Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ne treba zakuhavati, mislim da bi forum trebao nam svima da nađemo neko pametno rješenje. Pa kada se oni kreteni zasite janjetine možda ipak sjednu 5 min i pročitaju kako smo našli neki mali izlaz da izbjegnemo ponovno sranje. Kada bi svi barem na mjesec zaboravili na nacije i nacionalne interese već bi se vidio pomak.
svoj wrote:Ne treba zakuhavati, mislim da bi forum trebao nam svima da nađemo neko pametno rješenje. Pa kada se oni kreteni zasite janjetine možda ipak sjednu 5 min i pročitaju kako smo našli neki mali izlaz da izbjegnemo ponovno sranje. Kada bi svi barem na mjesec zaboravili na nacije i nacionalne interese već bi se vidio pomak.
lolol na forumu da nadjes zajednicku rijech??? jako si duhovit!!!
svoj wrote:Nikome nije simpatična ni pomisao na rat, ali nije bila ni 92. Čak su neki tvrdili da sigurno ga neće biti. Ali bio. Upšte mi nije namjera ga prizivati, ali bih volio znati šta ljudi misle kako bi to izgledalo. Da li bi ponovo svi protiv svih ili bi svi za Njemačku, Srbiju, Hrvatsku, Ameriku...
rat bi sad odgovarao srbima. oni zele da budu napadnuti i da se ozvanici njihov status zrtve, da ih pocne bjezat jedno 200 000 i to je to, oni su pobjednici i odvajaju se sa punom podrskom medjunarodne zajednice. muslimani poslje 9/11 svuda su teroristi tako da im svjetsko javno mijenje i politika ne bi bili naklonjeni.
Ima tu logike, mada opet mislim da sad Bošnjaci priželjkuju da budu isprovocirani pa da namire račune od prije par decenija.
Tačno je da nema više JNA i vojne premoći jedne strane ali mnogo je oružja razne vrste ostalo zakopano, sakriveno...
Pa sve ovo huliganstvo što se dešava - nije li to tiha mobilizacija!? Nešto se prisjetih Arkana i "delija"...
Daj Bože da nisam upravu...
realno gledajući....ima šanse isto kao i da se falklandski otoci kvalificiraju na sv.nogometno prvenstvo!
srbima sigurno rat nije na pameti (-pa zašto bi i bio kad imaju 49% teritorija????), užarena loptica je u fbih...a dodikova laprdanja o referendumu, odcjepljenju i formiranju nove suverene države.... ma pogledajte ustav bh i okanite se ćorava posla!
Ako ne ratom onda mirom, ali nešto se mora mijenjati. RS ima poziciju (etničkim čišćenjem ostvarenu) koju ne želi je mjenjati i koče ostatak zemlje u napretku ka EU. Do kada se ovo stanje može tolerisati u miru. Možda i 200 god. Ali i tad će se morati nešto promijeniti.