Put u jednom pravcu iz BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
kaajma

#51 Re: Put u jednom pravcu iz BiH

Post by kaajma »

exliberal wrote:ma dajte nije na zapadu raj niti u Sarajevu sve crno. Sve zavisi od vas i sta ocekujete. Ja sam napolju ( kanada) i nezalim se...pozelim se Sarajeva, kuce , familije sto je i normalno...prije sam dolazio svake godine ali sad sam utanjio....jest fino doci dole ali se covjek nekako umori, dali sam postao zapadnjak pa mi smeta balkan ili je u pitanju nesto drugo neznam...sad kad uzimam godisnji podjelim na dva pa jednu sedmicu obavezno odem negdje na Karibe da se malo baterije napune, ostatak godisnjeg potrosim za putovanje negdje drugo(imam 4 sedmice godisnjeg pa mogu da iskombinujem).....veliki je svijet da bi se samo u Sarajevo dolazilo....za momka koji zeli da izadje pa da onda pocne da pomaze...slusaj svaka cas ali nema od toga nista.Mozes da se skolujes i da nadjes fin posao i tad ces moci da pomazes ali samo svoju familiju ....to ako mislis da radis i zivis ko normalan covjek ..
Na zapadu se moze zaradit ali sto se moze potrosit.. :D sa srecom u svakom slucaju....

kako si dospio do kanade, ja imam tamo 2 tetke znas li jeli moguce iskobinovat da se prebacim tamo studirat ili radit ili sta vec uz pomoc tetki???
fatality

#52 Re: Put u jednom pravcu iz BiH

Post by fatality »

ladyblue18 wrote:
fatality wrote:
susc_ovjek wrote:
Joj sto ne mogu ovoga!!!!

Ljepseg mjesta od Bosne nema samo za one koji nisu nikad mrdnuli iz Bosne!!!
Da pocne gorit, benzinom bi je gasio...
a sto odma agresiva :sad:

meni je bosna najljepsa , najbolja . . . i nikad ne bih pomislio nigdje drugo da odem :D
:mrgreen:
evo da cujemo sta mlada dama kaze , uvazena gospodjice bil vi (glavom bez obzira) napustili vama dragu domovinu da vam se ukaze prilika :?:
muha_sa

#53 Re: Put u jednom pravcu iz BiH

Post by muha_sa »

tempora wrote:Ubiste se vidim nadmudrivati ima li ljepseg mjesta od BiH ili nema - i dokazivanja po istome. Kao da je to nekakva definicija. Ljudi mogu putovati u uvidjeti da ima jako lijepih mjesta u svijetu i ljepsih od njihovog rodnog mjesta. Ali sve i da konstatuju da je nesto ljepse od drzave u kojoj su rodjeni, to ne znaci po automatizmu da ce ih ta ljepota zadrzati na tom mjestu. Ono sto covjeka drzi negdje ili odvodi negdje drugdje uslovljeno je sa puno faktora. Mnogo vise, nego sto vi ovdje jednolicno zelite prikazati. Valjda zbog nemogucnosti razumijevanja prema onima koji postavljaju ovakva pitanja ili iskazuju zelju da svoj zivot okusaju negdje drugdje. Ne mogu da shvatim zasto ste toliko negativni, da ne kazem zlobni. :run:
:? :?
Kako negativni ako covjeku fino objasnimo kako nema šanse da ce igdje radit ako nema boravišnu dozvolu---zar je istinu govorit zloba :? Za školovanje ne znam--zato to nisam ni pomeno nit mi pada na pamet nešto komentarisat što ne znam.
Još jednom da ponovim--nema "ispaljenja" bez trošenja brda love--a i to nije sigurno--procitaj post Fair Lifea---nema "ispaljivanja" bRez udaje--nema ispaljivanja ukidanjem viznog režima.
To je istina.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#54 Re: Put u jednom pravcu iz BiH

Post by ladyblue18 »

fatality wrote:
evo da cujemo sta mlada dama kaze , uvazena gospodjice bil vi (glavom bez obzira) napustili vama dragu domovinu da vam se ukaze prilika :?:
Ja djelim tvoje misljenje, kao sto ti nikada nisi pomislio tako i ja. :D
fatality

#55 Re: Put u jednom pravcu iz BiH

Post by fatality »

ladyblue18 wrote:
fatality wrote:
Ja djelim tvoje misljenje, kao sto ti nikada nisi pomislio tako i ja. :D
:lol: :lol: :thumbup:
senjor

#56 Re: Put u jednom pravcu iz BiH

Post by senjor »

Eh kad muke pocnu da sopadaju za povratnu kartu.
Ja sam otisao 1997 iz Bosne... :( zivim cjelu godinu ispunjen nadom da cu jednom ili dva puta GODISNJE otici u Bosnu.
djani s

#57 Re: Put u jednom pravcu iz BiH

Post by djani s »

Svuda je lijepo gdje ti je dobro, gdje si samostalan, gdje ti ne zabijaju nos u privatnost. BiH nije bila nikad bliza, avion ( Germanwings karta Stuttgart-Sarajevo i nazad od 70-150 Eura ) ili auto. Sve u svemu kad se covjek pozeli otici u BiH moze cesto a i ne mora. Nigdje nije perfektno, do tebe je kakve vizije imas. Svijet je danas globalno selo, nista vise nije tako daleko.
phillie

#58 Re: Put u jednom pravcu iz BiH

Post by phillie »

HAVANA wrote:
muha_sa wrote:
HAVANA wrote:[quote="muha_sa
ovoj o kojoj pišem---najtraženiji profil u metalskoj idustriji :D Inoxom se bavio i cijeli radni vijek s inoxom proveo.

:shock:
Pa bolan ne bio svaki dan šupljiramo a ja imam sto pitanja u vezi inoxa...a nemam koga pitati za savjet :-) :lol:
E ima da te peglam :D
jebi se ti polako :lol:
odeš u sjedište INCKA--tad bio mufljuz BILT i pogledaš ogradu :D Muha radio :D
odeš u Asa auto i pogledaš-Muha radio :D odeš u prvu Avazovu zgradu-Muha radio :D odeš u studentski dom Nedjarici-sad UN.-Muha radio :D odeš u Bošnjacki institut i pogledaš i sve što od inoxa vidiš-Muha radio :D odeš na Zetru-Muha radio :lol:odeš u Coca Colu u Hadžicima--Muha radio :D odeš i prošetaš preko mosta kod Vijecnice-pogledaš ogradu-Muha radio :lol: ima toga još more :D ............naravno da nisam sam al.................. :D

:shock: :evil: :lol:

Ja konto do Obame u Bijelu Kuću svratit :D Nije valjda... :? :lol:
Vidis Obamu...Muha radio :) :) :) :)
muha_sa

#59 Re: Put u jednom pravcu iz BiH

Post by muha_sa »

:lol:
vidiš tramvajska stajališta--Muha radio :D
kaajma

#60 Re: Put u jednom pravcu iz BiH

Post by kaajma »

djani s wrote:Svuda je lijepo gdje ti je dobro, gdje si samostalan, gdje ti ne zabijaju nos u privatnost. BiH nije bila nikad bliza, avion ( Germanwings karta Stuttgart-Sarajevo i nazad od 70-150 Eura ) ili auto. Sve u svemu kad se covjek pozeli otici u BiH moze cesto a i ne mora. Nigdje nije perfektno, do tebe je kakve vizije imas. Svijet je danas globalno selo, nista vise nije tako daleko.

maaa daaj ba pa ev kad je tako globalno selo zasto ja nemogu da odem recimo u pariz da vidim Ajfelov toranj, zato sto sam rodeni Sarajlija musliman i strpali su me u getto!!!
iznervirate me vi uvijek lafo pozitivci moze sve, sve ce biti bolje nije sve kako se cini, pustite mi te hafifnu dobrilu, stanje je krajnje dramaticno sto bi onaj supak Nele reko
senjor

#61 Re: Put u jednom pravcu iz BiH

Post by senjor »

@gospodine Muha
Zavrsili ikad onu sobu u ljubicastoj boji sto je sprema svojevremeno za Brenu... :D ja tek sad skonto sto bas ljubicasta...nisam znao da si postao i makron... :D :mrgreen:
muha_sa

#62 Re: Put u jednom pravcu iz BiH

Post by muha_sa »

zoom66 wrote:
muha_sa wrote::lol:
vidiš tramvajska stajališta--Muha radio :D
vidim hodzica, tu muha jeo :D
vidim zooma i namah mi na um padne laktonaslonjac :lol:
kako bih ga izljubio-laktonaslonjac--necu tebe valjda :lol:
muha_sa

#63 Re: Put u jednom pravcu iz BiH

Post by muha_sa »

senjor wrote:@gospodine Muha
Zavrsili ikad onu sobu u ljubicastoj boji sto je sprema svojevremeno za Brenu... :D ja tek sad skonto sto bas ljubicasta...nisam znao da si postao i makron... :D :mrgreen:
dobri naš senjore :-D Muha samo radi one sjajne štange-da se dame imaju oko cega vrtit :lol: ništa moleraj :D

da se temi vratimo :D kaajma--sve to stoji--polako-iduce godine ceš vidjet Ajfelov toranj--ako budeš imo love za kartu :D
- povratnu kartu--ništa u jednom smjeru :D :D
HAVANA

#64 Re: Put u jednom pravcu iz BiH

Post by HAVANA »

Selamim muhu i dajdjinicu u norveškoj uz pjesmu njegovog komšije

muha_sa

#65 Re: Put u jednom pravcu iz BiH

Post by muha_sa »

:lol: :lol: :lol:
ko bi sva mjesta popamtio :-) uuuuuuuuuuuuu--gluho bilo :D lijepi vakat. :D
selamim sviju koji me znaju i ne znaju-
-nek ide nešto od Šaka :D
SnezanaM

#66 Re: Put u jednom pravcu iz BiH

Post by SnezanaM »

kaajma wrote:
djani s wrote:Svuda je lijepo gdje ti je dobro, gdje si samostalan, gdje ti ne zabijaju nos u privatnost. BiH nije bila nikad bliza, avion ( Germanwings karta Stuttgart-Sarajevo i nazad od 70-150 Eura ) ili auto. Sve u svemu kad se covjek pozeli otici u BiH moze cesto a i ne mora. Nigdje nije perfektno, do tebe je kakve vizije imas. Svijet je danas globalno selo, nista vise nije tako daleko.

maaa daaj ba pa ev kad je tako globalno selo zasto ja nemogu da odem recimo u pariz da vidim Ajfelov toranj, zato sto sam rodeni Sarajlija musliman i strpali su me u getto!!!
iznervirate me vi uvijek lafo pozitivci moze sve, sve ce biti bolje nije sve kako se cini, pustite mi te hafifnu dobrilu, stanje je krajnje dramaticno sto bi onaj supak Nele reko
Opet drugi krivi... :roll:
Da ste digli guzice i "zapalili" tu vladu , dobili bi vize :wink:
HAVANA

#67 Re: Put u jednom pravcu iz BiH

Post by HAVANA »

muha_sa wrote::lol: :lol: :lol:
ko bi sva mjesta popamtio :-) uuuuuuuuuuuuu--gluho bilo :D lijepi vakat. :D
selamim sviju koji me znaju i ne znaju-
-nek ide nešto od Šaka :D

:D

Bježmo u kafanu,sjebasmo ljudima temu. :run:
Last edited by HAVANA on 08/11/2009 20:11, edited 1 time in total.
muha_sa

#68 Re: Put u jednom pravcu iz BiH

Post by muha_sa »

SnezanaM wrote:
kaajma wrote:

Opet drugi krivi... :roll:
Da ste digli guzice i "zapalili" tu vladu , dobili bi vize :wink:
ko vi :? hajd ispred nas :D
ako upali dobro je-zajednicki uspjeh----ako ne upali tebe cemo isturit--nek se na tebi kola slome :lol:
SnezanaM

#69 Re: Put u jednom pravcu iz BiH

Post by SnezanaM »

Ovi sto najvise kukaju :D
Ja se davno izborila (sama) da mi vizu ne traze ;-) Pokucala PAPI :wink: na vrata i nema vise viza 8)
muha_sa

#70 Re: Put u jednom pravcu iz BiH

Post by muha_sa »

SnezanaM wrote:Ovi sto najvise kukaju :D
Ja se davno izborila (sama) da mi vizu ne traze ;-) Pokucala PAPI :wink: na vrata i nema vise viza 8)
ti si :thumbup:
nego--ako smijem znat--imaš HR.putovnicu il živiš negdje vani i imaš stalni boravak:?
respo

#71 Re: Put u jednom pravcu iz BiH

Post by respo »

vidim muhu kupim pips :D
SnezanaM

#72 Re: Put u jednom pravcu iz BiH

Post by SnezanaM »

muha_sa wrote:
nego--ako smijem znat--imaš HR.putovnicu il živiš negdje vani :?
Vani ;-) pobjegla jos dok je tito vladao :-)
SnezanaM

#73 Re: Put u jednom pravcu iz BiH

Post by SnezanaM »

zoom66 wrote:
jes mu to tiho zapjevala na uho oprosti mi papeee :D

eh, da si se obratilla nashem papetu, ne sumjam da bi uz vizu dobila i kitu cvijeca :D
Ma kakvo pjevanje, PAPA voli isto sto i djeda mraz :D :run:
muha_sa

#74 Re: Put u jednom pravcu iz BiH

Post by muha_sa »

SnezanaM wrote:
muha_sa wrote:
nego--ako smijem znat--imaš HR.putovnicu il živiš negdje vani :?
Vani ;-) pobjegla jos dok je tito vladao :-)
sunce milo--ne ljuti se što te ovako zovnuh-- :D
dok je Tito vladao mi smo imali crveni pasoš s kojim smo mogli bez viza putovat u blizu 150.( sto pedeset ) zemalja :-D
samo da podsjetim ove što nisu imali tu srecu živjet u onom mracnom vaktu :D
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#75 Re: Put u jednom pravcu iz BiH

Post by pape »

zoom66 wrote:
jes mu to tiho zapjevala na uho oprosti mi papeee :D

eh, da si se obratilla nashem papetu, ne sumjam da bi uz vizu dobila i kitu cvijeca :D
Ma sta jednu, .... nekoliko, ... :roll: :wink:
Post Reply