ja sam vec pisao o tome da sam dva puta zakukao za auto sjedalice. kako je krenulo uskoro ce nam krasti presvlake, sjedista, tapacirung, gume, retrovizore...muftija wrote:Meni su juce u Josipa Vanjcaša obili auto crveni golf dvojka i odnijeli autosjedalicu i djecija kolica.
Mozda je neko vidio ili mozda slikao pa neka mi javi ili neka stavi slike.
Obijeno vozilo kod picerije "Galija"
- Control panel
#51 Re: Obijeno vozilo kod picerije "Galija"
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#52 Re: Obijeno vozilo kod picerije "Galija"
Al'najjaci su mi ovi parkinzi po samom centru.
Uredno ti dodje onaj naplacicac parkinga,platis mu,on stalno strafta lijevo desno duz svog reona..a kada se lomi staklo ni prstom ne mrda,a kamoli da nekoga nesto pokusa sprijeciti ili zovnuti policiju.
Neki dan mi je jaranica pricala kako se parkirala na obali u blizini scenske akademije i kako cim je izasla vidila kako dvojica momcica od nekih 17-18 god. lomi staklo na nekom automobilu Splitskih registracija vade neku torbu i bjeze preko Drvenije....
A najjaca scena,sve se todesava ,praska stakla,trcanje a njoj sa druge strane prilazi onaj frajer i kao naplacuje joj parking
,kaze ona ,on mrtav hladan pise na onaj blokic ne trza uopste na svo to desavanje oko lomljave stakla i kradje.
I onda se pitas kome placas i ZA STA to parking mjesto
Uredno ti dodje onaj naplacicac parkinga,platis mu,on stalno strafta lijevo desno duz svog reona..a kada se lomi staklo ni prstom ne mrda,a kamoli da nekoga nesto pokusa sprijeciti ili zovnuti policiju.
Neki dan mi je jaranica pricala kako se parkirala na obali u blizini scenske akademije i kako cim je izasla vidila kako dvojica momcica od nekih 17-18 god. lomi staklo na nekom automobilu Splitskih registracija vade neku torbu i bjeze preko Drvenije....
A najjaca scena,sve se todesava ,praska stakla,trcanje a njoj sa druge strane prilazi onaj frajer i kao naplacuje joj parking
- Troll_Happens
#53 Re: Obijeno vozilo kod picerije "Galija"
-LIBERO- wrote:Al'najjaci su mi ovi parkinzi po samom centru.
A najjaca scena,sve se todesava ,praska stakla,trcanje a njoj sa druge strane prilazi onaj frajer i kao naplacuje joj parking,kaze ona ,on mrtav hladan pise na onaj blokic ne trza uopste na svo to desavanje oko lomljave stakla i kradje.
izvini ne placas sigurnost auta nego mjesto... za sigurnost nadji kera kojeg ces privezati za auto ili licno obezbjedjenje koje ce ti ga cuvati...
vidio bih tebe recimo da radis svaki dan na tom mjestu i da stisnes pa prijavis sta.. sutra vise ne bi dosao vjerovatno na posao ... prema tome.. njegovo je da naplacuje parking nikako zashtita..
za sve ostalo se obrati zastitarskim firmama ili policiji ili moli boga da ne zapikaju tvoje auto
- muftija
#54 Re: Obijeno vozilo kod picerije "Galija"
Mogo je makar da uradi par lijepih fotki sa svojim mobitelom pa ih onda dati vlasniku vozila ako vec nije njegov posao da se marise sa lopovima.Jedan001 wrote:-LIBERO- wrote:Al'najjaci su mi ovi parkinzi po samom centru.
A najjaca scena,sve se todesava ,praska stakla,trcanje a njoj sa druge strane prilazi onaj frajer i kao naplacuje joj parking,kaze ona ,on mrtav hladan pise na onaj blokic ne trza uopste na svo to desavanje oko lomljave stakla i kradje.
izvini ne placas sigurnost auta nego mjesto... za sigurnost nadji kera kojeg ces privezati za auto ili licno obezbjedjenje koje ce ti ga cuvati...
vidio bih tebe recimo da radis svaki dan na tom mjestu i da stisnes pa prijavis sta.. sutra vise ne bi dosao vjerovatno na posao ... prema tome.. njegovo je da naplacuje parking nikako zashtita..
za sve ostalo se obrati zastitarskim firmama ili policiji ili moli boga da ne zapikaju tvoje auto
Siguran sam da bi vlasnik vozila znao st ce sa tim fotkama!!!!
A na kraju krajeva danas svaki drugi frajer ima telefon sa kamerom.
Svima nam je u interesu da se lopovima nekako dohaka, danas je moje auto a sutra ko zna cije!!!!!
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#55 Re: Obijeno vozilo kod picerije "Galija"
Ja znam da se placa samo parking mjesto,al' onda se treba mijenjati ta praksa.
Platim 2KM sat i kada mi obijaju auto ovaj sto naplacuje ne trza prstom,i ako je par metara od desavanja
Pa halo ,i on je neko sluzbeno lice,ok ogranicenih nadleznosti,bez mogucnosti nekih sankcija i slicno,svega sam ja svestan..ali isto tako apsolutno je neophodno napraviti neku povezanost izedju tih sluzbenika sto naplacuju parkinge po gradu i policije.
Jer sta se desi kada taj "sluzbenik" zovne policiju i "pauk" da odslepaju neko auto jer predugo stoji,il' se nedovoljno dobro uparkiralo???
Tada se moze suradjivati sa policijom,glumiti neku savjesnost i sl,a kada se obija auto na parking mjestima na kojima si prije par minuta naplatio taj parking onda se ne kontaktira policija niti se trza uopste.
Pa pogledajte samo koliko ima slomljenog stakla oko tih parking mijesta,stakla od prozora mahom auta sa stranim registracijama ili sa nekom torbom na sjedistu (to si dvije najugrozenije skupine za napad).
Platim 2KM sat i kada mi obijaju auto ovaj sto naplacuje ne trza prstom,i ako je par metara od desavanja
Pa halo ,i on je neko sluzbeno lice,ok ogranicenih nadleznosti,bez mogucnosti nekih sankcija i slicno,svega sam ja svestan..ali isto tako apsolutno je neophodno napraviti neku povezanost izedju tih sluzbenika sto naplacuju parkinge po gradu i policije.
Jer sta se desi kada taj "sluzbenik" zovne policiju i "pauk" da odslepaju neko auto jer predugo stoji,il' se nedovoljno dobro uparkiralo???
Tada se moze suradjivati sa policijom,glumiti neku savjesnost i sl,a kada se obija auto na parking mjestima na kojima si prije par minuta naplatio taj parking onda se ne kontaktira policija niti se trza uopste.
Pa pogledajte samo koliko ima slomljenog stakla oko tih parking mijesta,stakla od prozora mahom auta sa stranim registracijama ili sa nekom torbom na sjedistu (to si dvije najugrozenije skupine za napad).
- muftija
#56 Re: Obijeno vozilo kod picerije "Galija"
-LIBERO- wrote:Ja znam da se placa samo parking mjesto,al' onda se treba mijenjati ta praksa.
Hajde da se skupimo kao ekipa stavimo neku aktovku na sjediste i lafo parkiramo vozilo i kad nelete levati olesimo ih od batina, ne zovemo policiju.
PA JEDINO IM TAKO MOZEMO STATI U KRAJ, policija je svakako nemocna, ako kojeg i uhvate odmah ga puste, to su likovi koji su non stop po stanici, znaju da im policija ne moze nista pa im se jos smiju u lice.
- Troll_Happens
#57 Re: Obijeno vozilo kod picerije "Galija"
Mogao je ali nije.. moguce da nije imao tel da slika... moguce je da nece jednostavno... svijest nasih gradjana je takva da dok se meni nesto licno ne desava necu da reagujem a sutra isti on moze biti zrtva tih lopova. U svijetu sta god se desi uvijek se nadje dezurna baba oko ili uho koje daje tipp policiji i veoma brzo uhvate doticnu osobu. Kod nas ne.. ali kod nas je problem takav da to i uradimo kriminalca ili ce pustiti na slobodu odmah ili nece biti slobodnih zatvorskih kapaciteta pa ce cekati na izvrsenje kazne.. do tada moze saznati ko ga je drücko i fino te sacekat i ispucat sharzher u tebe bez da znas sta i kako..muftija wrote:Mogo je makar da uradi par lijepih fotki sa svojim mobitelom pa ih onda dati vlasniku vozila ako vec nije njegov posao da se marise sa lopovima.Jedan001 wrote:-LIBERO- wrote:Al'najjaci su mi ovi parkinzi po samom centru.
Siguran sam da bi vlasnik vozila znao st ce sa tim fotkama!!!!
A na kraju krajeva danas svaki drugi frajer ima telefon sa kamerom.
Svima nam je u interesu da se lopovima nekako dohaka, danas je moje auto a sutra ko zna cije!!!!!
Dok se system kompletan ne bude promjenio pocev od policije i tuzilashta nama ostaje samo ko sto neko vec rece dole... da tako sacekujemo likove i leshimo ih.. ali vidis kad bi to uradili... nasao bi se odmah kapacitet u kojem bi prechamio ili bi platio kaznu zato sto si zaustavio kriminalca u pokusaju kradje. Jer sta ces to mu je glavni prihod izdrzavanja mora da prehrani porodicu.. pa nek kopa kanale..
vozilo nikad nije bilo sef da se razumijemo za cuvanje stvari... sto ostavis ide na tvoj rizik.. ne samo kod nas nego i u svijetu...
- CR9
#58 Re: Obijeno vozilo kod picerije "Galija"
Po mom misljenju najsigurniji je parking u BBI-centru,a i na dobrom je mjestu tako da po mom misljenju treba tamo parkirati a i nisam cuo da je bilo nekih kradja