"Od lingvističikih neznalica bukvalno mi se povraća" - M. R.

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
lalemali

#51 Re: "Od lingvističikih neznalica bukvalno mi se povraća" - M. R.

Post by lalemali »

Ridjanović je jedan ohandjali stari prdež koji je k tomu još pod stare dane postao bezobrazan. Više ne zna gdje veže a gdje driješi. Atavizam komunističkog mentalnog sklopa. I nikako da konačno ode dovraga i prepusti struku mladim ljudima.
ON je neka vrsta lingvističkog Dodika. Samo okolo pljuje po ljudima i to na još gori način od Dodika. Primitivno, mahalski se pokušava obračunati sa neistomišljenicima i samo pljuje i pljuje. Završio je engleski, ali sa bosanskim veze nema, a trpa se svugdje. Jako reakcionaran i izrazito zao čovjek. Unosi smutnju i svadju. Teško je shvatiti da je takav čovjek profesor i pedagog. Ruglo pravo. Da živi u devetnaestom stoljeću bio bi nazadan. On ima težih problema i najbolje da ode psihijatru. Održava ga sranje o jeziku i bezgranično polemiziranje sa drugima.

Nosi se čovječe, crkni, nestani, umri stari moržu! Samo činiš štetu.
VjecitiStudent

#52 Re: "Od lingvističikih neznalica bukvalno mi se povraća" - M. R.

Post by VjecitiStudent »

lalemali wrote:Ridjanović je jedan ohandjali stari prdež koji je k tomu još pod stare dane postao bezobrazan. Više ne zna gdje veže a gdje driješi. Atavizam komunističkog mentalnog sklopa. I nikako da konačno ode dovraga i prepusti struku mladim ljudima.
ON je neka vrsta lingvističkog Dodika. Samo okolo pljuje po ljudima i to na još gori način od Dodika. Primitivno, mahalski se pokušava obračunati sa neistomišljenicima i samo pljuje i pljuje. Završio je engleski, ali sa bosanskim veze nema, a trpa se svugdje. Jako reakcionaran i izrazito zao čovjek. Unosi smutnju i svadju. Teško je shvatiti da je takav čovjek profesor i pedagog. Ruglo pravo. Da živi u devetnaestom stoljeću bio bi nazadan. On ima težih problema i najbolje da ode psihijatru. Održava ga sranje o jeziku i bezgranično polemiziranje sa drugima.

Mladim ljudima poput Azre Aličić i Tarika Čanića?
Imas li ti kakav konkretan argument ili pljujes tek 'nako, u najboljoj tradiciji nove bosanske kriticke misli?
Nazalost, u BiH je danas sve manje Ridjanovica, a sve vise Alicicki i Canica.
Erzsebet

#53 Re: "Od lingvističikih neznalica bukvalno mi se povraća" - M. R.

Post by Erzsebet »

Ima li neko komentar prof. Riđanovića iz pretprošlog Starta, da postavi ovdje? Vrlo je interesantan :).
atko

#54 Re: "Od lingvističikih neznalica bukvalno mi se povraća" - M. R.

Post by atko »

Jezi je ziv ... jezik trpi izmjene nekad manje nekad vise ... jezik sve to filtrira i stvara se novi drugaciji jezik ... tako jezik prezivljava ... zato je jezik ziv ... a pojedini profesori sto znaju odljepiti :-) nedo bog nikme :-) po njima ispade lingvistika smisao svemira a maternji jezik nejgove nane iz celjugovica apsolutna konstnta u univerzumu :lol:

Mogu i ja reci sve je matematika ili isve je fizika ili sve je hemija ... "rilaks" profa :D
ljubav_aha

#55 Re: "Od lingvističikih neznalica bukvalno mi se povraća" - M. R.

Post by ljubav_aha »

atko wrote:Jezi je ziv ... jezik trpi izmjene nekad manje nekad vise ... jezik sve to filtrira i stvara se novi drugaciji jezik ... tako jezik prezivljava ... zato je jezik ziv ... a pojedini profesori sto znaju odljepiti :-) nedo bog nikme :-) po njima ispade lingvistika smisao svemira a maternji jezik nejgove nane iz celjugovica apsolutna konstnta u univerzumu :lol:

Mogu i ja reci sve je matematika ili isve je fizika ili sve je hemija ... "rilaks" profa :D

:lol: :thumbup:
chengaba

#56 Re: "Od lingvističikih neznalica bukvalno mi se povraća" - M. R.

Post by chengaba »

moderator wrote:
lalemali wrote:Ridjanović je jedan ohandjali stari prdež koji je k tomu još pod stare dane postao bezobrazan. Više ne zna gdje veže a gdje driješi. Atavizam komunističkog mentalnog sklopa. I nikako da konačno ode dovraga i prepusti struku mladim ljudima.

Mora da nisi mogao poloziti ispit kod njega cim ovakve recenice slazes. Pa ovo nisi napisao ni za Karadzica ni za Dodika.
Kontrolisi se lale.
Pa nije lalemali kriv što ne zna quotati! :D
Erzsebet

#57 Re: "Od lingvističikih neznalica bukvalno mi se povraća" - M. R.

Post by Erzsebet »

Erzsebet wrote:Ima li neko komentar prof. Riđanovića iz pretprošlog Starta, da postavi ovdje? Vrlo je interesantan :).
GaRGa

#58 Re: "Od lingvističikih neznalica bukvalno mi se povraća" - M. R.

Post by GaRGa »

orange wrote:
baGx wrote: Kako ili na osnovu kog akta je pravopis Senahida Halilovića zvanični pravopis za bosanski jezik?
- Interesantno – a ja baš htjeo to vas pitat’. To pitanje spada u domen (državnog) prava, a ja nisam pravnik već lingvista. Mogu vam samo reći da nije nimalo opasno kršiti pravopise – ja sam ih sve kršio, nekad manje nekad više, i još nisam zbog tog nikad bio u zatvoru!

Znajući to, on je htjeo da im se naruga, pa je na zid stavio lijepu lehvu (kaligrafski ispisan citat iz Kur’ana). Došli oni kod njega na kahvu, vidjeli tu lehvu, i pravo s kahve u CeKa da ga prijave. Dođu njemu budže iz CeKa, vide tu lehvu i kažu: “Kakav si ti to komunista kad držiš Kur’anske ajete na zidu?!” “Bolji od vas” on im odogovara, “jer na lehvi piše na arapskom ‘Proleteri svih zemalja ujedinite se’.”

Ne kontam.... sarkazam ili sta?!?!?! :shock:

I profesore, nije LEHVA nego LEVHA, valjda je to znala i vasa mati Trebinjka...
A ti bi rekao HOTIO ? htjeo je ispravno koliko ja znam
Stari

#59 Re: "Od lingvističikih neznalica bukvalno mi se povraća" - M. R.

Post by Stari »

More bit bidne da je Midho u pravu ...ma mi proporcionalna argumentacija u stilu :

sjesti : sjeo = htjeti : x ==> x = htjeo .

ako probam sa prezentom ... namece pitanje ... a zbog cega bi samo Midho imao pravo biti sarkastican ...

sjesti / sjedim = htjeti / x x ==> htjedim

Mozda je Midhina mati i govorila hjteo.... moja nije (al to nema nikakve veze )... to sve skupa zajedno ne pije vode ako se, kao Midho u ovom slucaju, prihvatis necega sto ti u stvari malcice slabije ide ...kao sto Midhi ocito ide matematika...
Post Reply