Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
exliberal wrote:ma dajte nije na zapadu raj niti u Sarajevu sve crno. Sve zavisi od vas i sta ocekujete. Ja sam napolju ( kanada) i nezalim se...pozelim se Sarajeva, kuce , familije sto je i normalno...prije sam dolazio svake godine ali sad sam utanjio....jest fino doci dole ali se covjek nekako umori, dali sam postao zapadnjak pa mi smeta balkan ili je u pitanju nesto drugo neznam...sad kad uzimam godisnji podjelim na dva pa jednu sedmicu obavezno odem negdje na Karibe da se malo baterije napune, ostatak godisnjeg potrosim za putovanje negdje drugo(imam 4 sedmice godisnjeg pa mogu da iskombinujem).....veliki je svijet da bi se samo u Sarajevo dolazilo....za momka koji zeli da izadje pa da onda pocne da pomaze...slusaj svaka cas ali nema od toga nista.Mozes da se skolujes i da nadjes fin posao i tad ces moci da pomazes ali samo svoju familiju ....to ako mislis da radis i zivis ko normalan covjek ..
Na zapadu se moze zaradit ali sto se moze potrosit.. sa srecom u svakom slucaju....
kako si dospio do kanade, ja imam tamo 2 tetke znas li jeli moguce iskobinovat da se prebacim tamo studirat ili radit ili sta vec uz pomoc tetki???
tempora wrote:Ubiste se vidim nadmudrivati ima li ljepseg mjesta od BiH ili nema - i dokazivanja po istome. Kao da je to nekakva definicija. Ljudi mogu putovati u uvidjeti da ima jako lijepih mjesta u svijetu i ljepsih od njihovog rodnog mjesta. Ali sve i da konstatuju da je nesto ljepse od drzave u kojoj su rodjeni, to ne znaci po automatizmu da ce ih ta ljepota zadrzati na tom mjestu. Ono sto covjeka drzi negdje ili odvodi negdje drugdje uslovljeno je sa puno faktora. Mnogo vise, nego sto vi ovdje jednolicno zelite prikazati. Valjda zbog nemogucnosti razumijevanja prema onima koji postavljaju ovakva pitanja ili iskazuju zelju da svoj zivot okusaju negdje drugdje. Ne mogu da shvatim zasto ste toliko negativni, da ne kazem zlobni.
Kako negativni ako covjeku fino objasnimo kako nema šanse da ce igdje radit ako nema boravišnu dozvolu---zar je istinu govorit zloba Za školovanje ne znam--zato to nisam ni pomeno nit mi pada na pamet nešto komentarisat što ne znam.
Još jednom da ponovim--nema "ispaljenja" bez trošenja brda love--a i to nije sigurno--procitaj post Fair Lifea---nema "ispaljivanja" bRez udaje--nema ispaljivanja ukidanjem viznog režima.
To je istina.
fatality wrote:
evo da cujemo sta mlada dama kaze , uvazena gospodjice bil vi (glavom bez obzira) napustili vama dragu domovinu da vam se ukaze prilika
Ja djelim tvoje misljenje, kao sto ti nikada nisi pomislio tako i ja.
fatality wrote:
evo da cujemo sta mlada dama kaze , uvazena gospodjice bil vi (glavom bez obzira) napustili vama dragu domovinu da vam se ukaze prilika
Ja djelim tvoje misljenje, kao sto ti nikada nisi pomislio tako i ja.
Eh kad muke pocnu da sopadaju za povratnu kartu.
Ja sam otisao 1997 iz Bosne... zivim cjelu godinu ispunjen nadom da cu jednom ili dva puta GODISNJE otici u Bosnu.
Svuda je lijepo gdje ti je dobro, gdje si samostalan, gdje ti ne zabijaju nos u privatnost. BiH nije bila nikad bliza, avion ( Germanwings karta Stuttgart-Sarajevo i nazad od 70-150 Eura ) ili auto. Sve u svemu kad se covjek pozeli otici u BiH moze cesto a i ne mora. Nigdje nije perfektno, do tebe je kakve vizije imas. Svijet je danas globalno selo, nista vise nije tako daleko.
HAVANA wrote:[quote="muha_sa
ovoj o kojoj pišem---najtraženiji profil u metalskoj idustriji Inoxom se bavio i cijeli radni vijek s inoxom proveo.
Pa bolan ne bio svaki dan šupljiramo a ja imam sto pitanja u vezi inoxa...a nemam koga pitati za savjet
E ima da te peglam
jebi se ti polako
odeš u sjedište INCKA--tad bio mufljuz BILT i pogledaš ogradu Muha radio
odeš u Asa auto i pogledaš-Muha radio odeš u prvu Avazovu zgradu-Muha radio odeš u studentski dom Nedjarici-sad UN.-Muha radio odeš u Bošnjacki institut i pogledaš i sve što od inoxa vidiš-Muha radio odeš na Zetru-Muha radio :lol:odeš u Coca Colu u Hadžicima--Muha radio odeš i prošetaš preko mosta kod Vijecnice-pogledaš ogradu-Muha radio ima toga još more ............naravno da nisam sam al..................
Ja konto do Obame u Bijelu Kuću svratit Nije valjda...
djani s wrote:Svuda je lijepo gdje ti je dobro, gdje si samostalan, gdje ti ne zabijaju nos u privatnost. BiH nije bila nikad bliza, avion ( Germanwings karta Stuttgart-Sarajevo i nazad od 70-150 Eura ) ili auto. Sve u svemu kad se covjek pozeli otici u BiH moze cesto a i ne mora. Nigdje nije perfektno, do tebe je kakve vizije imas. Svijet je danas globalno selo, nista vise nije tako daleko.
maaa daaj ba pa ev kad je tako globalno selo zasto ja nemogu da odem recimo u pariz da vidim Ajfelov toranj, zato sto sam rodeni Sarajlija musliman i strpali su me u getto!!!
iznervirate me vi uvijek lafo pozitivci moze sve, sve ce biti bolje nije sve kako se cini, pustite mi te hafifnu dobrilu, stanje je krajnje dramaticno sto bi onaj supak Nele reko
@gospodine Muha
Zavrsili ikad onu sobu u ljubicastoj boji sto je sprema svojevremeno za Brenu... ja tek sad skonto sto bas ljubicasta...nisam znao da si postao i makron...
senjor wrote:@gospodine Muha
Zavrsili ikad onu sobu u ljubicastoj boji sto je sprema svojevremeno za Brenu... ja tek sad skonto sto bas ljubicasta...nisam znao da si postao i makron...
dobri naš senjore Muha samo radi one sjajne štange-da se dame imaju oko cega vrtit ništa moleraj
da se temi vratimo kaajma--sve to stoji--polako-iduce godine ceš vidjet Ajfelov toranj--ako budeš imo love za kartu
- povratnu kartu--ništa u jednom smjeru
djani s wrote:Svuda je lijepo gdje ti je dobro, gdje si samostalan, gdje ti ne zabijaju nos u privatnost. BiH nije bila nikad bliza, avion ( Germanwings karta Stuttgart-Sarajevo i nazad od 70-150 Eura ) ili auto. Sve u svemu kad se covjek pozeli otici u BiH moze cesto a i ne mora. Nigdje nije perfektno, do tebe je kakve vizije imas. Svijet je danas globalno selo, nista vise nije tako daleko.
maaa daaj ba pa ev kad je tako globalno selo zasto ja nemogu da odem recimo u pariz da vidim Ajfelov toranj, zato sto sam rodeni Sarajlija musliman i strpali su me u getto!!!
iznervirate me vi uvijek lafo pozitivci moze sve, sve ce biti bolje nije sve kako se cini, pustite mi te hafifnu dobrilu, stanje je krajnje dramaticno sto bi onaj supak Nele reko
Opet drugi krivi...
Da ste digli guzice i "zapalili" tu vladu , dobili bi vize
Opet drugi krivi...
Da ste digli guzice i "zapalili" tu vladu , dobili bi vize
ko vi hajd ispred nas
ako upali dobro je-zajednicki uspjeh----ako ne upali tebe cemo isturit--nek se na tebi kola slome
SnezanaM wrote:Ovi sto najvise kukaju
Ja se davno izborila (sama) da mi vizu ne traze Pokucala PAPI na vrata i nema vise viza
ti si
nego--ako smijem znat--imaš HR.putovnicu il živiš negdje vani
Vani pobjegla jos dok je tito vladao
sunce milo--ne ljuti se što te ovako zovnuh--
dok je Tito vladao mi smo imali crveni pasoš s kojim smo mogli bez viza putovat u blizu 150.( sto pedeset ) zemalja
samo da podsjetim ove što nisu imali tu srecu živjet u onom mracnom vaktu