Zatvorimo grupu "Gazi balije"

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#51 Re: Zatvorimo grupu "Gazi balije"

Post by ladyblue18 »

Margita81 wrote:A sta kad zatvore (ako) tu grupu? Otvorit ce se nova samo malko izmjenjenog naziva i hajmo ponovo...
Nit se pronalazim u pojmu "balija/balinka" nit me apsolutno diraju ove komentari na fejsu od nepoznatih niskih dusa koji nikad nece zakoraciti u moj svijet.
Kako uopce nadjete te grupe na fejsu, i ja sam tamo ali sluzi mi samo da vidim sta mi prijatelji rade i gdje ssu..
Zasto uopce spustati se na njihov nivo? Oni zude za nekim blesavim adnanom, admirom ili inim samo da ga onda mogu verbalno silovati, nista ne postizete, ljude promijeniti necete, mrznju suzbiti ne mozete i sta sad? Posvetit zivot i vrijeme ukidanju grupa sa fejsa?
:roll:
Ne, mi ne posvecujemo zivot uklanjanu grupa, nego zelimo da se kazne oni koji to rade. Da bismo sprijecili takve stvari.

Ako ne zelite pomoci, i ako ne znate o cemu se radi tacno, nemojte se javljati bezveze.
Nekako s proljeća

#52 Re: Zatvorimo grupu "Gazi balije"

Post by Nekako s proljeća »

:)

Takoder smatram da je to pametnije i efikasnije. Tom logikom je potreban angazman nekog od članova sajta koji je aktivan u nekom od udruzenja ili antifasističkih organizacija i koje treba upoznati sa ovim stvarima.Ukoliko neka od tih organizacija smatra da se treba aktivirati na ovom polju, najmanji je problem naći adekvatnu osobu koja će sve te podatke objediniti na jednom mjestu...

Da ne pametujem ...ukoliko se nesto uradi po ovom pitanju u skladu sa ovakvom ili sličnom logikom koju ispisah, dovoljno će biti da mi na ''PP''se pošalje broj Transakcijskog računa ''xy'' organizacije-organizacije...

:sax:
Margita81

#53 Re: Zatvorimo grupu "Gazi balije"

Post by Margita81 »

Znam o cemu se radi ali pomoci tu ne moze niko nemoj biti u zabludi. Kako te moze smetati ta besmislena grupa kad ti zeno zivis okruzena ljudima koji to tako misle i osjecaju. Kuzis? Ali ne mozes tu nista, niko od nas.
Mislis da ce biti kaznjeni? Ne budi smjesna kod nas ljudi za ubistvo odleze 2-4 godine sta je govor mrznje naspram toga?
Slijepa ulica kako god okrenes :-)
ladyblue18

#54 Re: Zatvorimo grupu "Gazi balije"

Post by ladyblue18 »

Margita81 wrote:Znam o cemu se radi ali pomoci tu ne moze niko nemoj biti u zabludi. Kako te moze smetati ta besmislena grupa kad ti zeno zivis okruzena ljudima koji to tako misle i osjecaju. Kuzis? Ali ne mozes tu nista, niko od nas.
Mislis da ce biti kaznjeni? Ne budi smjesna kod nas ljudi za ubistvo odleze 2-4 godine sta je govor mrznje naspram toga?
Slijepa ulica kako god okrenes :-)
Zato sto narod misli kao ti "ne budite smjesni, mislite da ce biti kaznjeni" zato nam i jest ovako.
Ja znam jako dobro gdje zivim i okruzena cime, ali cu pokusati sve sto je u mojoj moci da sprijecim koliko toliko blacenja moje drzave, i naroda nebitno koje vjere.
Ako je vec donjet zakon, nek ga sprovode. A ne sumnjam da postoji nekolicina nas koji vjeruju da ce ova balavurdija i bilo ko drugi biti kaznjen.
Pa ce iduci put razmisliti, nek oni svoja misljenja zadrze za sebe ali ce se manji prijetiti i pricati bljuvotine po internetu.
Been

#55 Re: Zatvorimo grupu "Gazi balije"

Post by Been »

Baš za jedan web portal radim reportažu o tim Facebook grupama koje šire mržnju... Ova je jedna od najposjećenijih. Mene posebno rastužuju postovi osoba tipa Davor Maglica. Kad kliknete na njegov profil slika odaje da vjerovatno ima 10-11 godina, a piše takve gadosti. Ova grupa je nastala kao odgovor na događaje u Širokom, a najaktivniji u njoj je Širokobriježanin Tommy Shorty Misolic. Istovremeno, kao odgovor toj grupi nastala je grupa "Gaze Ustaše", a dvije grupe pod nazivom "Gazi Četnike" postoje već odavno...
Margita81

#56 Re: Zatvorimo grupu "Gazi balije"

Post by Margita81 »

Ok onda draga moja angazuj se isto tako da se zatvore i ove gore dvije pomenute grupe. Jer sve je to tvoj narod i tvoja Bosna ;)
Sretno u svakom slucaju :wink:
Prozor

#57 Re: Zatvorimo grupu "Gazi balije"

Post by Prozor »

Otvorite bilo koji youtube video sa rijecima "bosna" i "rat" pa procitajte komentare. jedina razlika je sto ovdje vidimo imena autora.
ladyblue18

#58 Re: Zatvorimo grupu "Gazi balije"

Post by ladyblue18 »

Margita81 wrote:Ok onda draga moja angazuj se isto tako da se zatvore i ove gore dvije pomenute grupe. Jer sve je to tvoj narod i tvoja Bosna ;)
Sretno u svakom slucaju :wink:
To koji je moj narod ti se nemoj brinuti. :wink: Ako te bas interesuje i te dvije pomenute grupe su do sada zatvorene bar 10 puta, ali Balkan je cudo...
A mozda kada bismo svi vise radili na ovakvim stvarima, a ne supljirali mozda bi nam bilo bolje.
A ne "nije to moja briga" itd...
BiH-x

#59 Re: Zatvorimo grupu "Gazi balije"

Post by BiH-x »

KREMEN wrote:Pa koga zatvoriti?? ..
Image
Baltazar_khan

#60 Re: Zatvorimo grupu "Gazi balije"

Post by Baltazar_khan »

Ove grupe su meni smiješne, najlakše je preko interneta prosipati mržnju i nacionalizam. klocevi su to ;-)

na primjer meni je ova grupa jako komična :lol:

http://www.facebook.com/group.php?gid=7 ... &ref=share
reeves

#61 Re: Zatvorimo grupu "Gazi balije"

Post by reeves »

Baltazar_khan wrote:Ove grupe su meni smiješne, najlakše je preko interneta prosipati mržnju i nacionalizam. klocevi su to ;-)

loze se opasno :lol:

Members
6 of 6,352 membersSee All
vratnik

#62 Re: Zatvorimo grupu "Gazi balije"

Post by vratnik »

Po meni jedini stvarni nacin borbe protiv ovih debilnih grupa na FB-u je kompletno ignorisanje istog. Sjecam se euforije kad smo "zatvarali" onu noz..., i mog budjenja kad sam skontao da je FB pun slicnih bljuvotina. Od tad jednostavno izbjegavam ovu stranicu. Nek' koristi ko hoce.
(kad skontam da je i sax vise stetan, nego koristan, isto cu uraditi)
ladyblue18

#63 Re: Zatvorimo grupu "Gazi balije"

Post by ladyblue18 »

Baltazar_khan wrote:Ove grupe su meni smiješne, najlakše je preko interneta prosipati mržnju i nacionalizam. klocevi su to ;-)

Milan Ratkovic pusi ku*ac ko te je*e moze Srpska i bez tebe...federacijo,federacijo...
pozdrav iz jagodine, iz Srbije...

:lol: :lol: :lol: koja kontadiktornost u jednoj recenici. Sta hoce balo iz Srbije :? :lol: :lol: :lol: e sto se ismijah.
Erzsebet

#64 Re: Zatvorimo grupu "Gazi balije"

Post by Erzsebet »

Meni stvarno nije jasno kako neko ima energije da se bavi ovim stvarima. Pa takvih je grupa bilo hiljade, a internet je nemoguće kontrolisati, iz više razloga. Provokatora sa svih strana, djece, budala, nacionalista, nema šta nema, i ako ih ne ignorišemo, samo im dižemo popularnost. Lijepo je jedino znati da ima šest hiljada kretena koji tako razmišljaju i zato su ove grupe i korisne, ali konstantno se nervirati oko sličnih stvari, nema svrhe.

Po mom mišljenju, grupe slične ovima, kao i grupe za ukidanje ovih prethodnih, trebaju ići u onu temu bullshits na facebooku :).

J... Facebook, pa tamo ljudi i osnivaju grupe da bi mogli sami sa sobom raspravljati.
bez_ideje

#65 Re: Zatvorimo grupu "Gazi balije"

Post by bez_ideje »

Ma nikako dizat prasinu,niti zatvarat.......hinjaka ,samo hinjaka...
korisne su....
lijepo sve na jedno mjesto,zapitat ce se nekad u zivotu,sto im je to trebalo.....

Ima li koga sa idejom za stranicu? Ne mogu da vjerujem,da niko ne zna
emillio estevez
Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110

#66 Re: Zatvorimo grupu "Gazi balije"

Post by emillio estevez »

Svasta za grupe na facebooku.
Jos me vise cude cudne spodobe koje se priheftaju
sa svojim imenom i prezimeno stave sliku svoje djecice
i onda bljuju psovke i bljuzgarije.

Usao sam u grupu za zatvaranje.
Poradi toga sto ne sluzi na cast Hrvatima. :oops:
Sramota. :x
Meho Kodro

#67 Re: Zatvorimo grupu "Gazi balije"

Post by Meho Kodro »

samo_ovaj_put wrote:
HuLYGaN wrote:Image
ne znam zasto,ali ne vjerujem da je to ona
od silnih mitinga cura ne moze ni pola sata sjesti u svoju rodjenu kucu,a kamoli da bude na facebooku i pristupa nekim debilnim grupama
:D :D :D :D

Ma kakva Blanka Vlasic, neka budala otvorila profil na njeno ime, takvih laznih-poznatih ima na "milione"
senjor

#68 Re: Zatvorimo grupu "Gazi balije"

Post by senjor »

Suska se da ce se uskoro pojaviti grupa"Srebrenicki sirotani",prica se da su prepuni mrznje.
smijesni_ste

#69 Re: Zatvorimo grupu "Gazi balije"

Post by smijesni_ste »

Bogme opasno im raste broj clanova.... :roll: ...

Vidjeh slucajno nekog lika u grupi, a avatar mu kako drzi bebu na krstenju u crkvi....svasta :? :-?
Black_white_

#70 Re: Zatvorimo grupu "Gazi balije"

Post by Black_white_ »

Meni nije jasno zašto vi pridajete pažnju takvim stvarima?

Svako može da otvori takvu grupu na FB-u.........

Sećam se kad su onu grupu"nož,žica..."otvorili to se digla halabuka....na vestima bilo kod vas......a osećam da je neki nackli otvorio tu grupu.......pridajete previše pažnje takvim stvarima....
Šaner

#71 Re: Zatvorimo grupu "Gazi balije"

Post by Šaner »

Black_white_ wrote:Meni nije jasno zašto vi pridajete pažnju takvim stvarima?

Svako može da otvori takvu grupu na FB-u.........

Sećam se kad su onu grupu"nož,žica..."otvorili to se digla halabuka....na vestima bilo kod vas......a osećam da je neki nackli otvorio tu grupu.......pridajete previše pažnje takvim stvarima....

da da genocid u srebrenici se nije desio,ljudi se sami poubijali..ne treba tome pridavat paznju...a sto su vas osmanlije prije 500 godina tukli,jasenovac, sto se to ne zaboravi?? necemo sutiti nikada sto se tice genocida, pa makar bili neprijateljski nastrojeni jos 100 godina.
gonič zmajeva

#72 Re: Zatvorimo grupu "Gazi balije"

Post by gonič zmajeva »

A BAŠ MI JE BIO LJEP DAN.
osječam se loše i bolesno nakon čitanja ove teme
trebali ste napisati tema za ljude jakih živaca.
pred zločinom se oči ne zatvaraju al mi žao živaca.
zbogom tema
Zalizani CRO

#73 Re: Zatvorimo grupu "Gazi balije"

Post by Zalizani CRO »

Domagoj je jedna obična budaletina i bolesnik,kao i većina onih bijednika koji su se prijavili u grupu gazi b..... Nego,pozdrav za sve ljude dobre volje od Zalizanog :kravata: iz ZG.
IBM

#74 Re: Zatvorimo grupu "Gazi balije"

Post by IBM »

jeste beze, mogli ste me zvat. Odoh vidjeti ovu grupu
ladyblue18

#75 Re: Zatvorimo grupu "Gazi balije"

Post by ladyblue18 »

IBM wrote:jeste beze, mogli ste me zvat. Odoh vidjeti ovu grupu
:mrgreen:

Ma ja bih stvarno volila kada bismo imali sajt neki da kacimo ove internet junake, ja vjerujem da bi policija obavljala svoj posao. A nema niko ni volje izgleda za tim. :roll:
Post Reply