MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Moderator: anex
-
celo43
#51 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Nije, test je prosao solidno, mala zamjerka je trcanje u sali (krug 90 metara) tako da se izgubi dosta na krugovima (odnosno ostrim skretanjima) a i sala je grijana pa je bio tezak zrak... i nije se trcalo 100 metara sprint to su nas rekli zvati za 10-tak dana!
Da li je rezultat 40 od 50 mogucih bodova dovoljan (za ove sto su bili i u zenici) jer kako sam vidio vecina kandidata ne moze nagurati ni 30 bodova...
Da li je rezultat 40 od 50 mogucih bodova dovoljan (za ove sto su bili i u zenici) jer kako sam vidio vecina kandidata ne moze nagurati ni 30 bodova...
-
freedom within
#52 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Da li neko zna koja su pitanja bila na intervjuu na konkursu za MUP ZDK-a (za mladjeg inspektora)?
Last edited by freedom within on 12/01/2010 22:47, edited 1 time in total.
-
celo43
#53 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
ne znam ni da je bilo intervjua u ZDK...
Zna li neko kako stoji stanje ovdje s nacionalnim balansom? Posto vidim da su se neki u ZDK zalili na nacionalni balans a ovi odgovorili da je isti ispostovan i da su primili 20% hrvata i srba... Da li se isto primjenjuje i ovdje, posto nisam uspio pronaci nista o tome u zakonu (ne racunajuci federalni zakon)...
Zna li neko kako stoji stanje ovdje s nacionalnim balansom? Posto vidim da su se neki u ZDK zalili na nacionalni balans a ovi odgovorili da je isti ispostovan i da su primili 20% hrvata i srba... Da li se isto primjenjuje i ovdje, posto nisam uspio pronaci nista o tome u zakonu (ne racunajuci federalni zakon)...
-
freedom within
#54 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Prema zakonu o policijskim službenicima KS: "struktura policijskih sluzbenika u policijskom organu odrazava nacionalni sastav stanovnistva na teritoriji koju obuhvata Kanton prema popisu iz 1991. godine". Koliko je meni poznato, prije rata je u KS bilo oko 50% Bosnjaka, sto ne znaci da ce ih toliko biti i primljeno od ukupnog broja, jer bitna je trenutna nacionalna struktura zaposlenih u MUP-u.celo43 wrote:ne znam ni da je bilo intervjua u ZDK...
- Chischo
#55 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Zna li neko kolika je plata mladjih inspektora i policajaca u mupks, u toku prve godine probnog rada a i poslije?
-
freedom within
#56 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Plata policajca je, prema riječima ministra, 1000 KM. Nisam siguran, ali mislim da je ovo plata nakon završenog pripravničkog staza (za vrijeme kojeg se dobiva najmanje 80% od ovog iznosa). Sto se tiče plate mlađih inspektora, jedan momak iz SBK mi je rekao da su razlike u platama između činova minimalne.Chischo wrote:Zna li neko kolika je plata mladjih inspektora i policajaca u mupks, u toku prve godine probnog rada a i poslije?
-
freedom within
#57 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Da li neko zna u čemu se sastojao ljekarski pregled na konkursu za MUP ZDK-a? Ovo pitam, jer gledajući rezultate testiranja, primjetio sam da više od polovine kandidata (tacnije 224 0d 395) nije zadovoljilo ljekarski pregled.
-
celo43
#58 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
hmm, ja sam bio u februaru, ali to je bilo za granicnu policiju, zvalo nas 137 a primilo 122 (treba neko biti i baksuz tj. nemati stele
). Ali obavljali smo ga u zavodu za zdravstvenu zastitu pripadnika policije KS, tako da ce vjerovatno tu biti isti ljekarski i za ovaj konkurs.
Ljekarski nije bio nesto tezak, malo naporan, standardno uzimali su krv i urin, ides onda kod 5-6 doktora (kroz ordinacije), EKG, ocni, zubar, doktor opste prakse, onda neki sto pregleda da slucajno nemas bruh ili problema s kicmom itd. Uglavnom skoro svi su prosli (oko 130 cini mi se)...
P.S. Imas li listu s bodovima i ostalim iz ze da mi proslijedis?
Ljekarski nije bio nesto tezak, malo naporan, standardno uzimali su krv i urin, ides onda kod 5-6 doktora (kroz ordinacije), EKG, ocni, zubar, doktor opste prakse, onda neki sto pregleda da slucajno nemas bruh ili problema s kicmom itd. Uglavnom skoro svi su prosli (oko 130 cini mi se)...
- Chischo
#59 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
evo liste kandidata sa svim rezultatima iz zenicecelo43 wrote:hmm, ja sam bio u februaru, ali to je bilo za granicnu policiju, zvalo nas 137 a primilo 122 (treba neko biti i baksuz tj. nemati stele). Ali obavljali smo ga u zavodu za zdravstvenu zastitu pripadnika policije KS, tako da ce vjerovatno tu biti isti ljekarski i za ovaj konkurs.
http://www.filesavr.com/mupzdkkonkursrezultati
-
celo43
#60 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
zna li neko sta je s ovim rezultatima? Nama su rekli da ce biti prva sedmica poslije nove, a evo vec prodje treca...
- Chischo
#61 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
hehe, znas kako ide, raspise se konkurs, pa testiranje, pa onda shtele, pa zalbe, pa protesti, itd...
ocigledno zapelo na shtelama, ima puno kvalitetnih pa dok se odluce...
ocigledno zapelo na shtelama, ima puno kvalitetnih pa dok se odluce...
-
thepatriot
#62 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Hajmo govorit konkretno o imenima za koja sumnjate da imaju štelu i da bi mogli biti primljeni na ovom konkursu. Ne znam zašto se ovoliko čeka na objavu konačnih rezultata al znam da se muti.
Na spisku se nalazi i par momaka koji su primljeni na zadnjem konkursu za Sipu, a koji su položili dosadašnja testiranja za Mup KS-a.
Nagradno pitanje za upućene što se tiče imena sa spiska: Dal' je neko primjetio da se na spisku nalazi jedno poznato prezime jednog inspektora koji je često prisutan u medijima, i kako glasi to prezime, odnosno prezime potencijalnog kandidata?
Na spisku se nalazi i par momaka koji su primljeni na zadnjem konkursu za Sipu, a koji su položili dosadašnja testiranja za Mup KS-a.
Nagradno pitanje za upućene što se tiče imena sa spiska: Dal' je neko primjetio da se na spisku nalazi jedno poznato prezime jednog inspektora koji je često prisutan u medijima, i kako glasi to prezime, odnosno prezime potencijalnog kandidata?
-
celo43
#63 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Bila je na konkursu i gospodjica koja se hvalila rodbinskim vezama odredjenog funkcionera... Ja sam svoje odradio casno i posteno i smatram veoma dobro, ako me prime prime, a ako ne necu se ni zaliti jer od toga nema nista (iskustvo od zalbe na konkurs granicne policije, nezavisnom odboru za zalbe pol. sluzbenika pri vijecu ministara)...
-
thepatriot
#64 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Ma kakve žalbe to ovdje ne pije vode, ja ne znam konkretno nikog kome je žalba uvažena ne samo što se tiče konkursa u Mup-ovima već u bilo kojoj državnoj ustanovi. Kad izađu konačni rezultati tad je već kasno...
-
StiLista
#65 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Koji su bili posebni uslovi za kandidate za cin mladjeg inspektora?
-
freedom within
#66 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Posebni uslovi za kandidata:StiLista wrote:Koji su bili posebni uslovi za kandidate za cin mladjeg inspektora?
· da posjeduje vozačku dozvolu “B” kategorije
-
StiLista
#67 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Sorry pogrijesio sam pitanje! Ugalvnom,da li treba radno iskustvo i fax?freedom within wrote:Posebni uslovi za kandidata:StiLista wrote:Koji su bili posebni uslovi za kandidate za cin mladjeg inspektora?
· da posjeduje vozačku dozvolu “B” kategorije
-
thepatriot
#68 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Nije trebalo radno iskustvo, a moglo se aplicirati sa VI stepenom, dakle za inspektora može svak od difa, veterine menadžmenta itd. a smetljarska kriminalistika nema nikakvu prednost dakle u budućnosti na poziciji inspektora biće raznih "stručnjaka" od ekonomista novinara,doktora i drugih. Smješno i jadno 
-
StiLista
#69 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
thepatriot wrote:Nije trebalo radno iskustvo, a moglo se aplicirati sa VI stepenom, dakle za inspektora može svak od difa, veterine menadžmenta itd. a smetljarska kriminalistika nema nikakvu prednost dakle u budućnosti na poziciji inspektora biće raznih "stručnjaka" od ekonomista novinara,doktora i drugih. Smješno i jadno
Znaci kolega sa faxa!
- Chischo
#70 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Sta fali pravnicima i ekonomistima kao inspektorima, u principu kao inspektori idu prvenstveno kriminalisti, pravnici i ekonomisti, tako je barem govorio Aziz Brotlija ministar MUPZDK prije konkursa u Zenici.thepatriot wrote:Nije trebalo radno iskustvo, a moglo se aplicirati sa VI stepenom, dakle za inspektora može svak od difa, veterine menadžmenta itd. a smetljarska kriminalistika nema nikakvu prednost dakle u budućnosti na poziciji inspektora biće raznih "stručnjaka" od ekonomista novinara,doktora i drugih. Smješno i jadno
Po mom misljenju 50 % kriminalista, 20% pravnika i 20% ekonomista, 10% ostalih struka (inzinjera), pa ko ce se baviti privrednim i ekonomskim kriminalom koji je ovdje kod nas vise nego izrazen bolje nego ekonomista?
Znam slucaj da je moj komsija zvao policiju jer je kolega koji je radio s njim na poslu prestao da placa rate kredita za koji je ovaj bio zirant. Dosao inspektor - kriminalist koji nema pojma sta je grace period, efektivna kamata, namjenski kredit, instrument obezbjedenja, osiguranje kredita, itd...
A uz to jos su potrebni inzinjeri svih profila, informaticari, saobracajci itd, naravno u manjoj mjeri nego kriminalisti ali ipak su potrebni. O profesorima pedagozima, diplomiranim lutkarima, dirigentima, biolozima itd suvisno je i govoriti.
-
thepatriot
#71 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Tako nekako, a ne znam što se sada ova mlađa raja loži i trči da upiše ovu kriminalistiku kad je to smeće od fakulteta, pun je biro sa ovim kadrom, a oni gore na faxu samo štancaju nove generacije i pravac biro
Kad se sjetim onog prvog predavanja i one njihove fraze "ovdje ćete naučiti posebne vještine koje ne smijete zloupotrebljavati" postaje mi muka...
Kad se sjetim onog prvog predavanja i one njihove fraze "ovdje ćete naučiti posebne vještine koje ne smijete zloupotrebljavati" postaje mi muka...
-
thepatriot
#72 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Pa buraz ako si završio kriminalistiku onda znaš da postoji bar pet ispita koji su vezani za konkretno ekonomski kriminal, uvod u ekonomiju,finansijsko pravo,osnovi ekonomskog kriminaliteta,finansijski kriminal kod famoznog Jahića itd. Svak ko je na pošten način položio te predmete morao bi znati te stvari koje ti spominješChischo wrote:Sta fali pravnicima i ekonomistima kao inspektorima, u principu kao inspektori idu prvenstveno kriminalisti, pravnici i ekonomisti, tako je barem govorio Aziz Brotlija ministar MUPZDK prije konkursa u Zenici.thepatriot wrote:Nije trebalo radno iskustvo, a moglo se aplicirati sa VI stepenom, dakle za inspektora može svak od difa, veterine menadžmenta itd. a smetljarska kriminalistika nema nikakvu prednost dakle u budućnosti na poziciji inspektora biće raznih "stručnjaka" od ekonomista novinara,doktora i drugih. Smješno i jadno
Po mom misljenju 50 % kriminalista, 20% pravnika i 20% ekonomista, 10% ostalih struka (inzinjera), pa ko ce se baviti privrednim i ekonomskim kriminalom koji je ovdje kod nas vise nego izrazen bolje nego ekonomista?
Znam slucaj da je moj komsija zvao policiju jer je kolega koji je radio s njim na poslu prestao da placa rate kredita za koji je ovaj bio zirant. Dosao inspektor - kriminalist koji nema pojma sta je grace period, efektivna kamata, namjenski kredit, instrument obezbjedenja, osiguranje kredita, itd...
A uz to jos su potrebni inzinjeri svih profila, informaticari, saobracajci itd, naravno u manjoj mjeri nego kriminalisti ali ipak su potrebni. O profesorima pedagozima, diplomiranim lutkarima, dirigentima, biolozima itd suvisno je i govoriti.
- Chischo
#73 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Dobro, ne bih sad da diskusija ode u suprotnom pravcu, ali i na ekonomiji imas 4 ili 5 predmeta koji se bave matematikom, pa ipak ima poseban fakultet za matematiku.
-
celo43
#74 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
zasto se ne probate prijaviti na ove konkurse za pocetni cin policajac pa onda ganjati cin?
-
StiLista
#75 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Pa znas kako glupo je da neko ko je diplomirao kriminalistiku,radi kao obicni policajac,jer kolko znam za to ima skola na Vracima,sto je kao srednja skola! Tako da je neki minimalan cin madjeg ispektora sa faxom,za pocetak! Nisam ni blizu da zavrsim fax tako da me neko ne shvati pogresno ali samo kazem! I da ne idem dalje u off,svakako treba stela i za cin policajca,tako da je isto!celo43 wrote:zasto se ne probate prijaviti na ove konkurse za pocetni cin policajac pa onda ganjati cin?