Ubijmo kriminal i korupciju.
MASONI
-
ubiti_kriminal
#51 Re: MASONI
Ja sam Slobodni zidar, clan velike loze Bosne i Hercegovine, sa sjedistem u Sarajevu.

-
callmethebreeeze
#52 Re: MASONI
pa, to samo ludjak moze dovoditi u pitanje. nego, sta pise svabo, koju je poziciju hanka paldum imala?pustopoljina wrote:e vanzemaljci postoje,u to ne sumnjam ni trena.
-
callmethebreeeze
#54 Re: MASONI
naravno, amerikanci ni jedan rat nisu zapoceli bez da prvo ne isceniraju napad na sebe.zonbirile wrote:----------------------------------------------------------Murat Sabanovic wrote:kolega zonbirile,pa zar opet ??? jos samo da nam se prikljuce "general" MOS i "cionista" jefferson...zonbirile wrote:@murat šabanović
bila je već jednom tema,ali ljudi svaki istorijski fakat,van jednom već na poznati način prihvačenog,jednostavno ne uvažavaju.Što je najgore nazivaju to urotom.Jeste urota,ali ne onih koji pišu.Pa nisam ja urotnik,ako sada kažem ono što svi sada znaju,jer su se otvorile mnoge arhive.Nalazi Vorenove komisije su laž,lagali su cijeli svijet,pobili mnoge svjedoke,znane i neznane i sad puj pike ne važi.Valjda će za 30g pisati isto o 9/11,kao o "Luistaniji","pearl Harbur"-u,Hitleru,Oktobarskoj revoluciji.Sve iste firme iza toga,a čak i njih izlevatili glavni igrači.
normalno da je laz!!!vidjeli ljudi da vise zaista nema smisla prikazivati oswalda kao atentatora,pa otvorili dosje da narod vidi.. kenedi je postao neposusan i zato je i smaknut.cisto simnjam da ce se jednog dana otvoriti dosje 11/09. 11/09 je mnogo znacajan dogadjaj za elitu u piramidi da bi se otvorio..pa ti u europskim drzavama javno ne smijes reci da je tu nesta mutno.odmah te skinu sa ekrana i stave ti etiketu revizioniste.
rekao sam sta mislim o ulozi hitlera i istrijebljivanju jevreja iz europe;a taj projekat je zapoceo 1917-te od britanaca.
9/11 je svježe,sada je na redu arhiva Kube i one čuvene raketne krize.Ja kako izlevatiše svijet,zbog vlastitog javnog mjenja u Americi,odigrali igru,a onda po dogovoru sklonili iz Turske i Italije balističke projektile.Stvarno pozorište i to lutaka.
-
zonbirile
#55 Re: MASONI
istorijski fakat.Svaki put je bio napad na njih,jer su imali jaku izolacionističku struju.U sferi špekulacije je bilo to sa napadima,sada imaš arhive sa dokazima o umješanosti u te zločine dsa bi se okrenulo javno mjenje.Dobro nisi čitao,znači nije se desilo.
-
callmethebreeeze
#56 Re: MASONI
citao sam ja, puno vise nego sto ti mislis, zato i je vjerujem u gluposti koje ti pises. ali, dobro, ako je tebi lakse. aferim.zonbirile wrote:istorijski fakat.Svaki put je bio napad na njih,jer su imali jaku izolacionističku struju.U sferi špekulacije je bilo to sa napadima,sada imaš arhive sa dokazima o umješanosti u te zločine dsa bi se okrenulo javno mjenje.Dobro nisi čitao,znači nije se desilo.
-
zonbirile
#57 Re: MASONI
-------------------------------callmethebreeeze wrote:citao sam ja, puno vise nego sto ti mislis, zato i je vjerujem u gluposti koje ti pises. ali, dobro, ako je tebi lakse. aferim.zonbirile wrote:istorijski fakat.Svaki put je bio napad na njih,jer su imali jaku izolacionističku struju.U sferi špekulacije je bilo to sa napadima,sada imaš arhive sa dokazima o umješanosti u te zločine dsa bi se okrenulo javno mjenje.Dobro nisi čitao,znači nije se desilo.
šta meni ima biti lakše,stvarno te ne kontam.Jeli fakat da je Hitler bio nominiran za Nobelovu nagradu za mir 1938g?Zašto se o tome šuti?Šta je bio dedo Bušov,Presot Buš?
-
callmethebreeeze
#58 Re: MASONI
vidi, recimo da je hitler i bio nominovan za nobelevu nagradu za mir, sta to znaci? da li ga to amnestira od odgovornosti za drugi svjetski rat i holokaust?
-
zonbirile
#59 Re: MASONI
------------------------------------------callmethebreeeze wrote:vidi, recimo da je hitler i bio nominovan za nobelevu nagradu za mir, sta to znaci? da li ga to amnestira od odgovornosti za drugi svjetski rat i holokaust?
zar je naša diskusija na tom fonu?Pa kako diskutovati kad me to pitaš.Sada se zna i kako je Kenedi ubijen,a desetine ljudi je platilo glavom tu igru.Zna se sada i za Oktobarsku revoluciju.Hajde bogati kako je naseljavana A,erika.To je isto interesantna priča,poput Hitlera Nobelovca.Tiha samozatajna,najrađe se ne priča.
-
callmethebreeeze
#60 Re: MASONI
odoh trcati. nadam se da me kakav mason nece spotaci.
cujemo se.

cujemo se.
- _Levana_
#61 Re: MASONI
pustopoljina wrote:e vanzemaljci postoje,u to ne sumnjam ni trena.
Ko uopce moze biti do te mjere arogantan da pomisli da smo sami u svemiru? Eh...
-
zonbirile
#62 Re: MASONI
kadan se provjetriš opet dođi,najbolji su ti što su sve pročitali i znaju,
-
callmethebreeeze
#63 Re: MASONI
pa ja upravo tvrdim suprotno. sto vise citam sve mi je manje jasno... nikad ja na vrh piramide doci necu.zonbirile wrote:kadan se provjetriš opet dođi,najbolji su ti što su sve pročitali i znaju,
-
zonbirile
#64 Re: MASONI
------------------------jesi istrčao dionicu,sada relaksacijacallmethebreeeze wrote:pa ja upravo tvrdim suprotno. sto vise citam sve mi je manje jasno... nikad ja na vrh piramide doci necu.zonbirile wrote:kadan se provjetriš opet dođi,najbolji su ti što su sve pročitali i znaju,
-
callmethebreeeze
#65 Re: MASONI
da. sad cu da ruckim, mozda da ucim arapski, mozda da citam hannah arendt. nisam se jos odlucio. mozda protracim noc ovdjezonbirile wrote:------------------------jesi istrčao dionicu,sada relaksacijacallmethebreeeze wrote:pa ja upravo tvrdim suprotno. sto vise citam sve mi je manje jasno... nikad ja na vrh piramide doci necu.zonbirile wrote:kadan se provjetriš opet dođi,najbolji su ti što su sve pročitali i znaju,
-
zonbirile
#66 Re: MASONI
probaj Nevidljivu ruku od Ralfa Epersona
- Murat Sabanovic
#67 Re: MASONI
ja konto ti nevjerujes u teoriju o zavjeri !!!zonbirile wrote:probaj Nevidljivu ruku od Ralfa Epersona
- Ljuska_u_BaklaFi
#68 Re: MASONI
Dat cu svoj skromni doprinos ovoj temi, jer mi je strasno zanimljivo da citam ovakve i slicne tekstove ( sto naravno ne mora da znaci i da vjerujem u sve sto se pise
) jednostavno intrigantno mi je......
Masoni
Cini se da je nakon rasturanja bivše Jugoslavije na ovim prostorima nastao neki vakum kojeg masoni zele posto po to popuniti. Tako se oni u poslednje vrijeme zestoko promovisu, pogotovo preko nekih internet foruma. Istovremeno kruze glasine kako su neki velikani sa istih prostora takodje svojevremeno bili ili jos uvijek jesu clanovi masonskog pokreta. ( tipa navedenih nam politicara)
Masonima se pripisuju sve «zasluge» za «uspjeh» današnje «civilizacije».
Daleko od toga da u masonskim organizacijama nije bilo i da nema inteligentnih ljudi. Medjutim, istina je da je inteligentnih ljudi oduvijek bilo vise izvan te organizacije.
Cinjenica je takodje da masoni zauzimaju visoke pozicije u drustvu, ali to ni u kojem slucaju nema veze sa njihovim stepenom inteligencije, nego sa nacinom medjusobne protekcije, odnosno, promocije, sto se moze porediti sa sirenjem kancerogenog tkiva koji napada najvažnije organe u nekom organizmu.
Isto tako, kao sto je to slucaj i sa nekim drugim tajnim i polutajnim drustvima, i kod masona postoji tendencija da u svoje clanstvo ‘posthumno’ ukljucuju ‘velikane,’ koji su odavno prigodno mrtvi, te se ne mogu buniti protiv jedne takve “casti”. Naravno, sve je dozvoljeno kada se o promociji ‘bratstva’ radi. Dokumentacije o tome, naravno, nema. ‘Rekla-kazala’ je sasvim dovoljno kad to dolazi iz ‘povjerljivih' izvora.
Tzv. “dobronamjerni i plemeniti” masoni su najopasnije oruzje u rukama iluminata. Takvi ce recimo danas, s pozicija koje su zaposjeli vlasti i u drustvu pisati i promovisati tzv. ‘antiteroristicke zakone’ donesene na osnovu odredjenih teroristickih akata, kako bi zastitili ljude od terorista, a u svojoj ingnorantnosti misleci da cine uslugu covjecanstvu, nece im pasti na pamet da istraze istinsku pozadinu tih akata, koji su u sustini organizovani od strane elemenata koji se nalaze na vrhu piramide iste te organizacije, odnosno, upravljaju njome.
Znaci, oni ce u sustini raditi na daljem smanjivanju ono malo ljudskih sloboda sto je danas preostalo, odnosno, pomagati u porobljavanju covjecanstva.
Ovim napisanim ne zelim pametovati, nego samo podijeliti jer sam i sama poprilicno zbuniTa
spoznaja da ih mozda svakodnevno srecemo mi je nelagodna a ipak bih ih stosta upitala 
Masoni
Cini se da je nakon rasturanja bivše Jugoslavije na ovim prostorima nastao neki vakum kojeg masoni zele posto po to popuniti. Tako se oni u poslednje vrijeme zestoko promovisu, pogotovo preko nekih internet foruma. Istovremeno kruze glasine kako su neki velikani sa istih prostora takodje svojevremeno bili ili jos uvijek jesu clanovi masonskog pokreta. ( tipa navedenih nam politicara)
Masonima se pripisuju sve «zasluge» za «uspjeh» današnje «civilizacije».
Daleko od toga da u masonskim organizacijama nije bilo i da nema inteligentnih ljudi. Medjutim, istina je da je inteligentnih ljudi oduvijek bilo vise izvan te organizacije.
Cinjenica je takodje da masoni zauzimaju visoke pozicije u drustvu, ali to ni u kojem slucaju nema veze sa njihovim stepenom inteligencije, nego sa nacinom medjusobne protekcije, odnosno, promocije, sto se moze porediti sa sirenjem kancerogenog tkiva koji napada najvažnije organe u nekom organizmu.
Isto tako, kao sto je to slucaj i sa nekim drugim tajnim i polutajnim drustvima, i kod masona postoji tendencija da u svoje clanstvo ‘posthumno’ ukljucuju ‘velikane,’ koji su odavno prigodno mrtvi, te se ne mogu buniti protiv jedne takve “casti”. Naravno, sve je dozvoljeno kada se o promociji ‘bratstva’ radi. Dokumentacije o tome, naravno, nema. ‘Rekla-kazala’ je sasvim dovoljno kad to dolazi iz ‘povjerljivih' izvora.
Tzv. “dobronamjerni i plemeniti” masoni su najopasnije oruzje u rukama iluminata. Takvi ce recimo danas, s pozicija koje su zaposjeli vlasti i u drustvu pisati i promovisati tzv. ‘antiteroristicke zakone’ donesene na osnovu odredjenih teroristickih akata, kako bi zastitili ljude od terorista, a u svojoj ingnorantnosti misleci da cine uslugu covjecanstvu, nece im pasti na pamet da istraze istinsku pozadinu tih akata, koji su u sustini organizovani od strane elemenata koji se nalaze na vrhu piramide iste te organizacije, odnosno, upravljaju njome.
Znaci, oni ce u sustini raditi na daljem smanjivanju ono malo ljudskih sloboda sto je danas preostalo, odnosno, pomagati u porobljavanju covjecanstva.
Ovim napisanim ne zelim pametovati, nego samo podijeliti jer sam i sama poprilicno zbuniTa
-
zonbirile
#69 Re: MASONI
--------------------------------------------------Murat Sabanovic wrote:ja konto ti nevjerujes u teoriju o zavjeri !!!zonbirile wrote:probaj Nevidljivu ruku od Ralfa Epersona
ja ne vjerujem u ništa sem dokumentovanih istorijskih zbivanja i to u nizu.Ne možeš ni jedan događaj posmatrati od zvaničnog početka,sve je počelo mnogo ranije i lakše se vidi sa vremenske distance.Zato je sada lakše pričati o WWi,WWII nego o agresiji na BiH.Pored toga paralelno pratiš nevezane događaje,velike tajne majstora kuhinje,i skontaš slijed.Ja to ne zovem niti smatram zavjerom,prije je niz učinjenih poteza za postizanje cilja,a na tom putu odigra se par zavjereničkih igara.Evo meni je pravo smiješno,platio bih billboard da se oglašava da je Hitler 1938g nominovan za Nobelovu nagradu za mir.Ja to iznio na više tema,muk,zgražavanje,ja iznosim zavjera,ja ovo,ja ono.Brate dragi imaš google pa izvoli.Nijemce Ameri cijelo vrijeme futrali,lovom i sirovinama,ja tu hereze,brate na google i traži.I to sve dokumentovano,ali našem umu nepojmljivo.Šta češ učili smo o ofanzivama,sada o novim,nikad otklon ka svijetu i globalnim pogledima.
- Murat Sabanovic
#70 Re: MASONI
znaci ti vjerujes sve sto ti prikazu na pozornici,dok te pozadina i stvarne namjere previse ne interesuju??? jasno je da rat,atentat pripprema nekoliko godina unaprijed,pa i decenija..u cijem je interesu da se jugoslavija raspadne,kenedi ubije ili hitler istrijebi jevreje. zbog cega i zasto??? to su pitanja koja ja postavljam i pokusavam da nadjem odgovore informisuci se " lijevo-desno"jsvi smo mi gledali filmove sa cetnicima i vidjeli smo crnu cetnicku zastavu sa lobanjom i kostima."lobanja i kosti " -nije li nam to malo poznato??? ciji li je to simbol ?! a kralj zbrisao u london i preko djenerala upravlja vojskoM.zonbirile wrote:--------------------------------------------------Murat Sabanovic wrote:ja konto ti nevjerujes u teoriju o zavjeri !!!zonbirile wrote:probaj Nevidljivu ruku od Ralfa Epersona
ja ne vjerujem u ništa sem dokumentovanih istorijskih zbivanja i to u nizu.Ne možeš ni jedan događaj posmatrati od zvaničnog početka,sve je počelo mnogo ranije i lakše se vidi sa vremenske distance.Zato je sada lakše pričati o WWi,WWII nego o agresiji na BiH.Pored toga paralelno pratiš nevezane događaje,velike tajne majstora kuhinje,i skontaš slijed.Ja to ne zovem niti smatram zavjerom,prije je niz učinjenih poteza za postizanje cilja,a na tom putu odigra se par zavjereničkih igara.Evo meni je pravo smiješno,platio bih billboard da se oglašava da je Hitler 1938g nominovan za Nobelovu nagradu za mir.Ja to iznio na više tema,muk,zgražavanje,ja iznosim zavjera,ja ovo,ja ono.Brate dragi imaš google pa izvoli.Nijemce Ameri cijelo vrijeme futrali,lovom i sirovinama,ja tu hereze,brate na google i traži.I to sve dokumentovano,ali našem umu nepojmljivo.Šta češ učili smo o ofanzivama,sada o novim,nikad otklon ka svijetu i globalnim pogledima.
mi smo porobljeni i grupa ljudi rade snama sta pozele.plasiraju nam informacije kao dezinformacije i obrnuto. a mi ne znamo sta da vjerujemo i onda dolazi do konfuzije u nasoj glavi,te prihvatimo ono sta nam mediji prenose. najbolji primjer zato je 11/09..
- 2407
#71 Re: MASONI
Bosanac sa dna kace wrote:jah, boj se ovna, boj se govna, a kad cu zivjet?
vazda o nakim masonima i teorijama zavjere.....aaaa![]()
Mudrac po srcu briga ne sije,
uvijek knjige vesele štije.
Znade, da dugo živjeti neće,
ugađa srcu i vino pije!
O.H.
Jel to onaj koji tvrdi da je svijet star najvise 10.000 god.? Jel to onaj koji vidi marksisticko-komunisticku zavjeru u tekstu pjesme Imagine od Johna Lenona? Jel to onaj krscanski desnicar? Kad sam vidio ova sranja rijesio sam se knjige glavom bez traga.zonbirile wrote:probaj Nevidljivu ruku od Ralfa Epersona
-
zonbirile
#72 Re: MASONI
pa pozadinu i ja tražim i najbliža je ona o desetak familija.
-
zonbirile
#73 Re: MASONI
---------------------------------------------------2407 wrote:Bosanac sa dna kace wrote:jah, boj se ovna, boj se govna, a kad cu zivjet?
vazda o nakim masonima i teorijama zavjere.....aaaa![]()
![]()
Mudrac po srcu briga ne sije,
uvijek knjige vesele štije.
Znade, da dugo živjeti neće,
ugađa srcu i vino pije!
O.H.
Jel to onaj koji tvrdi da je svijet star najvise 10.000 god.? Jel to onaj koji vidi marksisticko-komunisticku zavjeru u tekstu pjesme Imagine od Johna Lenona? Jel to onaj krscanski desnicar? Kad sam vidio ova sranja rijesio sam se knjige glavom bez traga.zonbirile wrote:probaj Nevidljivu ruku od Ralfa Epersona
te nebuloze,krščanin,desničar.ljevičar,najbolje u praksi ti je demantovao Tornjak Radonjak-pare i samo pare.
-
zonbirile
#74 Re: MASONI
@2407
kada upoznaš pozadinu,bar koliko ti dopuste,onda počinješ shvatati razmjere pljačke i laži.Bar kod nas je zvanična istorija bila bajkovita,hajde NOB razumijem,ali i starija je bila poput romana,mislim i kod drugih isto,jer se čuvale povezane tajne i igre od stanovništva.Rekoh ti primjer Hitlera i Nobelove nominacije.Lenjin je došao iz Švedske da uradi ovo,ono...bla,bla,čova sa još 32 kompanjerosa došao u pratnji preko Njemačke u ratu do Švedske.Sve već bilo dogovoreno i revolucija i separatni mir.Zamal stvar da ofiraju Kanađani,pa uhvatiše Trockog za gutom dolara i 7 desperadosa također na putu iz Amerike za Majčicu.Onda poče radnja da se radi,preko Amerikanca Hamera,ličnog prijatelja Lenjina.Pa banda u krug okreće lovu i lijevičari i desničari ,sve žešči jedan od drugog,kao i poslije fašisti i antifašisti.
kada upoznaš pozadinu,bar koliko ti dopuste,onda počinješ shvatati razmjere pljačke i laži.Bar kod nas je zvanična istorija bila bajkovita,hajde NOB razumijem,ali i starija je bila poput romana,mislim i kod drugih isto,jer se čuvale povezane tajne i igre od stanovništva.Rekoh ti primjer Hitlera i Nobelove nominacije.Lenjin je došao iz Švedske da uradi ovo,ono...bla,bla,čova sa još 32 kompanjerosa došao u pratnji preko Njemačke u ratu do Švedske.Sve već bilo dogovoreno i revolucija i separatni mir.Zamal stvar da ofiraju Kanađani,pa uhvatiše Trockog za gutom dolara i 7 desperadosa također na putu iz Amerike za Majčicu.Onda poče radnja da se radi,preko Amerikanca Hamera,ličnog prijatelja Lenjina.Pa banda u krug okreće lovu i lijevičari i desničari ,sve žešči jedan od drugog,kao i poslije fašisti i antifašisti.
-
KREMEN
#75 Re: MASONI
Para vrti gdje burgija nece, ko ima lovu ima i moc ali samo dok ne umre i tako dalje..ne znam samo mogul se ti masoni reinkarnirati, sve nesto kontam, kad sam tek otisao na zapad radio sam malo kao slobodni zidar, ono zidao kuce, pa reko mozda sam i ja mason, samo sto to nisam znao