Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Sarajevski_Marlboro wrote:Da se razumijemo,sve je to jedna te ista golotinja.
Samo što su svjetske zvijezde gole "sa stilom" a balkanske "seljački" gole.
Kako da ne...
Golotinjom možeš nazvati oblačenje balkanskih "cajki" i tu se slažemo ali to što rade Lady GaGa, Christina.... to je umjetnost sa dozom seksipila a ne golotinja
Meni ovo nije umjetnost s dozom seksipila,ovo je vulgarno.
Ne da mi se tražiti sada fotografije...
Sarajevski_Marlboro wrote:Da se razumijemo,sve je to jedna te ista golotinja.
Samo što su svjetske zvijezde gole "sa stilom" a balkanske "seljački" gole.
Kako da ne...
Golotinjom možeš nazvati oblačenje balkanskih "cajki" i tu se slažemo ali to što rade Lady GaGa, Christina.... to je umjetnost sa dozom seksipila a ne golotinja
Meni ovo nije umjetnost s dozom seksipila,ovo je vulgarno.
Ne da mi se tražiti sada fotografije...
Ovo su ti balkanske cajke i ja sam rekao da za njih možeš reći da su golotinja a za Lady G. i Christinu sam rekao da je to što one rade umjetnost sa dozom seksipila, pročitaj opet moj post pa ćeš skontati da si se isfur'o
Ovo su ti balkanske cajke i ja sam rekao da za njih možeš reći da su golotinja a za Lady G. i Christinu sam rekao da je to što one rade umjetnost sa dozom seksipila, pročitaj opet moj post pa ćeš skontati da si se isfur'o [/quote]
Ne,nisam se ja ništa isfurala.Ti želiš reći da je Beyonce u onom stanju umjetnica s dozom seksipila?
How yes no.
Sarajevski_Marlboro wrote:Ovo su ti balkanske cajke i ja sam rekao da za njih možeš reći da su golotinja a za Lady G. i Christinu sam rekao da je to što one rade umjetnost sa dozom seksipila, pročitaj opet moj post pa ćeš skontati da si se isfur'o
Ne,nisam se ja ništa isfurala.Ti želiš reći da je Beyonce u onom stanju umjetnica s dozom seksipila?
How yes no.[/quote]
Kojem stanju???
darkblue wrote:Ovdje kreator teme, imam problema sa ovim prijašnjim accountom.
Dakle, opširnije.
S Lady Gagom sam dobro upoznata, fascinirale su me njene izjave o "umjetnosti" kojom se ona bavi, te sam detaljnije pregledala njenu biografiju, tekstove, muziku, stil odijevanja, itd.
To naravno nisam stavila u samu temu, smatrajući da smo svi dobro upoznati s tim. Vidim, neki nisu.
Lady Gaga je naravno, kao i sve pjevačice, počela kao talentovana djevojčica, kasnije se malo propubertetisala, pa počela se skidati po barovima i počela biti neka vrsta klubskog umjetnika. Naravno, ideje je crpila od svoje kolegice, Lady Starlight, koja je i dan danas u njenoj sjeni, marljivo krojeći Gagine kombinezone. Zbog svoje naravi - pristajala je na sve, dobila je i ugovor za diskografsku kuću (neko spomenu Universal).
Naravno, oni su shvatili - ne prodaje se više toliko slatka djevojcia pa ni sexxy zavodinica - napravimo monstruma, neshvacenu umjetnicu, napisimo tekstove za glupe ljude svih uzrasta, ubacimo beatove, a ona neka pobije kritičare svojim performansima.
Svako ko je pronašao nešto dublje u njenim tekstovima je zaslijepljen njenim stilom i njenom pojavom. Da, ona jeste dobra zabavljačica i ima odlične performanse, ali sve je to već viđeno.
NARAVNO DA POJEDINI NE ZNAJU DA LADY GAGA "SKIDA FAZONE" VELIKIH UMJETNIKA I SMIKSA SVE U JEDAN PERFORMANS. SVE ŠTO JE LADY GAGA JE KOPIRANO. LIJEPO OSMIŠLJEN KOLAŽ.
Vaše neznanje puni njen novčanik.
Nekom je malo dosadno? Eki punim joj novcanik malo smo preduboko otishli, ja sam mislila ovo je ko u spomenaru, "Volish li Lady GagU?" ... i tako to. A vidim ima ljudi koji od ovoga napravishe politicko/ekonomsko/nacionalno pitanje
Nejse, odoh sad pustiti sebi BAD ROMANCE, da me digne
ovisi kako gledaš na muziku - kao zabavu ili kao nešto više
Temu i jesam postavila da bi se o muzici danas (a Lady Gaga jeste dio9 muzike danas) raspravljalo kao nešto više od samo puke zabave. Svi oni kojima je ovo preozbiljna tema, mogu je slobodno zaobići
sanabe wrote:Lady GaGa je otkacena, drugacija, seksi,ali cudno seksi, nije neshto lijepa, ali i ne pokushava biti neshto shto nije, pravi cirskus od sebe, nakaradi se namjerno, i to joj stoji, ne zna plesati,opet pleshe, Hebe joj se, zna pjevati, ali ni to ne koristi kao glavni adut, pjesme (koje cini mi se sama pishe) su joj surove, brutalne, nisu sladunjve, ne paluca jezikom kad izgovara L, ona napravi krug od palca i kaziprsta i to stavi na oko , i brige je, prolazi joj.
svaka čast njenom timu koji je učinio takvkom, pravo se dobro prodaje
vonunwerth wrote:ne shvatam zasto je svi smatraju umjetnicom? wtf? zasto je vrijednija od britney, komercijala pa hajd.
i povrh svega, izvlaci mi zivce. sigurna sam da i vama radi isto
Ja je volim, ne malo a davno sam proshla te faze zaludjenosti muzikantima. Ona je osvjezenje, a meni je zao ako ne vidish koliko se razlikuje od Britney, pa i Cristine Agilere, ma ni Madonna joj nije ni do koljena.
Moje mishljenje .
vidim razliku sasvim jasno - skinula se vise nego ijedna pjevacica do sada
vonunwerth wrote:ne shvatam zasto je svi smatraju umjetnicom? wtf? zasto je vrijednija od britney, komercijala pa hajd.
A tvoj post recimo meni izvlači živce. Druga stvar, ona je umjetnik u pravom smislu te riječi, i to što je drugačija tebi smeta. Njena muzika je jako neobična i nije bezveze No. 1 u svijetu. Ona ti je buduća Madonna, new wave pop icon, a ti joj nisi ni do ''muda''.
Ja je volim, ne malo a davno sam proshla te faze zaludjenosti muzikantima. Ona je osvjezenje, a meni je zao ako ne vidish koliko se razlikuje od Britney, pa i Cristine Agilere, ma ni Madonna joj nije ni do koljena.
Moje mishljenje . [/quote]
vidim razliku sasvim jasno - skinula se vise nego ijedna pjevacica do sada [/quote]
Eh, garant je to tajna njenog uspjeha mosh mislit' skinula se, za razliku od ostalih [/quote]
jasno sam napisala SKINULA SE VISE NEGO IJEDNA DO SAD, nisam rekla da se druge ne skidaju ni da se nisu skidale. molim te prvo procitaj ono sto sam napisala. a skinula se jeste i najbrze i najvise (tj sve)
A tvoj post recimo meni izvlači živce. Druga stvar, ona je umjetnik u pravom smislu te riječi, i to što je drugačija tebi smeta. Njena muzika je jako neobična i nije bezveze No. 1 u svijetu. Ona ti je buduća Madonna, new wave pop icon, a ti joj nisi ni do ''muda''.
Ne smeta mi sto je drugacija, jer to nije. Njena muzika je cisti komercijalni pop koji je ne razlikuje ni od koje druge kolegice na ljestvici ispod nje. Samo sto vi i dalje ne shvatate, tj. niste citali moje postove pa lijepo pregledali umjetnike koje sam navela, i kako je Gaga lukavo od njih pokupila fazone, za koje vecina ljudi danas ne zna, previse zaslijepljeni da je Gaga genije kojem nikada ne ponestaje ideja. Probudite se.
I cak sta vise, to sto je poredis sa MAdonnom je uvreda. Gaga ima vise kvaliteta od Madonne, ali to je ne cini nikakvih umjetnikom.
beautyfool wrote:ah ta Umjetnost na sta je spala nije ni njoj lahko kad je svako prisvaja
želiš reci da 'djelo' lady gage smatraš umjetnošcu?
sta vama znaci rijec umjetnost?
misliš da lady gaga sebe smatra umjetnicom?
ja koliko polemike oko pjevaljke, nekom se svidja nekom ne, i to je sva pamet
ja opet ponavljam da trazim diskusiju sta se danas vrednuje kao originalnim. ona je odlican primjer kako je sve okrenuto naopako, te da su mnogi uskraceni za dosta dobre muzike zbog ove "umjetnice". znam i ja da je pevaljka
sanabe wrote:Koje dobre muzike? Kako uskraceni? Ja nisam
Ono shto smatram dobrim , nadjem i slusham, od Princa do turske muzike, ali ne namecem nikome da je to dobra muzika, dobra je meni. Ali ne bih dala da se osporava da je dobra muzika, kao shto ne osposravam kvalitet muzike by Lady GaGa. Meni je bitna energija koju pjevac/ica prenosi. Bila komercijala ili ne, ako mi pashe slushacu .
Isto savjetujem i ostalima. Sve je dostupno, i ako je ona nametnuta nama to ne znaci da se ne moze doci do muzike koja je "bolja" .
Sad ce opet reci da je branim ko da mi je rod . ali zaista ne vidim poentu ni u tome da je kudim.