Sta izabrati, Peugeot 407, Mondeo ili Lagunu
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
radovna79
#51 Re: Sta izabrati, Peugeot 407, Mondeo ili Lagunu
da se dopunim... pezo 407 dizel... ipak je dizelov motor iz pezoa najbolji, cak i od mercedesovog... uskoro na spam! ford mondeo u prodaji
- Qler
#52 Re: Sta izabrati, Peugeot 407, Mondeo ili Lagunu
ado-šampion wrote:Mene iskuliraše kad ovo rekoh na nekoj prijašnjoj temi, fakat prekidači ko na mom tranzistoru iz .65.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Mondeo je OK vozilica ali brate ne kontam onaj analogni sat na sredini srednje konzole, sta je pisac (dizajner) htio sa tim da kaze?![]()
![]()
![]()
![]()
Mondeu, generalno Fordu, isto tako zamjeram previse jeftine plastike. Prekidaci isto k'o u ruskom Ilyushin-u.![]()
UZAAAAS
Poezija skladnosti.I ta centralna konzola isto, na sredini analogni sat a oko njega plastika jeftinija nego na mojoj tastaturi. Al dobro, kompletan dizajn tog kokpita je OK, klasika, bez ekstravagancije, al je brate kod ovog novog, UŽAS. Isto ko da su presadili iz Fieste (što je najcrnije Fiesta ima ozbiljniji kokpit), neko im je trebao reći da je u pitanju poslovna limuzina. A još crnije od samog izgleda kokpita je da se Hrvati busaju da ga je dizajnirao Hrvat.
![]()
ovo je najosnovniji kokpit iz prve generacije mondea MK3. Pogledaj kakav je u prvom faceliftu, i sa automatskom klimom, jer je i onako rijetkost naci ga bez nje.
- Better Man
#53 Re: Sta izabrati, Peugeot 407, Mondeo ili Lagunu
Koliko mi je poznato, ovo je kokpit druge generacije Mondea.Qler wrote:ado-šampion wrote:Mene iskuliraše kad ovo rekoh na nekoj prijašnjoj temi, fakat prekidači ko na mom tranzistoru iz .65.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Mondeo je OK vozilica ali brate ne kontam onaj analogni sat na sredini srednje konzole, sta je pisac (dizajner) htio sa tim da kaze?![]()
![]()
![]()
![]()
Mondeu, generalno Fordu, isto tako zamjeram previse jeftine plastike. Prekidaci isto k'o u ruskom Ilyushin-u.![]()
UZAAAAS
Poezija skladnosti.I ta centralna konzola isto, na sredini analogni sat a oko njega plastika jeftinija nego na mojoj tastaturi. Al dobro, kompletan dizajn tog kokpita je OK, klasika, bez ekstravagancije, al je brate kod ovog novog, UŽAS. Isto ko da su presadili iz Fieste (što je najcrnije Fiesta ima ozbiljniji kokpit), neko im je trebao reći da je u pitanju poslovna limuzina. A još crnije od samog izgleda kokpita je da se Hrvati busaju da ga je dizajnirao Hrvat.
![]()
ovo je najosnovniji kokpit iz prve generacije mondea MK3. Pogledaj kakav je u prvom faceliftu, i sa automatskom klimom, jer je i onako rijetkost naci ga bez nje.
- Qler
#54 Re: Sta izabrati, Peugeot 407, Mondeo ili Lagunu
to je MK3, onaj new edge design, od 2001 godine.
MK1je onaj prvi poslije sierre, pa ide mk2 sa onim ovalnim farovima, od ja mislim 1997 do 2000 godine i onda ide mk3 do 2008 i sad ovaj zadnji. MK3 je imao 3 facelifta, u ta 3 samo jednom su unutrasnjost mijenjali
MK1je onaj prvi poslije sierre, pa ide mk2 sa onim ovalnim farovima, od ja mislim 1997 do 2000 godine i onda ide mk3 do 2008 i sad ovaj zadnji. MK3 je imao 3 facelifta, u ta 3 samo jednom su unutrasnjost mijenjali
-
zejna
#55 Re: Sta izabrati, Peugeot 407, Mondeo ili Lagunu
Pozdrav i mnogo sreće pri izboru automobila. U principu nećeš pogriješiti šta god da izabereš, bitno je samo da konkretan primjerak bude u dobrom stanju svako auto moraš pregledati od glave do pete. Kako kažeš bitno je da te srce nosi, uzmi ono što ti legne na "prvu". Cijene održavanja svih tih modela su manje više iste( poprilično velike). Ja moram priznati da nebi bio imun na ovu ljepotu
http://www.autokobic.ba/index.php?sel=1 ... 0&view=165[/quote][/quote]
E da, Alfa Romeo... 166... Sta reci. A tako strasne price slusam o alfama generalno. Jel moguce da je to auto nocna mora?
jeste noćna mora za pojedince koji blage veze nemaju i nikada nisu vozali ovakva auta. Ova alfa je blago rečeno savršenstvo i u dizajnu i u mehanici i u pogonskom agregatu. Ovo je model sa malim faceliftom koji je izašao 2004 i ako su raniji modeli i imali mušica ovdje su uklonjeni. Vozim 3 automobila sa ovim motorom i moram reći da su bez mane. Pojedinci su naučili pljuvati po talijanskoj autoindustriji i to će uvjek biti tako, zbog toga ne želim ulaziti u rasprave. Problemi sa ovim autom su ponajprije mogući zbog nestručnosti pri odabiru očuvanog i održavanog a nikako zbog nekvalitete. Sve ovo govorim iz ličnog iskustva ali ponajprije akcenat stavljam na JTD motore jer smatram da su ako ne i najbolji na tržištu( motor koji ne troši ulje ni deca na 10000km, prešao 300000 a na minusu pali bez problema sa tri neispravna grijača, ako ima neko protiv argumente bujrum)
Autoru teme: nemoj me pogrešno shvatiti, ne nagovaram te na promjenu izbora. Naprotiv, rekao sam da koje god auto uzmeš iz tvog spiska nećeš pogriješiti, samo je bitan detaljan pregled
http://www.autokobic.ba/index.php?sel=1 ... 0&view=165[/quote][/quote]
E da, Alfa Romeo... 166... Sta reci. A tako strasne price slusam o alfama generalno. Jel moguce da je to auto nocna mora?
jeste noćna mora za pojedince koji blage veze nemaju i nikada nisu vozali ovakva auta. Ova alfa je blago rečeno savršenstvo i u dizajnu i u mehanici i u pogonskom agregatu. Ovo je model sa malim faceliftom koji je izašao 2004 i ako su raniji modeli i imali mušica ovdje su uklonjeni. Vozim 3 automobila sa ovim motorom i moram reći da su bez mane. Pojedinci su naučili pljuvati po talijanskoj autoindustriji i to će uvjek biti tako, zbog toga ne želim ulaziti u rasprave. Problemi sa ovim autom su ponajprije mogući zbog nestručnosti pri odabiru očuvanog i održavanog a nikako zbog nekvalitete. Sve ovo govorim iz ličnog iskustva ali ponajprije akcenat stavljam na JTD motore jer smatram da su ako ne i najbolji na tržištu( motor koji ne troši ulje ni deca na 10000km, prešao 300000 a na minusu pali bez problema sa tri neispravna grijača, ako ima neko protiv argumente bujrum)
Autoru teme: nemoj me pogrešno shvatiti, ne nagovaram te na promjenu izbora. Naprotiv, rekao sam da koje god auto uzmeš iz tvog spiska nećeš pogriješiti, samo je bitan detaljan pregled
- Qler
#56 Re: Sta izabrati, Peugeot 407, Mondeo ili Lagunu
[/quote]zejna wrote:Pozdrav i mnogo sreće pri izboru automobila. U principu nećeš pogriješiti šta god da izabereš, bitno je samo da konkretan primjerak bude u dobrom stanju svako auto moraš pregledati od glave do pete. Kako kažeš bitno je da te srce nosi, uzmi ono što ti legne na "prvu". Cijene održavanja svih tih modela su manje više iste( poprilično velike). Ja moram priznati da nebi bio imun na ovu ljepotu
http://www.autokobic.ba/index.php?sel=1 ... 0&view=165
Autoru teme: nemoj me pogrešno shvatiti, ne nagovaram te na promjenu izbora. Naprotiv, rekao sam da koje god auto uzmeš iz tvog spiska nećeš pogriješiti, samo je bitan detaljan pregled[/quote]
malo si se sam ukupao
a sto se tice 166-ce. Prijatelj iz NL ima 2.4 JTD, vozio sam je od Pocitelja do Sarajeva, nisam je ni stedio niderao, trosila oko 6-5l/100km. Auto je pravo slatko za voziti, lezi odlicno, mjenjac je odlican, ma pravo mi se svidjela.
Ali kao i svaka 166-ca skripi na neravnoj cesti (nazad joj nesto ode) onda i sam prijatelj kaze da ima problema sa turbom jer je poddimenzioniran. valjda se previse napreze na ovom autu. onda lafete, aluminijske.. elektronika standardna boljda talijana..
u glavnom, auto odlicno, prelijepo, motor (izuzet tog turba koji se i moze valjda sacuvati) je odlican, ali jednostavno kada se pokvati kozu s ledja skine. Ima tih boljki i one me odbijaju. Samo, znate kako se kaze, alfa se kupuje srcem a ne razumom
- beco
#57 Re: Sta izabrati, Peugeot 407, Mondeo ili Lagunu
Ja odavno nisam procitao losija iskustva o nekom auto kao sto sam cuo o Peugeot 407. Pogledaj samhttp://www.whatcar.com/car-reviews/peug ... ws/25327-2
-
emko1234
#58 Re: Sta izabrati, Peugeot 407, Mondeo ili Lagunu
po ko zna koji put..tema 3 auta onda ljudi koji i znaju i ne znaju daju svoje pametne i manje pametne komentare..aj sve ok al neko kaze da covjek kupi volvo s40,pa to auto nije ni u klasi s navedenim a kamoli sta drugo..onda neko napise alfa 166,pa ja koliko znam ni ta alfa bas nije u istoj klasi ko ova 3 auta..al ajd nebitno i to..da kazem nesto o temi..sva 3 auta su dobra..stvar je ukusa..vecina mana je otklonjena s obzirom na prve modele recimo kod lagune koja je facelift iz te godine..po mom misljenju laguna je tu najbolji auto..ako se uzme s dobrom opremom po meni privilege il intiale onda je bas strasna..motor dizel svakako po mogcnosti 2.2 dci sa 170ks il ako se vec ganja benzin onda je 2.0 mjera za to auto..407 jako lijep na oko isto samo s boljom opremom uzimat,on bi mi bio drugi izbor..motor 2.0hdi sa 136 ks..1.6hdi je jedna karina od motora..drug mi ga ima,samo kad ga inercija povuce onda dobro ide..preslab motor za to auto..2.2 benzin treba izbjegavat,puno trosi za cetvrtaka a i slabo ide za 158 konja..mondeo mi je treci izbor zato sto je taj auto iz te godine vec prlicno zastario..zeleno svjetlo na tabli je ko na feliciji iz 98,bord kompjuter je smijesan..cd plejer isto tako..jedina stvar koja je meni na tom autu dobra je sony cd na boljoj opremi il navigacija koja dodje uz titanium x opremu..motor 2.2tdci je strasan..odlicno ide al je jako rijedak..onaj sa 115 ks je smece obicno,puno kila malo konja..i naravno tradicionalno francuzi za iste pare daje puno vise opreme..e sad zavisi ko sta voli i zamolio bih samozvane strucnjake da ako vec ne barataju nekim korisnim podatcima da nas postede svoje mudrosti i lupetanja
-
semir keric coke
#59 Re: Sta izabrati, Peugeot 407, Mondeo ili Lagunu
Zamolio bih druga emka da nam kaze koja je klasa Volvo S 40 a koja Renault Laguna. I sve prednosti Lagune kojih ima mnogo, jel tako emko 
- Qler
#60 Re: Sta izabrati, Peugeot 407, Mondeo ili Lagunu
najlakse objasnjeno S40 je sa Jetta-om/Bora, a laguna sa passatom u klasi
-
semir keric coke
#61 Re: Sta izabrati, Peugeot 407, Mondeo ili Lagunu
Onda je i Mercedes C klase u kategoriji sa Borom I Dzetom. Dimenzije su iste kao u S 40. Malo nerealno razmisljanje zae ne? Bez ljutnje ali govorimo o Premium klasi. Jel Volvo C 30 u klasi BMW 1 ili Audi 3 ili Opela astre. 
- Better Man
#62 Re: Sta izabrati, Peugeot 407, Mondeo ili Lagunu
Po meni bi logično bilo da se klasa auta mjeri po veličini istog. Dakle da auta sličnih dimenzija pripadaju istoj klasi. Sad što neki proizvođač ima kvalitetnije auto u toj klasi je druga priča.
- citroen
#63 Re: Sta izabrati, Peugeot 407, Mondeo ili Lagunu
semir keric coke wrote:Zamolio bih druga emka da nam kaze koja je klasa Volvo S 40 a koja Renault Laguna. I sve prednosti Lagune kojih ima mnogo, jel tako emko
S40 nekad stavljaju u donju srednju(kompaktnu klasu) a nekad na nekim testovima testiraju sa automobilima srednje klase(Passat;mondeo, 407,laguna,c klasa itd).realno gledajuci on spada u ovu nizu po svojim dimenzijama,gdje mu je octavija glavna konkurencija.Pa koristi focusovu platformu,tesko da ona moze dati dovoljno prostora za pravi automobil srednje klase, a Volvo S60 je prava srednja klasa,bar na ovim testovima je uvijek sa C klasom,BMW 3,Audi A4 itd
-
emko1234
#64 Re: Sta izabrati, Peugeot 407, Mondeo ili Lagunu
eto rekli su ti ljudi,ja nemam sta nadodat osim da je s40 radjen na istoj platformi ko focus a znam obojica u kojoj je klasi focus..dakle isti medjuosovinski razmak i par cm vise zbog gepeka..auta koja su spomenuta idu u klasu s volvom s60 i nema sanse da je c klasa ista velicinom ko s40..volvo c30 je smece od auta,to je jedan od auta koji volvu nije trebao..ni na jednom trzistu ne moze prici a kamoli stici audija i bmw-a a to sto je dio tog nekog premium segmenta nema veze kad vidis sta dobivas za brdo para koje moras da das za jedan c30..semir keric coke wrote:Zamolio bih druga emka da nam kaze koja je klasa Volvo S 40 a koja Renault Laguna. I sve prednosti Lagune kojih ima mnogo, jel tako emko
sto se tice lagune,ona iz 2005-06 po meni ima sve sto jedan auto u toj klasi mora da ima..nije da volim francuze al moram bit realan..na tom modelu su otklonjenje mane s elektronikom,ima jako dobru opremu,moderniji izgled,dobre motore,vozne karateristike su malo poboljsane i sto je najvaznije ima jako postenu cijenu za ono sto nudi..ja mislim da je to vise nego dovoljno da bude best buy izmedju ova 3 auta
-
za_sada_bez_dobrog_nicka
#65 Re: Sta izabrati, Peugeot 407, Mondeo ili Lagunu
Od tri auta iz naslova ja bih lično dizel 407cu ili benzinac Mondeo... Ali ko ti garantuje da je moje mišljenje OK? 
Ja ne garantujem...
Ja ne garantujem...
-
semir keric coke
#66 Re: Sta izabrati, Peugeot 407, Mondeo ili Lagunu
Opet se vracamo na isto. Nije zadata tema al moram odgovoriti. Predlazem da odete na stranicu ADAC i tamo provjerite koja je klasa svih auta ovde nabrojanih. Jos jednom sretno sa kupovinom.
-
semir keric coke
#67 Re: Sta izabrati, Peugeot 407, Mondeo ili Lagunu
Opet se vracamo na isto. Nije zadata tema al moram odgovoriti. Predlazem da odete na stranicu ADAC i tamo provjerite koja je klasa svih auta ovde nabrojanih. Jos jednom sretno sa kupovinom. 
-
emko1234
#68 Re: Sta izabrati, Peugeot 407, Mondeo ili Lagunu
prosvjetli nas