licno iskustvo.mali grad,relacija selo grad kao i uvijek zategnuta ali ne bezveze,90 % policajaca je iz okoline grada a ne iz samog grada,sto naravno njihovim anamo onim indijancima daje za pravo da se parkiraju gdje im srce pozeli,rade gluposti a sve se to zavrsi navecer na aksamulku sa pricom o sisama i guzicama (licno se uvjerio xy puta).
zbog ovoga sam ljut malo na policiju,ali veliko ALI,dva slucaja kradje,jednom su pokrali vikendicu,a drugi put sumu oko iste vikendice,prvi put smo ih pofatali skupa,i jedno ljudsko objasnjenje policajaca mi je reklo sve,a drugi put ih je ufatila policija,i dovela na mjesto izvrsenja jer su likovi ostavili auto,motorke i ostale alatke (malo su se prepali

),policija diletantima od 20 godina nije smjela nista upravo zbog veze iz prvog dijela teksta,bilo ih je strah za njihove zivote + mala plata eto ti motivacije da nema motivacije.
uglavnom svaki dan sam na cesti sirom BiH,nikada jos nisam platio kaznu u zadnjih 12 godina,za sitne prekrsaje kakve sam pravio uvijek sam se izvukao sa upozorenjem,iskrenim i prijateljskim,nikada nisam dao "cvaju" niti mi je ikada iko trazio.
konkretne situacije ne govore o policiji u sarajevu ali o njima kao i o svoj policiji u BiH imam veoma visoko misljenje,necu da mi 15% olosa kvari dojam o svim onima koji zive od casne i postene plate radeci kao policajci.
zato od mene licno za policiju