

#56 Re: CRVENA JABUKA - 25 godina s Vama

Post by Dado34 »

Crvena jabuka je od odlaska Zlaje samo brend. Iz razgovora sa Cunjom i koliko sam mogao izvuci iz konteksta jabuka je masinerija za pravljenje para. 90tih je bilo par lijepih pjesmica. Sta se poslije snimalo? Kad je je zadnji album izdat i u koliko primjeraka prodat? Medjudrzavna regulativa dozvoljava da postoje 2 brenda istog naziva. Imamo Cunju i Crvenu Jabuku u Kanadi koji svim snagama zeli da opere obraz i vrati sjaj Crvenoj Jabuci. Covjek je normalan, moze ga svako kontaktirati i razmjeniti misljenja. Ima i grupu na facebook cunja crvena jabuka.
Post Reply